mark1973
Znawca - Hokej
Szczęscie , że Rogle odpuściło wczorajszy mecz bo by było 0-10Chyba już czas pomyśleć nad typami długoterminowymi jak o SHL chodzi. Zakładam ( zobaczymy, czy słusznie ) że Vaxjo i Skelle awansują dalej....i tu może być wojna. Tak przy okazji dzisiaj bym szedł w Skelleftea, ale nie bez wątpliwości ! Rogle i Orebro też wydają się być jedną nogą w drugiej rundzie. Rogle w zasadzie obiema nogami. Życzę Fro, żeby ta seria sie dzisiaj dla nich skończył, bo mimo, że nie jestem kibicem Indians, to ciężko się patrzy na to co obecnie grają. W przypadku pary Leksand - Orebro brakuje mi przede wszystkim lepszej gry Juvonena. PO to już nie są żarty .
Zatem widzę to w ten sposób: Vaxjo - Skelle i Rogle - Orebro. Co wy myślicie ?
A tak całkiem powaznie to nie spodziewalem sie takiego dramatu Indian, w trzeciej tercji wygladali jakby im sie nie chciało nic bo w sumie przy takim prowadzeniu gosci to im sie nie dziwie, choc paradoksalnie to w tej czesci patrzac na strzały mieli przewage, tylki iskry brakowało. Być może dzis pozegnamy utytuowany klub jednak te kursy tak wystawione jakoś mi sie to nie widzi rozumiem 3 Fro i 2 na gosci w RT byłoby dobrze . Czy po raz czwarty Rogle bedzie tak skuteczne? hmm O ile np Vaxio potencjałem przewyższa Farjestad to w tej parze takie roznicy nie ma. Frolunda dobrze zaczeła mecz, zamkneli Rogle w ich tercji. Nieststy interwencje bramkarza słabe, krazek wypluty praktycznie kilka razy na napastnikow Rogle, pierwsze dwie bramki stracone pechowo, pierwsza frajersko a druga w zasadzie 5-3 , zaraz trzecia i było po herbacie. moze jakby krazek jakby zamiast przeleciec blisko obok wpadł do sieci to moze byłby impuls dla Fro bo z 1-2 lub 1-3 mozna gonic ale jak pada czwarta bramka to traoche jakby prad wyłączyli. Nie ma czasu za duzo pisac a mozna by naprawde te mecze dobrze opisac ale co do meritum, gram Vaxio RT, Skele z x , Frolunde RT ( wiem, wiem szaleństwo ) i Leksand RT.
Co do Leksand słusznie piszesz, ze Juvonen do poprawy ale stac go na to, trzecie i czwarte formacje tez stac na duzo wiecej , w poprzednim meczu naprawde zabrakło skutecznosci a wynik mógł byc w druga strone
To tyle opowieści dziwnej treści ode mnie
Ostatnia edycja: