>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

sezon 2012/13 - ciekawostki, kontuzje, pytania i rozmowy na temat NBA

Status
Zamknięty.
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Los Angeles Lakers - dotrze do fazy PO @ 2,08 Unibet
Lakers od początku sezonu zrobili ogromne postępy, grają coraz lepiej i zaczęli wygrywać. Mają bardzo łatwy terminarz, łatwiejszego się chyba nie dało mieć. Mają 4 zwycięzca mniej niż szóste GSW, jednak tylko 2 zwycięstwa to Jazz i Rockets. Ja sobie nie wyobrażam żeby Lakers nie zagrali w PO i sam nawet postawiłem na ich mistrzostwo, mają skład lepszy od OKC czy Miami, więc jak wszystko w tym zespole zacznie funkcjonować to Lakers będą nie do pokonania, a powoli widać że zmierzają w kierunku który wyznaczyli sobie jeszcze przed rozpoczęciem sezonu czyli właśnie mistrzostwa.

sewerynkg 18,3K

sewerynkg

Użytkownik
1. Nie, nie maja łatwego terminarza.
2. Łatwy terminarz to ma Houston, gdzie beda miec 7 meczów pod rzad w własnej hali z zespołami, które powinni pokonać.
3. Gdyby mieli lepszy skład od OKC czy Miami nie zajmowali by teraz takiego miejsca.
4. Gra Lakers zaczyna się kleić i według mnie jedyna ekipa, która mogą prześcigać są Jazzmani. GSW i Houston nie dadzą sobie wydrzeć PO. Tak więc nie wszystko zależy od Lakers i ja wolałbym pograć w betsafe, że Lakers NIE wejdą do PO @2.00
Co do analizy DawidaBarca odnośnie Dirka, śmieszna to jest analiza, a nie ta zawyżona o 2 punkty linia na Dirka. Ostatnio zdobył 10 punktów, dzisiaj będzie underowy mecz i nic nie zapowiada, ze zdobędzie dużo więcej. Jaka byś Ty linie wystawiał na Dirka, jak 17.5 jest smieszna?

gmark 765

gmark

Użytkownik
Moim zdaniem Lakers dostaną się do PlayOffs. Howard widać, że się bardzo stara, testuje różne kombinacje: w opasce/bez, z rękawami/bez, w t-shircie/bez, w kalesonach/bez, z stabilizatorami/bez.

Czy można zagrać gdzieś na 6th man tego roku?
Moim typem jest łysy Jarret Jack. Gościu ma ogromny swagggggggggger i przesadzony mid range (najlepszy w lidze w tym sezonie!) Plus to, że najlepiej rozgrywa GSW (Curry gdy jest z Jack&#39;iem na boisku często gra bez piłki) nie jest dziurą w obronie i potrafi wygrywać mecze.

pampus 81

pampus

Użytkownik
Los Angeles Lakers - dotrze do fazy PO @ 2,08 Unibet
Lakers od początku sezonu zrobili ogromne postępy, grają coraz lepiej i zaczęli wygrywać. Mają bardzo łatwy terminarz, łatwiejszego się chyba nie dało mieć. Mają 4 zwycięzca mniej niż szóste GSW, jednak tylko 2 zwycięstwa to Jazz i Rockets. Ja sobie nie wyobrażam żeby Lakers nie zagrali w PO i sam nawet postawiłem na ich mistrzostwo, mają skład lepszy od OKC czy Miami, więc jak wszystko w tym zespole zacznie funkcjonować to Lakers będą nie do pokonania, a powoli widać że zmierzają w kierunku który wyznaczyli sobie jeszcze przed rozpoczęciem sezonu czyli właśnie mistrzostwa.
Zgadzam się z kolegą. Zobaczcie jaki Utah ma trudny terminarz w marcu. 9/15 meczy grają na wyjeździe, z czego u siebie nawet też mogą przegrać, bo przyjeżdża takie Memphis czy NYK. Wydaje mi się, że jest to rozsądny typ, do grania. Szkoda, że w necie nie mogę nigdzie znaleźć zakładu czy Utah się dostanie, bo przy tym terminarzu i przy tej formie - nie ma szans nawet. LAL wejdą w ich miejsce, a jak GSW będzie grać taką padlinę nawet u siebie, to na 7 nawet wskoczą. Rockets myślę, że się nie dadzą i awansują na lajcie.

zikos 19,8K

zikos

Użytkownik
1. Nie, nie maja łatwego terminarza.
2. Łatwy terminarz to ma Houston, gdzie beda miec 7 meczów pod rzad w własnej hali z zespołami, które powinni pokonać.
3. Gdyby mieli lepszy skład od OKC czy Miami nie zajmowali by teraz takiego miejsca.
4. Gra Lakers zaczyna się kleić i według mnie jedyna ekipa, która mogą prześcigać są Jazzmani. GSW i Houston nie dadzą sobie wydrzeć PO. Tak więc nie wszystko zależy od Lakers i ja wolałbym pograć w betsafe, że Lakers NIE wejdą do PO @2.00

Co do analizy DawidaBarca odnośnie Dirka, śmieszna to jest analiza, a nie ta zawyżona o 2 punkty linia na Dirka. Ostatnio zdobył 10 punktów, dzisiaj będzie underowy mecz i nic nie zapowiada, ze zdobędzie dużo więcej. Jaka byś Ty linie wystawiał na Dirka, jak 17.5 jest smieszna?

Kolejny raz sie osmieszyles,dobrze napisał Dawid ,ze linia na Dirka smieszna bo powinna byc na granicy 18,5-19,5 .W takim meczu jak z Nets czy innymi rywalami rownorzednymi dla Mavs Dirk bedzie ciskał wiecej rzutów ,bo jest liderem zespołu(w decydujacych momentach on wezmie ciezar gry na siebie).Krytykujesz innych ,a sam takie bzdety nieraz piszesz ze hoho .Na jednym forum piszesz cos innego na drugim cos innego .P.S. Memphis nie wejdzie do Po:]
Bez odbioru:]

U 0

Usunięty użytkownik 91451

Gość
Tony Parker (SaS) kontuzja kostki, prawdopodobna absencja ~4 tygodni (http://www.rotoworld.com/player/nba/780/tony-parker)
Info ważne w kontekście walki o 1 miejsce na Zachodzie i meczy San Antonio, kto wie czy bez Parkera nie trafi się parę niespodzianek zbliżonych do tej , którą ostatnio sprawili Suns przerywając serię 18W u siebie ekipy San Antonio. Do obserwacji ;)

C 20

celt

Użytkownik
2013 WAŻNE DATY

Jan. 10 -- All Contracts are guaranteed for remainder of the season
Feb. 15-17 -- 2013 NBA All-Star (Houston)
Feb. 21 -- 2013 NBA Trade Deadline (3 p.m. ET)
April 10-13 -- Portsmouth Invitational Tournament (Portsmouth, VA)
April 20 -- 2013 NBA Playoffs begin
June 6 -- The Finals begin (possible move-up to June 4)
June 20 -- Last possible date for 2013 NBA Finals (possible move-up to June 18)
June 27 -- 2013 NBA Draft

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Czy ktoś ma informacje na temat kolana LeBrona? Doszedł już do siebie do porządku czy Wade znów przejmie pałeczkę?
Ale o co Ci chodzi? Oficjalnie jest wszystko OK i jest zdolny do gry. A to jak w rzeczywistości się czuje, to wie przecież tylko on sam ;) Zresztą DWade gra ostatnio świetnie i to, że w ostatnim meczu to on zdobył więcej punków wcale nie musi być powiązane z jakąkolwiek kontuzją LBJ.
BTW, bardzo ciekawa sytuacja na linii Howard-Orlando Magic. Najpierw Dwight powiedział My team in Orlando was a team full of people who nobody wanted, and I was the leader and I led that team with a smile on my face czym wyraźnie uraził graczy Magic i byłych Magic np. (Lewisa z MIA). W tym swojego byłego(?) przyjaciela J. Nelsona. Smaczku dodaje fakt, że Howard wraz z Lakers przyjadą do Orlando już we Wtorek i z pozornego spacerku może stać się bardzo ciężki pojedynek do wygrania. Magic napewno się zepną by wygrać, a DH12 wcale nie musi być przyjemnie przyjęty przez publiczność. Myślę, że warto sobie w kalendarzu zaznaczyć ten mecz ;)

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Również już doszedłem do podobnego wniosku. Myślę, że linia 27 pkt przed własną publiką jest dla LeBrona do przeskoczenia. Wade gra świetnie, to on pociągnął do wygranej w poprzednim meczu. Teraz czas na Jamesa i również wychodzę z założenia że wszystko już jest z nim w należytym porządku.

sewerynkg 18,3K

sewerynkg

Użytkownik
Zauważyłem, ze wiekszosc osob jak widzi jakas slaba druzyne to bardzo czesto gra wysokie overy na liderow tych lepszych druzyn, a przeciez łatwo o pogrom i duzo mniej minut lidera no i motywacja jest mniejsza niz gdyby grał przeciwko czolwej ekipie. Wg mnie lepiej grać takie overy gdy jest jakis wazny/prestizowy mecz, wtedy łatwiej o punkty.
ot takie przemyslenie :p

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Własnie oglądam Phoenix, pomijając już żenadę jaką grają, to niestety wygląda na to, że GORTAT doznał poważnej kontuzji :-(. Obym się mylił...
Więcej o kontuzji MG4 : http://www.sport.pl/koszykowka/1,116399,13517949,NBA__Marcin_Gortat_kontuzjowany.html
W pierwszej kwarcie środowego meczu NBA Marcin Gortat doznał kontuzji prawej stopy. - Nie zagram przez kilka dni, może nawet przez kilka tygodni - powiedział po meczu polski środkowy.

Do zdarzenia doszło pod koniec pierwszej kwarty meczu z Toronto Raptors, gdy Gortat nadepnął na stopę centra Raptors Amira Johnsona i z grymasem bólu na twarzy upadł na parkiet.
Nie zagrał już do końca meczu, a prześwietlenie wykonane jeszcze w jego trakcie nie wykazało żadnego złamania. Rentgen w takich w przypadkach nie zawsze jednak potrafi wykazać uszkodzenia w stopie.
- Usłyszałem jakby coś to strzeliło - mówił po meczu Gortat dziennikarzom.
W czwartek polski środkowy przejdzie dokładniejsze badanie rezonansem magnetycznym. Póki co, Suns określili status urazu Gortata jako &quot;skręcenie śródstopia&quot;.
Czwartkowe wyniki pokażą jak poważna jest kontuzja Polaka. Wcześniej w swojej karierze nie miał problemów ze stopą, ale w przypadku złamania może czekać go operacja i od 6 do 12 tygodni przerwy.
Kontuzja nie tylko może zakończyć przeciętny sezon Polaka, w którym zalicza średnio tylko 11.2 punktów i 8.5 zbiórek, ale także może mieć wpływ na jego udział w EuroBasket 2013. Każdy kolejny mecz, który opuści w koszulce Phoenix Suns będzie jego pierwszym. Gortat zagrał dla Suns w 182 meczach z rzędu.
www.wp.pl

pancio 153

pancio

Użytkownik
Pau Gasol biega na specjalnej bieżni, która zmniejsza jego obciążenie do 65% masy ciała podczas rehabilitacji swojego częściowo rozerwanego rozcięgna podeszwowego w prawej stopie. Hiszpan powinien powrócić na boisko w ciągu 1,5-2 tygodni. Mike D&#39;Antoni nie zdradził, w jakiej roli obsadzi go po powrocie.

info: szóstygracz

pampus 81

pampus

Użytkownik
Pau Gasol biega na specjalnej bieżni, która zmniejsza jego obciążenie do 65% masy ciała podczas rehabilitacji swojego częściowo rozerwanego rozcięgna podeszwowego w prawej stopie. Hiszpan powinien powrócić na boisko w ciągu 1,5-2 tygodni. Mike D&#39;Antoni nie zdradził, w jakiej roli obsadzi go po powrocie.
info: szóstygracz
stawiam, że będzie to strzelec trójek =D poćwiczy na treningu i będzie siekać aż miło.
» Amare Stoudemire nie brał udziału w sobotnim treningu Knicks przez nasilone bóle w obu kolanach, a po badaniu rezonansem magnetycznym okazało się, że niezbędny będzie zabieg oczyszczenia prawego kolana. To oznacza, że czeka go co najmniej sześć tygodni przerwy od gry. Operację przejdzie na tym samym kolanie, przez które opuścił już ponad dwa miesiące bieżących rozgrywek. Trener ekipy z Nowego Jorku Mike Woodson ocenił krótko: „To ogromna strata dla tego, co planowaliśmy robić.”
szostygracz.pl
no to ladnie, Chandler wraca do 1szego z powrotem, zobaczymy co pokaze.

pancio 153

pancio

Użytkownik
Zawodnik Cleveland Cavaliers – Kyrie Irving będzie zmuszony w najbliższym czasie pauzować. Przez zwichnięty bark nie zagra przez najbliższe 3 lub nawet 4 tygodnie jak ogłosiła oficjalnie jego drużyna.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
co do gifu powyżej
&quot;Przy stanie 92:94 Kobe Bryant powinien był w środę dwukrotnie trafić na linię rzutów wolnych na 4.9 sek. przed końcem meczu z Atlantą Hawks lub jeśli nie mógłby kontynuować gry trener Hawks Larry Drew wybierałby zmiennika z ławki rezerwowych Lakers, na której byli m.in. Chris Duhon (46.2% z linii w tym sezonie) i Robert Sacre (63.6%).&quot;

szóstygracz.pl

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
&quot;Przy stanie 92:94 Kobe Bryant powinien był w środę dwukrotnie trafić na linię rzutów wolnych na 4.9 sek. przed końcem meczu z Atlantą Hawks lub jeśli nie mógłby kontynuować gry trener Hawks Larry Drew wybierałby zmiennika z ławki rezerwowych Lakers, na której byli m.in. Chris Duhon (46.2% z linii w tym sezonie) i Robert Sacre (63.6%).&quot;
Ciekawy przepis, nawet nie wiedziałem mówiąc szczerze, że jak zawodnik nie może wykonywać wolnych to trener drużyny przeciwnej wybiera...Rozumiem, że z tej samej pozycji musi być zawodnik ? Bo dajmy na to byłby na ławce Howard to wybór byłby wiadomy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom