>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Sezon 2013/2014 - ciekawostki, pytania, rozmowy o NBA.

Status
Zamknięty.
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Kerr dostanie tyle w GSW, którzy przebili ofertę NY. Knicks dawali mu mniej. Plus za GSW przemawiała na pewno lokalizacja bo blisko rodziny. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +9
rotare 1

rotare

Użytkownik
Co sądzicie o over 4 asyst Manu w dzisiejszym spotkaniu? Co prawda Miami gra dzisiaj u siebie i raczej nie ma co liczyć na powtórzenie wyśrubowanego wyniku z game 1 (11 asyst), o tyle przy stylu gry Spursów i umiejętnościach Argentyńczyka wynik ten wydaje sie całkiem realny. Przypuszczam że Pop pozwoli mu na grę przez ok. 30 minut co tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
jakieś scenariusze na najbliższą przyszłość..Lebron? Carmelo? Stephenson? Przyznam szczerze, że na samą myśl o możliwości powrotu Lebrona do Cavs (choć jest to mało prawdopodobne, a nawet nierealne, choć sama opcja istnieje) jeżą mi się włosy. Cavs jeśli nie spieprzą draftu, mają świetną paczkę ze świetnym trenerem. Co z Melo? Opt in czy out?
Miałem przygotować podcast na temat Miami Heat, może się uda może nie, ale moje lenistwo i World Cup skutecznie stoją na przeszkodzie.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
A&#39;propos draftu co myslicie o numerze 1? Kiedyś murowanym faworytem był Wiggins,teraz podobno miał mu zagrozić Joel Embiid ale kontuzjował się ostatnio.
Wszystkie mocki,które sprawdzałem jednoznacznie wskazywały Wigginsa jako 1-szy pick ale Cavs rok temu dość nieoczekiwanie wybrali Bennetta.
Cavs mają nieźle obsadzoną pozycję C i Wiggins na SF powinien pasować w sam raz.
Buki powoli wystawiają kursy i może coś ciekawego uda się znaleźć.

http://www.nba.com/news/2014-consensus-mock-draft/index.html?ls=iref:nbahpt3a

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Cavs jeśli nie spieprzą draftu, mają świetną paczkę ze świetnym trenerem.
Rzeczywiście ciekawie wygląda ten ich skład, ale bukmacherzy bardzo nisko ich cenią, nawet Lakersi według nich mają większe szanse na mistrzostwo :p.

