>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Sezon 2013/2014 - ciekawostki, pytania, rozmowy o NBA.

Status
Zamknięty.
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
No dobra, ale przecież to jest wielki wstyd dla klubu taka seria porażek. Do wyczynu Cleveland z 2010/2011 jeszcze trochę im brakuje, ale z taką grą to kto wie, czy ich nie pobiją...

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
tak, ale bycie ostatnim w lidze nie oznacza, że się dostanie #1 pick. Póki te losowania nie będa jawne to uwazam, ze Lakersi dostana najwyzszy numer w tegorocznym drafcie. Jakiś tam kolega przytoczył przykład, że ost raz zespół który był ostatni w lidze miał #1 pick 10 lat temu. Wygrać to oni wygrają i to pewnie w najmniej spodziewanym momencie. Swoją drogą mają skład tragiczny i przebudowa teamu zajmie kilka sezonów

Otrzymane punkty reputacji: +15
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Oczywiście, że ostatnie miejsce nie gwarantuje pierwszego picku ale skoro tyle drużyn tankuje w tym sezonie to przecież trzeba zrobić wszystko by mieć największe szanse na to.
Przeczucie mi mówi, że Sixers dostaną #1 ale w tym co piszesz o LALkach też może być sporo racji.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Apropo Sixers, taki oto zakład proponuje nam betsson:

Will the Philadelphia 76ers lose all remainig regular season games? : Zwycięzca

nie - 1,16
tak - 4.0

Spójrzmy na terminarz:
vs IND
vs MEM (b2b)
@ IND
vs CHI
vs NYK
@ CHI (b2b)
@ SAS
@ HOU
vs DET
@ ATL
-kwiecień-
vs CHA
@ BOS
vs BKN (b2b)
@ TOR
@ MEM
@ CHA (b2b)
vs BOS
@ MIA

A więc teoretycznie mamy 5 meczów które mogą wygrać - dom z Knicks, dom z Pistons, dom z Charlotte, wyjazd z Bostonem, dom z Bostonem. Knicks będą walczyć o #8 miejsce, więc się zepną. Charlotte podobnie więc zostają Tłoki i Celtowie. A należy zwrócić uwagę na to, że Milwaukee ma 2 mecze przewagi nad Sixers. Myślę, że warto spróbować. A Wy co o tym myślicie?

M 40

mareczek666

Użytkownik
Witam.
Piszę pewnie dla was z mega banalnym pytaniem.
Mimo, że obstawiam nie od dziś mecze, chciałem wreszcie ogarnąć kwestie handicapu.
Moje pytanie :
Przykładowo dzisiejszy mecz : Boston(+10)-Miami. Kurs: 1-1,85 2-1,85.
Czy dobrze rozumie, że stawiając na 2 Miami musi wygrać przewagą większą niż 10 punktów, a stawiając na 1 Boston musi mieć 10 punktów więcej na Miami ?
W przypadku gdy handi byłby: Boston-Miami(-10) ta sama zasada ?

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Czy dobrze rozumie, że stawiając na 2 Miami musi wygrać przewagą większą niż 10 punktów, a stawiając na 1 Boston musi mieć 10 punktów więcej na Miami ?
Stawiając 1 na Boston dajesz im 10 pkt więcej na start. Czyli nie moga przegrac więcej niz 10 pkt. gdy przegraja 10 masz zwrot 11 porazke a 9 i mniej lub gdy wygraja ty wygrywasz.

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
To wielki Carmelo znowu pokazał klasę upokarzając Indianę. Dalej uważacie, że George to lepszy gracz niż Carmelo Anthony? :grin: Nie wiem czemu tak bezczelnie hejtujecie Melo, a to jest przecież TOP3 ligi. Naprawdę mam nadzieję, że ten wielki gracz znajdzie sobie solidny klub i w przyszłym sezonie poprowadzi ich do mistrzostwa. W ostatnim czasie jego gra jest lepsza niż LeBrona i to niemal pod każdym względem.

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Szkoda, że Knicks tak późno się wzięli do roboty, bo mieliby szanse na te 8 miejsce i zapewne by grali w pierwszej rundzie z Pacers. Kurs na Knicks pewnie by był ok. 5,00 i chętnie bym spróbował. Patrząc na tabelę, to jednak mają nikłe szanse, a szkoda ???? .

tobias 359

tobias

Użytkownik
To wielki Carmelo znowu pokazał klasę upokarzając Indianę. Dalej uważacie, że George to lepszy gracz niż Carmelo Anthony? :grin: Nie wiem czemu tak bezczelnie hejtujecie Melo, a to jest przecież TOP3 ligi. Naprawdę mam nadzieję, że ten wielki gracz znajdzie sobie solidny klub i w przyszłym sezonie poprowadzi ich do mistrzostwa. W ostatnim czasie jego gra jest lepsza niż LeBrona i to niemal pod każdym względem.

Zacznij od napisania odpowiedzi do mojego poprzedniego posta w tym temacie. Napisałeś, aby się ktoś do tego odniósł, zrobiłem to a Ty nie odpowiedziałeś i uprawiasz jakąś dziwną wojenkę na linii NYK-Indiana.
Zacytuj proszę kto tak uważa, kto myśli Carmelo&lt;George? Co do hejtowania, gdzie, kto? Bezczelnością na razie wykazujesz się Ty, będąc głuchym na argumentacje innych.

Wątpię w odejście Carmelo. Zatrudnienie Jacksona jasno nakreśla ambitne plany na następny sezon.

Co do Twojego stawiania na Knics w parze z Indiana. Nie musimy sięgać daleko w przeszłość. Indiana pokonała ich 4-2 w poprzednim sezonie. Bez wątpienia NYK byli wtedy mocniejsi a mimo to przegrali :]

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Zacznij od napisania odpowiedzi do mojego poprzedniego posta w tym temacie. Napisałeś, aby się ktoś do tego odniósł, zrobiłem to a Ty nie odpowiedziałeś i uprawiasz jakąś dziwną wojenkę na linii NYK-Indiana.
Zacytuj proszę kto tak uważa, kto myśli Carmelo&lt;George? Co do hejtowania, gdzie, kto? Bezczelnością na razie wykazujesz się Ty, będąc głuchym na argumentacje innych.
To nie jest żadna wojenka, a po prostu piszę to co myślę. Wiele osób nie docenia Carmelo, wielokrotnie na forum pojawiały się posty, w których to pisali mnóstwo wad Melo jak samolubna gra itp. Może i gra trochę samolubnie, ale ma wiele innych zalet i to jest wielka gwiazda, przynajmniej ja tak uważam.
Co do George, to były osoby, które wróżyły mu MVP na początku sezonu i zachwycały się nad jego grą. Oczywiście szanuję ich zdanie, ale chyba mam prawo się z tym nie zgodzić? Dla mnie George to świetny zawodnik, ale nie jeden z czołowych graczy ligi.
Co do Twojego stawiania na Knics w parze z Indiana. Nie musimy sięgać daleko w przeszłość. Indiana pokonała ich 4-2 w poprzednim sezonie. Bez wątpienia NYK byli wtedy mocniejsi a mimo to przegrali :]
Nie twierdzę, że Knicks by byli faworytem, bo to by była przesada. Napisałem, że gdyby kurs na awans Knicks był ok. 5,00(a zapewne coś koło tego by było jak nie więcej), to bym z chęcią zagrał.

Nie jestem jak to określiłeś głuchy na argumentację innych czy bezczelny, ale mam swoją opinię i mam prawo ją wyrazić. W meczu z Pacers Melo zagrał kapitalnie(zresztą ostatnio gra naprawdę świetnie), stąd należą mu się pochwały, a George coś mocno przygasł po dobrej pierwszej połowie sezonu.

A do Pacers nic nie mam- nie kibicuję im, ale też nie trzymam kciuków za ich porażki. Nie widzę jednak dla nich realnych szans na mistrzostwo czy pokonanie Heat.

Otrzymane punkty reputacji: +3
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
To nie jest żadna wojenka, a po prostu piszę to co myślę. Wiele osób nie docenia Carmelo, wielokrotnie na forum pojawiały się posty, w których to pisali mnóstwo wad Melo jak samolubna gra itp. Może i gra trochę samolubnie, ale ma wiele innych zalet i to jest wielka gwiazda, przynajmniej ja tak uważam.

