>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Roland Garros '11 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
komos84 182

komos84

Użytkownik
Kubot - Falla
typ:1, kurs:1,75 Expekt
To nie jest typ na Łukasza, chociaż ten radzi sobie na RG bardzo dobrze. Nie przekonuje mnie Falla, wygrane nad Starace i Mayerem wrażenia większego nie robią. Oglądałem mecz Falli z Niemcem i to było jedno z gorszych spotkań jakie miałem okazje obserwowac podczas tegorocznego French Open. Tak na marginesie to Falli już nie powinno byc w tym turnieju, męczył kwale, a w meczu z Rieschnickiem ledwo się pozbierał. Kubot jest dużo solidniejszy wg mnie i życzę mu zwycięstwa. Przyznam, że minimalnie jest to typ patriotyczny, ale tylko ciut ciut. Po sławę! po kasę! po nieśmiertelnośc!
Simon - Fish (+1.5 seta)
typ: 2, kurs:1,8
bet-at-home
Francuz, mnie nie przekonuje, oglądałem kawałek meczu z bezbarwnym Chardym i nic nadzwyczajnego nie widziałem. Fisha z kolei widziałem w meczu z Haase i co mnie szczególnie zachwyciło to bardzo niska ilośc UE po stronie Amerykanina. Do tego doskonale radził sobie przy dłuższych wymianach, gra bardzo mądrze taktycznie i doskonale pilnuje swojego podania. Także, jeżeli doszłoby do jakiegoś tie-breaka to Simon miałby w nim małe szanse. Uważam, że Fish wygra, ale Francuz gra u siebie i publiczośc będzie za nim na pewno, więc lekko się podeprę i zagram, że Fish zrobi w meczy min. 2 sety, co jest jak najbardziej w jego zasięgu.

lighter 573

lighter

Użytkownik
Mardy Fish - Gilles Simon Typ: Fish
Spotkanie pomiędzy amerykańskim numerem 10 rankingu ATP Mardym Fishem i francuskim numerem 18 Gillesem Simonem. Według bukmacherów faworytem tego spotkania jest reprezentant gospodarzy. Osobiście odnoszę inne wrażenie. Amerykanin od początku turnieju gra bardzo solidnie i poza oddanym jednym setem Brazylijczykowi Mello nie zawodzi. Przede wszystkim Mardy dysponuje bardzo dobrym serwisem, którego świetnie na kortach RG do tej pory pilnuje. Ponadto bardzo inteligentnie potrafi grać taktycznie, przebijać dużo piłek, grać kątowo, a kiedy trzeby zagrać kończącą piłkę. Poza tym, jako bardzo dobry deblista, w znaczącym stopniu ma opanowaną grę przy siatce. Z kolei jego rywal Simon to moim zdaniem cały czas niewykorzystany talent. Był już w pierwszej dziesiątce rankingu jednak nigdy nie udało mu się wspiąć na szczyty. Obecnie nie znajduje się on w jakiejś dobrej formie. Jego gra pozbawiona jest finezji, raczej ciężko powiedzieć, że mecze z jego udziałem są ciekawe. W dwóch pierwszych rundach turnieju oddał po 1 secie Russellowi i Chardy&#39;emu. Wielkiej chluby mu to nie przynosi. W dotychczasowych spotkaniach obu panów mamy remis 1-1, ostatni pojedynek wygrał Mardy Fish.

Otrzymane punkty reputacji: +1
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Mecz przerwany z powodu ciemności zapadającej nad kortami.Jutro dokończą,ale nie od rana tylko nie wcześniej niż o 13.30. Przed nimi odbędą się dwa inne pojedynki począwszy od godz.11
Szczegóły na http://www.rolandgarros.com
Korzystanie z interentu nie boli naprawdę!;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
lechsus 53

lechsus

Użytkownik
ten mecz Djokovic-a zostanie dziś dokończony ? Bo na betclick można na niego obstawić na live i tak zrobiłem lecz widzę że od godziny nic nie grają , wie ktoś coś może ?
Ogólnie liczyli że mecz Tsonga- Wawrinka się szybciej skończy. Wiec jak grał Del Potro z Djoko za ciemno się zrobiło organizatorom przed oczami i gracze dokończą mecz jutro (28.05.11).

Otrzymane punkty reputacji: +4
omn1a 8

omn1a

Użytkownik
Ogólnie liczyli że mecz Tsonga- Wawrinka się szybciej skończy. Wiec jak grał Del Potro z Djoko za ciemno się zrobiło organizatorom przed oczami i gracze dokończą mecz jutro (28.05.11).
Mecz Djoka z Delpo miał się odbyć na korcie Philippe Chatriera, ale mecz Tsongi z Wawrinką się przedłużył i zaczęli grać na korcie Suzanne Lenglen. Z tym, że już i tak było za późno i po dwóch setach przerwali pojedynek. Dziwi mnie jednak to, że ludzie czekali na korcie głównym na mecz Djoka, ale sie okazało, że Djoko gra na innym korcie a tych ludzi nie chcieli wpuścić mimo, że mieli bilety na ten mecz. Ja osobiście bym się wkurzył. Ciekawe na jakim korcie jutro dokończą pojedynek.

piotrex007 136,2K

piotrex007

Użytkownik
Ciekawe na jakim korcie jutro dokończą pojedynek.
Dokończą mecz na tym korcie, na którym zaczęli, czyli Lenglen. Zawsze jest tak, że jak jest nieskończony mecz, to jego dokończenie jest na tym samym korcie. Zagrają tam trzeci mecz od godz. 11.00.

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Cos na jutro. Uwazamze mecze na tym etapie beda w miare wyrownane dlatego sklaniam na:
Fish - Simon pow. 3.5 seta 1.53 betsson
Murray - Berrer pow.29.5 gema 1.87 betsson
ako 2.86 ????
Co do pierwszego typu uwazam ze mecz bedzie bardzo wyrownany. Oby dwoje zawodnicy prezentuja na Rolandzie niezla forme, szczegolnie Amerykanin zaskakuje mnie in+. Natomiast jesli chodzi o Francuza niesiony swoja publika rowniez powinien stanac na wysokosci zadania i zagrac pow 3 sety ????
Jesli chodzi o 2 pojedynek to zdecydowanym faworytem bukmacherow jest Murray, jednak mecz wcale nie musi wygladac tak jednostronnie jakby mialy na to wskazywac kursy. Berrer pokazal sie w tym turnieju z dobrej strony pokonujac takich zawodnikow jak Raonic czy Clement. Solidny zawodnik bardzo dobrze serwujacy. Murray wcale nie niszczyl swoich rywali w poprzednich rundach i uwazam ze troche krwi Berrer mu napsuje...
Oprocz tego dubelka niezle wyglada Veic +10.5 z Nadalem kurs 1.80
Ljubicic - Verdasco pow 3.5 sety kurs 1.60
Chela - Rosol +6 po kursie 2.15!
Mysle ze to dosc rozsadne typy... Zapraszam do dyskusji ! ????

lighter 573

lighter

Użytkownik
Juan Ignacio Chela - Lukas Rosol Typ: Chela
Pojedynek 34. w rankingu ATP Argentyńczyka Juana Ignacio Cheli z 111. Czechem Lukasem Rosolem. Faworytem tego spotkania jest bez wątpienia Chela. Ulubioną nawierzchnią do gry Argentyńczyka jest właśnie clay, na jakim rozgrywane są mecze podczas Roland Garros. Chela to zawodnik nieźle serwujący, potrafiący trzymać wymianę i grać kątowo, bardzo dobrze poruszający się po korcie. Potrafi także dobrze grać przy siatce. W 1. rundzie nie miał problemu z Timem Smyczkiem pokonując go w 3 setach. W 2. rundzie trafił na silnie serwującego Kevina Andersona i wygrał z nim po zaciętych 5 setach. Rosol zaskoczył wszystkich w meczu z Melzerem, gdzie zagrał bardzo dobrze. Bardzo silny siedzący serwis i mocne, o dziwo w większości wchodzące uderzenia pozwoliły Czechowi wygrać w 5 setach pojedynek 2. rundy. Pytanie tylko czy taki zawodnik, który na co dzień nie ma do czynienia z grą na poziomie Wielkiego Szlema (dotąd w turniejach tego typu jeszcze nic nie zwojował), będzie potrafił utrzymać swoją dyspozycję w kolejnym meczu. Moim zdaniem dzień konia 2 razy się nie zdarza. Poza tym Rosol ma w nogach jedną pięciosetówkę więcej od Cheli, ponieważ w 1. rundzie także grał 5 setów z Rogerem Vasselinem. Chela i Rosol do tej pory się jeszcze w bezpośrednim meczu nie spotkali.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Fish – Simon 1 2,7 (5dimes) – 2/10j
Simon nie wygląda za dobrze w tym turnieju, w jego grze nie widać pewności. Gra przeciętnie, bez błysku. Publiczność będzie go dopingować ale za niego spotkania nie wygra.
Po Fishu nie spodziewałem się tak dobrej gry podczas French Open. Nie był on nigdy mistrzem kortów ziemnych, ale na „przyśpieszonych” kortach Rolanda Garrosa idzie mu dobrze. Zapewne dużym handicapem dla niego w tym spotkaniu będzie serwis, który pozwoli mu regularnie wygrywać swoje gemy serwisowe.
Przewiduję, że może to być ciężki, wyrównany mecz, dlatego kurs 2,7 na Amerykanina należy zagrać!
Verdasco – Ljubicic 2 2,75 (5dimes) – 4/10j
Chyba najciekawszy mecz dzisiejszego dnia (z wyjątkiem spotkania Del Potro – Djokovic, które będzie kończone), w którym ja widzę innego faworyta od bukmacherów.
Ljubicic ostatnio zmienił trenera, który wpłynął pozytywnie na jego grę. Mimo, że ten zawodnik ma swoje lata to całkiem dobrze się trzyma i nie śpieszy mu się do zakończenia kariery. Serwis pracuje jak zawsze bardzo dobrze, regularne „bomby” ponad 200 km/h sprawiają, że rywale ciężko mają go przełamać. Na szczęście dla niego poprzednie 2 mecze zakończyły się w 3 setach, także większego zmęczenia nie powinien odczuwać.
Verdasco widziałem w spotkaniu z Monaco. Nie grał porywająco, co potwierdził stracony set z Malisse. Serwis bardzo nieregularny, sporo DF, zdarzają mu się przestoje.
Chorwat jest bardzo mocny mentalnie, jemu nie drżą ręce w decydujących momentach, o Verdasco tego powiedzieć nie można. Jak dla mnie zwycięstwo Ljubicica.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
W mojej opinii - Perełka Dnia:
Ile gemów w 1szecie wygra Ivan Ljubicic?
Typ: Więcej niż 4,5
Z tak nisko ustawionej linii jasno wynika że... wystarczy aby w ciągu 5gemów serwisowych Chorwat nie został przełamany przez Fernando Verdasco. Dziwne? - Trochę statystyk: W trakcie 16ostatnich setów granych na nawierzchni ziemnej Ivan tylko w 1secie ugrał mniej niż 4,5gema - w przegranym w Rzymie meczu z Mardy Fishem. Natomiast do dzisiaj ma serię kilkunastu setów, w których wygrał więcej niż 4,5gema w secie! Podczas ich ostatniego spotkania Ivan wygrał 2:0 oddając tylko 1gema przy swoim serwisie, jednak zdołał wygrac 7:6 6:4 z Hiszpanem na nawierzchni twardej w Shanghaiu. W spotkaniach na kortach Rolanda Garrosa został przełamany tylko raz! Przez Somdeva Devvarmana, jednak mimo to Ivan wygrał bez straty seta. Kurs na to zdarzenie jest bardzo ale to bardzo przesadzony, trzeba więc jak najszybciej korzystac!

Otrzymane punkty reputacji: +6
y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Z tak nisko ustawionej linii jasno wynika że... wystarczy aby w ciągu 5gemów serwisowych Chorwat nie został przełamany przez Fernando Verdasco. Dziwne? - Trochę statystyk: W trakcie 16ostatnich setów granych na nawierzchni ziemnej Ivan tylko w 1secie ugrał mniej niż 4,5gema - w przegranym w Rzymie meczu z Mardy Fishem. Natomiast do dzisiaj ma serię kilkunastu setów, w których wygrał więcej niż 4,5gema w secie! Podczas ich ostatniego spotkania Ivan wygrał 2:0 oddając tylko 1gema przy swoim serwisie, jednak zdołał wygrac 7:6 6:4 z Hiszpanem na nawierzchni twardej w Shanghaiu. W spotkaniach na kortach Rolanda Garrosa został przełamany tylko raz! Przez Somdeva Devvarmana, jednak mimo to Ivan wygrał bez straty seta. Kurs na to zdarzenie jest bardzo ale to bardzo przesadzony, trzeba więc jak najszybciej korzystac!
Verdasco nie świeci formą, ale zakładanie, że akurat w tym secie Ljubic ugra 5 gemów jest sporym ryzykiem. Verdasco wystarczy 1 break. Nazywanie tego perełką to spore przegięcie, ba głupota. Jak na mój gust nie ma szans na wejście. A jak wejdzie to więcej w tym szczęścia niż faktycznej &quot;analizy&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +3
K 23

kajzer

Użytkownik
Kubot L. (Pol) - Falla A. (Col)

Typ:1
Kurs:1.66

Już dzisiaj kolejny mecz w Roland Garrosie zagra polski tenisista Łukasz Kubot, który w ramach trzeciej rundy zmierzy się z A. Falla. Udział obydwu tenisistów w tej rundzie turnieju jest z pewnością niespodzianką w końcu obydwaj musieli przedzierać się przez trzy rundu kwalifikacyjne, żeby dostać się do turnieju głównego w którym to nasz reprezentant miał dużo trudniejszą drogę ponieważ w pierwszej rundzie pokonał znakomitego Almagro. Falla natomaist rozprawił się z Mayerem , który jest jednak słabszym zawodnikiem niż Almagro. Jeżeli chodzi o światowy ranking obydwaj plasują się blisko siebie ciut wyżej bo na 120 miejscu jest Falla, Polak natomiast klasyfikowany jest dwa oczka niżej na 122 miejscu.
W trzeciej rundzie Rolanda Garrosa najlepszy polski tenisista ma jednak najsłabszego rywala z dotychczasowych, tak więc grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Mecz rozpoczyna się już o 15.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Verdasco nie świeci formą, ale zakładanie, że akurat w tym secie Ljubic ugra 5 gemów jest sporym ryzykiem. Verdasco wystarczy 1 break. Nazywanie tego perełką to spore przegięcie, ba głupota. Jak na mój gust nie ma szans na wejście. A jak wejdzie to więcej w tym szczęścia niż faktycznej &quot;analizy&quot;.
Dlaczego? Ljubo zmienił trenera i pokazuje się z naprawdę dobrej strony. Verdasco znowuż nie jest w szczycie swojej formy. Nie odważyłbym się znaleźć tutaj zwycięzcy meczu, ale typ na over jest równie prawdopodobny, jak to, że nie wejdzie. Nazywanie tego typu perełką jest przesadą, ale twierdzenie iż jeśli wejdzie to więcej w tym szczęścia także jest bezsensem.
Jeżeli chodzi o światowy ranking obydwaj plasują się blisko siebie ciut wyżej bo na 120 miejscu jest Falla, Polak natomiast klasyfikowany jest dwa oczka niżej na 122 miejscu.
W trzeciej rundzie Rolanda Garrosa najlepszy polski tenisista ma jednak najsłabszego rywala z dotychczasowych, tak więc grzechem byłoby tego nie wykorzystać
Nazywanie Falli najsłabszym rywalem jest nierozsądne, chyba, że decydujesz o tym bacząc na miejsca w rankingu... Falla ostatnio potrafi zagrać naprawdę fajny tenis. jasne, z Andersonem nie wygladało to kolorowo, ale tak to jest naprawdę groźnym przeciwnikiem, a na pewno groźniejszym niż Berlocq.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
mam pytanie jak rozlicza milenium zakład na under/over 9,5 gemów w 1 secie w przypadku kreczu ale w 2 secie ? zwrot czy zaliczone ?

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Gilles Simon - Mardy Fish 2 2.70
W trzecim spotkaniu dzisiejszego dnia na korcie Philippa Chatriera, trzeciej rundy Rolanda Garrosa dojdzie do trzeciego pojedynku pomiędzy rozstawionym z numerem 18 reprezentantem gospodarzy Gillesem Simonem a rozstawionym z numerem 10 Amerykaninem Mady Fishem. W tym roku korty we Francji są najszybsze w historii, co oczywiście daje coraz większe pole do popisu dla graczy potrafiących dobrze operować serwisem, mających świetne podanie. Do tej grupy ewidentnie zalicza się Amerykanin, który w tym roku czuję się na Roland Garros bardzo dobrze, w dotychczasowych dwóch pojedynkach stracił zaledwie jednego seta (grał z Brazylijczykiem Mello i Holendrem Haase), oraz ledwie 2 razy tracąc własne podanie z 3 szans które mieli rywale. Simon gra o wiele bardziej zachowawczy tenis, ma mniej atutów w ataku, po pierwszym podaniu w dwóch pierwszych spotkaniach w których stracił po secie, miał dużo słabszy % wygranych piłek po pierwszym podaniu od dzisiejszego rywala, 4 razy stracił podanie z Chardym, oraz 2-krotnie z bardzo słabym Russelem. Dla mnie faworytem w dzisiejszym spotkaniu jest Fish, to on powinien być od pierwszych piłek stroną dominującą, obaj w poprzednich latach niczym wielkim w tym turnieju się nie wykazali dlatego w ogóle nie rozumiem dlaczego aż takim faworytem jest Francuz.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Wynik 1seta: oraz jak układały się wyniki w poszczególnych gemach:
1) Ivan wygrywa do 0.
2) Ivan przełamuje do 15.
3) Ivan wygrywa do 15.
4) Ivan przełamuje do 15.
5) Ivan wygrywa do 30.
6) Fernando wygrywa do 40.
7) Fernando przełamuje do 40.
8) Fernando wygrywa do 30.
9) Ivan wygrywa do 15.
Ivan Ljubicic 6:3 Fernando Verdasco
Statystyki serwisowe Ivana Ljubicica po 1secie:
2asy serwisowe, 64%celnego pierwszego serwisu, 86%wygranych punktów po 1serwisie.
Taka w miarę dyspozycja serwisowa starczyła, aby pokonac Fernando Verdasco w pierwszym secie. Oczywiście mój typ był wielką głupotą, przez co przez cały czas miałem palpitacje serca i modliłem się do Pana Boga Wszechmogącego, aby Ivan wyserwował seta.
A Pan Y3ti, pochodzący z Pomorza, dostał ode mnie świadomie gratis 3punkty reputacji, za bardzo celne spostrzeżenia dotyczące wyżej opisanego typu.
Dziękuje i pozdrawiam!

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Brawo dla niego. Popisał się naprawdę świetnym setem.
Ale wciąż uważam, że ten zakład ma 99% szczęścia. Bo to było naprawdę szczęsliwe. Verdasco w słabej formie jest porównywalny do Ljubica w obecnej. I to, ze w pierwszym secie tak mocno go pokonal to tylko szczescie. Teraz jak widac jest równa walka i myślę, że w koncu wygra Verdasco, ale na to nie postawie.
Co do KUbota to już popłynął.
Prowadzac w 3 secie 5-4 i przegrać 5-7. Tragedia!
A teraz juz jest 0-2, pewnie zaraz 0-3.
Edit. Zwracam honor. Verdasco w obecnej formie jest po prostu gorszy od Ljubicia.
Koniec kropka. Przyznam jednak, że mnie to zaskakuje. Ale cóż. Nie skupiałem się na jego meczach. Co do Kubota to on bardziej przegrał niż Falla wygrał. 1 set okej, 2 już gorzej. A 3... istna tragedia. Nie wiem co on pod koniec wyprawiał. Reszta już w dół.

H 19

havierx

Użytkownik
Brawo dla niego. Popisał się naprawdę świetnym setem.
Ale wciąż uważam, że ten zakład ma 99% szczęścia. Bo to było naprawdę szczęsliwe. Verdasco w słabej formie jest porównywalny do Ljubica w obecnej. I to, ze w pierwszym secie tak mocno go pokonal to tylko szczescie. Teraz jak widac jest równa walka i myślę, że w koncu wygra Verdasco, ale na to nie postawie.
Co do KUbota to już popłynął.
Prowadzac w 3 secie 5-4 i przegrać 5-7. Tragedia!
A teraz juz jest 0-2, pewnie zaraz 0-3.
Takis pewien? Poki co 2:0 dla L. a w 3 secie prowadzi 5:4. Czemu szczescie? Ocenia sie aktualna forme i dyspozycje zawodnika a nie &#39;bo ten zwykle jest lepszy&#39;. Brawo za typ ????
edit. Ljubicic lamie na 6:4 i wygrywa 3:0. Slabiutko Dasco, oj slabiutko :/

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom