Przy stanie 5:2 i serwisie rywalki lisicki miala pilke meczowa i drugi serwis zvonarevej. Pozniej swoj serwis przegrany do 30stu. I niedlugo potem nagle cos sie stalo lisickej. Wczesniej bardzo dlugo pauzowala przez kontuzje stawu skokowego, teraz wydawalo sie, ze wraca do duzej formy, ale znow czegos jej zabraklo. Grala bardzo fajnie, atakujac w swoim stylu, ale w koncowkach w waznych momentach nie wytrzymywala psychicznie - przyklad to tez koncowka drugiego seta, gdzie mnostwo niewymuszonych bledow popelniala. Dodatkowo ta kontuzja, dokladnie nie wiem co sie stalo, wygladalo to na jakas kontuzje plecow, albo problemy miesniowe. W kazdym razie bylo to bardzo bolesne, bo zawodniczka schodzila na noszach z kortu placzac zewnymi lzami. Ja akurat dalem na vere, wiec mi sie udalo, ale w czasie meczu juz bylem pogodzony z porazka.Lisicki - Zvonareva - co tutaj sie stalo w 3 secie przy stanie 5:2 dla Sabiny? Wiem, ze kontuzja, ale jaka? Kurde, miala juz pilke meczowa w gorze oraz swoje podanie na mecz, szkoda..
Chan to zawodniczka z Tajwanu. Dobrze gra przy siatce i niezle serwuje, rowniez chyba lepiej czuje sie na korcie twardym. Jednak uwazam ze jest zdecydowana faworytka w spotkaniu z emerytowana AmerykankaWickmayer-Morita
2:0 @ 1,4 bettson
w 1 rundzie koksiara poszalała w drugiej myślę ze nie będzie inaczej, może nie rowerek ale bez straty powinno wejść, siła po stronie faworytki a wtym roku cegła RG preferuje atak
podobnie Petkowic win (1,33)
kusi też Craybas-Chan ( 1,48) to typ na wyczucie, co gra Jill wiem, miernie od lat ???? i na pewno nie na clayu, Chinki nie kojarzę tyle co staty pooglądałem, powinno na amerykankę oblecieć
z tego co tu piszą to nie, nie jest juz w grupie testowanej antydopingowo wiec prawdopodobnie nie bedzie grac.
Hmmm.... nie wiem :d staralem sie tylko przetlumaczyc jeden z powyzszych postow.a Waske dziś ? przeszedł kontrolę, czy zapomnieli o nim ?
A Peng nie będzie zmotywowana? Doświadczenie jutro nie będzie miało wielkiego znaczenia, Chinka to także światowa czołówka. Jest obecnie w świetnej dyspozycji, grać z regularnymi zawodniczkami potrafi, i jak dla mnie lepiej spróbować +1.5 seta @1,6 na Shushu.Będzie na pewno bardzo zmotywowana, ma dużo punktów do obrony, jest doświadczona i ograna na najwyższym światowym levelu - łyknie Chinkę dla której 3runda Rolanda Garrosa będzie największym osiągnięciem w karierze w tym turnieju.
Co masz na myśli pod stwierdzeniem 'wszechstronność Niemki Goerges' ? Potrafi grać tylko na mączce i w hali. Słaba kondycja Bartoli , częste krecze?(jak rozumiem wynikające ze słabej kondycji? :> ) Bzduuury, w tym roku Francuzka kreczowała tylko raz, parę dni temu w finale z powodu drobnego urazu w lewym udzie.Kurs niezbyt wysoki, ale wszechstronnośc Niemki Goerges i słaba kondycja Marion Bartoli (częste krecze) powinny załatwic sprawę i oddelegowac Marion do domu.