W każdym razie może w tym seoznie załapią się do playoffs.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Lakers zawsze byli public teamem, może dlatego. Ja tam szczerze wolę Cavsów z Blattem na ławce - nie powinni mieć problemu ze zdobywaniem ptk.
Scenariusz, że Lebron wraca do Cavs, choć nierealny, byłby piękny. Ale po kolei...
Heat - Bosh, Wade i Lebron - wszyscy mają opcje playerskie. Powiedzmy sobie szczerze, że Heat mieli beznadziejny supporting cast w tym sezonie i cały sezon jechali głównie na Lebronie. Bosh i Wade opcje na najbliższe 2 lata po 20mln za sezon. Bosh zadeklarował, że jest gotowy zrezygnować z części pieniędzy, żeby umożliwić Heat wzmocnienie składu. Co do Bosha to widać u niego ciekawą ewolucję - z wiekiem zamiast stawać się coraz bardziej graczem podkoszowym, Bosh idzie w drugą stronę- staje się graczem dystansowym - w minionym sezonie wykonał jak na siebie sporą liczbę rzutów zza łuku, ale gościu odpowiada stylem gry Lebronowi, więc nie widzę innej opcji, żeby zagrał w innym klubie, tym bardziej, że zadeklarował chęć renegocjacji umowy.
Natomiast głównym factorem od którego zależeć będzie przyszłość Heat nie jest Lebron, ale paradoksalnie Wade ze swoim kontraktem. Umówmy się, i myślę, że sporo osób się ze mną zgodzi, że ani Bosh ani Wade nie są warci, tych pieniędzy, które mogliby dostawać gdyby optinowali. Wracając do Wade, nie chcę się nad gościem pastwić, ale nie mogę się powstrzymać. Generalnie gość jest cieniem zawodnika sprzed lat. Co prawda ma dopiero 31 lat, dopiero bo jak na koszykarza nie jest to wiek emerytalny, ale wiek Wade trzeba rozpatrywać w dwóch częściach - od dołu do pasa i od pasa w górę. Od pasa w górę Wade ma 31 lat, ale od dołu do pasa jego kolana mają 2 razy tyle lat, dlatego wg mnie Wade jest skończony (wiadomo co mam na myśli). Zresztą gość opuścił chyba 28 spotkań w sezonie, na b2b często oszczędzany a i tak na g.... się to zdało, bo kolana nie dały rady. Wade i jego kolana są kluczowe, bo Wade opiera grę na penetracji + osobiste. W finale ze Spurs widać było, że eksplozji w nogach brak, zarówno w ataku, jak i wiecznie spóźniony w obronie. A Wade nie jest typem gracza, który rozciąga grę w ataku, tym bardziej, że jego rzut dystansowy również coraz gorszy. Gdzieś czytałem staty chyba z finałów, że Heat z Wadem na parkiecie ofensywnie byli tragiczni, w defensywie chyba było podobnie o ile dobrze pamiętam. Natomiast z perspektywy sezonu, Heat byli znacznie gorszą drużyną z Wadem w offensie, w defie tylko nieznacznie.To, co Wade&#39;owi świetnie wychodzi na parkiecie to to co nie wymaga pracy i angażowania kolan - flopy. Pytanie tylko czy jest to warte 20mln za sezon. Do tej pory Wade jechał na talencie Lebrona i dopóki Heat wygrywali nikt się nie odzywał. Ale ponieważ HEat zostali zmiecieni przez Spurs czas chyba na zmiany. O ile wiele osób, bo chyba wciąż nie wszyscy, zwłaszcza fani Heat, i sam Wade pewnie też, zdają sobie sprawę, że wiele chleb już z tej mąki nie będzie. Problemem będzie natomiast ego Wade&#39;a, który wciąż ma się za członka wielkiej trójcy, podczas gdy faktycznie Lebron mógłby sparafrazować Ludwika XIV i powiedzieć HEAT TO JA. Dlatego szczerze wątpię by Wade opt outował i zostawił na stole takie pieniądze, tym bardziej, że kilka lat temu gdy Riley tworzył mistrzowski skład Wade już zrezygnował z jakichś pieniędzy. Wade jest ikoną Heat i Heat liczą na jego wyrozumiałość, pytanie czy się nie przeliczą. A jeśli Wade nie opt outuje to storpeduje w dużym stopniu możliwość wzmocnienia rosteru.
Co do Lebrona, to chyba oczywistym jest, że ten koleś zawsze będzie underpaid, nieważne jakie pieniądze by dostawał. Ciężko powiedzieć co Lebron sobie teraz myśli i co rozważa, ale jest kilka opcji. Najbardziej oczywistą jest Heat, bo już tu jest, bo tu wygrywał, bo tu jest Riley, bo tutaj żona ma drink bar. Najświeższa informacja to prężące muskuły Houston z McHalem na ławce (hahahahha), którzy zapowiedzili walkę o Melo i Brona, ale jakim k.....cudem mając Hardena i Howarda tego nie wiem - może Howard i Harden zgodzili się grać za darmo? Tylko czym ten drugi będzie płacił laskom za randki? Have no idea. Mnie najbardziej elektryzuje opcja Cavs, choć raczej nierealna, to bardzo ciekawa. Problemem Cavsów za Lebrona była ławka trenerska i supporting cast - Hughes, Ilgauskas, Gibson, Miles, Williams..ciężko wymienić wszystkich leszczów, ale podsumować można krótko - poza Lebronem nie miał kto punktować. Jednak nie stanowaiłoby to problemu teraz - Blatt jako trener + niezły roster z Waitersem, Irvingiem, Bennettem, Thompsonem + 1 pick w drafcie, który powinien pójść na Wigginsa, a nie Parkera. Scenariusz byłby fajny - wracający syn marnotrawny. Jednak jest on chyba nierealny, za dużo złych emocji było, z obu stron, Lebron troche przegiął z THE DECISION, potem Gilbertowi puściły nerwy i padło za dużo niepotrzebnych i nieprawdziwych słów, m.in. o tym, że Lebron odpuszczał mecze. Ale pomarzyć o takim scenariuszu można, bo wciąz mam w pamięci pojedynki Lebrona z Arenasem i Cavsów z Wizardsami w playoffach.
Teraz wyszło info o tym, że Melo opt outuje i co za tym idzie zostawi Knicks, bo cięzko przypuszczać, że podpisze nową umowę z Knicks tylko po to zeby ulżyc im w wydatkach. Praktycznego wymiary by to nie miało zadnego , bo Knicks i tak byliby sporo ponad salary cap. Jedyną opcją jest sign-and-trade.
Scenariusz, że Melo idzie do Heat to dla mnie NBA fiction. Gdyby Melo poszedł za Wade to tak, ale z Wade&#39;m nie widzę tego. Scenariusz Melo w Heat miały swoje plusy, ale miałby ogromne minusy. Lebron i Melo to mix zabójczy i elektryzujący do maxa, nie byłoby problemu z umiejscowieniem Melo w s5, bo już w Knicksach czesto grywał na 4. Do tego móglby rotowac na 3 z Lebronem. Czyli Heat musieliby grać małą piątką, co oznaczałoby że Heat które juz teraz jest jedna z gorzej zbierających ekip, na tablicach byłoby niszczone + widzieliśmy, że nawet Lebron nie dawał rady gdy vs. Indiana krył Westa. Ja bym widział w Heat po pierwsze jakiegos rozgrywajacego, po drugie ławka - odpuszczono Mike Millera nie wiedziec czemu, Lewis nie był factorem, Battier tez cien siebie sprzed roku, Oden to totalnie nieporozumienie, a reszty nawet nie pamiętam.

Otrzymane punkty reputacji: +16
arachnus 24

arachnus

Użytkownik
&quot;Lebron James podobnie jak Carmelo Anthony zrezygnował z ostatnich 2 lat kontraktu ze swoim obecnym zespołem Miami Heat i tym sposobem został WOLNYM AGENTEM!!!&quot;
cytat z jednego z portali o tematyce nba - potwierdzone info
po przeczytaniu postu autora lukascash i informacji o UFA Lebrona co o tym wszystkim myslicie?
King chce zmienić club?

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Po 1 to wielce prawdopodobne, bo już wiele takich informacji pojawia się w internecie to Wade zgodził się na 50 mln $ kontrakt na 4 lata. Co daje sumę lekko ponad 12 mln na sezon. Bosh również podpisze mniejszy kontrakt, już kilka dni temu była jego wypowiedź, że on chce TU(miami) zostać i podpisze mniejszy kontrakt. Nikt poza LeBronem nie zasługuje w tej drużynie na 20mln$ na sezon, tu jednak zostaje pytanie, czy James również podpisze mniejszy kontrakt żeby podpisać lepszych graczy.
Wydaje mi się, że nie ma tematu LeBrona w innych klubach, ale media i inni muszą robić swoje. King nie będzie chciał drugi raz przechodzić przez &quot;The Decision&quot; bo pewnie już całe społeczeństwo Amerykańskie by go nienawidziło. Dzieciaki kochają Miami, do tego żona podobno spodziewa się trzeciego dziecka(dziewczynka) i nie wiem czy państwo James byliby gotowi przechodzić przez &#39;piekło&#39; kolejny raz.
Mike&#39;a Millera odpuszczono bo Mickey Arison zrobił się skąpy i nie chciał płacić aż tyle. To jest wlaśnie kolejna sprawa która warto szybko poruszyć. Widziałem w internecie wiele &#39;płaczu&#39;, że LeBron chce wzmocnień, ale nie chce aby mu płacono mniej. Sprawa wygląda tak, że LeBron twierdzi, że skoro Arison płacił ciągle podatek od luxusu to cały czas to może robić. Do tego warto dodać, że w tym roku Salary Cap rośnie o kilka milionów(dochodzi prawdpodobnie do 77mln$ na sezon) i można na prawdę podpisać fajnych gości jeśli chodzi o uzupełnienia składu, czy to w s5 czy na ławkę.
Miami prawdpodobnie opuszczą : Andersen,Beasley,Chalmers,Douglas,Lewis,Oden,Jones
Odszedł na emeryturę już Battier, a decyzja co do Ray Ray&#39;a ma zostać podjęta niedługo. Pewnie również chce zobaczyć jak będzie wyglądał roster Heat.
Jak widać w składzie na obecną chwilę prawdpodobnie zostaną.
Bosh - 15 mln sezon?
Cole - 2 mln sezon
Haslem - 4 mln na sezon,ale prawdopodobnie jako legenda Heat zrobi opt out i podpisze mniejszy kontrakt. Zakładam, że np. 2 mln na sezon
Lebron - 20.5 mln na sezon? Nowy mniejszy kontrakt?
Wade - 12 mln na sezon?
Jak widać roster Heat jest pusty, bo gdyby podpisać te kontrakty to suma = 53 mln, czyli zostaje 24 mln do wydania na zadaniowców i graczy 1 piątki. Oczywiście pomijam Luxury Tax który będzie płacony w ramach tego, że pewnie przyjdzie jakiś gracz którego kontrakt bedzie duży(Melo,Lowry)
Kolega Arachnus robi taką szopkę jak robią ludzie w USA. Od dawien dawna było wiadomo, że LeBron zrobi opt out, zrobi to Wade,zrobi to Bosh. Ponieważ, aby podpisać nowy mniejszy kontrakt trzeba tj. zrezygnować z niego. Robi coś takiego też np Z-BO i wielu innych graczy w NBA.
Zresztą LeBron nie jest głupi i robiąc opt out nakłada niezła presję na Rileya, czy też Arisona i daje im znak. Panowie dajcie wzmocnienia to zostanę tu z chęcią. LeBron ma już 30 lat i raczej nie ma czasu na budowanie nowego zespołu gdzieś indziej, ale tak na dobrą sprawę to nigdy nie wiadomo co się stanie.
Co do Melo? Riley powiedział tak : BIG3 było marzeniem, a udało się to zrobić.
Melo natomiast mówi, że dla niego najważniejsza jest rodzina i to jakie będą warunki mieszkania w danym mieście(podobno pytał się już o warunki mieszkania w Chicago). Dla mnie tutaj sprawa wydaje się jasna. JEŚLI MELO chce zarabiać pieniądze to może podpisac z NYK kontrakt na 5 lat na sumę 129 mln, jeśli podpisze z kimś innym to może to zrobić na 4 lata na sumę 95 mln. Jak widać różnica jest wielka, bo za ten 1 rok jest to suma 34 mln, a wiadomo, że mając 30 kilka lat na karku dostanie nie wiem np. 14.
Ma opcje z Chicago, chociaz Rose(co on ma do gadania, pewnie znow sie połamie) woli Love&#39;a.
Kończąc wątek, bo pewnie mógłbym pisać o NBA do rana, Miami na pewno bardziej od Melo potrzebują jakiegoś energola na 1 który będzie niezłym scorerem. Tak Lowry to świetna opcja, ale są tez fajni gracze za o wiele mniejsze pieniądze. Collison,Mills to takie gorące nazwiska za które trzeba zapłacić około 3mln na sezon.
Na koniec podkreślę jeszcze raz, że opt out LBJ nie oznacza, że odchodzi.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Faktycznie, pojawiła się informacja. Do tego znalazłem teraz, że Wade na 99% także opt outuje. Dlatego nie dopatrywałbym się czegoś wielkiego w optoucie Lebrona. Z jednej strony zostawił sobie furtkę i dał czas Heat na ruchy personalne, z drugiej strony spodziewam się long term dealu na podobnym poziomie. Ale podyskutować można - kto zostaje na placu boju z ekip, które byłyby w stanie powalczyć o Lebrona - Heat, Cavs, Lakers, Mavs, Bulls i potencjalnie Rockets. Droga eliminacji - Lakers odpadają, bo nie ma tam kompletnie ekipy do gry; Cavs na 99% nierealne, choć jego powrót do Cavs w wypadku wygrania majstra przez Cavs uczyniłby z Lebrona absolutnego boga. Bulls? Nie ma mowy - nie pójdzie do odwiecznego rywala. Rockets - na zachodzie znacznie trudniej dotrzeć do finału niż na słabym wschodzie, poza tym McHale na ławce. Mavs, przy całej sympatii do drużyny i Cubana, poza pieniędzmi nie są w stanie niczym przyciągnąć Lebrona. Więc siłą rzeczy na placu boju zostają Heat.

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Wgł mnie każdy zrobi opt out. Jeśli Panowie chcą coś zdobyć to muszą podpisać mniejsze kontrakty. No ja nie widzę w tym opt oucie niczego wielkiego bo mówiło się już o tym od jakiegoś czasu. Może gdyby Heat wygrali mistrzostwo to wtedy taki temat nie miałby miejsca, ale to dałoby znów 60 mln na kontakty BIG3 i 0 na ławce. Z-Bo zrobił opt-out, ale potwierdził, że zostaje w Memphis. James niby może to zrobić, ale czy my kibice tego chcemy? Na pewno nie, dreszczyk emocji się przyda każdemu.
Z tych ekip które podałeś to ja to dzielę tak na łatwy sposób.
Zachód i Wschód. 1 pytanie. Lebron idzie do Lakers/Mavs/Rockets czy gdzieś ma szansę na to żeby walczyć w ogóle o wygranie konferencji? Wydaje się, że NIE. Wiadomo w Rockets byłaby wielka paczka jeśli chodzi o nazwiska, ale wgł mnie to już prędzej Melo przyjdzie do Miami niż LeBron do H Town.
Na beznadziejnym wschodzie(LeBron o tym wie) ma o to szanse wszędzie. Dlatego wgł mnie nie ma opcji zachodu. Bulls, tak jak piszesz nie ma na to szans. Nie wpakuje się w to żeby grać tam gdzie legendą jest MJ. Cavs? Chociaż tam jest jego dom to wydaje się, to opcją mało prawdopodobną, chociaż skład po drafcie może być ciekawy. Reasumując? Zostaje Miami, ALE???????? Kto to tam wie, pogadać zawsze fajnie, ale to co się stanie nie wiemy ????

C 21

caryc3

Użytkownik
liczę na Lowry&#39;ego + jakiś big jak Marion, wtedy Jaszczur gra C, lub też biorą C i Jaszczur gra PF (byle nie robiącego spacing)

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
liczę na Lowry&#39;ego + jakiś big jak Marion, wtedy Jaszczur gra C, lub też biorą C i Jaszczur gra PF (byle nie robiącego spacing)
Marion jest bardzo prawdopodobną opcją, już przed PO można było gdzies tam przeczytać, że Miami go bardzo chcą. Center jest potrzebny, ale tak, taki prawdziwy center, a nie jakiś typu Spencer Hawes, bo wtedy zupełnie trumna byłaby pusta. Jest kilka ciekawych nazwisk na rynku FA Chociaz takiego prawdziwego centra to brak. Nie licze tu Marcina, bo w niego w MIA wątpie. Jest pełno graczy typu 4/5 - Blatche/Kardashian/Hill/Blair którzy mogą występować z jakimś tam powodzeniem na 5. Myślę, że i tak Miami beda grac niska s5.
Wracajc do LeBrona to wlasnie odbyła się konf. prasowa Pata i nie powiedział niczego nowego, oprócz tego, że każdy gracz może zostać FA, że czeka na spotkanie z LBJ i jego przedstawicielami aby porozmawiać o wszystkich aspektach, że przygotowuje się do draftu i rynku FA itp pierdoły.

R 26

radzialdo

Użytkownik
Mi sie marzy Gortat w Miami z Lebronem ???? Wiadomo ze to malo prawdopodobne ale moglby przyjsc za Bosha;p Miami moim zdaniem musi poszukac jednak jakiegos wysokiego walczaka pod koszem no i skompletowac lawke. Co do Melo idacego wspomoc Lebrona bo i takie ploty sie pojawiaja, to zeby to dalo efekt mistrzostwa musieliby zmienic zasady i zaczac grac mecze dwiema pilkami na raz hehe ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Chandler wraca do Dallas! Razem z Feltonem w zamian za Calderona, Larkina, Ellingtona oraz Dalemberta.
http://www.enbiej.pl/2014/06/25/knicks-i-mavs-chca-wymienic-sie-graczami/
Ciekawy ruch. Chandler rozwiązuje problemy defensywne ale niestety jest słaby w ataku. Osobiście wolałbym Gasola,który byłby świetnym uzupełnieniem ofensywy,co moim zdaniem było największym problemem Dallas.
Cuban musi dalej kombinować bo na razie jest to wciąż zespół na 1-szą rundę PO. Nawet jakby wyciągnęli Melo to będzie za mało aby włączyć się do walki i mistrza.

mkalvarez 120

mkalvarez

Użytkownik
mysle ze dla dallas wiekszym problemem pod koszem byla obrona, a zestaw gasol+dirk to dolne top 5 w obronie obreczy do tego para bardzo slaba atletycznie.

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
W wielu dzisiejszych mock draftach 1 miejsce zajmuje Andrew Wiggins. Chłopak ma być nowym LeBronem i dziś prawdopodobnie zostanie wybrany przez Cleveland którzy kolejny rok wybierają z numerem 1. Było wiele plotek, bo nr 1 miał być Embiid(kontuzja) który powinien przez to spaść na 5-7 miejsce, miał być Jabari Parker który jest niby bardziej &quot;NBA ready&quot; od Ej Łiginsa, ale prawdopodobnie CAVS nie będą ryzykować i wybiorą chłopaka z Kanady, ponieważ tak jak wspomniałem niby to nowy LBJ.W betsson rano było 1.80, ale wolalem nie ryzykować, bo była mozliwośc, że CAVS oddadza pick do Orlando, ale juz raczej nie ma na to szans(chociaz podczas draftu rozne rzeczy sie dzieja).
dlatego ja gram
A.Wiggins Zwycięzca draftu : @1.55 / Betsson

Żeby upewnić się w tym typie to jeszcze doczytałem, że Parker gdy był na workoucie w Cleveland to nie usłyszał od nich zbyt wielu słów, natomiast Bucks powiedzieli mu, że biorą go z 2 pickiem i widza go w swojej drużynie.
http://probasketballtalk.nbcsports.com/2014/06/26/pbts-final-mock-draft-wiggins-then-parker-then-it-gets-nuts/
Polecam ???? !

Otrzymane punkty reputacji: +11
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Mam nadzieję, że ktoś z was zagrał wyżej wymieniony bet.
Dziś w nocy odbył się draft i stała się rzecz która jeszcze bardziej przekonuje mnie, że LBJ zostaje w Miami. Hornets z 24 pickiem 1 rnd wybrali Shabaza Napiera. Rozgrywającego z uczelni UConn z którą zdobywał mistrzostwo. Czemu o tym piszę, a no dlatego, że chłopak był na workoutach LeBrona w 2011 i 2014 roku i podobno jego gra bardzo przypadła do gustu Króla. Jednym z warunków zostania Jamesa w Miami było właśnie wydraftowanie chłopaka, lecz miał iść z numerem 18-22 więc było to nierealne dla Miami którzy mieli 26pick. Dogadali się więc z Hornets wydraftowali im P J Hairstona i oddali go i inne picki za Napiera.
LeBron jest nim zachwycony, ale skauci NBA już nie tak bardzo. Chłopak gra na pozycji PG. Dla mnie ten wybór oznacza koniec Chalmersa w Miami, bo teraz wątpie aby Heat chcieli pozbyć się też Cole&#39;a. Chyba, że chcą Lowrego...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom