>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Ruch Poparcia Palikota - opinie, dyskusje, uwagi.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
a kto mówi, że ja głosuję na PO w najbliższych wyborach?:-D
gadamy o Januszu, RM i pośrednio PiSie, a ty mi tu z PO wyjeżdzasz..

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
a kto mówi, że ja głosuję na PO w najbliższych wyborach? gadamy o Januszu, RM i pośrednio PiSie, a ty mi tu z PO wyjeżdzasz..
Dla mnie PO i Palikot to ten sam twór ???? - jedni i drudzy obiecywali/obiecują cuda na kiju, gruszki na wierzbie a wiemy, że wyjdzie z tego cały ch....(przepraszam jak coś).
Jeżeli spojrzysz wielu osobom w oczy i zobaczysz, że przez te cholerne zaniedbania i dbanie o bogatych nie mają co jeść i za co żyć to pomyśl, że zostali właśnie brzydko mówiąc oszukani na obietnicach PO.
Skoro pojawia się teraz kolejna partia głosząca dokładnie to samo - to jak czują się Ci ludzie?
ZNÓW WIEDZĄ, ŻE BĘDĄ WYSTAWIENI DO WIATRU ????
Dlatego tak zajadle zwalcza się 2 fronty: JKM i obrzuca się błotem PIS. Bo to największe zagrożenie dla monopolu władzy PO - z resztą oni już trzęsą portkami bo wiedzą, że to się skończy jak z UW i innymi Donko liberalnymi tworami.
Teraz masz odpowiedź dlaczego Palikot == PO.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
nie mam żadnej odpowiedzi. Bo chyba nie jest nią to, że ty tak piszesz, więc tak ma być..?
I powiedz mi proszę dlaczego Ruch Poparcia ma obiecywać cuda i potem nic z tego nie wypełniać, skoro w tej partii są młodzi ludzi, &quot;czyści&quot; od polityki, a nie stare dinozaury, które chcą tylko się stołków trzymać.. Druga sprawa, że nie widzę żadnych cudów obiecywanych przez Janusza. Są to bardzo rozważne postulaty, ułatwiające życie ludziom i jak najbardziej do zrealizowania. Niestety Krzysztofie, ale jesteś przykładem człowieka, któremu nienawiść do PO, Palikota przesłania obiektywną ocenę;-)

adirave 58

adirave

Użytkownik
a dziwisz się? Przecież tajemnicą poliszynela jest, że RM jest stacją propisowską.. Zapraszają tylko polityków tej opcji i krytykują PO. Po co więc mam słuchać ich jednostronnych audycji?
Jest za co krytykować, a nie każdy to widzi. Nie wszyscy żyją na granicy nędzy, nie wszyscy głodują, nie wszyscy są zwalniani z pracy. Ludzie karmieni medialną papką po prostu tego nie widzą stąd 40% poparcia dla jedynej słusznej partii. Decyzje polityczne podjęte dzisiaj nie mają swoich konsekwencji jutro, tylko za parę lat.
Nie mogę zrozumieć Twojego bólu na temat propisowskiego radia? Przedstawiając zdarzenia autentycznie bez fałszu i barwników wyłania się jeden prosty obraz. To Cię boli? Powiedz mi że debaty w tv nie są jednostronne? np. u Lisa albo Olejnik ???? Ci którzy obecny reżim w tv krytykowali albo prowadzili audycje radiowe nieprzychylne rządowi, już tych programów nie prowadzą i tylko czekam aż ze swojej ślepoty i lenistwa zapytasz o przykłady ;)

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Są to bardzo rozważne postulaty, ułatwiające życie ludziom i jak najbardziej do zrealizowania. Niestety Krzysztofie, ale jesteś przykładem człowieka, któremu nienawiść do PO, Palikota przesłania obiektywną ocenę
Poczekaj do wyborów - ja nie jestem sam, powiedz to kibicom, nauczycielom i innym.
Stare dinozaury - no cóż. Młodość = głupota i niedoświadczenie ale świeży powiew nowości i zapatrywania na coś, Starość = doświadczenie ale konserwatyzm.
Dalej wierz w sondaże, ostatnio od 3,5 roku dziwnie one są cholernie cholernie niecelne ;) nie będę pisał dlaczego.
Jeżeli piszesz o Dinozaurach to właśnie RPP powstał po to by taki 1 Dinozaur dostał się do ław sejmowych - główny założyciel tego ruchu bo wiedział, że w PO jest na wylocie i nie dostanie się do na listy, a teraz strasznie topnieje poparcie dla PO to wiesz szczury robią transfery polityczne by się utrzymać.
I proszę Cię nie oceniaj mnie, nie wiem ile masz lat ale jeżeli masz &gt;26lat to ok zgoda, lecz wiem kto jest kto w polityce.
Nie wiem czy śledziłeś, ale od momentu wybrania PO byłem jej nieprzychylny, ludzie szydzili ze mnie wyzywali a teraz co jest? Pękło coś w was? Coraz więcej ludzi podziela moje zdanie dotyczące PO.
Źle pojmujesz też politykę Palikota, skoro studenci z Poznania chcieli go przywitać w jego stylu no to Palikot odmówił polskiej gościnności. Gdy ktoś wykorzystuje tę samą politykę wielkiego show Palikot chowa głowę w piach - gość jest cholernie inteligenty, sprytny ale uwierz mi ludzie takich jak on raz dwa przejrzą na wylot.
I nie rozumiem jednej rzeczy - skoro gość jest taki kasiasty to po co uruchamiał usługę wspierania jego ruchu przez SMSy Premium - to jedno drugiemu przeczy.
Z jednej strony pokazuje, że on nie bierze diety poselskiej, że jest Byznesmanem a z drugiej wyciąga łapę po kasę w postaci SMS Premium.
Żałosne podejście to tak jak Wałęsa - &#39;Jestem za a nawet przeciw&#39;
Nie mogę zrozumieć Twojego bólu na temat propisowskiego radia? Przedstawiając zdarzenia autentycznie bez fałszu i barwników wyłania się jeden prosty obraz. To Cię boli? Powiedz mi że debaty w tv nie są jednostronne? np. u Lisa albo Olejnik Ci którzy obecny reżim w tv krytykowali albo prowadzili audycji radiowe nieprzychylne rządowi, już tych programów nie prowadzą i tylko czekam aż ze swojej ślepoty i lenistwa zapytasz o przykłady __________________
http://www.youtube.com/watch?v=7gYk-O9qhX8
Ten gość dobrze prawi - dodam tylko że i tak politycy PIS czy SLD są zapraszani do tych programów i tak jest w sensie dziennikarz PeOwski i tak Ci dziennikarze wychodzą na idiotów (patrz też wybory na prezydenta Warszawy i wkładanie w usta kandydata PISu wyssanych z palca tez Olejnik)
No more comment
End of topic for me

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Jest za co krytykować, a nie każdy to widzi. Nie wszyscy żyją na granicy nędzy, nie wszyscy głodują, nie wszyscy są zwalniani z pracy. Ludzie karmieni medialną papką po prostu tego nie widzą stąd 40% poparcia dla jedynej słusznej partii. Decyzje polityczne podjęte dzisiaj nie mają swoich konsekwencji jutro, tylko za parę lat.
Nie mogę zrozumieć Twojego bólu na temat propisowskiego radia? Przedstawiając zdarzenia autentycznie bez fałszu i barwników wyłania się jeden prosty obraz. To Cię boli? Powiedz mi że debaty w tv nie są jednostronne? np. u Lisa albo Olejnik ???? Ci którzy obecny reżim w tv krytykowali albo prowadzili audycji radiowe nieprzychylne rządowi, już tych programów nie prowadzą i tylko czekam aż ze swojej ślepoty i lenistwa zapytasz o przykłady ;)
przemówiłem głosem Krzysztofa:cool:
i nie zauważam żadnej jednostronności u Lisa. Przecież w większości odcinków, to kłócą się tam przedstawiciele PO i PiS, więc nawet Lis nie ma jak dojść do głosu, żeby &quot;sterować&quot; programem.. Niestety ale powtarzasz sztandarowe głupoty pisowców i ich elektoratu, który chciał pobić redaktora z jego programu, ale sami nie wiedzieli dokładnie za co.
Na szczęście na razie większość Polaków jeszcze nie jest ślepa. I nie gadaj głupot o jedynej słusznej partii, bo wszyscy wiedzą, że PO nie jest idealne ani może nawet dobre. Większość głosuje jednak PRZECIWKO Pisowi.. To tylko pokazuje ile zła narządziła już ta partia, jeżeli ludzie w najważniejszych wyborach głosują nie za kimś, tylko przeciwko komuś..
idę spać, do jutra:grin:

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
To tylko pokazuje ile zła narządziła już ta partia
Wybacz ale musiałem
5% wzrost gospodarczy
Spadek przestępczości
wzrost zaufania Polaków do organów administracji
spadek bezrobocia
realny wzrost zarobków
ścisła dyscyplina finansowa - ograniczenie deficytu
spadek zadłużenia zagranicznego
Odbudowa zaufania i honoru z bycia Polakiem (święta patriotyczne, upamiętnianie ważnych uroczystości historycznych, budowanie dumy i honoru Polaka)
ukrócenie łapówkarstwa
No i najważniejsze co miała poprzednia władza -HONOR!
Afera - oddajemy władzę koniec.
Media się przyczyniły do tego co mamy i tyle.
Naprawdę cholernie źle się wtedy działo.....
Same złe rzeczy ???? tylko szkoda że tyle dobrych rzeczy (POodwyżki) zrobił Donek.
http://www.youtube.com/watch?v=ZIoODTY5I9w
Tutaj masz miłość pokazaną, wierność byle by być przy korycie.
Jednych za 8zł media chcą rozszarpać, drugich za 10-20mld zł głaszczą po pustym łbie ;) SUPER
Palikot też nie osiągnie tego co Tusk i się nie załapie do Sejmu a jeżeli już to max 5-10 posłów- ludzie 2x z rzędu nie dadzą się omamić głupocie lansowanej przez media ;)

Dzisiaj rocznica obalenia legalnego rządu który chciał rozliczyć lodziarzy i innych komuchów. Zobaczymy ile będzie o tym w mediach, CO ROKU O 12.00 ORGANIZOWANA JEST DEMONSTRACJA POD DOMEM WAŁĘSY.
MEDIA BĘDĄ UCISZAŁY SPRAWĘ ???? ZOBACZYMY CZY TVN I GRUPA ITI COŚ POWIE NA TEN TEMAT

adirave 58

adirave

Użytkownik
Na szczęście na razie większość Polaków jeszcze nie jest ślepa
Zgadzam się z tą tezą w 100% ????
Większość ludzi głosuje na PO ze względu na możliwość realizowania korzyści ekonomicznych przy lukach i nieskuteczności tego systemu. Policja, straż miejska, wszyscy przy korycie, tabun urzędasów, homosie, część kleru, pseudoliberałowie, przestepcy, osadzeni, umoczeni w system przez zaszłości z komuny, sądownictwo (ostoja komuchów), przeciwnicy lustracji, zomowcy, sbcy + media z kapitałem i reszta ludu karmiona CODZIENNIE ich kłamstwami +++ rodziny tych wszystkim wymienionych grup (oczywiście wszędzie są wyjątki i patrioci) 40% jak się patrzy, cały dostojny elektorat PO.
To tylko pokazuje ile zła narządziła już ta partia
Konkrety człowieku, bo kiedy wklejam linki &quot;500 afer&quot; to jakoś nikt nie próbuje ich bronić, sorry przy takiej argumentacji podjął by się tego tylko szaleniec.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
5% wzrost gospodarczy
Spadek przestępczości
wzrost zaufania Polaków do organów administracji
spadek bezrobocia
realny wzrost zarobków
ścisła dyscyplina finansowa - ograniczenie deficytu
spadek zadłużenia zagranicznego
Odbudowa zaufania i honoru z bycia Polakiem (święta patriotyczne, upamiętnianie ważnych uroczystości historycznych, budowanie dumy i honoru Polaka)
ukrócenie łapówkarstwa
no, a rząd Tusk &quot;zieloną wyspą&quot; w czasach kryzysu. I co?
wzrost zaufania Polaków do administracji?:-D dlaczego swoje zdanie nazywasz zdaniem wszystkich Polaków albo co najmniej większości
realny wzrost zarobków. a teraz nie rosną? Polska po 89 się ciągle dynamicznie rozwija i kto by nie rządził, to zarobki będą rosły z roku na rok.
odbudowanie dumy z bycia Polakiem? Ja jak i większość narodu wstydziła się tego, po rządzach pisiorów, więc po raz kolejny proszę wypowiadaj się w SWOIM imieniu.
ukrócenie łapówkarstwa. to najlepsze. szukali łapówkarstwa wśród wdzięcznych pacjentów lekarzy, którzy przynosili im małe podarunki za opiekę dobrą. ŁAPÓWKARSTWO! Oczywiście związek z tym ma znana sprawa doktura (jak mawia ziober) Garlickiego (NIE G.) i ogromny spadek transplantacji narządów. To także zasługa pisu, zapomniałeś dodać.
co do mediów - to jak na razie to TVP ze swoją misją publiczną, było najbardziej upolitycznioną stacją, oczywiście na rzecz pisu, więc bez pieprzenia głupot.
Dajcie mi jakieś konkretne przykłady upolitycznienia TVNu.
Cieszę się, że się zgadzasz adirave, bo ja nie mówię o elektoracie PO, tylkko o tych, którzy NIE GŁOSUJĄ na Pis, a tych jest znaczna większość;-)

midel 189

midel

Użytkownik
Dla mnie PO i Palikot to ten sam twór ???? - jedni i drudzy obiecywali/obiecują cuda na kiju, gruszki na wierzbie a wiemy, że wyjdzie z tego cały ch....(przepraszam jak coś).
Jeżeli spojrzysz wielu osobom w oczy i zobaczysz, że przez te cholerne zaniedbania i dbanie o bogatych nie mają co jeść i za co żyć to pomyśl, że zostali właśnie brzydko mówiąc oszukani na obietnicach PO.
Skoro pojawia się teraz kolejna partia głosząca dokładnie to samo - to jak czują się Ci ludzie?
ZNÓW WIEDZĄ, ŻE BĘDĄ WYSTAWIENI DO WIATRU ????
Dlatego tak zajadle zwalcza się 2 fronty: JKM i obrzuca się błotem PIS. Bo to największe zagrożenie dla monopolu władzy PO - z resztą oni już trzęsą portkami bo wiedzą, że to się skończy jak z UW i innymi Donko liberalnymi tworami.
Teraz masz odpowiedź dlaczego Palikot == PO.
Są po prostu nieudacznikami*. Co to jest: przedszkole, że rząd ma być opiekunką i opiekować się każdym? Jeżeli rodzina ma ojca zdrowego, matkę zdrową, dzieci nie chorują i nie mogą się utrzymać to do kogo pretensje? Do Tuska,bo ... co złego to Tusk? Gratuluję socjalisto.
*pomijam sytuacje czysto losowe: np. giną rodzice w wypadku i babcia opiekuje się dziećmi itp.
Jeszcze jedno: ty studiowałeś/studiujesz ekonomię? Buahahahahaha
Gratuluję poziomu na twojej &quot;uczelni&quot;, skoro nie potrafisz odróżnić czasu prosperity od czasu kryzysu. Porównując po do pisu i podając jako sukces pisu wzrost gospodarczy najzwyczajniej manipulujesz faktami. Pomijam kolejne &quot;sukcesy&quot;, bo szkoda sił to komentować.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
a pytanie czy Krzysztof nie pisał sam o sobie, bo często mi pisał, że dorosnę, odczuję skutki polityki Tuska, to domyślam się, że on właśnie odczuł i przedstawia nam tu swoje życiowe doświadczenia;-)
A co do tego cukru, to jaką winę rządu Donalda dokładnie widzicie w tak drastycznej cenie cukru? Jest ona rzeczywiście najwyższa w Europie, osiąga astronomiczne wysokości za kg, ale bardziej to wina pieprzonych, polskich spekulantów.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Są po prostu nieudacznikami*. Co to jest: przedszkole, że rząd ma być opiekunką i opiekować się każdym? Jeżeli rodzina ma ojca zdrowego, matkę zdrową, dzieci nie chorują i nie mogą się utrzymać to do kogo pretensje? Do Tuska,bo ... co złego to Tusk? Gratuluję socjalisto.

*pomijam sytuacje czysto losowe: np. giną rodzice w wypadku i babcia opiekuje się dziećmi itp.
Jeszcze jedno: ty studiowałeś/studiujesz ekonomię? Buahahahahaha
Gratuluję poziomu na twojej &quot;uczelni&quot;, skoro nie potrafisz odróżnić czasu prosperity od czasu kryzysu. Porównując po do pisu i podając jako sukces pisu wzrost gospodarczy najzwyczajniej manipulujesz faktami. Pomijam kolejne &quot;sukcesy&quot;, bo szkoda sił to komentować.
I kto to pisze socjalisto heh napisałeś, że rząd nie ma być opiekunką i oczywiście się tutaj w 100% zgadzam, ale o podatkach już nic nie napisałeś a to jest główny problem, jak by ludzią się nie zabierało coraz więcej to by nie trzeba im coraz więcej dokładać chyba logiczne co?
Rząd pieniądze ludziom zabiera, więc to, że jakaś minimalna część do nich powinna wracać jest jak najbardziej normalne(nie mówię o zasiłkach dla nierobów etc.). I nie mów, że 1% podatku to nic nie znaczy, bo jeżeli tak uważasz to jest już bardzo źle.

midel 189

midel

Użytkownik
I kto to pisze socjalisto heh napisałeś, że rząd nie ma być opiekunką i oczywiście się tutaj w 100% zgadzam, ale o podatkach już nic nie napisałeś a to jest główny problem, jak by ludzią się nie zabierało coraz więcej to by nie trzeba im coraz więcej dokładać chyba logiczne co?
Rząd pieniądze ludziom zabiera, więc to, że jakaś minimalna część do nich powinna wracać jest jak najbardziej normalne(nie mówię o zasiłkach dla nierobów etc.). I nie mów, że 1% podatku to nic nie znaczy, bo jeżeli tak uważasz to jest już bardzo źle.
Gdzie napisałem, że pochwalam podnoszenie podatków? Nie dopowiadaj sobie ????
Pierwszy do likwidacji jest dochodowy, ale nie chce mi się w to wnikać teraz.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Gdzie napisałem, że pochwalam podnoszenie podatków? Nie dopowiadaj sobie ????
Pierwszy do likwidacji jest dochodowy, ale nie chce mi się w to wnikać teraz.
Chciałem uprzedzić kolejne wywody o których bardzo często się czyta &quot;a co tam 1%&quot;. Generalnie chodziło mi o to, że piszesz z jednej strony &quot;rząd nie jest opiekunką&quot; i nie będzie dokładał, a z drugiej nie zauważasz, że jest zupełnie odwrotnie i jeszcze zabiera.

adirave 58

adirave

Użytkownik
ukrócenie łapówkarstwa. to najlepsze. szukali łapówkarstwa wśród wdzięcznych pacjentów lekarzy, którzy przynosili im małe podarunki za opiekę dobrą. ŁAPÓWKARSTWO! Oczywiście związek z tym ma znana sprawa doktura (jak mawia ziober) Garlickiego (NIE G.) i ogromny spadek transplantacji narządów. To także zasługa pisu, zapomniałeś dodać.
Radzę się zapoznać z przebiegiem tej sprawy a potem sądzić ;) Małe podarunki? ???? U Garlickiego w domu znaleziono 90tysięcy w gotówce. Co do Ziobry to musiał wydać 300 tysięcy (oczywiście niesłusznie jak się potem okazało) na przeprosiny dla tej wybitnej niezdary, co zostawiła gazik w sercu pacjenta powodując zgon.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
no, a rząd Tusk &quot;zieloną wyspą&quot; w czasach kryzysu. I co?
Nie chcę Ci ubliżać, nie chcę Cię wyzywać, poniżać ale ośmieszasz się tą informacją.
Powiem CI dlaczego - zielona wyspa jest za kredyty, cóż z tego że zaciągnę 250mld zł kredytu wpakuję w pseudo wydatki budżetowe, które napędzą gospodarkę (czytaj kolesiom kiesę a oni ochłapy dadzą zwykłym mniejszym firmom i firemkom).
Po 2 nie wiem czy zauważyłeś, KE od dawna ganiła Polskę za księgowanie składek do OFE jako element do obliczenia długu.
Mądry Donald wpadł na pomysł okradniemy ludzi z emerytur, włożymy znów X mld do budżetu, deficyt budżetowy w ten sposób spadnie ludziom zamącimy w główkach, że możemy wprowadzić Euro, KE nie przyczepi się do nadmiernego deficytu i da nam spokój.
Czy do tak ciężko użyć przestrzeni między uszami?
Kreatywna księgowość, Grecja też była zieloną wyspą a teraz ujemny PKB gigantyczne długi o dobrych wujków z Zachodu co na siłę wpychali ich do strefy EURO.
No ale ja nie będę się wypowiadał, ja jestem głupi niemądry bo nie jestem z dużego miasta......
A co do reszty no to nie chodziło o lekarzy z łapówkami tylko o takich lodziarzy jak Miro, Rycho, Zbycho i Sobiesiaki - dzisiaj oni śmieją CI się w twarz znów rypiąc rząd na publiczne pieniądze i łapówki, wtedy było to solą w oku bo nagle miało się ukrócić to poruszyli samego Michnika, Urbana, POlejnik, Kolendę-Zalewską i innych by zrobili medialny szum.
A wracając do tematu, jaka jest wizja Polski wg Palikota proszę o konkrety tylko nie rzucajcie ogólnikami, a jeżeli okaże się, że to obiecanki Platformy bis to zamiast głosu mogę mu tylko pokazać szyderczy uśmiech i środkowy palec.

typer36 456

typer36

Użytkownik
A wracając do tematu, jaka jest wizja Polski wg Palikota proszę o konkrety tylko nie rzucajcie ogólnikami, a jeżeli okaże się, że to obiecanki Platformy bis to zamiast głosu mogę mu tylko pokazać szyderczy uśmiech i środkowy palec.
Pomijam wszystko co było wcześniej. Podaj mi partię, polityka, który ma wizję Polski:
a.) realną
b.) korzystną gospodarczo przede wszystkim dla Polaków
c.) korzystną i bezpieczną politycznie

te trzy punkty wystarczą. Pytanie kieruje wyłącznie do Ciebie

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Do Tuska,bo ... co złego to Tusk? Gratuluję socjalisto.
Trochę śmiesznie zabrzmiało, najpierw bronienie socjalisty Tuska i ciągłe bronienie PO czyli partii stanowczo galopującej w lewą strone, a potem ciśniecie od socjalisty użytkownikowi forum, przypomne, że Midel to zwolennik UPR&#39;u.

midel 189

midel

Użytkownik
Trochę śmiesznie zabrzmiało, najpierw bronienie socjalisty Tuska i ciągłe bronienie PO czyli partii stanowczo galopującej w lewą strone, a potem ciśniecie od socjalisty użytkownikowi forum, przypomne, że Midel to zwolennik UPR&#39;u.
Trzeba uważać z sarkazmem, bo wielu nie jest w stanie wyłapać ???? Dobrze, że mi przypomniałeś

Do góry Bottom