''To nie cialo mojego brata lezało w smolensku, ale na ekshumacje sie nie zgodze, bo to corki decyzja itd...''
Nie jestem prawnikiem, dobrze to określił. Lech Kaczyński miał córkę i to ona decyduje (jako najbliższa rodzina) o tym co się dzieje ze zwłokami ojca. Jakby Lech Kaczyński nie miał potomstwa to wtedy decydował by Jarosław - chyba proste.
Co do Twojego cytatu - w zasadzie wszystko wyjaśnił CI
adirave.
Po drugie ja też miałem tragedię rodzinną i nikomu tego nie życzę by to przeżywał, więc wczuj się w rolę Jarka.
A możesz mi powiedzieć jaką to "Kupę" zrobił PIS :?: Zabronił CI może skrytykować naloty przez CBA na łapówkarzy :?:
Czy jakiś lewy biznes musiał zniknąć :?: Dla mnie różnica między PO a PIS jest taka jak określił ją pewien dziennikarz.
PO jest jak HIV - zarażamy się przyjemnie, żyjemy w nieświadomości a potem nagle umieramy.
PIS - jest chirurg, który wycina wrzoda, boli, krwawi ale dochodzisz do siebie i jesteś zdrowy.
Teraz podstaw sobie co było 4-6 lat temu, kto był wrzodem i kto podnosił głos.
Porównaj sobie te same "wrzody" wychwalają najwierutniejsze porażki tego rządu lub zamiatają je pod dywan jako nie istotne, (stadiony przepłacone, autostrady - żal tyłek ściska, wydatki rządowe rozdmuchane że hoho) a jak coś to straszą - Przyjdzie zły PIS to zobaczycie.
Teraz sobie weź fakty i porównaj - kto więcej wydawał, kto częściej okłamywał.
Kto CI przynosi wstyd i hańbę łącząc się z Tobą w "bulu" i "nadzieji" i snując domniemania o niewierności żony Prezydenta najpotężniejszego kraju na świecie :?:
Kto ośmieszył się mówiąc, że kiedyś tutaj spacerowało Polskie Wojsko, kto odznacza aferzystów, kogo najchętniej popierają w więzieniach. Wymieniać można dalej (umowa gazowa z Rosją, gaz głupkowy metodą odkrywkową....., parasol 2 osobowy, przemówienie które do tej pory analizuje CSI o co w nim chodzi, żarty podczas przywiezienia zwłok poprzednika [śmiech, żarty z Donkiem])
Tak się zachowuje Prezydent :?:
Teraz te same obietnice formułuje Palikot tylko w innym opakowaniu - nabierzesz się na to 2 raz :?:
Jak sobie to weźmiesz na szalę to powinna być różnica jak stąd do nieba.
No ale dla Ciebie najlepszy argument to taki - bo to kaczor
Zawsze to samo, krytkuje sie tych co rządzą obecnie, jak były rządy PiSu wszyscy tez po nim ujezdzali jak teraz po platformie.
Mylisz się kolego :!: :!:
POlandia i nasz UBkistan to jedyny kraj gdzie tematem nr 1 jest non stop Kaczyński + PIS.
Media są tak skretyniałe, że non stop jest temat taki:
1) Kaczyński kupił 2kg cukru na mieście.
2) Kaczyński przywitał się z [tu nazwisko]
3) Kaczyński zjadł obiad.
4) Kaczyński pierdnął po obiedzie.
5) Kaczyński poszedł spać po obiedzie.
6) Kaczyński po obiedzie spotkał się z bratanicą
7) Kaczyński poszedł z bratanicą na spacer
...
100).....
Do cholery jasnej, Michnik i reszta wmawiają nam i odwracają uwagę od meritum.
Nie wiem, ale moja znajoma z Anglii napisała mi, że w UK prasa brytyjska dziwi się co to za dziwny kraj ta Polandia, gdzie za obecne rządy rozlicza i non stop
krytykuje się opozycję :!:
Teraz na forum we Wrocławiu Michnik przestrzegał, przed "dojściem" do prawdy w kilku sprawach bo to się może skończyć źle...... [użyć mózgu to nie ma "bulu" o co chodzi z tym]
Nie kontaktuje się często z moimi znajomymi w Niemczech ale tam pewnie jest podobnie, choć podkreślają dobrą robotę Tuska na rzecz współpracy z Niemcami (czytaj nie robi nic dla Polskiej gospodarki, dba o gospodarkę Niemiec [gazociąg północny])
Nie kumasz czaczy :?:
Poprzednio TUsk+Palikot+Niesioł+Raduś +GW nawoływali o ujawnienie zdrowia psychicznego prezydenta.
Teraz gdy Prezydentem jest "zdrowy" - mnie i wielu innym zakazuje się dopytywania o jego stan psychiczny i o ujawnienie jego stanu psychicznego, a gdy ja się pytam dlaczego nie mogę - przecież mam do tego prawo i sami do tego nawoływaliście to POitycy obrażają Cię że jesteś moher i jesteś ble.