>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Słowo Boże jedyną Prawdą!

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Swoją drogą skoro gdybyśmy &quot;pochodzili&quot; od małp to dlaczego małpy wciąż by istniały? Ale może ludzie reprezentujący taką &quot;światłość intelektualną&quot; rzeczywiście mają w rodzinie jakieś człekokształtne twory ;D
Ta wypowiedź to Himalaje debilizmu i odmóżdżenia.

Ludzie pochodzą od małp, ale nie od obecnych gatunków matołku :grin: Australopitek już nie istnieje.

O 0

ogien

Użytkownik
Musisz być wyjątkową cipeczką skoro tak ochoczo się spinasz w virtualnym świecie.
Jakaś dziwna ta wasza ewolucja, jeden gatunek się rozwinął a inne nie. Osobiście nie wnikam i małe ma to dla mnie znaczenie, bo w sumie teoria że człowiek wyrósł z czegoś tam nie przeczy mojemu katolickiemu światopoglądowi. Nie wiem tylko czemu dla niektórych to takie ważne, mające wartość wręcz mistyczną.

N 3

navyjalla

Użytkownik
A ja uważam osobiście, że Prawdy należy szukać we własnym Sercu.
Co do małp na przykład, to są też teorie (i to nie głoszone przez byle kogo, bo np. przez różnych nauczycieli duchowych opierających się na różnych prastarych tradycjach), że jest odwrotnie tj. człowiek może stać się małpą na własne życzenie lub pójść też drugą drogą i stać się bogiem ???? Słyszałem też, że był czas kiedy brakowało mężczyzn i kobiety kopulując ze zwierzętami rodziły małpy :razz:
Pozdrawiam

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
ja tam nie widzę związku między człowiekiem a małpą, ale jeśli ktoś się czuje potomkiem małpy proszę bardzo!
mówienie, ze coś miało miejsce ileś milionów lub setek tysięcy lat temu jest co najmniej śmieszne, mało wiarygodne. ile wg ewolucji potrzeba lat by powstał węgiel? setek tysięcy? tymczasem w dobrych warunkach naturalnych ten nawet powstaje za życia jednego pokolenia ludzkiego!
ja uważam, że jednak swiat powstał przez czyjeś stworzenie, bo czemu by nie? może nie tak jak pisze biblia, że to było kilka tysiecy lat temu, ale proces spowstania mógł właśnie tak wygladac jak w księdze stworzenia.
i niestety cokolwiek nie zrobimy to siwerk pozostanie swierkiem, a pies pozostanie psem, a nie nowym tworem, no chyba, że naukowcy pod cisnieniem nowy gatunek psa nazwą tak, że stworzą dzięki temu nową rodzinę zwierząt.
&quot;dowody&quot; kopalne nie świadczą nadal o ewolucji. wykopane szczątki neandertalczyka to nadal... człowiek!
ewolucja vs. stworzenia to kwestia wiary, ale blisko 200 lat teorii Darwina wydaje się być coraz słabsze, po prostu mimo nacisku w szkołach na naukę ewolucji nadal jest to mało wiarygodne. dlatego ludziom znów łatwiej jest wierzyc w stworzenie wyższej siły. Świat jest zbyt piękny aby był częscią ewolucji, niestety jak podróżuję po świecie to odwrotnie do Darwina obserwuję siłę Stworzenia, a nie ewolucji.

duzy-kermit 35

duzy-kermit

Użytkownik
tomasz220289
Naucz sie myśleć samodzielnie bo widze że inni robią to za Ciebie,teoria Darwina została obalona ale skąd masz to wiedziać skoro sam nie myślisz i ślepo wierzysz w to co Ci napiszą.
Nie spinaj sie tak przez internet ????

tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
tomasz220289
Naucz sie myśleć samodzielnie bo widze że inni robią to za Ciebie,teoria Darwina została obalona ale skąd masz to wiedziać skoro sam nie myślisz i ślepo wierzysz w to co Ci napiszą.
Nie spinaj sie tak przez internet ????
Ja napisalem że teoria Darwina mówi o czymś innym niż ty to przedstawiłeś ( że od małpy) bo nigdy tego nie przedstawiała a mówiła że jesteśmy kuzynami Szymansów a nie że od nich pochodzimy, nic nie pisałem o słusznosci, prawdziwości tych tez więc czemu Mi to zarzucasz? w ktorym zdaniu napisałem że Darwinowska teoria jest prawdą ?

O 0

ogien

Użytkownik
Ja napisalem że teoria Darwina mówi o czymś innym niż ty to przedstawiłeś ( że od małpy) bo nigdy tego nie przedstawiała a mówiła że jesteśmy kuzynami Szymansów a nie że od nich pochodzimy, nic nie pisałem o słusznosci, prawdziwości tych tez więc czemu Mi to zarzucasz? w ktorym zdaniu napisałem że Darwinowska teoria jest prawdą ?
Po co zatem dyskutować nad kłamstwem?

duzy-kermit 35

duzy-kermit

Użytkownik
Ogień
&quot;Po co zatem dyskutować nad kłamstwem?&quot; zapamiętam to zdanie przyda sie na studiach ???? a studiuje politologie 4 rok
To pytanie też świetnie oddaje to co robią media.

duzy-kermit 35

duzy-kermit

Użytkownik
Z pewnością wiekszym jest to że pochodzimy od Boga który to zaś, jest naszym stwórćą.
Dal osoby wierzącej to że Bog nas stworzył jest oczywiste.Nauka i wiara często nie idą w parze.Jeżeli naukowiec jest ateistą a bada problemy powiązany z wiara to efekt łatwo przewidzieć

tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
Dal osoby wierzącej to że Bog nas stworzył jest oczywiste.Nauka i wiara często nie idą w parze.Jeżeli naukowiec jest ateistą a bada problemy powiązany z wiara to efekt łatwo przewidzieć
Oczywiste? żartujesz? A Ty jestes wierzący? Więc który Bóg i uzasadnienie dlaczego akurat ten a nie inny ( Historia zna ich ponad 2 tys) bo przecież chyba nie wierzysz w Zeusa, Boga Thora czy Boga Re, dlaczego nie oni i jak swojego wybrałeś?

duzy-kermit 35

duzy-kermit

Użytkownik
Oczywiste? żartujesz? A Ty jestes wierzący? Więc który Bóg i uzasadnienie dlaczego akurat ten a nie inny ( Historia zna ich ponad 2 tys) bo przecież chyba nie wierzysz w Zeusa, Boga Thora czy Boga Re, dlaczego nie oni i jak swojego wybrałeś?
Zanim Ci odpowiem musze zapytać.Czy wierzysz w to że człowiek jest sam na ziemi i żadna inna siła nie istnieje inny wymiar? Że tak to nazwe magicznie czy wierzysz w inne moce niż człowiek.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Co prawda nie do mnie te pytania ale widzę, że chciałbyś poznać tę &quot;tajemnicę&quot; ...
Tylko, zastanawiam się jaki jest cel mówienia o swoich przeżyciach, duchowych przeżyciach ... Otwierania się wewnętrznego na forum publicznym zwłaszcza w sytuacji gdy temat brzmi: &quot;Słowo Boże Jedyną Prawdą ...&quot;.
Przecież to Słowo poznaliście prawdopodobnie w swoim dotychczasowym życiu w mniejszym czy w większym zakresie,
i odrzuciliście albo co najmniej zdystansowaliście się od niego, nie zainteresowało Was ...
Jest sens mówienia do Was o tym, czego już od dawna nie akceptujecie, co już słyszeliście albo/i jest to dla Was wartością obojętną?

Przecież nie zaryzykujesz i nie powiesz: &quot;przyjdź do mnie, proszę Cię&quot;. &quot;Pomóż mi!&quot;. Wskażę Ci Jezusa Chrystusa i powiem, Oto Bóg. Jedyny Prawdziwy. Poprosisz Go o pomoc?
Jesteś w stanie zaryzykować w ciemno, bo nie otrzymasz tutaj od osób wierzących w Jezusa Chrystusa, argumentów zebranych przy pomocy &quot;szkiełka i oka&quot;?
Tak naprawdę, dostrzegam w wielu wypowiedziach Nadzieję. I lęk.
Myślę, że wielu z Was chciałoby aby Bóg istniał ale nie potraficie się ukorzyć, &quot;zmniejszyć&quot;, poprosić, błagać. Przyznać, że jesteście zwykłą &quot;marnością nad marnościami&quot;. Posiadacie przecież dumę, człowieczeństwo, racjonalny umysł i naukowe wspomożenie. Ewentualnie, chcielibyście otrzymać jakiś &quot;dowód&quot; aby, w przypadku zaryzykowania nie bić &quot;pokłonów&quot; w pustkę tylko modlić się w kierunku Boga istniejącego. I nie wyjść przy tym na durnia.
Przy czym, ta ostatnia postawa jest ludzko zrozumiała.
Tylko, że w przypadku uwierzenia w Jezusa Chrystusa potrzebne jest Wasze otwarcie się. Zaryzykowanie. Odrzucenie skorupy. Dobrowolne.

