Jeśli idzie o pojedynek Jokera z Fedexem to polecam wziąć na wstrzymanie i zagrać to na
live po zobaczeniu, jak wygląda gra na korcie. Joker moim zdaniem jest na fali, co daje mu emocjonalną podbudowę takie przekonanie o wyższości, które kiedyś miał Fedex. Jednak Roger gra w RG na luzie i bez obciążeń, gdyż widać, że nie nastawiał się na wygraną i chyba półfinał traktuje jako sukces, co innego będzie na Wimbledonie. Jednak, jak dla mnie nie bez kozery wciąż mówi o serwisie i znaczeniu tegoż w jego grze. Federer przegrywa z Jokerem, czy Nadalem, dlatego że nie nadąża do piłek, stąd te liczne błędy. Tak zaczął pierwszy z nim grać Rafa. Wciąganie w długie wymiany, w których powoli przewagę uzyskuje ten młodszy, szybszy i wytrzymalszy. Joker zamiast bazować na wytrzymałości i szybkości wprowadził do swojej gry większą agresywność, a że ma świetne uderzenia kończące to tym bardziej pozwalają mu one ustawiać wymianę. To Joker gra w korcie, a Fedex biega za linią, a wiadomo Ferrerem nie jest. Jednak wg. mnie kluczem w tym meczu będzie pierwszy i drugi set. Jeśli Roger wygra, choć jeden z nich to będzie walczył o wygraną. W tym turnieju Federer świetnie wchodzi w mecze. Pierwsze sety ma bardzo mocne i z dobrym, pewnym serwisem. Wprawdzie Joker wygrał trzy ostatnie pojedynki z Federerem, ale dwa z nich były wyrównane. W Indian Wells było 1-2 setach, a w AO pierwszy set kończył się tie-breakem, a ten bywa loteryjny i tym razem takowego może wygrać Federer, a wtedy mecz może potoczyć się zupełnie inaczej. Wynik jest, jak dla mnie otwarty, stąd polecam
live.