M
0
akurat kwestia potencjału drużyny to sprawa drugorzędna, potencjał nie gra i nigdy grał nie będzie; chodzi bardziej o klimat do gry, podejście trenera i jego umiejętność wyciągnięcia z graczy tego co najlepsze. Carlisle to świetnie robi, a nie powiedziałbym, że Spurs w tej rywalizacji grali gorzej niż w kolejnych rundach...ba powiedziałbym, że to bardziej Dallas przegrało tę parę niż Spurs ją wygrali. Dallas grało koszykówkę zespołową bardzo zbliżoną do Spurs, potem już nikt tego nie grał. Gdyby mieli kolejną opcję w ataku to byliby świetną ekipą i pewnie pozamiataliby parkiet Rocketsami w playoffach. Kwestię Peltona zostawiam otwartą, bo nie wiem na ile jego forma i gra to efekt "nowego jorku" i klimatu w ekipie Knicks - tam od jakiegoś czasu, dłuższego czasu, wszyscy byli zmęczeni sobą. Zmiana klimatu i przede wszystkim personelu od właściciela po trenera może Peltonowi tylko pomóc.a to ze powalczyli z SA wg mnie wynika ze slabszych meczow spurs a nie z potencjalu dallas
ostro..Melo pewnie tak, choć to samolub, który grając drużynowo mógłby wiele ze swoich statów stracić, Harden jest w 10tce, ale najwięcej zarabiających, Howard w 10 był kilka lat temu, teraz nie wiem czy jest nawet w 20tce ???? . Osobiście gdybym kierował Knicksami wolałbym kasę dla Melo dać na Stephensona, Gasola i Arizę i miałbym zajawkę drużyny - za rok po odejściu Amare i Bargnianiego miałbym kolejne pieniądze na wzmocnienie ekipy i tak powstałaby w ciągu 2 lat ekipa na solidnym poziomie, ale mam wrażenie, że większość GMów nie ma pojęcia o racjonalnym wydawaniu pieniędzy i budowaniu drużyny.3 z 10 najlepszych zawodnikow w lidze
Wybacz, to co zagrał, albo czego nie zagrał w The Finals pozwala mi myśleć, że rookie słabszy nie będzie mimo, że fajerwerków po nim się nie spodziewam. Zresztą Heat "mają LBJ" jako rozgrywającego i pozycja 1 w Miami = shooterNo nie wiem czy rookie będzie aż tak wielkim wzmocnieniem. Jeśli się skończy Napier+Cole to będzie to najgorsze rozegranie w lidze.
No nie wiem czy rookie będzie aż tak wielkim wzmocnieniem. Jeśli się skończy Napier+Cole to będzie to najgorsze rozegranie w lidze.Rio < Napier -5 lat