patryk7
Typer
Djurgården jest teraz "bardzo ciężkie", co widać nawet w Hovet (gdzie zwykle jest bardzo mocne). W przegranym 0:2 ostatnim domowym spotkaniu ze Skelleftea nawet sztokholmska ekipa stworzyła kilka fajnych sytuacji bramkowych, ale zawodziła skuteczność. Przed dzisiejszym spotkaniem z desperacko potrzebującym punktów HV71 w DIF brakuje kilku kluczowych graczy, takich jak środkowi Sebastian Strandberg i Jacob Josefson, skrzydłowy Dick Axelsson i obrońca Marcus Hogstrom.Djurgarden przegrało cztery ostatnie spotkania u siebie. Dziś "dogodny" rywal na przełamie tej serii. Pod koniec zeszłego roku nie oddali Hovet przez 8, czy 9 spotkań. Ostatnio raczej w kratkę, ale pojawił sie problem w bramce. Tak chwalony przeze mnie Armalis, gdzieś utracił swoją super dyspozycję. Svedberg ostatnio kapitalny występ ( mimo porazki Djur ) ale myślę, że dziś między słupki wróci Litwin. Facet potrzebuje dobrego występu by znów złapać pewność siebie. Na pewno dałbym mu szanse z takim rywalem jak HV.
Djurgarden - HV - 1 RT - 2.24 - fortuna
Goście z Jonkoping wygrali ostatnio wyjazdowy mecz z Linkoping 1:0. HV-ka obecnie wygląda wyraźnie lepiej ze Stephenem Lundhem w roli szkoleniowca zespołu.
Ja zaryzykuje i pogram tutaj na win HV 71 (z dogrywką i karnymi) po kursie 2.09 (Forbet)