cock
Użytkownik
Generalizujesz. I postawę kleru i podstawy religii. Do potrzeb wlasnych racji. Twoja religią jest Twoja racja, a właściwie przekonanie i hołd filmikom, które to niby wg Ciebie mają złamać wiarę. Chcesz, to się z nimi utożsamiaj...również tego, że ksiądz zerżnie z was po całości, aby potem wyłożyć złotem swoją szatę, lub ewentualnie kupić sobie nowy wóz. Ile musicie zapłacić za pogrzeb? 5000 zł? to jest niemoralne i nieetyczne, jak cała religia katolicka
Pisałem czym jest religia dla mnie i jak ją odbieram. Ksiądz jest człowiekiem, nie Bogiem. Jeżeli z religii czyni narzędzie to źle. Bardzo, ale co do cholery ci z pieniędzy jak weźmie je po smierci jakiś chciwy klecha, a rodzinę agnostyka orżnie dla przykładu jakis bank bez sumienia? ???? Heh, kolosalna...
Nie ważne kto w co wierzy, ważne by swoimi czynami dawał sobie dobre świadectwo.
Czepiasz się słówek, zaczepiasz, momentami obrażasz, to demon, to sam się do siebie modli, a gdzie ewolucja, to wielki ju ju i kocioł... Pisałem, że chrześcijaństwo jest religią miłości (którą paru pacanów podjęło wykorzystywać do włsnych celów, a ty wio).
Nie ważne w co wierzysz, JPII mówil o dialogu religii i pojednaniu w miłości? Mówił. A jeśli jeden Bóg ma wiele imion?
Nie powołuj się na islamistów, bo za jedno słowo islamista wysadziłby Cię z rodziną na końcowym u tego ju ju nie ważne czy latasz od drzwi do dzwi i pukasz proponując rozmowy o problemach Świata, czy kręcisz karki kotom i kurom.
Moja wiara nie jest moim wyborem, ale mi odpowiada i utożsamiam się z nauką - nie toczka w toczkę pismem. Co tam złego przeczytałeś nieetycznego?
A co dobrego niesie za sobą chłodna kalkulacja i duchowa nicość?a co jeśli Twój wybór jest zły? Nie przyjmujesz tego do wiadomości.