Japonia U17 -
Nowa Zelandia U17
Typ :
Japonia U17
Kurs : @1.80 Betway
Stawka : 5/10
Po fazie grupowej czas na 1/8 MŚ U17.Traderzy moim zdaniem znów przesadzili z kursem na Japonię (ostatnio grubo przesadzili z kursami ponad @4 w meczu z Argentyną, można było ładnie zarobić).
Japonia mnie zachwyciła na tych Mistrzostwach, grają bardzo dobry futbol.Nie opierają swojej gry na przypadku, jakiś wrzutkach "a nóż się uda" lecz bardzo ładnie konstruują akcje, świetnymi podaniami i kombinacjami.Dobrze i swobodnie grają jak są w posiadaniu piłki.Wyniki równie dobre jak gra.Wygrali ciężką grupę B - pokonali Jamajkę 1:0.Ze statystyk - 61% posiadania piłki.W drugim meczu
Japonia zremisowała 1:1 z Francją w meczu w którym byli zespołem lepszym.Na brawa zasługuje fakt, że odrobili stratę bo przegrywali.Jednak oglądając ten mecz
Japonia zaimponowała mi bo grali bardzo dobry futbol, przede wszystkim grali mądrze, akcje były przemyślane, wymieniali świetnie podania, nie było przypadkowości.62% posiadania piłki w tym meczu to nie jest przypadek a rywal czyli Trójkolorowi to przecież dobry zespół.W ostatnim meczu wystarczył im remis by uzyskać awans, jednak pokazali, że są mocnym zespołem i pokonali zasłużenie Argentynę 3:1 mimo, że nie grali w pełnej podstawowej jedenastce.
Nowa Zelandia - nie przekonywuje mnie ta drużyna.Wygrali na inauguracje z Uzbekistanem 4:1 jednak to zespół z Azji bardziej przegrał ten mecz przez błędy indywidualne a spotkanie mogło się różnie potoczyć nawet statystyki to pokazują 24 do 12 w strzałach dla Uzbeków.W drugim meczu ulegli 1:0 słabym Czechom.W ostatnim meczu bezbramkowo zremisowali z
USA w meczu w który mieli mnóstwo szczęścia.
Podsumowując Zelandczycy są przeciętną drużyną, która póki co ma dużo szczęścia a teraz przyjdzie im grać z najmocniejszym jak dotąd rywalem.W moich oczach Japończycy będą dominować na boisku a kurs jest na prawdę bardzo dobry.
Trzeba zaznaczyć, że mecz odbędzie się w Monterrey a więc tam gdzie zespół z Azji toczył swoje mecze grupowe co jest kolejnym handicapem na ich korzyść.
Nowa Zelandia bez zawieszonego za kartki Howiesona.Stawiam na zespół Japonii.