--------------------
Edit:
czy Bóg pomoże tym, którzy Go nie uznają za Boga, nie czczą GO? Ma pomagać bo &quot;podobno&quot; jest Dobrem? Ma pomagać bo &quot;podobno&quot; jest Stworzycielem a wszyscy ludzie są Jego dziećmi?
Ma pomagać, bo tyle jest nieszczęść na Świecie, który &quot;podobno&quot; stworzył?
A czy uważacie, że Bóg [jeśli dopuszczacie, że istnieje] jest frajerem jakimś? Dlaczego miałby pomagać tym osobom, które w Niego nie wierzą? Jest schizofrenikiem? Nie. Nie pomoże Wam, jeśli nie wykonacie najmniejszego minimum. Jeśli Go nie uznacie za Boga. Drugorzędną rzeczą czy zrobicie to w prośbie czy tak po prostu ...
Myślę jednak, że mimo tego, iż w Niego nie wierzycie, kładzie Wam pod nogi ... ścieżkę. W wielu życiowych sytuacjach.
Jeśli na taką ścieżkę wejdziecie, macie szansę do Niego trafić. Szansę. Ponieważ idąc tą ścieżką można widzieć i słyszeć albo nie widzieć i nie słyszeć.

I tak uważam. I to powiedziałem. Howgh ????

tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
żaden z was powyżej nie odpowiedział na moje pytanie.
czekam dalej.
P.S Kermit twoje pytanie jest tak śmieszne że aż głupie... wierze w Dziadka Mroza, pasuje?

duzy-kermit 35

duzy-kermit

Użytkownik
żaden z was powyżej nie odpowiedział na moje pytanie.
czekam dalej.

P.S Kermit twoje pytanie jest tak śmieszne że aż głupie... wierze w Dziadka Mroza, pasuje?
Więc bądź grzeczny może dostaniesz od dziadka mroza na święta jakieś dobre typy,albo bonus.

Jeżeli ktoś wierzy w Boga to jest WIARA.Nie można Boga zmierzyć zważyć opisać tak jak to robi encyklopedia pokazać gdzie jest materialnie to nie jest przedmiot badań.Ty nie wierzysz i nie pojmujesz tego dla Ciebie jest to wymysł grupy ludzi.

Odpiowiedzi na moje pytanie nie otrzymałem.Inaczej to sformułuje.Czy szatan to dla Ciebie wymysł człowieka? TAK/NIE

tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
Więc bądź grzeczny może dostaniesz od dziadka mroza na święta jakieś dobre typy,albo bonus.
Jeżeli ktoś wierzy w Boga to jest WIARA.Nie można Boga zmierzyć zważyć opisać tak jak to robi encyklopedia pokazać gdzie jest materialnie to nie jest przedmiot badań.Ty nie wierzysz i nie pojmujesz tego dla Ciebie jest to wymysł grupy ludzi.
Odpiowiedzi na moje pytanie nie otrzymałem.Inaczej to sformułuje.Czy szatan to dla Ciebie wymysł człowieka? TAK/NIE
Nie ma szatana tak samo jak i nie ma żadnego niewidzialnego Boga w niebie.. nie bylo żadnego, ani jednego, i nigdy go nie będzie bo go nie ma.
coś jeszcze? To jak powiesz mi jak wybrales Swojego Boga i swoją religię? bo moim zdaniem przez czysty przypadek gdyż tam gdzie mieszkasz wierzą własnie w tego a nie innego, więc to podważa sens wiary... bo gdybys urodził się w średniowiecznej Skandynawii wierzylbys w Boga Thora i Odyna, a dziś ludzie w nich nie wierzą , pytanie dlaczego?

Do góry Bottom