>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Sezon 2013/2014 - ciekawostki, pytania, rozmowy o NBA.

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Toronto są jedną z moich ulubionych drużyn w tym sezonie. Nie ma tam gwiazd ale grają kolektywną koszykówkę + Kyle Lowry ciągnie tę drużynę w niesamowitym stylu. Nie powinni spuchnąć w II części sezonu.
Przy zachowaniu obecnych składów zgadzam się z Wami Panowie w 100%. Bardzo długo analizowałem ten typ i myślę, że warto by było go pobrać gdyby nie ... GM Toronto Masai Ujiri. Chłop niejednokrotnie podkreślał, że dla niego najważniejsza jest przyszłość. Ma cele na 5 lat i chce w ten czas zbudować potęgę w Toronto. Z tonu jego wypowiedzi widać, że nie satysfakcjonuje go bycie 3 siłą na wschodzie. A powiedźmy sobie szczerze, wygrana dywizji i 3 miejsce na Wschodzie może dadzą 2 rundę PO co jest pewnie w Kanadzie wyczekiwane ale też nie ma szans na nic więcej, a mocno utrudni to budowę drużyny w oparciu o draft + trzeba będzie na lepszych pieniądzach podpisać umowy z dotychczasowymi graczami. Pamiętajcie że wszyscy zawodnicy poza DeRozanem, Rossem i Valanciunnasem (+ Novak) mają konczące się umowy po 2014/15. Już teraz jest olbrzymi problem z kontraktem Kyle Lowry&#39;ego który jest w contract year i jakoś strony nie mogą się dogadać. Nie dziwota, że po takim sezonie chce dużych pieniędzy około 45-50 mln dolarów na 4 lata. Ale Ujiri ma łep na karku i nie da mu dużego kontraktu. Dlatego kto wie czy już teraz nie zostanie zhandlowany razem np. z Novakiem w zamian nie otrzymując praktycznie nic. Na wzmocnienie zespołu też nie ma co liczyć, bo trade Gaya pokazał dobitnie jak Ujiri chce budować zespół. Za 1,5 roku chce on po prostu być głównym rozgrywającym na rynku wolnych agentów.
Podsumowując, według mnie warto się wstrzymać z tym typem do końca trade deadline, który już niedługo - 20 lutego. Zostanie Lowry to wtedy można przyłożyć.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
typ może i dobry ale kurs na to zdarzenie - fatalny. 1.83 na długoterminówkę to fatalna inwestycja z wielu powodów, choćby dlatego, że jeszcze całkiem niedawno można było łapać po 2.20, a i przy takim kursie byłoby to nieopłacalne. Długoterminówkę gra się przede wszystkim ze względu na kurs, tzw. &#39;uwielbiane&#39; przeze mnie i nadużywane przez wiele osób VALUE, a skoro tak, to główny argument ZA odpada, pozostałe także są niepewne.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Nets i Kings sfinalizowali transfer
Brooklyn Nets i Sacramento Kings dogadali się w sprawie wymiany trzech zawodników. Do stolicy Kalifornii przeniosą się Reggie Evans i Jason Terry a przeciwnym kierunku powędruje Marcus Thornton.
Nets bardzo chcieli pozyskać Jarretta Jacka z Cavs ale drużyna z Ohio nie była chętna na kontrakt Terry&#39;ego ($5.2mln w tym sezonie oraz $5.4mln w przyszłym). Stronom nie udało się znaleźć trzeciej ekipy na wchłonięcie go więc Billy King zwrócił się w inną stronę.
taki trade sie przytrafił.

P 3

pawlornba

Użytkownik
NBA zaczyna pomału wypluwać JET&#39;a. To już jego 4 klub na przestrzeni 3 ostatnich sezonów. Niestety lata robią swoje.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
tobias 359

tobias

Użytkownik
Indiana has traded Danny Granger to the 76ers for Evan Turner and Lavoy Allen, league sources tell Yahoo
Źródło; Adrian Wojnarowski

Indiana zrobiła świetny trade według mnie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Dziwny ruch Sixers. Tankują w tym sezonie, żeby zdobyć ładny pick + kuracja Nerlensa Noela; MCW ogrywa się na najwyższym poziomie, Turner uczy się bycia liderem... Przecież w przyszłym sezonie mogliby postraszyć we Wschodniej Konferencji. Zamiast tego pozbywają się młodego, uzdolnionego gracza i przyjmują szrot, bo tak trzeba nazywać już Grangera po kontuzji z takim kontraktem...
A Indianie trzeba tylko przyklasnąć. Ściągają co najlepsze w lidze. Czapki z głów.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Czemu dziwny? Jak najbardziej logiczny. Sixers nie widzieli przyszłości w Turnerze. On może kręci fajne cyferki ale drużyna z tego nic nie ma. Statystyki rzutowe czy efektywności ma okropne. Pamiętaj, że to nr. 2 draftu wybrany przed Cousinsem, Haywardem, Georgem czy Bledsoe i trzeba go traktować jako nic innego jak bust. Poza tym kończy mu się umowa za rok i Sixers nie widząc w nim materiału na ani 1 ani 2 opcję w drużynie nie chcieli go przepłacać. W zamian dostali wygasający po tym roku kontrakt Grangera co wpisuje się w ich plan przebudowy. Mając wysokie picki w silnym tegorocznym drafcie mogą sobie spokojnie wybrać kogoś z większym potencjałem niż Turner a i na rynku agentów będą mieli pieniądze by budować silny zespół wokoł Noela i Cartera-Williamsa + świeżynki z draftu.

Otrzymane punkty reputacji: +16
toudi 715

toudi

Użytkownik
Turner to przereklamowany zawodnik, jak dla mnie to tutaj więcej ryzykują Pacers bo Turner niekoniecznie musi być nadwyżką nad Grangerem. Fakt, że Granger nic nie grał do tej pory ale do PO jeszcze trochę czasu jest i mógłby się poprawić a poza tym jego doświadczenie mogłoby się jeszcze przydać. Mam nadzieję, że Bird jak zwykle wie co robi i pomysł wypali. Co ciekawe jeszcze na parę godzin przed trejdem Jalen Rose w podcascie trzymając kij baseballowy zapewniał, że Granger zostaje w Indianie, prawdopodobnie Pacers do ostatniej chwili się wahali.
76ers teraz mają taki skład, że w Eurolidze by ich klepali (a może i w lidze eskimosów), możlliwe, że już niczego do końca sezonu nie wygrają :grin:
Dla mnie z wiadomych przyczyn główne wydarzenie do Blake w Warriors.

mkalvarez 120

mkalvarez

Użytkownik
Ja tez uwazam ze do indiany pasowal bardziej granger, jako dobry obronca z solidna trojka, do tego w finalach mogl by sie przydac zeby pobronic troche lebrona, turner moze i jest lepszym zawodnikiem, ale jest nieefekywny, nie rzuca trojek i troche sie dubluje stylem gry z pilka z tym co gra stephenson, w dodatku jest co najwyzej srednim obronca, chociaz w tak dobrze broniacym zespole mozna schowac slabszych indywidualnie obroncow jak np scola

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
do indiany pasowal bardziej granger, jako dobry obronca z solidna trojka, do tego w finalach mogl by sie przydac zeby pobronic troche lebrona
żartujesz prawda?
Granger w tym momencie z tymi nogami nie jest żadnym obrońcą. Turner może wybitny nie jest, ale na tym etapie jest znacznie bardziej atletyczny niż Granger. Granger nie byłby w stanie bronić Lebrona..może kiedyś, teraz na pewno nie. Turner pewnie też nie będzie w stanie. ale nie chodzi w tym wszystkim przecież tylko o defesne. Granger nie wnosił do gry Pacers absolutnie nic poza byciem spot-up shooterem i to też ze średnim skutkiem a to i tak za dużo powiedziane. Granger jest cieniem zawodnika sprzed lat, nigdy nie wróci do dawnej dyspozycji. Turner daje znacznie więcej możliwości - ze swoją grą i ball-handlingiem. Pacers oddali wypalonego gracza u schyłku kariery w zamian za 25 letniego zawodnika, który nawet nie zbliżył się do potencjału jaki ma. Do tego każdy mecz Grangera to ryzyko kontuzji, a z zawodnika kontuzjowanego Pacers nie mieliby żadnego pożytku w playoffach. Obie ekipy dostały to co chciały. Turnerowi w lepszej drużynie będzie znacznie łatwiej się odnaleźć + daje więcej opcji w rotacji niż Granger + będzie z reguły grał przeciwko drugiemu garniturowi. Pacers zrobili dobry ruch.

mkalvarez 120

mkalvarez

Użytkownik
żartujesz prawda?

Granger w tym momencie z tymi nogami nie jest żadnym obrońcą.
Tak? to ciekawe dlaczego ma najlepszy defRTG z druzyny

Moze to nie jest jakis idelany stat ale napewno pokazuje ze granger caly czas jest ponad przecietnym obronca, ogolnie sam napisalem ze moze i turner jest lepszym zawodnikiem, zgadzam sie z tym, ze nie gra na miare swoich mozliwosci i ta koncowka sezonu w dobrej druzynie moze spowodowac ze zrobi ten krok do przodu, ale nie wydaje mi sie zeby dla pacers to byl dobry ruch, poza tym wydaje sie ze zawodnicy indiany tez nie przyjeli tej wymiany z entuzjazmem. Turner moze tez troche konkurowac na boisku z lancem bo obaj graja podobnie i obaj graja o nowy kontrakt.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Tak? to ciekawe dlaczego ma najlepszy defRTG z druzyny
a co ma do tego defRTG? nie ma to przecież żadnego znaczenia, bo to tylko średnia ptk traconych przez CAŁĄ DRUŻYNĘ na 100 posiadań, gdy zawodnik jest na boisku. Trudno wiec powiedzieć, żeby to była nawet statystyka indywidualna. DefRTG ma znaczenie tylko i wyłacznie statystyczne, praktycznego znaczenia żadnego. Dla porównania Rashard Lewis ma wyższe defRTG od Lebrona Jamesa..takich przykładów jest cała masa.

Otrzymane punkty reputacji: +7
mkalvarez 120

mkalvarez

Użytkownik
pisalem przeciez ze to nie jest najlepszy stat, najlepszy byl by FG% przeciwnika, ale ja nie wiem gdzie takie cos mozna znalezc. na nba.com jest jeszcze skutecznosc przeciwnika przy obreczy i w tym tez granger jest najlepszy w swojej druzynie. ja ci nie chce tym statem udowadniac ze np granger jest lepszy niz george, tylko to ze granger jest caly czas dobrym obronca, slaby obronca w indianie to pierwszy o ktorym pomyslisz - scola i widac, ze z nim na boiku indiana traci wiecej punktow niz z kazdym innym zawodnikiem ktory gra ponad 15 min na mecz, wiec defRTG chyba jakies przelozenie na ocene gry w obronie zawodnika moze miec

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Granger pozwala na 0.69 punktu na posiadanie przeciwnikom jak ich broni, a Turner na 1.04. Tyle w temacie. Turner tylko w bronieniu izolacji jest lepszy od Grangera.

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
&quot;Automatycznie bardziej nastawiam się na zdobywanie punktów. Kiedy rozgrywający John Wall mnie ignoruje, krzyczę do niego i przypominam mu, że nie ma z nami Nene. Wierzę, że jestem w stanie pomóc drużynie, i zamierzam dopominać się większej liczby podań&quot; - podkreślił polski środkowy po wtorkowym meczu z Orlando Magic (115:106), w którym zdobył 21 pkt.
Tak dla tych co by overy na Gortata chcieli grać ???? źródło gazeta.pl

walt 33

walt

Użytkownik
informacje ze świata NBA
Brandon Jennings opuścił wczorajszy mecz z San Antonio z powodu kontuzji palca. 24-letni obrońca rozegrał 13 minut – 0 punktów
Jamal Crawford doznał kontuzji łydki podczas wygranego spotkania z Houston Rockets. 33-letni obrońca przebywał na parkiecie przez 16 minut, podczas których zdobył 8 punktów.
David Lee wrócił do gry po nieobecności w dwóch spotkaniach z powodu choroby. Koszykarz Golden State Warriors zdobył wczoraj 11 punktów, w ciągu 21 minut.
Anthony Davis doznał kontuzji barku podczas meczu z Dallas Mavericks. Zawodnik doznał urazu już w czwartej minucie spotkania i na chwilę obecną nie wiadomo kiedy dokładnie wróci do gry. Szacuje się, że absencja 20-letnigo gracza nie powinna potrwać długo.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom