typer36
Użytkownik
1.W takim razie każdy NIENORMALNY reaguje adekwatnie do wyższego poziomu rozumienia zjawisk politycznych (nie odnoszę się do wymienionych tylko do znaczenia ogólnego). Otwartość umysłu to cecha bardzo ważna w życiu człowieka, jeśli ona nie występuje, to ta osoba ogranicza swój horyzont bardzo mocno. Pomyśl nad sobą. Uwierz, że dojrzałość daje bardzo dużo.Typer36, widzę, że tylko chcesz wywrzeć presję na modach, ale może po prostu napisz o co ci chodzi w stosunku do mojej wypowiedzi? Jestem Polakiem, nie mogę słuchać pieprzenia o zamachach, o tym, że trzeba zdymisjonować cały rząd, o Ślązakach jako ukrytych opcjach niemieckich.. Każdy NORMALNY człowiek jak słyszy takie rzeczy to się burzy. Mówisz, że to definicja "szczyla z ulicy"? OK, w takim razie jestem nim. Ale kim ty jesteś, pytanie?
W ogóle to twój post jest żałosny. Jaka godność forum? Co to szanowane forum polityczne? To forum BUKMACHERSKIE człowieku, i nawet jeśli bym napisał najgorsze głupoty polityczne, jakie piszesz zresztą ty, to nie jest to żadna ujma dla forum BUKMACHERSKIEGO..
2.To, że jest to Forum bukmacherskie, nie oznacza, że na pozostałe tematy powinno się pisać w stylu szczyli. Jakakolwiek tematyka by nie była, byłoby namiejscu uszanować pewne zasady forum publicznego. Jeśli tego nie rozumiesz, to nie uczestnicz w zawartych w nich dyskusjach. Twoje posty nikomu krzywdy nie robią (co słabszym umysłom jedynie nerwy szarpiesz), jednak po prostu kompromitujesz się
Poza tym:
Ktoś tam rzucił, że ziemie śląskie należały w różnych okresach do różnych "rąk". Bardziej istotna jest historia sięgająca jeszcze migracji czy to Germanów czy nawet samych Słowian. Jasno wyjaśnia, że nazywanie Ślązaków narodem to conajmniej wielkie wyolbrzymienie. Natomiast ta zmienna jurysdykcja jest determinantą wykorzystywania Śląska do celów politycznych. W historii było to robione wielokrotnie, dlatego nierozumiem takiej automatycznej negacji poglądu, że tak może być robione dzisiaj.
Tutaj tak swoją drogą znam osobiście kilku ludzi działających trochę zaawansowanie na celu uzyskiwania autonomii przez Śląsk (znajomi rodziny) i nieraz na jakichś rodzinnych zjazdach co nieco szepnęli, skąd dostają pieniądze na wszystko... jak uważacie że Niemcy (konkretne organizacje) nie mają z tym nic wspólnego to jesteście w błędzie i tyle. Uświadamiać nikogo nie będę bo mam w dupie co przeciętny Kowalski myśli. Żyjcie sobie dalej w przekonaniu że kochani sąsiedzi są wspaniałomyślni i chcą naszego dobra