Shl00
Użytkownik
Jutro nie będzie czasu, dlatego ode mnie już teraz pare zdań na temat jutrzejszego grania w SHL. Na ten moment tabela ligowa wygląda trochę zaskakująco, ale myślę, że ten trend sie odwróci. Takie ekipy jak Vaxjo, czy Skelle mogą zanotować lekki regres, a drużyny Orebro, czy Lulea powinny iść w górę tabeli. Na jutrzejszy kupon pobieram właśnie te dwie ekipy.
Orebro - Timra - 1 RT - 1.61 - fortuna
Djurgardens - Lulea - 2 ML - 1.73 - fortuna
Drużyny w kierunku których sie skłaniam mają dużo większy potencjał od swoich rywali. Ta dysproporcja jest szczególnie wysoka w meczu Orebro. Oczywiście zawsze jest jakiś czynnik ryzyka, ale wierzę, że Orebro pomału wraca na właściwe tory. Wczorajsze spotkanie pokazało, że forma idzie w dobrym kierunku, ale jeszcze nie jest optymalna. Mając tak doświadczonych obrońców Ore nie powinno dać sobie wbić 2 bramek Linkoping. Spodziewam się, że wnioski zostaną wyciągnięte i słabszy rywal zostanie wypunktowany. Abols i Kovacs wzajemnie szukają sie na lodzie, a ta dwójka ma duże znaczenie jak o punkty chodzi. Mam nadzieje, że jutro w bramce wyjedzie Enroth. Timra ostatnio bezlitośnie punktowana przez kolejnych rywali. Jutro również spodziewam się, że Johansson/Rajaniemi kilka razy będzie wyciągać krążek z siatki.
Djur po 6 ligowych porażkach z rzędu. Chyba wszystkie w czasie regulaminowym. Najbardziej mi szkoda Armalisa, którego uważam za absolutny top goalie SHL. Chyba tylko Brynas straciło więcej bramek w tym sezonie, a Armalis trzyma 90% z ułamkiem. Bramkarze robią co mogą, ale obrona nie pomaga. Centrzy nie kreują gry, a skrzydła jej nie napędzają. Wczoraj bitka z Farjestad, a już jutro kolejny trudny rywal. Nie wiem na ile może się zmienić obraz gry Djur w ciągu dwóch dni, ale nie spodziewam się rewolucji. Jutrzejszy rywal złapał wiatr w żagle i ciężko będzie ich powstrzymać. Linus Omark i spółka zaczynają marsz w górę tabeli, a potencjał jest bardzo duży. Lulea lubi i potrafi grać delegacje. Co prawda w Hovet nikomu nie gra sie lekko, ale ta reguła póki co nie dotyczy obecnego sezonu.
Dokładanie te same mecze chciałem na dzisiaj wrzucić. Dopiszę tylko, że Orebro gra bardzo kompaktowo i jest to fajnie poukładany zespół. Tabela nie oddaje ich obecnych możliwości. Co do ostatniego meczu to gdyby w bramce Lwów nie stał Hogberg to skończyłoby się wyżej.
Co do Lulei to wydaje mi się, że po zadyszce na początku sezonu, zaczynają grać swoje. Mocna obrona poparta znakomitą ofensywą. Czekam jeszcze na jej "rozbłysk" bo umówmy się... do formy strzeleckiej musi wrócić Omark. Jedna bramka w 7 meczach to zdecydowanie za mało. Do bramki wrócił po kontuzji Lassinantti - co prawda w dwóch pierwszych meczach nie błyszczał i sporo puścił, ale będzie tylko lepiej.
Na koniec dorzucam jeszcze
Farjestads over 3.5 gola
Kurs 1.81 fortuna
Bk ma problem w obronie... nie tyle z jej jakością co bardziej z koncentracją. 4 bramki Djurgarden to jakieś nieprozumienie. Dla mnie wygląda to nieco tak, jakby ekipa miała świadomość swojej siły i kiedy trzeba to po prostu przekręcają śrubę jak nie trzeba to się bawimy Dzisiaj moim zdaniem zobaczymy siłę formacji specjalnych bo PP grają fajnie, z kolei goście bronią delikatnie mówiąc bez szału.