Co do George, to były osoby, które wróżyły mu MVP na początku sezonu i zachwycały się nad jego grą. Oczywiście szanuję ich zdanie, ale chyba mam prawo się z tym nie zgodzić? Dla mnie George to świetny zawodnik, ale nie jeden z czołowych graczy ligi.

Najpierw pytasz co forumek sądzi na temat Georga i Carmelo, a później jak już kilka osób wyraża swoją opinię, która nie jest zbieżna z Twoją to zarzucasz im hejtowanie wielkiej gwiazdy, jak to nazwałeś. Jedną z tych osób, które uważają, że Carmelo to samolubna zapatrzona jedynie w siebie z wybujałym ego gwiazdeczka jestem ja i tego nie ukrywam.
Top3 ligi, który nigdy w historii swojej gry w NBA nawet nie zbliżył się by powąchać pierścienie. Pewnie powiesz mi, że to dlatego, że nie ma odpowiedniego wsparcia w drużynie... A może po prostu jest taką osobą, z którą nie da się &quot;zrobić wyniku&quot;?
George to zdecydowanie ścisła czołówka ligi jeśli chodzi u umiejętności, a skoro Ty twierdzisz inaczej to niestety, ale jesteś w błędzie. Nie wiem też dlaczego akurat uparłeś się na trade Carmelo w stronę Indiany? Przecież już raz pisałem, że Pacers budują drużynę z wielką rozwagą i mają głowy na karku. Oni bazują na kolektywie, na solidarności, na chemii w zespole, na wszystkim tym co się kłóci z cechami charakteru i osobowością Anthony&#39;ego. Wciąż za żadne skarby będąc na miejscu włodarzy Indiany nie poszedłbym na taką wymianę. Musisz zrozumieć, że George to wciąż rozwijający się zawodnik mający swój &quot;prime&quot; przed sobą.

Nie twierdzę, że Knicks by byli faworytem, bo to by była przesada. Napisałem, że gdyby kurs na awans Knicks był ok. 5,00(a zapewne coś koło tego by było jak nie więcej), to bym z chęcią zagrał.

Z chęcią bym pograł na Indianę, ale nie pogram bo wielka gwiazda nie wprowadzi swojego zespołu nawet do postseason.

A do Pacers nic nie mam- nie kibicuję im, ale też nie trzymam kciuków za ich porażki. Nie widzę jednak dla nich realnych szans na mistrzostwo czy pokonanie Heat.

Indiana ma spadek formy to fakt, a razem z nią, George, ale nie da się grać na takim samym wysokim poziomie przez cały sezon przy takim natężeniu spotkań. To nie są mimo wszytko roboty. Brak formy przyszedł w odpowiednim momencie bo oczywiście nie zauważyłeś, że na przestrzeni całego sezonu praktycznie wszystkie drużyny miały wzloty i upadki w tym Miami, które też na ten moment dołuje. Finał konferencji pomiędzy obiema drużynami jest prawie pewny, a wcale nie skreślałbym Pacers w walce i pierścienie. W porównaniu do ubiegłego sezonu mają szerszy skład, robiącego niebanalne postępy Stephensona, solidniejszą i bardziej wartościową ławkę, o rok starszego i zaprawionego w bojach Georga, Bynuma, który kto wie czy może czasami nie będzie X-factorem całej serii z Miami i wielką motywację do pokonania i zdetronizowania Heat. Bez tych wszystkich aspektów tylko przypominam, że rok temu Indiana przegrała z Miami w całej serii 4:3.
Wcale nie uważam, że są faworytem, po prostu mają całkiem realne szanse na pokonanie Heat bo zapewniam Cie, że obie drużyny będą w diametralnie odmiennej formie niż na tą chwilę.

Ja już swoje napisałem i nie zamierzam dalej się produkować.

Otrzymane punkty reputacji: +28
U 0

Usunięty użytkownik 91451

Gość
Panowie, czy tylko ja nie widzę od ok 2 dni w ofercie bet365 zakładów na zawodników nba? coś się zmieniło, wiadomo Wam cokolwiek?
edit - juz są, ale wczoraj do ostatniej chwili czekalem (do 1:00) i ich nie bylo, a dzis tez cos wyjatkowo pozno oferta

mkalvarez 120

mkalvarez

Użytkownik
top 3?
love to bardzo podobny przypadek jak melo niby swietne statystyki(lepsze niz melo) ale co z tego jak slaba druzyna, nastepny kandydat to griffin, kazdy widzail jakie ma mozliwosci i co robil bez paula, po all star wkoncu do zdrowia i formy wrocil Harden i od tego czasu jest top 5 w lidze, george byl MVP w listopadzie ale potem skutecznosc siadla i widac ze jednak do top 5 to jeszcze troche brakuje, zostaje paul ktory po cichu robi 18/4/11 i mimo ze nie jest nawet pierwsza opcja w swojej druzynie mysle ze on jest wlasnie top 3 w lidze. jest jeszcze davis ktory w przyszlym sezonie moze byc top 3 w sposob nie budzacy watpliwosci
co do wymiany indiana&lt;-&gt;NY zgadzam sie z osobami z forum ze dla pacers nie miala by ona najmniejszego sensu. dostali by 30 letnia gwiazde ktora potrzebuje dobry system wogol siebie i nigdy nie byla orlem w obronie co jest glowna sila indiany wzamian oddajac najlepszego obronce w paint w lidze, ktory w dodatku nie ma problemow z kontuzjami, a w serii przeciwko miami jest zdecydowanie kluczowy i top 5? obwodowego obronce ligi ktory z roku na rok robi ogromne postepy i mysle ze jeszcze nie gra tego na co ma mozliwosci szczegolnie na kozle w ataku. ogolnie moge sie zgodzic ze melo jest lepszym koszykarzem niz george ale do indiany zdecydowanie lepiej pasuje george. strzalem w kolano dla indiany bylo oddanie grangera o czym juz pisalem wczesniej za turnera, ktory zupelnie gubi sie w obronie, a w ataku tez nie daje zadnej nadwyzki, za grangera ktory bedac zdrowym byl tym czego im bylo potrzeba na PO.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Ciekawe słowa znalazłem w sieci na temat Knicks i chyba coś w tym jest.
Pytanie brzmi: Czy Knicks wejdą do PO ?
&quot;Pytanie powinno chyba brzmieć, czy playoffy dogonią ich. Wydaje mi się, że jeśli Phil Jackson dogada lub już dogadał się z Carmelo Anthonym, lepiej by było nie awansować do play-off. A wszystko dlatego, że łatwiej byłoby wtedy o pretekst do całkowitego przewietrzenia szatni. Życzę im zatem, żeby nie awansowali do play-off, a żeby J.R. Smith podczas przerwy między sezonami dał im pretekst do zerwania kontraktu bez odszkodowania ze strony klubu.&quot;

doktor-g 576

doktor-g

Użytkownik
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,137042,15705035,Show_Marcina_Gortata___kolejna_impreza_w_Krakow_Arenie.html
29-30 czerwca na otwarcie nowej hali na krakowskich Czyżynach przyjedzie Marcin Gortat z zaproszonymi przez niego koszykarzami z NBA.
Myślę, że dla nas fanów NBA będzie to nie lada gratka. Bo czy będzie szybko druga taka okazja żeby zobaczyć chociaż kilku zawodników z NBA w kraju nad Wisłą? Nie wiem czy zagrają jakiś mecz pokazowy, kto przyjedzie? Nie sądzę, żeby to były gwiazdy pokroju Lebrona Jamesa, Kevina Duranta czy Carmelo Anthonego ????
Znam trochę ludzi z krakowskiego sportowego świata. Jak coś będę wiedział więcej to oczywiście podzielę się informacją ????
a teraz dla zabawy zapytam kogo się spodziewacie w Krakowie?
Z tego co pamiętam to Gortat przyjaźnił się z Hedo Turkoglu, ale on niebawem kończy karierę więc pewnie nie przyjedzie ???? Może Dwight Howard?

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Nie zdziwi mnie obecnośc chociażby Dudleya, który rok temu już tu był. Może być np : Frye z Phoenix, Vesely z Nuggets, może Harrington z Wiz. Ja tak to widzę, bo wiem, że z tymi zawodnikami Marcin ma dobry kontakt. Gwiazd bym się nie spodziewał, ale może Marcin miło zaskoczy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom