>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ruch Poparcia Palikota - opinie, dyskusje, uwagi.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
chwilę wcześniej zajadle gwałciłeś o przykłady, teraz widzę całkowity pass, łatwo aktualizujesz informacje :wink:
a co mam się teraz z tobą sprzeczać przez 10 stron o to czy TVN jest platformerski?
Kto musi być mądrzejszy i ustąpić. Nie odbieraj tego jako nagłej zmiany moich przekonań.
Media na które warto się powoływać...
i wymieniona cała banda pisowskich mediów. Możesz sobie gadać i wymieniać jakie to nie portale propagują działania rządu, ale prawda jest taka, że PO nie ma pod sobą tak nieobiektywnych mediów jak PIS, jeżeli w ogóle jakieś ma, prócz swojej partyjnej gazetki. Uważasz, że portale i gazety prowadzone przez zwolenników pisu są warte powoływania? W jakim świecie ty żyjesz. Pokaż mi w niezależnej.pl choć jeden artykuł chociaż trochę krytykujący PIS, bo ja w programach Olejnik, Sekielskiego i Morozowskiego nasłuchałem się wieluu słów krytyki wobec rządzących, oczywiście w pełni słusznych. Inna sprawa, że pewnie ty uważasz, że w PISie absolutnie nic na takową krytykę nie zasluguję.
A co uważasz o tygodniku &quot;Fakty i mity&quot;? Przede wszystkim poruszane tam są skandale związane z kościołem, ale często również potrafią się słusznie przejechać po pisiorach. To znaczy, że są platformerskim medium? Jaki mają interes w tym.

adirave 58

adirave

Użytkownik
wie tylko to, do czego ty dopiero dochodzisz
co zrobić, żeby wyjść z &quot;kurwidołka&quot; sam musisz dojść - to kwestia świadomości i dojrzałości.
Pseudomod nie może Ci wskazywać drogi
Jaki sens ma dyskusja z Tobą?

Dyskusja toczy się od paru dni, a każdy przywołał swoje rację. Teraz chwila dla &quot;podbijaczy&quot; takich jak np brylant. Nie mam zamiaru się wdawać w polemikę n/t wagi używanych określeń personalnych, ale skoro mod może zrobić co chce z tematem, to powinien zachować WSZELKIE normy przyzwoitości i dawać przykład, nieprawdaż Panie modzie? Nie zauważyłeś, że dyskusja już dawno zeszła na boczny tor?

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Oj moim skromnym zdaniem Olejnik to tuba propagandowa PO.
Proszę zobaczyć porównanie jak rozmawia z PO a jak z PIS
watch?v=gJGB4bhbEp0&amp;feature=related

I przypominam - rozmawiamy o Ruchu Poparcia Palikiciusia ;) a zeszliśmy na zupełnie inne tematy.
Edyta/ Spece od programowania muszą popracować nad translacją linków
chciałem dać to jako LINK (hipertekst) do filmiku wideo a tutaj pustka (widoczne tylko przy edycji)
LINK &lt;--- tutaj też jest link (jeżeli go nie widzisz - no to lipa ???? )

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Proszę zobaczyć porównanie jak rozmawia z PO a jak z PIS
Bo w pisie nie ma ludzi tylko jest bydło...
Jak już piszecie że TVN &quot;jest&quot; PO, no to chyba musicie się zgodzić z tym że TVP prowadzi propagandę pisu?

W 49

wojti1830

Użytkownik
Bo w pisie nie ma ludzi tylko jest bydło...
Jak już piszecie że TVN &quot;jest&quot; PO, no to chyba musicie się zgodzić z tym że TVP prowadzi propagandę pisu?
lepsze bydło niż banda złodziei i nierobów!
ta jasne tvp na czele z niejakim lisem to pro-pisowskie media

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
teraz oczywiście się to zmieniło, bo rozgoniono całe towarzystwo: Pośpieszalskiego, Ziemkiewicza, Gawryluk, Wilsteina, Urbańskiego..
Całą tą ekipkę można teraz poczytać w &quot;Uważam rze&quot;, które raz kupiłem na początku z ciekawości i już wiem, dlaczego pani w kiosku się na mnie tak dziwnie patrzyła:cool:

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Przeczytałeś i ciągle nie zmądrzałeś ? to rzeczywiście słabo z tobą.
oczywiście, że tak, zwłaszcza od kiedy funkcje prezesa TVP pełni Juliusz Braun.:]
Juliusz Braun w latach 1999-2003 pełnił funkcję przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. W KRRiT zasiadał z rekomendacji UW. W przeszłości był również posłem Unii Demokratycznej i Unii Wolności.
PS. Jeśli moderator lukascash nie widzi problemu w tym, ze telewizja Tusk Vision Network manipuluje faktami i nagina prawde, BO JEST TELEWIZJĄ PRYWATNĄ i to ich sprawa, to spoko.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
przeczytałem niektóre artykuły (te choć minimalnie zahaczające o obiektywizm), ale nie poddałem się praniu mózgów tak jak wy.
Pewnie ten temat był już poruszany często, ale co sądzicie o PJNowcach? Dlaczego oni odeszli? Jestem ciekaw waszej opinii.
http://wybory.xaa.pl/
tymczasem, żeby nie kontynuować offtopa. Patrzcie, że RPP naprawdę coraz lepiej wygląda. W Gdyni w sondażu ulicznym wyprzedzili nawet SLD.. Ja sam jestem zaskoczony, choć niewątpliwie cieszę się z takich danych. (Wy też powinniście, bo Palikot zabiera głosy PO i SLD) Choć z drugiej strony jakby popatrzeć ile pracy włożył w to Janusz, ile spotkań już miał w terenie, to właściwie nie ma się co dziwić.
Dziwi mnie jednak tak wielka dysproporcja między tymi sondażami ulicznymi (w której przebadano już naprawdę sporą liczbę osób, więc jest to wynik dosyć wiążący), a sondażami TNS Obop, Millward etc, bo w nich RPP ma maksymalnie 1-2 %.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
PS. Jeśli moderator lukascash nie widzi problemu w tym, ze telewizja Tusk Vision Network manipuluje faktami i nagina prawde, BO JEST TELEWIZJĄ PRYWATNĄ i to ich sprawa, to spoko.
oczywiście, że nie mam z tym problemu. tak samo jak nie mam problemu z tym, że ty manipulujesz nazwą TVN.
W innych krajach jest cała masa stacji, dzienników i innych mediów, które reprezentują różne poglądy i są powiązane z okreslonymi grupami politycznymi. Każdy o tym wie (a na pewno większość) i nikt z tego nie robi problemu, bo to prywatna inicjatywa za prywatne pieniądze. Tylko u nas, w tym dz-iwnym kraju (jak to mówił Zulu Gula) jest to zjawisko nowe, niecodzienne, a dla niektórych nawet sensacyjne (czyt. Adirave). Jak Ci się nie podoba TVN, to masz jeszcze Telewizję Publiczną, masz Polsat, masz Superstację, TV Rydzyka i masę mediów w formie papierowej, elektronicznej etc.
Rozumiem, że u Ciebie przede wszystkim decydują motywy kibicowskie - twoja (L)egła to ITI, tak jak TVN, więc rozumiem, że w ten sposób wylewasz jakiś swój żal i frustrację.
Edit:
nawet jeśli głupi to i tak mądrzejszy od Ciebie

Wczoraj Palikot był w Faktach po Faktach - całkiem ciekawa dyskusja na temat sondaży, sond ulicznych i PJN-u. Jak ktoś ma chwilę http://www.tvn24.pl/2439813,0,0,1,1,fakty-po-faktach,wideo.html

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
oczywiście, że nie mam z tym problemu. tak samo jak nie mam problemu z tym, że ty manipulujesz nazwą TVN.
W innych krajach jest cała masa stacji, dzienników i innych mediów, które reprezentują różne poglądy i są powiązane z okreslonymi grupami politycznymi. Każdy o tym wie (a na pewno większość) i nikt z tego nie robi problemu, bo to prywatna inicjatywa za prywatne pieniądze. Tylko u nas, w tym dz-iwnym kraju (jak to mówił Zulu Gula) jest to zjawisko nowe, niecodzienne, a dla niektórych nawet sensacyjne (czyt. Adirave). Jak Ci się nie podoba TVN, to masz jeszcze Telewizję Publiczną, masz Polsat, masz Superstację, TV Rydzyka i masę mediów w formie papierowej, elektronicznej etc.
Rozumiem, że u Ciebie przede wszystkim decydują motywy kibicowskie - twoja (L)egła to ITI, tak jak TVN, więc rozumiem, że w ten sposób wylewasz jakiś swój żal i frustrację.
Edit:
nawet jeśli głupi to i tak mądrzejszy od Ciebie
Jeśli twój jakże rozwinięty mózg, nie potrafi przetworzyć informacji pisanych językiem Polskim, to wątpie byś był mądrzjeszy.
Ja piszę typie o manipulacji faktami i naginaniu prawdy, a Ty wyskakujesz z tym, że W INNYCH KRAJACH (ulubiony argument Donalda) też sa stacje ze swoimi poglądami i reprezentuja daner partie. Jak dla mnie to tvn może sobie i zmienić nazwe na PO, gów.no mnie to obchodzi, obchodzi mnie mówienie nie prawdy. Ale skoro to Ci nie przeszkadza to możemy zakończyć tą rozmowę.
PS. Nie wiem po jakim klubie Ci pojechac, bo masz ich kilkanaście w podpisie.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Jeśli twój jakże rozwinięty mózg, nie potrafi przetworzyć informacji pisanych językiem Polskim, to wątpie byś był mądrzjeszy.
Ja piszę typie o manipulacji faktami i naginaniu prawdy, a Ty wyskakujesz z tym, że W INNYCH KRAJACH (ulubiony argument Donalda) też sa stacje ze swoimi poglądami i reprezentuja daner partie. Jak dla mnie to tvn może sobie i zmienić nazwe na PO, gów.no mnie to obchodzi, obchodzi mnie mówienie nie prawdy. Ale skoro to Ci nie przeszkadza to możemy zakończyć tą rozmowę.
PS. Nie wiem po jakim klubie Ci pojechac, bo masz ich kilkanaście w podpisie.
im szybciej zrozumiesz, że media nie działają w próżni, tym szybciej pojmiesz dlaczego manipulacja faktami i naginanie prawdy wiąże się z tym, o czym napisałem wyżej.
Szczerze mówiąc, większym problemem w Polsce niż manipulacje mediów jest analfabetyzm społeczeństwa - wytłumacz mi, co znaczy &quot;nie prawda&quot;, bo ja po trzech szczeblach edukacji znam tylko słowo NIEPRAWDA.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Ja w kwestii formalnej... Czy ktoś potrafi tutaj wyrażać poglądy, bez wyrażania emocjonalnego stosunku do tematu, a już w szczególności do danej formacji politycznej? Ja chciałem tu rzeczowo na różne pochodne tematy porozmawiać, ale widzę że nie ma z kim i wyłączam się z tych przepychanek. Jak nie fanatycy danej partii, to buszmeni nie znający kulturalnego języka. Nie mniej jednak poluję na moment wyciszenia i wymiany poglądów plus jakichś rzeczowych pomysłów, dlatego proszę moderatorów, adminów lub kogokolwiek innego o zaprowadzenie tutaj porządku.

a cd tematu to ja wielu tutaj poleciłbym trochę więcej edukacji, a potem rozgraniczenie rzeczywistości i moralności

karoluhu 10

karoluhu

Użytkownik
Ja w kwestii formalnej... Czy ktoś potrafi tutaj wyrażać poglądy, bez wyrażania emocjonalnego stosunku do tematu, a już w szczególności do danej formacji politycznej? Ja chciałem tu rzeczowo na różne pochodne tematy porozmawiać, ale widzę że nie ma z kim i wyłączam się z tych przepychanek. Jak nie fanatycy danej partii, to buszmeni nie znający kulturalnego języka. Nie mniej jednak poluję na moment wyciszenia i wymiany poglądów plus jakichś rzeczowych pomysłów, dlatego proszę moderatorów, adminów lub kogokolwiek innego o zaprowadzenie tutaj porządku.

a cd tematu to ja wielu tutaj poleciłbym trochę więcej edukacji, a potem rozgraniczenie rzeczywistości i moralności
lukascash wstawił link z &quot;Faktów po Faktach&quot; z udziałem Palikota. Obejrzałem i wysłuchałem tylko wypowiedź Janusza, i zgadzam się z tym, że te sądy różnorakie uliczne, czy telefoniczne to pic na wodę, mają się nijak do rzeczywistych faktów. Przydać się to może Studentom, gdy prowadzą jakieś sądy, czy ankiety potrzebne do prac, lub na potrzeby własne.
I co jak Donald, czy Palikot dostaną 40% poparcia w sądzie, przeprowadzonej w ich środowisku, wśród ich fanów będą podnieceni? Myślę, że mają trzeźwy umysł i nie. Oczywiście różne portale społecznościowe mogą to ukazać, na korzyść bądź niekorzyść partii. Liczę na Palikota, że osiągnie coś na scenie partyjnej.

Wypowiedz się, może nawiąże się jakaś godna dyskusja.

typer36 456

typer36

Użytkownik
lukascash wstawił link z &quot;Faktów po Faktach&quot; z udziałem Palikota. Obejrzałem i wysłuchałem tylko wypowiedź Janusza, i zgadzam się z tym, że te sądy różnorakie uliczne, czy telefoniczne to pic na wodę, mają się nijak do rzeczywistych faktów. Przydać się to może Studentom, gdy prowadzą jakieś sądy, czy ankiety potrzebne do prac, lub na potrzeby własne.
I co jak Donald, czy Palikot dostaną 40% poparcia w sądzie, przeprowadzonej w ich środowisku, wśród ich fanów będą podnieceni? Myślę, że mają trzeźwy umysł i nie. Oczywiście różne portale społecznościowe mogą to ukazać, na korzyść bądź niekorzyść partii. Liczę na Palikota, że osiągnie coś na scenie partyjnej.

Wypowiedz się, może nawiąże się jakaś godna dyskusja.
Wydaje mi się, że ani metody bezpośrednie, ani internetowe, nie ukażą nawet przynajmniej zbliżonego wyniku. Specyfika ich przeprowadzania tego zbytnio nie umożliwia. Jedna moja koleżanka często przeprowadza różne badania konsumenckie. Jak się takie badanie odbywa? Przepyta na ulicy losowe 50 osób a później idzie do mieszkania i w statistice machnie wykresik i analizę statystyczną z próbą 1000 osób dopasowując wynik do zlecenia (czytać: xxx posmarowało rączkę). W polityce łatwo się domyśleć, że przebiega to nieco inaczej, jednak też dam wiele, że czasem różne (na pewno mniej perfidne) szwindle się robi. Aczkolwiek obiektywne badania teeeeż się zdarzą. Nie powiem, że wszystko za każdym razem jest przekręcone

Cd pozostałych tematów, darzył bym go większą sympatią, gdyby wyrażał się z większą kulturą na temat przeciwników, na szczęście w tym przypadku na koniec powtórzył się trochę lepiej dobierając słowa i wyrażając pogląd w miarę należyty sposób.

Cd stwierdzenia &quot;My jesteśmy inni&quot;... Pan Janusz chyba zapomniał, w jaki sposób dostał możliwość na rozwój swoich interesów. Szkoda, że odcina się trochę od swojego życiorysu, ale wiem, że czasem niektóre fakty z życia są niewygodne.

&quot;Lublin pamięta Panie Palikot&quot; - Wojciech Wierzejski 2007

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
teraz oczywiście się to zmieniło, bo rozgoniono całe towarzystwo: Pośpieszalskiego, Ziemkiewicza, Gawryluk, Wilsteina, Urbańskiego.. Całą tą ekipkę można teraz poczytać w &quot;Uważam rze&quot;, które raz kupiłem na początku z ciekawości i już wiem, dlaczego pani w kiosku się na mnie tak dziwnie patrzyła
Dlatego teraz jest to co jest - POLejnik, Lis i inni są w telewizji publicznej i jest jeden główny nurt - nie ma sprzeciwu, 90% mediów mami nas papką serwowaną przez czerwoną zarazę i kolesiów.
Moja wykładowczyni od psychologii dobrze mówiła:
posłuchajcie informacji z 2-3 różnych środowisk (media PRO pis, względnie neutralne, pro PO), teraz proporcja wygląda mniej więcej tak 95% pro PO, 4 % pro PIS i 1 % względnie obiektywne. Tyle odnośnie tego.
Co do sondaży to za przeproszeniem podetrzyjcie sobie tymi sondażami szlachetną część pleców ;)
Już od kiedy PO jest u sterów + Papcio Michnik i Walter żaden sondaż się nie sprawdził a ostatnie manipulacje odnośnie sondaży wyborczych to szczyt obłudy - dostali nagrodę &quot;Ketmana&quot; ale oczywiście Papcio Żydokomuch Michnik zamknął bramę wejściową do siedziby Guzik Prawdy ;)
link--&gt;http://www.wykop.pl/ramka/391101/nagroda-im-maleszki-ketmana-dla-gazety-wyborczej/

Do góry Bottom