kurcze Olo juz po meczu slowacji i wygrali tak jak mowilem chociaz po dogrywce ale wygrali szkoda ze nie zagrales ok nie bede w HP pisal o strefie zamknietej sorka ale nie pomyslalem jeszcze raz przepraszam
licze na twoj typ na psg bo poki co tasiemiec pieknie wchodzi zobaczymy jak bedzie dalej
no wkleje ci info cale
Slovakia (U20) – Hungary (U20)
Obserwuję te mistrzostwa i poczynania poszczególnych drużyn od samego początku i przyznam się szczerze, że byłem w ciężkim szoku, kiedy ujrzałem kursy jakie wystawili na to spotkanie bukmacherzy. Zacznijmy od tego, że Słowaczki przed rokiem zajęły w Dywizji B 4 miejsce, Węgierki natomiast były 7. Jak wiadomo zespoły te bazują obecnie na zawodniczkach, które brały udział w ubiegłorocznym turnieju, jak również na koszykarkach uczestniczących w poprzedniej edycji mistrzostw U-18, a tam co prawda Węgierki wygrały Dywizję B, ale Słowaczki grały w Dywizji A, gdzie jak wiadomo poziom jest nieporównywalnie wyższy. Poza tym najcenniejsze i najlepsze węgierskie zawodniczki tych zespołów: środkowa Tijana Krivacevic ('90 U-20) z MKB Sopron oraz rzucająca Krisztina Raksanyi ('91 U-18) z Mizo Pecs nie biorą udziału w tym turnieju, Tijana gra w kadrze seniorów i nie może pomóc swoim rówieśniczkom, natomiast Krisztina jest kontuzjowana. Kolejną istotną absencją jest brak w składzie silnej skrzydłowej Bernadett Balla, jednej z najważniejszych zawodniczek reprezentacji Węgier w ubiegłorocznych mistrzostwach Dywizji A U-18, obecnie podstawowej zawodniczki kadry U-20. Tak więc Węgierki występują w tegorocznym turnieju osłabione brakiem 3 kluczowych zawodniczek pierwszej "piątki", w tym bez 2 największych gwiazd. W Macedonii idzie im średnio na jeża, Węgierki nie potrafiły nawiązać równorzędnej walki z mocnymi Czeszkami(72:81), uległy również Brytyjkom 50:54, a pokonały piekielnie osłabioną i nieprzygotowaną do turnieju Belgię 77:65 oraz rozbiły gospodynie turnieju Macedonię 72-41, która była najsłabszą drużyną w grupie i po przyzwoitym początku wyraźnie spuściła z tonu, wczoraj uległa cieniutkiej Austrii...Jeżeli chodzi o Słowaczki to obecnie dużo do powiedzenia mają dwie podstawowe zawodniczki poprzednich mistrzostw Dywizji A U-18: Lucia Staneková i Alexandra Baburová, a kadra opiera się na zawodniczkach ze składu Słowacji U-20 z 2009 roku(Lukacovicová, Cernáková, Felixova, Smuteková, Zingerová) oraz dwóch 20-letnich zawodniczkach: Miriama Mackulínová (Poprad, SVK) i rozgrywającej Barbora Novocká (Dolný Kubín, SVK). Słowaczki nie wystartowały najlepiej, źle zaczęły(14:27 w 1 kwarcie), pomimo szaleńczej pogoni nie udało im się przechylić losów meczu na swoją korzyść i dość niespodziewanie uległy mocnej Portugalii(bez porażki w turnieju) 68:72. Jednak już kolejne mecze w ich wykonaniu wyglądały zdecydowanie lepiej, Słowaczki w pokonanym polu zostawiały kolejno: Austrię(65:44),
Izrael(60:53) oraz Grecję(63:37). Dlatego też zupełnie nie rozumiem tych kursów za zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu Słowaczek, Węgierki są jak najbardziej w ich zasięgu, procentowo widzę to w stosunku 60% do 40% na korzyść tych pierwszych, tymczasem kursy zdają się nam mówić co innego. Jak dla mnie to Słowaczki są głównymi obok Czeszek kandydatkami do awansu, moim zdaniem naprawdę warto to zagrać, wiem co piszę, bo jak już wcześniej pisałem z choinki się nie urwałem, bukmacherzy popełnili spory błąd wystawiając takie, a nie inne kursy, domyślam się, że cały czas sugerują się oni tymi dwoma wysokimi zwycięstwami Węgierek nad Serbią w meczach towarzyskich, ale nie brałbym tych spotkań za miarodajne, kilka już razy zresztą się na tym przejechałem w ostatnich dniach. To kobiety, na dodatek małolaty, często decyduje w tych meczach dyspozycja dnia, Słowaczki prezentują się w tym turnieju lepiej, jak będą dziś dobrze dysponowane rzutowo to w moim przekonaniu pokonają Węgierki, kurs miodzio, trzeba mądrze i skrzętnie z tego skorzystać...
PS. Benek20 podal typ w prywatne typy (tak pisze bo teraz moj post bedzie na widoku )
dobra wychodza licze na Ciebie OLO i zeby moja intuicja okazala sie byc bledna
pozdro