>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Sezon 2013/2014 - ciekawostki, pytania, rozmowy o NBA.

Status
Zamknięty.
F 263

fidelio

Użytkownik
Dla mnie osobiście cała ta sytuacja jest dość dziwna. Po pierwsze czemu NBA wyciąga konsekwencje z rozmowy prywatnej?
W momencie upublicznienia przestała być prywatna. Moim zdaniem to była rozgrywka o kasę tej młodej panny, która najwyraźniej ma dość robienia za poduszkę dla 80 latka, trudno się dziwić. Podobno ma więcej nagrań, ale chyba się już dogadali (czytaj zapłacił jej ile trzeba). Dziewczyna chciała się usamodzielnić.

C 2

czita

Użytkownik
mody mozecie od meczy 2 rundy ps prowadzic tematy dla poszczegolnych par. bedzie ich tylko 4 w 2r, lepiej wydaje mnie sie bedzie to wygladalo lepiej, a przed wszystkim przejzyscie, czytelnie... moze i biernie sledze temat, ale jak cos bede mial do powiedzenia to napisze

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
mody mozecie od meczy 2 rundy ps prowadzic tematy dla poszczegolnych par. bedzie ich tylko 4 w 2r, lepiej wydaje mnie sie bedzie to wygladalo lepiej, a przed wszystkim przejzyscie, czytelnie... moze i biernie sledze temat, ale jak cos bede mial do powiedzenia to napisze
osobiście jestem za , wtedy będzie można podystutować przed/po konkretnym meczu i wszystko będzie fajnie uporządkowane

arachnus 24

arachnus

Użytkownik
czy tylko ja mam wrażenie ze Toronto zostało wydymane przez sędziów w końcówce jak i w większej części 7 spotkania?

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
nie. Pokazują drugi mecz serii wizards/indiana. potem 4 mecz tej serii i jakoś przeplata sie sas/ptb ale nie pamietam juz ktory mecz

Z 25

zakoon

Użytkownik
Witam,

Mógłby mi ktoś podesłać linka do tabelek ze statystykami graczy? Posiadam parę, ale sądzę, że na tym forum znajdują się osoby bardziej doświadczone i przygotowane w tym temacie :p

arachnus 24

arachnus

Użytkownik
It has now been revealed that Roy Hibbert&#39;s performance decline has occurred ever since he discovered that Paul George had been sleeping with his wife.
Let&#39;s just leave this guy alone.
Via. Basketball Forever

????

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
O co chodzi z tym +/- przy statystykach graczy?

np. Lebron James -3
Amerykanie kochają cyferki, więc wymyślają masę różnych statystyk, żeby oceniać zawodnika. W tym wypadku +/- pokazuje jak drużyna radzi sobie z danym zawodnikiem na parkiecie. W Twoim przykładzie, kiedy LBJ jest na parkieice i gra jego drużyna jest gorsza o 3 punkty w porównaniu gdy siedzi na ławce. Np: Lebron wchodzi z ławki przy wyniku 30-20 dla Heat, a kiedy schodzi jest 50-43 więc przewaga &quot;skurczyła&quot; się o 3 punkty, więc jego bilans +/- jest ujemny. Tak samo jest kiedy wchodzi gdy drużyna przegrywa, a w momencie gdy schodzi przewaga jest większa. I tak dalej, i tak dalej ;)

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Jest to mój faworyt jeśli chodzi o najgłupszą statystykę w NBA. Dziwie się, że cenne miejsce w głównej tabelce z wynikami marnowane jest na ten absurdalny stat.
Pierwszy z brzegu przykład, 7 mecz serii Clippers z Warriors.

Chris Paul - statystyka-marzenie: ponad 50% z gry, 100% osobiste, aż 14 asyst przy tylko 2 stratach i 4 przechwytach, 22 punkty. Nasza piękna statystyka daje Paulowi za ten mecz...-2...może czas na nowego rozgrywającego? ????
Co innego Glen Davis, 1/4 z gry, 2 zbiórki...+3!
O czym nam to mówi? O niedostrzegalnej w cyferkach unikalnej wartości Baby Davisa? O tym, że Clippers lepiej grają bez CP3? O jednorożcach? Nie wiem. Małe minuty nie mają tu nic do rzeczy, podobnych statystyk +/- w różnych konfiguracjach, które zupełnie nie pokrywają się z faktycznym wkładem zawodnika mógłbym znaleźć na pęczki w kilka minut.
Głupota tej statystyki, moim zdaniem (może jest tu jakiś ukryty geniusz, którego nie dostrzegam), polega na tym, że mimo, że widnieje ona jako jedna cyferka przy konkretnym zawodniku, jest zależna od...9 innych na parkiecie! Trzeba być chyba matematycznym geniuszem, żeby odnaleźć jakąś zależność w kontekście jednego zawodnika, w momencie, gdy statystyka zmienia się płynnie pod wpływem 9 graczy, a trzeba tu uwzględnić ich obronę i atak. Dla mnie jest to zupełne pomieszanie i statystyka przypadkowa, która raz wyjdzie odpowiednio, a raz, jak wyżej, zupełnie nie (a przecież Paul jest też świetnym obrońcą, tym bardziej to -2 wygląda groteskowo).
Przyceglisz 0/10, Ktoś na Tobie rzuci 10/10, ale jednocześnie nadrobią to twoi partnerzy/ reszta zespołu rywala nie będzie tak trafiać = okaże się jeszcze, że twój +/- jest dodatni. Oczywiście specjalnie na potrzeby przykładu przejaskrawiam, ale tak to w zarysie działa.
Dla mnie stat - pomyłka, a przecież Amerykanie mają mnóstwo fajnych i akuratnych statystyk. Ale nawet w tak w teorii profesjonalnym środowisku nie wszystko musi być idealne. W sumie to nagroda 6th-mana należała się bardziej Gibsonowi, a taki Crawford dostał ją chyba za wysokie ppg i wyniki zespołu. Nie wszystko złoto co się świeci.

crisoo 398

crisoo

Użytkownik
Steve Kerr trenerem Golden State Warriors

Steve Kerr został trenerem koszykarzy Golden State Warriors. Na stanowisku zastąpił zwolnionego w ubiegłym tygodniu Marka Jacksona.
&quot;Wojownicy&quot; w pierwszej rundzie fazy play off ligi NBA ulegli Los Angeles Clippers 3-4.
Kerr podpisał trzyletni kontrakt opiewający na 25 mln dolarów.
Urodzony w Bejrucie 48-latek nie ma doświadczenia szkoleniowego. Jako zawodnik słynął ze skuteczności w rzutach za trzy punkty. Pięć razy cieszył się z mistrzowskiego tytułu - trzy razy z Chicago Bulls (1996-98) i dwukrotnie San Antonio Spurs (1999 i 2003).
Po zakończeniu kariery pracował przede wszystkim jako analityk i komentator dla stacji telewizyjnej TNT. W międzyczasie przez trzy lata (2007-10) pełnił funkcję generalnego menedżera w Phoenix Suns.
Kerra chcieli też zatrudnić New York Knicks. Prezydent klubu Phil Jackson był jego trenerem w ekipie &quot;Byków&quot;. Kerr wybrał ofertę Warriors, ponieważ chciał zostać w Kalifornii, gdzie mieszka jego rodzina.

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/439464/nba-steve-kerr-trenerem-golden-state-warriors

arachnus 24

arachnus

Użytkownik
Czy wy też macie wrażenie ze sędziowie w tegorocznych playoffach daja dupy i to dosłownie? Opóźnione gwizdki, faule dawane za nic albo brak gwizdka gdy faul był ewidentny. Mowie tu głownie o meczach toronto woshington clippers itd bo zwykle je odglądam i jestem załamany decyzjami jakie podejmują sedziowe

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Czy wy też macie wrażenie ze sędziowie w tegorocznych playoffach daja dupy i to dosłownie? Opóźnione gwizdki, faule dawane za nic albo brak gwizdka gdy faul był ewidentny. Mowie tu głownie o meczach toronto woshington clippers itd bo zwykle je odglądam i jestem załamany decyzjami jakie podejmują sedziowe
tylko Ci się wydaje - w regular season sędziowanie stoi na takim samym poziomie; po prostu jest więcej meczów, dlatego w playoffach przy mniejszej ich liczbie łatwiej to wyłapać; gdy pół roku temu (+/-) pisałem o żenującym poziomie sędziowania, który nie idzie w parze z poziomem sportowym ligi, ludzie pisali, że przesadzam i że poziom sędziowania jest równie wysoki, a błędy sędziowskie zawsze będą. So be it.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom