>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

robson United xD - świat sportu i typów bukmacherskich

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wczoraj zawiodłem się na Czerwonych Diabłach. Ferguson zlekceważył rywali i to się zemściło końcowym rezultatem. W dodatku fatalna kontuzja Antonio Valencii, którego nie zobaczymy przez dobrych kilka miesięcy, a kto wie czy zagra jeszcze w ogóle w tym sezonie... :;/:
Ta porażka tj remis z Rangersami boli mnie sportowo jak i typersko.
Dzisiaj kolejne starcia. Oto jak to widzę :

VS
BAYERN MONACHIUM - AS ROMA
Typ : Poniżej 2,5gola @ 2,10 Bet365 ✅2:0
Zarówno Bayern jak i Roma słabo weszły w sezon. Bawarczycy strasznie nieskuteczni w swoich meczach. Przeciwko Wolfsburgowi na inauguracje udało się wygrac. Potem fatalna forma strzelecka przeciwko K&#39;Lautern i przeciwko Werderowi. Czy zatem wszystko sprowadza się do absencji Arjena Robbena? A ten nie zagra przez długi czas. Dodatkowo dzisiaj zabraknie zawieszonego jeszcze za cz.kartke z meczu z Lyonem w poprzednim sezonie Francka Ribery. W jego miejsce zagra zapewne Hamit Altintop. Ale Bayern tak jak mówiłem mimo iż stwarza okazje to ich nie wykorzystuje. We wspomnianym meczu z Werderem Toni Kroos wychodził sam na sam z Wiese to zamiast strzelac prawą przełożył kompletnie nie potrzebnie na lewą i Wiese go wyczuł. To tylko jeden z przykładów.
Roma w dobrej formie pewnie by coś postrzelała w Monachium, ale jest bez formy! 1 gol strzelony Cagliari. Vucinic, Taddei, Mexes i Riise nie zagrają w tym meczu. Reszta napastników Romy także bez formy. Adriano wiadomo, Boriello dopiero co przyszedł do zespołu więc pomału będzie dopiero się ogrywał, a Totti z każdym rokiem niestety coraz słabszy i starszy.
W sieci gdzie nie spojrze ludzie grają na Bayern bo widzą, że Roma przyjeźdza bez Vucinica, Mexesa i Riise. A nie widzą chyba, że Bayern bez skrzydeł w osobach Robbena i Ribery. Dla mnie dużo lepszą opcją na ten mezc jest stawianie na under2,5gola. Bezpośrednie starcie zespołów, które jeszcze nie są na pułapie co w szczytowym momencie poprzedniego sezonu. Do tego kurs ciekawy, ja próbuje ;)
BAYERN : Butt - Lahm, Van Buyten, Badstuber, Contento- van Bommel, Schweinsteiger - Mueller, Kroos, Hamit Altintop- Olic
ROMA : Julio Sergio- Cassetti, Burdisso, Juan, Rosi - De Rossi, Brighi, Pizarro - Perrotta- Totti, Boriello
VS
CFR CLUJ - FC BASEL
Typ : Powyżej 4,5 kartki @ 2,20 Bet365 ⛔3ż.kartki
W spotkaniu Cluj - Basel spodobała mi się opcja kartkowa, którą witek k tutaj -&gt; http://forum.bukmacherskie.com/f44/grupa-e-bayern-monachium-as-roma-fc-basel-cfr-cluj-47957.html#post1840835
Od siebie tylko dodam, że ten mecz z Cluj, można by porównac do wyjazdowego starcia Basel z Sheriffem Tyraspol. W tamtym spotkaniu piłkarze zobaczyli 5żółtych i 1 czerwoną kartke. W roli eksperymentu zaryzykuje ten typ. Mezc sędziował będzie Alan Kelly z Irlandii. Także jego statystyki wskazują, że prawdopodobieństwo wzrasta w tym typie -&gt; http://www.worldreferee.com/site/copy.php?linkID=500&amp;amp;linkType=referee&amp;amp;contextType=stats . Zresztą sami zobaczcie ;)
VS
MSK ZILINA - CHELSEA LONDYN
Typ : Chelsea -1 @ 2,05
Bet365 ✅1:4​
Jednostronnyie zapowiada się starcie Ziliny z Chelsea. Oba zespoły dzieli przepaśc zarówno finansowa jak i piłkarska. Ancelotti już zapowiedział, ze Chelsea zagra w składzie : Cech-Ivanovic, Alex, Terry, Zhirkov- Benayoun, Essien, Mikel, Malouda- Anelka,Sturridge
Na Słowacje w ogóle nie polecieli Lampard, Drogba i Ashley Cole. Po tej informacji kursy nieco poszły w górę na The Blues. Mówię o samej wygranej. Było 1,2 , a obecnie widnieje 1,33. Różncicy widocznej nie ma, ale przy takiej różnicy klas to taki ruch cieszy. Nawet bez wspomnianej trójki podstawowych graczy. O Zilinie czytałem różne opinie tzw &quot;fachowców&quot; gazetowych i nie daje im zbytnio szans w tym meczu. Zastanowie się jeszcze czy zagram handi czy dołoże tylko samą wygraną do jakiegoś dubla. Handicap po 2,05 ? To w Premiership ciężko o taki w meczach The Blues! Opcja do rozważenia jak najbardziej.
VS
OL. MARSYLIA - SPARTAK MOSKWA
Bardzo ciekawie będize na Stade Velodrome. Marsylia pomału stabilizuje swoją sytuacje. Dzsiaij wystąpią w dalszym ciągu bez Diawary, a ponadto zabraknie Loic Remy i N&#39;Diaye. Spartak bez Bazhenowa i Kombarowa.
Oto jak mają wygląda składy i ustawienia taktyczne :

Mecz będzie bardzo ważny bo spodziewam się, że oba zespoły stoczą bezpośredni bój o awans z drugiego miejsca w tej grupie stąd też powstrzymuje się tutaj od jakiegokolwiek typu bo wszystko się może zdarzyc.​
VS
REAL MADRYT - AJAX AMSTERDAM
Typ : Poniżej 3,5gola @ 1,55 Bet365 ✅2:0
Ajax bez Suareza i wszystko jasne. Taktyka Mourinho już daje efekty w pierwszych meczach Realu. Zauważyc można to, że Królewscy w tyłach nie tracą za wiele, a i z przodu już nie ma takiej ofensywy jak w poprzednim sezonie kiedy strzelali po 3,4 gole. Starcie ciekawe. Pogromu się nie należy spodziewac. W niektórych zdjęciach murawy Santiago Bernabeu widac piaszczyste place. To również szybkiej ofensywnej grze sprzyjac nie będzie. Cóż tu owijac więcej w bawełne. Mourinho + brak Suareza = Under 3,5gola ;)
VS
AC MILAN - AJ AUXERRE
Typ : Milan @ 1,44 Bet365 ✅2:0
Wiele osób widzi szanse w tym meczu dla zespołu Auxerre, ja jednak takim optymistą nie jestem. Owszem chciałbym widziec Jelenia strzelającego gole na San Siro, Bernabeu czy Amsterdamskiej Arenie, ale o to będzie ciężko. W lidze idize im jak po grudzie. Pewnie ktoś powie, że Milanowi też, ale taki Milan u siebie to będzie grał do przodu. Skład szczególnie w formacji atakującej jest świetny. Spotkanie może byc formą rehabilitacji za porażke w Cesenie. To pewnie po tym meczu wielu uważa, że Milan będzie się męczył. To jest nie wykluczone, ale patrząc tak obiektywnie bez żadnych sentymentów to wygrana Milanu wychodzi jak nic.
Milan u siebie z francuskimi zespołami grał 11 razy z czego 7 wygrał, 3 zremisował i raz przegrał. Auxerre nie jest raczej tym zespołem które jest w stanie podbic San Siro. Poprostu tak to widze i tyle;)

MILAN
: Abbiati - Abate (ou Zambrotta), Nesta, Bonera (ou Thiago Silva), Antonini - Ambrosini, Pirlo, Seedorf - Pato, Ibrahimovic, Ronaldinho
AUXERRE: Sorin - Hengbart, Coulibaly, Mignot, Grichting - Oliech, Pedretti, Ndinga, Birsa ou Langil - Le Tallec, Jelen

VS
ARSENAL - SPORTING BRAGA

Nie spodziewałbym się sensacji na Emirates Stadium, ale kurs do stawiania już mi nie pasuje. Braga byc może zaskoczy Wengera czymś i będzie kłopot. Mogą więc byc męczarnie i wygrana typu 1:0. Braga underowy team mimo wszystko. Dla mnie NO BET.
VS
SZACHTAR DONIECK - PARTIZAN BELGRAD
Również w tym meczu powstrzymam się od typów. Szachtar faworytem, ale potrafią czasem byc tak nieskuteczni, że przegrywają mecze. Piłkarsko są z pewnością lepsi. Zastęp brazylijczyków w ofensywie potrafi wiele. Fernandinho wypadł z powodu kontuzji w ostatnim meczu z Obolonem. Więc zostali tylko Jadson, Willian i Douglas Costa. A w ataku Eduardo.
Wygrac może i wygrają, ale po 1,40 tego nie wezme.

Za chwile zdecyduje jak to ułożyc w kupony.
Kupon #4
⚽Cluj - Basel Typ : Powyżej 4,5 kartki @ 2,20 ⛔ 3 ż.kartki
AKO KURS : 2,20 Bet365
STAWKA 3/10
STRATA -3
Kupon #5

⚽Bayern Monachium - AS Roma Typ : Poniżej 2,5gola @ 2,10✅2:0
AKO KURS : 2,10 Bet365
STAWKA 4/10
ZYSK +4,40

Kupon #6
⚽AC Milan - Auxerre Typ : Milan @ 1,44✅2:0
⚽Real Madryt - Ajax Typ : Poniżej 3,5 gola @ 1,55✅2:0
AKO KURS : 2,23 Bet365
STAWKA : 3/10
ZYSK +3,69
Kupon #7

⚽Zilina - Chelsea Typ : Chelsea -1 @ 2,05✅1:4
AKO KURS : 2,05 Bet365
STAWKA 3/10
ZYSK +3,15

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Z ostatniej kolejki nic sensownego nie widziałem więc nawet nie zabierałem się za analize meczów. Dzisiaj kolejna dawka Brasileiro i meczom już się przyjrzałem bo widzę ciekawe typy;)
VS
FLUMINENSE - CORINTHIANS
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,90 Bet365 ⛔1:2
Zdecydowanie mecz na szczycie. Lider kontra wicelider czy więc trzeba czegoś lepszego by rekomendowac to spotkanie? Oba zespoły troche punktów ostatnio pogubiły. Miałem okazje oglądac Corinthians przeciwko Gremio. Owszem cisnęli i cisnęli. Sędzia nawet im pomagał przyznając bardzo wątpliwy rzut karny, który się nie należał moim zdaniem. Sprawiedliwości stało się jakby zadośc bo strzał Iarleya sparował bramkarz Gremio Victor. Mimo ogromnego naporu Timao nic do bramki Victora nie wpadło i przegrali 0:1. Fluminense przegrywało z kolei z Guarani i Atletico GO! A to zespoły z dołu tabeli więc też nie można powiedziec, że to przynosi Flu chlube. W dzsiiejszym meczu o pkt dla obu zespołów będzie piekielnie trudno. Jeżeli Flu wygrają to odskoczą, a wygrana Timao to fotel lidera dla Corinthians. Zatem sytuacja patowa i wychodzi mi tutaj poprostu zabezpieczenie w tyłach i gra bez ryzyka. Oba zespoły chyba nie pogardzą też remisem.
Fluminense dzsiaij bez Freda, Emersona, Diogo i Diguinho. Corinthians z kolei bez Ronaldo, Dentinho i Chicao. Tak poprostu widzę ten mecz więc gram under.
FLUMINENSE : Fernando Henrique-Leandro Euzébio, André Luis, Gum-Mariano, Fernando Bob, Valencia, Deco, Conca, Julio Cesar- Washington.
CORINTHIANS : Julio Cesar- Alessandro, Paulo André, William , Roberto Carlos- Ralf (Boquita), Elias, Jucilei, Bruno César- Jorge Henrique, Iarley (Souza).
----------------------
VS
SANTOS - ATLETICO GO
Typ : Santos @ 1,53 bet365 ✅4:2
Po świetnym okresie Santosu w ostatnich meczach przyszło załamanie formy i 3 ostatnie potyczki bez wygranej zaliczyli piłkarze Santosu. Remis z Flamengo na Maracanie z przebiegu gry obu zespołów to sprawiedliwy wynik. Potem u siebie podejmowali Botafogo i mieli sporo szans, ale Jefferson spisywał się świetnie a Botafogo wygrało 1:0. I ostatni mecz to wyjazd i niespodziewana porażka z Cearą 1:2. W ostatnim czasie wiele się mówi o jakichś gierkach słownych i prowokacjach Neymara. Mam nadzieje, że dzisiaj udowodni to, że jest świetnym zawodnikiem i poprowadzi zespół do wygranej. Jeżeli idzie o braki kadrowe to Santos bez Aroucy, Zezinho, Rodriguinho, Durval i Bruno Rodrigo. Dorival Junior więc na lewą pomoc przesunie Alexa Sandro, a na lewa obrone wraca Leo.
Atletico GO to w ostatnich meczach głównie Elias. Reszta zespołu gra słabo. Szczególnie na wyjazdach spisują się fatalnie 1-2-7. A Santos z kolei u siebie gra dobrze.
SANTOS : Rafael- Pará, Edu Dracena, Bruno Aguiar, Léo-Roberto Brum, Danilo, Alex Sandro, Marquinhos- Neymar, Keirrison

ATLETICO GO
: Márcio-Victor Ferraz, Daniel Marques, Jairo, Thiago Feltri- Pituca, Ramalho, Robston, Diguinho , Elias- Josiel.

K
upon #8
⚽Fluminense - Corinthians Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,90⛔1:2
⚽Santos - Atletico GO Typ : Santos @ 1,53✅4:2
AKO KURS : 2,90 Bet365
STAWKA 4/10
STRATA -4

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Trzeba powiedziec, że z Champions League jestem zadowolony. Sporo typów weszło. Eksperyment z kartkami nie wypalił i w najbliższym czasie nie będe grał tego typu zakładów bo poprostu to loteria i nic wspólnego ze sportową rywalizacją nie ma. Słowem podsumowania pierwszej kolejki LM to weszło 8/11 typów które zaproponowałem czyli bardzo dobry rezultat. Dzisiaj krócej niż ostatnio o LE.

VS
PSV EINDHOVEN - SAMPDORIA
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,83 Bet365 ✅1:1​
Oba zespoły ofensywnie nastawione. Nawet przez chwile myślałem by stawiac jakieś x2 na Sampe. Sampa drugi mecz co prawda bez Pazziniego, ale jego następca Pozzi w meczu z Juventusem zdobył dwa gole. Ponadto Cassano w świetnej dyspozycji więc atak aż tak nie ucierpi chyba. W zespole PSV nieco marnie wygląda linia defensywy. Odszedł przed sezonem Salcido. Dodatkowo dzisiaj z powodu kontuzji nie zagrają Manolev i Rodriguez, a to dwaj podstawowi zawodnicy. Do składu więc wskakują Marcelo i Vukovic. W ofensywie wraca Marcus Berg. Do tego Ola Toivonen w formie wsparty coraz lepiej grającym Afellayem i Lensem dalej będą groźni. To będzie jeden z ciekawszych meczów dnia dzisiejszego. Mi się ten typ podoba i tak też gram;)
----------------------------
VS
OSC LILLE - SPORTING LIZBONA
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,61 Bet365 ⛔1:2
Nie będe ukrywał, że nie bazowałem przy tym typie na statystykach. One tylko mnie utwierdziły w przekonaniu, że under to dobra opcja w tym spotkaniu. Lille ma problemy z wykończeniem akcji w meczach. DOpiero w niedziele w starciu z Lens się jakby przełamali i strzelili aż 4 gole. Sporting w Portugalskiej lidze też nie grzeszy skutecznością, szczególnie wyjazdy Sportingu są bardzo underowe. Starcie obu stylów gry powinno oznaczac wyrównane boje w środku pola wg mnie. Lille w tym meczu bez Chedju, De Melo i Béria. Jeżeli o mnie idzie to widze tutaj nawet 0:0, albo jednobramkowe zwycięstwo któregoś z zespołów, ale to takie przedmeczowe przewidywania. ZObaczymy co się wydarzy;)
LILLE : Landreau - Debuchy, Rami, Rozenhal, Emerson - Balmont, Mavuba (cap), Cabaye - Hazard (ou Gervinho), Frau, Obraniak
SPORTING : Rui Patricio - Joao Pereira, Carriço, A.Coelho, Evaldo - André Santos, J.Valdès, M.Fernandez, Zapater - Y.Djalo, Liedson
----------------------
VS
FC LIVERPOOL - STEAUA BUKARESZT
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,90 Bet365 ⛔4:1
Ewentualnie LFC win jednym golem @ 3,25 Bet365 ⛔
Wydawac by się mogło, że pewnym faworytem jest LFC i tak w zasadzie by było, ale The Reds grają słabo. Rywal na ich szczęście nie zbyt wymagający wiec jakoś może wygrają. Mnie jednak to nie skłania do stawiania na LFC po marnym @ 1,33. A to zważywszy, że Hodgson już zapowiedzial szereg zmian w składzie. Nie wiadomo czy Gerrard zagra. Torres raczej nie wystąpi. Szanse mają dostac Babel i Raul Meireles. Swoje minuty do gry również dostanie Joe Cole czy Kelly. I z tego względu na myśl przyszły mi dwa typy. Po pierwsze Under2,5 gola i ewentualnie wymęczona wygrana LFC jedną bramką. Steua przyjedzie się bronic, a w lidze idzie im to całkiem dobrze. Zresztą cała Rumunia underowo się kojarzy, a do tego nieskuteczny i nieprzekonywujący w dodatku z przemeblowanym składem Liverpool więc ja wybiore Under z pewnością ;)

Cóż z innych spotkań?
Omijam wyjazdowe wygrane Dortmundu, Atletico czy Villareal. Poprostu mnie to nie przekonuje.
Na ten moment widzę to tylko tak, ewentualnie do rozważenia jeszcze chyba wygrane Napoli, Porto czy CSKA Moskwy, ale o tym jeszcze pomyślę chwilkę i zaraz wrzuce kupony.
Kupon #9
⚽PSV - Sampdoria Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,83✅1:1
⚽Lille - Sporting Lizbona Typ : Under 2,5gola @ 1,61⛔1:2
AKO KURS : 2,94 Bet365
STAWKA 3/10
STRATA -3

Kupon #10
⚽Liverpool - Steaua Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,90⛔4:1
⚽Napoli - Utrecht Typ : Napoli @ 1,44⛔0:0
AKO KURS : 2,73 Bet365
STAWKA 3/10
STRATA -3

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Puchary za Nami. LM się udała, za to LE nie bardzo, ale ze sportowego punktu widzenia można byc zadowlonym bo Lech, a raczej Rudnevs pokazał klase. Tak więc przegląd sobotnich meczów czas zacząc;) W poszukiwaniu ciekawych typów!
VS

FIORENTINA - LAZIO RZYM
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,66 Bet365⛔1:2​
Na Stadio Artemi Franchi jeden z ciekawszych meczów tej kolejki w SerieA. Fiorentina ma kłopoty w ofensywie. Jak wyliczono na jednej ze stron to ich n ajlepszy strzelec ALberto Gilardino ostatnią bramke zdobył 28 marca! I właśnie tego dnia Fiorentina wygrała swój ostatni mecz ligowy. Było to 4:1 z Udinese. Potem przyszła seria 4 remisów i 5 porażek. Zatem Gila nie strzela, Fiora nie wygrywa można by rzec. Początek sezonu mają przeciętny, remis 1:1 z Napoli gdzie skrzywdził ich sędzia uznając gola którego nie było bo piłka po strzale Cavaniego po odbiciu od poprzeczki nie przekroczyła linii bramkowej. W next meczu z Lecce pzregrali po indywidualnym błędzie Montolivo 0:1. Z tego co slyszałem też tam były kontrowersje bo nie uznano im chyba prawidłowo strzelonego gola tym razem. Jednak ofensywna siła Violi jest słabsza. Jovetic nie zagra przez długi czas, Mutu zawieszony za doping. Wypadl także D&#39;Agostino strzelec jedynego gola w tym sezonie. W tyłach wygląda to dobrze. Frey świetnie się spisuje i ani myśli oddawac pozycje Borucowi. Lazio ma potencjał w tym sezonie, powinno walczyc o puchary. Ciekwayu mecz się szykuje. na początek tej kolejki. Lazio przystąpi do niego bez Floccariego i z Zarate na ławce. Argentyńczyk narazie gra słabo wiec nie ma co się dziwic, że czeka go ławka. Bardzo dobrze wkomponowal się do zespołu Hernanes. Sporo daje drużynie. Dobra defensywa Fiorentiny + brak strzeleckiej dyspozycji może równac się underowym meczem. Zastanawiałem się też przez chwile nad postawieniem na Lazio, ale wybiore jednak under. Wynik jaki tutaj widze to 1:1 bądź 0:1.Zobaczymy jak będzie ;)
Fiorentina (4-2-3-1): Frey- De Silvestri, Kroldrup, Gamberini, Pasqual- Montolivo, Zanetti- Cerci, Ljajic, Vargas- Gilardino
Lazio (4-3-2-1): Muslera- Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu-Bresciano, Ledesma-Brocchi,Mauri, Hernanes- Rocchi.
VS
AC MILAN - CATANIA
Typ : MIlan @ 1,30 Bet365 ⛔1:1​

Milan po porażce z Ceseną odkupił winy w Champions League wygrywająć 2:0 z Auxerre po dwóch trafieniach Zlatana. Jednak w tym meczu nie zachwycił trzeba powiedziec. Catania ostatnio triumfowała z Parmą u siebie 2:1, ale oba gole strzelili po rzutach karnych przy czym z pewnością jeden był mocno naciągany. Z przebiegu meczu na ta wygrana nie zasłużyli bo Parma, a w zasadzei Giovinco grała dobrze. Dzisiaj dodatkowo czeka ich wyjazd na San Siro gdzie w historii jeszcze nie wygrali. Na dzisiejszy mecz Allegri nie ma do dyspozycji Pato, tak więc pewnie cieszy sie Robinho bo wskoczy na jego miejsce do składu. Zatem będzie miał co udowadniac,rywal do tego idealny. Po spotkaniu z Lecce było słychac zachwyty nad grą Milanu bo naprawde zagrali dobry mecz, Ronaldinho szalał na skrzydle dryblował jak za dobrych lat. Do środka pola wskoczy zapewne Boateng. Dobre zawody zagrał przeciwko Auxerre. Pełno go było na całej szerokości i długości boiska. Tak więc brak AMbrosinego zostanie zapisany tylko na korzyśc rossonerich. Oprócz Ambrosiniego i Pato Milan zagra bez Jankulovskiego, Onyewu, Oddo i Flaminiego. Catania jedynie bez Sciacca.
Milan (4-3-1-2): Abbiati-Bonera, Nesta, Thiago Silva, Antonini- Boateng, Pirlo, Seedorf-Robinho Ibrahimovic, Ronaldinho
Catania (4-3-1-2): Andujar- Potenza, Silvestre, Spolli, Capuano- Biagianti,Gomez, Ledesma- Ricchiuti- Lopez, Mascara.
Typ na Milan po marnym kursie, ale wydaje się że to dobra opcja. Ponadto wg mnie ciekawie wygląda też opcja handicapu i oba nie strzelą gola.
Milan -1 @ 1,90 Bet365
Oba nie strzelą @ 1,66
Bet365

Może zobaczymy dawnego Dinho dzisiaj na San Siro;)

--------------------------------------
Sorry, ale jakiej fali? W przeciwieństwie do Młotów wygrali ten jeden mecz - i to w dość szczęśliwych okolicznościach. Trenerowi Stoke - zmarła matka i piłkarze zrobili mu fajny prezent, walcząc do końca. Ale WHU nie jest bez szans, bo jeśli wygrać to z kim jak nie z rywalem zza miedzy? Wg mnie przynajmniej punkt, a zarazem pierwszy w sezonie - jutro urwą Młoty drużynie Stoke.
Przed rokiem na Britannia Stadium gospodarze zwyciężyli 2:1. Nie licząc pojedynków z ubiegłego sezonu, West Ham wygrywał z rywalem pięć razy z rzędu, tracąc tylko jednego gola. (anglia.goal.pl)
VS

STOKE - WEST HAM
Typ ; x2 @ 1,80 bet365 ✅1:1
Dokładnie popieram zdanie, że West Ham może powalczyc w tym meczu. Widziałęm ich starcie przeciwko Chelsea to nie wyglądało to tak źle jak wskazuje wynik 1:3. Dobrze do zespołu wkomponował się Victor Obinna i dużo walczył pokazywal się na pozycje, strzelał. Razem z Carltonem Cole mogą stworzyc ciekawy duet. Niestety problemy WHU są w defensywie a dokładniej w bramce. Robert Green i wszystko jasne. We wspomnianym meczuu z Chelsea znów sie nie popisał przy wolnym Drogby kiedy pilka leciała wprost w jego ręce, a on i tak nie złapal tego...
Co do dzisiejszego meczu to WHU bez Ben Haima i pod znakiem zapytania Hitzpelsperger z ważniejszych graczy. Reszta do dyspozycji Granta.
Stoke bez Sidibe. Owszem lekkim faworytem tego starcia może i są gospodarze, ale Młoty stac na urwanie pkt. Wkońcu trzeba zacząc punktowac bo konto ciągle wynoski okrągłe 0!
Patrząc w historie to WHU wygrał trzy z czterech ostatnich wizyt na tym stadionie. Więc jeżeli zagrają z zaangażowaniem to szanse na pkt mają. Dlatego fajnie wyglada x2 @ 1,80 bet365
Stoke: Sorensen- Huth, Shawcross, Faye, Collins-Delap, Whitehead, Wilson, Etherington, Walters, Jones.

West Ham: Green-Jacobsen, Ilunga, Kovac, Upson-Parker, Noble, Boa Morte, Behrami-Obinna, Cole.

-------------------
VS

TOTTENHAM - WOLVERHAMPTON
Typ : Tottenham @ 1,44 Bet365 ✅3:1
Inny z londyńskich zespołów czyli Tottenham zagra u siebie z Wilkami. Kogutyom też wypadałoby wkońcu wygrac domowy mecz ligowy. Początek mają himeryczny, w LM nieco lepiej się spisują, ale liga też jest ważna. Rywal zdaje się, że przystępny do tego by wygrac. Za tydzień już wkońcu jadą za miedze na Upton Park na derbowy mecz z WHU.
Co prawda są po wyjaździe do Bremy i meczu w LM. Tam zaprezentowali się ciekawie. Prowadizli nawet 2-0. Dzisiaj też mają kilka kłopotów kadrowych. Zabraknie Defoe przez dłuższy czas. Ponadto z powodu urazów nie zagrają Gomes, Dawson, O&#39;Hara i Woodgate. Ale kadre mają ciekawą i szeroką. Crouch strzela sporo bramek na początku sezou. Bale świetnie asystuje. SSzanse na wygraną moim zdaniem są.
Tottenham: Cudicini- Corluka, Kaboul, Gallas, Assou-Ekotto- Lennon, Modric, Huddlestone, Palacios, Bale- Crouch

Wolves: Hahnemann- Foley, Craddock, Stearman, Ward- Jarvis, Henry, Mancienne, Van Damme- Ebanks-Blake, Doyle.
-----------
Z kolei mi się nie podoba dzisiaj typowania na Arsenal. W Sunderlandzie będzie ciezko się grało, a ten teren nie leży troche chyba Kanonierom. Często tam przegrywali.
Sunderland: Mignolet, Onuoha, Ferdinand, Bramble, Richardson, Malbranque, Elmohamady, Riveros, Henderson, Bent, Gyan.
Arsenal: Almunia, Eboue, Koscielny, Squillaci, Sagna, Song, Wilshere, Nasri, Fabregas, Arshavin, Chamakh.
--------------------
Nie mam też pzrekonania jakoś do typowania na Everton w dniu dzisiejszym, ale to tylko moje osobiste zdanie. Chociaż wypadałoby wkońcu im zapunktowac.
Everton: Howard, Hibbert, Distin, Jagielka, Baines, Heitinga, Fellaini, Osman, Arteta, Pienaar, Cahill
Newcastle: Harper, Coloccini, Taylor, Williamson, Enrique, Barton, Smith, Nolan, Gutierrez, Ben Arfa, Carroll

---------------------------------------------

VS
STUTTGART - BORUSSIA M-G
Typ : Stuttgart @ 1,83 Bet365 ✅7:0
Borussia to póki co największa chimera w lidze. Od 6:3 na Bay Arena z Leverkusen po 0:4 z Eintrachtem u siebie. Więc w skrajności w skrajnośc można rzec. Teraz jadą na Mercedes Benz Arena i Stuttgart jest w roli faworyta. Wypadałoby podopiecznym Grossa wkońcu wygrac w lidze. W LE się udało 3:0 wygrac z Young Boys Berno. Teraz pora na Bundeslige. O ile Schalke ma równie bilans zerowy o tyle gra dramatycznie, a Stuttgart przynajmniej srtzela bramki. Potencjał jest więc pora zacząc go wykorzystywac. Borussia bez Matmoura i de Camargo a więc osłabienie poważne.
VS
WERDER BREMA - MAINZ
Typ : Werder @ 1,53 bet365 ⛔0:2
Werder z Bayernem walczył jak równy z równym mimo sporych braków kadrwych, grali wtedy bez Pizarro, Mertesackera. Dzisiaj znowu zabraknie wspomnianych zawodników, ale Werder udowodnił i mnie przekonał na Allianz Arena, że może grac nawet bez nich całkiem dobrze. Mainz coprawda lider po trzech kolejkach z kompletem pkt,ale pora na pierwszą porażke. Zanosiło się na to już w Wolfsburgu, ale dostali prezent od rywali i z 0-3 wygrali 4:3. Werder chyba na to nie pozwoli. Wesley dobrze zaczął przygode z Bundesliga, Marin &quot;niemiecki Messi&quot; będzie szarpał na skrzydle a z przodu nieobliczalny Hugo Almeida. Ja stawiam na Werder w dniu dzisiejszym.
VS
WOLFSBURG - HANNOVER
Chciałem w tym meczu grac na over2,5gola, ale kursy mnie rozśmieszyły więc odpuszcam.
----------------------------------------------
VS
SOCHAUX - NICEA
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,60 ⛔4:0 Statystyki czasem nie kłamią. Wiec tym razem wychodzi under. H2h zabójczo to potwierdza wystarczy rzucic okiem. Pierwsze kolejki w wykonaniu obu zespołów jakby tego nie potwierdzały, ale w bezpośrednim starciu może akurat się udac trafic under. Nie widze tzw &quot;strzelb&quot; w którymś ze składów. Wyrównane zespoły. Bamogo i Bagayoko z Nicei mają zacząc na ławce. Odszedł od nich przecież Remy, który kreował całą gre. Doszedł niedawno Ljuboja, ale on to już prawie emeryt. Mnie to przekonuje i pobieram ten typ;)
SOCHAUX : Dreyer - Sauget, Perquis, Bréchet (cap), Dramé - Boudebouz, Mar.Martin, Anin, Maurice-Belay - Maïga, Ideye
NICEA : Ospina - K. Coulibaly, Civelli, Pejcinovic, Gace - D. Diakité - Mouloungui, Sablé, Faé, Mounier - Ljuboja.
VS
ST.ETIENNE - MONTPELLIER
Typ : St. Etienne @ 2,10 Bet365 ✅3:0
Oba zespoły lubią wygrywac u siebie. Na Stade Geoffroy- Guichard St. Etienne potrafi wygrac z każdym. Nie raz Lyon czy Marsylia miały tutaj kłopoty w poprzednich sezonach. Zielonym udało się wygrac z liderem Tuluzą na wyjeździe. Montpellier tak jak wspomniałem też zespół wlasnego boiska. Za tym, że wygrają gospodarze przekonała mnie również ich statystyka bezpośrednich spotkań. Nie zawsze jest to dobrym motywem do szukania typów, ale akurat w tej kolejce Ligue1 może &quot;wypali&quot;.
O składach można poczytac poniżej, są tam również wypisane braki i różne inne statystyki.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Na kuponach nie korzystam ze wszystkich typów, które zaproponowałem powyżej. Jednak za dużo tego by było do grania. A weekend czasem bywa zdradliwy.

Kupon #11

⚽Fiorentina - Lazio Typ : Under2,5gola @ 1,66⛔1:2
⚽AC Milan - Catania Typ : Milan @ 1,30 ⛔1:1
AKO KURS : 2,15 bet365
STAWKA 5/10
STRATA -5

SimonS poleca typ na Pedrose z MotoGP , a że się na tym zna to sprawdzimy czy rzeczywiście tak jest ;) A tutaj możecie przeczytac analize -&gt; http://forum.bukmacherskie.com/f202/moto-gp-09-10-a-43581-4.html#post1847027
Kupon #12
▶Pedrosa - Lorenzo(h2h-kwale) Typ : Pedrosa @ 1,61⛔
⚽Sochaux - Nice Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,60⛔4:0
AKO KURS : 2,57 bet365
STAWKA 2/10
STRATA -2

Wcześniej pisałem,że nie jestem przekonany co do Evertonu, ale jednak po namyśle zmieniłem zdanie i zagram na The Toffies. Jednak energia z końcówki meczu przeciwko MU gdzieś jeszcze powinna zostac i Sroki odlecą do domu bez pkt.
Kupon #13
⚽Werder Brema - Mainz Typ : Werder @ 1,60⛔0:2
⚽Everton - Newcastle Typ : Everton @ 1,56⛔0:1
⚽Stuttgart - Borussia M-G @ 1,90✅7:0
AKO KURS : 4,74 Betsson
STAWKA 2/10
STRATA -2

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Nie chce mi się pisac nic dzisiaj...
Kupon #14
⚽Manchester United - Liverpool Typ : MU @ 1,72✅3:2
⚽Atletico Madryt - Barcelona Typ : Oba strzela ? TAK @ 1,50✅1:2
AKO KURS : 2,58 Unibet
STAWKA 4/10
ZYSK + 6,32

Kupon #15
⚽Hercules - Valencia Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,70✅1:2
AKO KURS : 1,70 Unibet
STAWKA 3/10
ZYSK +2,10
Kupon #16

⚽Benfica Lizbona - Sportng Typ : Benfa @ 1,80✅2:0
AKO KURS : 1,80 Unibet
STAWKA 3/10
ZYSK +2,40

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wtorek pod znakiem pucharów z tą różnicą, że nie gra dzisiaj LM, a takie cuda jak Puchar Polski, Carling Cup itp;)
Przeglądając różne strony i portale internetowe doszukałem się kilku informacji. Po pierwsze Maaskant ma wystawic taki oto skład Wisełki na dzisiaj : Pawełek - Kowalski, Chavez, Bunoza, Paljić - Kirm, Sobolewski, Garguła, Jirsak, Małecki - Paweł Brożek
Dolcan nie daje rady nawet na zapleczu Ekstraklasy. Myślę, że Biała Gwiazda wkońcu przełamie swoją niemoc i wygra.
Polonia już z Janasem na ławce. O tym co robi Wojciechowski nie chce mi się pisac nawet . Wystarczy to -&gt; ???? Ale Polonia ma lepszy zdecydowanie skład od sąsiada zza miedzy-Znicza Pruszków. Dalekiej podróży nie będą mieli, skład mają nawet nawet. A jeżeli zagrają w takim składzie jak się awizuje w mediach to może byc wygrana.
Przypuszczalny skład Polonii: Przyrowski - Mynar, Skrzyński (Dziewicki), Pietrasiak, Brzyski - Ganczarczyk, Trałka, Piątek, Bruno, Smolarek - Sobiech. Znicz coprawda podbija boiska II ligi, ale czy są w stanie wygrac z Polonią? To sport i Puchar Polski na dodatek, nie takie cuda się tu działy przed laty. Jednak ja dzisiaj próbuje dubla Wisła + Polonia.
Kupon #17
⚽Dolcan Ząbki - Wisła Kraków Typ : Wisła @ 1,45✅0:1
⚽Znicz Pruszków - Polonia Wa-wa Typ : Polonia @ 1,75✅0:1
AKO KURS : 2,54 Unibet
STAWKA 2/10

ZYSK +3,08

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

TOTTENHAM - ARSENAL
Typ : Obie strzelą? TAK @ 1,53 Unibet ✅1:1
Tottenham w tym meczu został bez obrońców. Gallas, Dawson, King, Kaboul i Corluka nie zagrają. Ponadto dochodzi do tego brak Gomesa, Modrica, Defoe.Harry Redknapp zapowiada, że swoje szanse w tym meczu mają dostac tacy gracze jak &quot;Niko Kranjcar, Wilson Palacios, Roman Pawluczenko i nowy nabytek Brazylijczyk - Sandro. Być może w bramce zadebiutuje Chorwat – S. Pletikosa wypożyczony ze Spartaka Moskwa.&quot;
Wenger jednak postawi na Fabiańskiego w bramce, a nie Szczęsnego. W ataku na szpicy z braku zmienników zagra Chamakh. Wiadomo, że Carling Cup zawsze trafktują ulgowo Kanonierzy więc można się spodziewac Frimponga, Wilshera, Vele, czy Gibbsa.
Mecze Tottenham - Arsenal zawsze kojarzą mi się z ofensywną piłką jaką prezentują oba zespoły. Takie mecze mogą się podobac. Brak goli mnie tutaj zdziwi mimo wszystko więc stawiam oba strzelą chociaż po głowie chodzi również myśl na over. Ostatnie dwa mecze obu zespołów w Carling Cup na White Hart Line to 5:1 dla Spursów w poprzednim sezonie i 2:2 w roku 2007.

BRENTFORD - EVERTON
Typ : Everton @ 1,47 Unibet ⛔1:1 Everton w lidze źle sobie radzi. Wielu myślało, że remis wywalczony a wręcz wydarty w ostatnich minutach przeciwko MU wyciągnie ich z kryzysu, lecz w kolejnym meczu przeciwko Newcastle znowu zawiedli i przegrali 0:1. Dzisiaj wszyscy liczą na przelamanie w potyczce z Brentford bądź co bądź klubem z League One! W lidze też nie radzą sobie za dobrze bo mają na koncie ledwo 6pkt po 7 rozegrancych meczach i okupują dolne rejony League One bowiem zajmują 19msc w stawce 24 drużyn. Everton do tego meczu przystąpi bez Anichebe, Sahy i Rodwella. Ważą się losy Cahilla. Nawet gdyby miał zagrac Mucha w bramce to powinien sobie poradzic. Nie takie sławy zatrzymywał w meczach reprezentacji. Do historii gier nie ma co wracac bo to czasy odległe. Ostatnie starcie w 1954r...

VS
HANNOVER - WERDER
Typ : Over 2,5gola @ 1,45 Unibet ✅4:1
Do tego dokładam over w meczu Hannover - Werder. Dwa mecze bez gola strzelonego piłkarzy Werderu to stanowczo za dużo. H96 dał się poznac z dobrej strony w tym sezonie, grają odważnie jak na Veltins Arena z Schalke, ale przeciwko Schalke to każdy gra dobrze w tym roku... Jednak Werder ma Marina czy Hugo Almeide i dzisiaj coś powinni wkońcu strzelic. Mecze h2h bardzo overowe. Wyniki 4:3, 4:4, 1:5 4:3 w tych pojedynkach na porządku dziennym w ostatnich latach więc jestem optymistą nawet pomimo ostatniej indolencji Werderu w meczach Bundesligi;)
Kupon #18
⚽Tottenham - Arsenal Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,53✅1:1
⚽Brentford - Everton Typ : Everton @ 1,47 ⛔1:1
⚽Hannover96 - Werder Brema Typ : Over 2,5gola @ 1,45✅4:1
AKO KURS : 3,26 Unibet
STAWKA 3/10
STRATA -3

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Mała refleksja na temat wczorajszego dnia.
Włączyłem TVN Turbo z nadzieją na obejrzenie dobrego spotkania w Pucharze Polski bo dawno nie śledziłem naszej ligowej kopanej z racji, że nie mam C+ . Ale to co zobaczyłem to masakra. Poziom wręcz podwórkowy. Nie wiem po co było inwestowac w Legie tyle milionów euro skoro najlepszy na boisku przed przerwą był 18 letni Kucharczyk. Po przerwie nie odważyłem się już oglądac popisów obu zespołów, ale jak się okazało właśnie Kucharczyk zdobyl zwycięską bramke. Czy zatem nie lepiej stawiac na naszych zdolnych i młodych niż kupowac zastępy obcokrajowców? Po co było sie pozbywac np Kube Koseckiego, który w końcówce poprzedniego sezonu pokazał na tle partnerów, że można powalczyc. Trzbea dac kurde szanse takim graczom jak to robią na zachodzie, patrz Niemcy, a nie ściągac beznadziejnych obcokrajowców, którzy odcinają tylko kupony. I potem są takie jaja jak są, a meczów nie da się nawet oglądac ... bo są nudne jak partia szachów!
W ostatnim czasie z obcokrajowców którzy sie sprawdzili było może z 20. Niektórzy jak Mucha to gwiazdy, ale reszta to słabeusze!
Co do kuponów to szkoda kolejnego meczu bez przełamania Evertonu. Czy i kiedy nastąpi ich przełamanie chyba nie wie nikt...
----------------------------
Dzisiaj uwage skupiam przede wszystkim na Serie A. Oto moje przemyślenia na temat dzisiejszych spotkań w tejże lidze.
VS
LECCE - PARMA
Typ : x2 @ 1,46 Unibet ✅1:1
Parma na początku sezonu pokazuje, że wiele w jej dyspozycji zależy od formy Sebastiana Giovinco. Wypożyczony z Juve ofensywny pomocnik gra bardzo dobrze. Rozgrywa, strzela z dystansu, pokazuje się do gry, uderza stałe fragmenty gry. Poprostu playmaker z prawdziwego zdarzenia. Parma może wyników za dobrych nie ma bo 1-1-1 w dotychczasowych meczach, ale widac potencjał w ich grze. Lecce z kolei gra topornie, strzelili ledwie jednego gola po wyraźnym błędzie Montolivo przeciwko Fiorentinie. Z początku chciałem ryzykowac czystą 2, ale zaciekawiło mnie h2h, a dokładniej mówiąc zaniepokoiło. Ostatnie 8 meczów Lecce - Parma to naprzemian remis i wygrana Parmy. W tym sezonie wypada na ... remis stąd zabezpieczyłem się w razie ewentualnego remisu podpórką ;)
Jeżeli idize o składy to Parma bez Galoppy i Palloschi,ale oni nie grali również we wcześniejszych meczach. Na szpicy ma zagrac Hernan Crespo.
Lecce natomiast bez zawieszonego za kartki Munari i kontuzjowanego Reginiussen.
LECCE : Rosati- Rispoli, Fabiano, Ferrario, Giuliatto - Giacomazzi- Vives, Grosmueller, Piatti, Di Michele - Jeda
PARMA : Mirante - Zaccardo, Dellafiore, Lucarelli, Gobbi- Morrone, Viviani, Candreva - Giovinco, Crespo, Fernando Marques.
VS
LAZIO RZYM - AC MILAN
Typ : Milan DNB @ 1,66 Unibet ▶1:1 ZWROT
O potencjale kadrowym Milanu wszyscy wiemy doskonale. Jednak póki co zawodzą. Ale Milan ma to do siebie z poprzednich lat, że potrafi zaskakiwac kiedy wiele osób go spisuje na straty. Ostatnio Lazio zagrało dwa dobre mecze przeciwko Bologni i Fiorentinie. Dzisiaj też tifosi tego klubu oczekują dobrego meczu przeciwko Rossonerim. Lazio w tym mezcu bez Meghni, ale to drugorzędny gracz obecnie. Bez formy jest Zarate i zacznie na ławce jak poprzednio. Wiele zależec będize od dyspozycji Hernanesa.
Milan bez Pato w dalszym ciagu, a także bez Ambrosiniego, ale to nawet lepiej bo szanse dostaje aktywny w każdym sektorze boiska Boateng. Włoskie dzienniki sugerują, że Milan dzisiaj wyjdzie jedynie z Ronaldinho i Ibrą z przodu, którzy będą wspierani przez czwórke pomocników. Na Stadio Olimpico Milanowi dobrze się grało w ostatnich latach. Lazio passa dwóch zwycięswt z rzędu, Milan nie zachwyca,ale nie zdziwie się jak dzisiaj nastąpi lekka zamiana ról.
LAZIO : Muslera - Cavanda, Biava, Andre Dias, Radu- Brocchi , Ledesma - Mauri, Hernanes, Foggia - Floccari
MILAN : Abiatti - Abvate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta- Gattuso, Pirlo, Seedorf - Boateng, Ibrahimovic, Ronaldinho
Kupon #19
⚽Lecce - Parma Typ : x2 @ 1,46✅1:1
⚽Lazio - Milan Typ : Milan DNB @ 1,66▶1:1
AKO KURS : 2,42 Unibet
STAWKA 2,5/10
ZYSK +1,15

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
ATLETICO PR - INTERNACIONAL
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,75 Unibet ⛔1:1
Atletico PR pozytywnie zaskakuje obserwatorów w ostatnim okresie. Idzie im tak dobrze, że zajmują już 7msc i po cichu słychac głosy, że chcieliby wrócic do G-4. Może nie każdy wie, ale w 2005r grali w finale Copa Libertadores, a w 2001r byli mistrzami Brazylii. Do tych sukcesów jeszcze im daleko oczywiście, ale małymi kroczkami czynią postępy. Szczególnie na własnym terenie są mocni. Ich dzisiejsze starcie z Internacionalem zapowiada się ciekawie. Oba zespoły ostatnio porównywalna forma więć detale mogą zdecydowac o triumfie. Gospodarze w tym meczu wystąpią bez Marcio Azevedo i napastnika Federico Nieto.
Inter z kolei nieco przebudował skład w porównaniu z tym kto wygrywał Copa Libertadores. Szanse debiutu ma dizsiaj dostac Ilan, gracz który ostatnio strzelał bramki w Ligue1. W dzisiejszym meczu zabraknie kontuzjowanych bramkarza Renana i Rafaela Sobisa, a także zawieszonego za kartki Nei. Jednak ich skład nadal prezentuje się ciekawie. Poważne role w zespole odgrywają już młodzi Leandro Damiao i Giuliano. Dobrze, że w klubie mają dwóch równorzędnych bramkarzy bo między słupki wskoczy Abbonandzieri. Dlaczego Oba strzelą? A bo zapowiada się wyrównany mecz, faworyta zdecydwoanego trudno wskazac. Ponadto historia też za tym przemawia. Ostatnie 10 meczów zawsze padały bramki z obu stron. Pozostaje wierzyc, że i dizsiaj będize tak samo;)
ATLETICO PR : Neto-Wagner Diniz, Manoel, Rhodolfo, Paulinho- Chico, Vitor, Branquinho , Paulo Baier-Maikon Leite, Bruno Mineiro.
INTERNACIONAL : Abbondanzieri-Glaydson (Daniel), Bolívar, Índio, Kleber-Wilson Matias, Guiñazu, Tinga, Giuliano,D’Alessandro- Leandro Damião

CRUZEIRO - CEARA
Typ : Cruzeiro @ 1,40 Unibet ✅2:0
W niesamowitej formie jest ostatnio Cruzeiro. W szybkim tempie doszli Corinthians i Fluminense i zanosi się, że stoczą z nimi walke o mistrza. W dzisiejszej kolejce na drodze staje im Ceara. Trzeba jednak się zastanowic czy są oni w stanie coś wskórac w tym meczu? W fenomenalnej formie jest tak zachwalany przeze mnie od samego sprowadzenia do klubu Walter Montillo. Od przyjścia do zespołu zdobył już 4 gole. Nawet liczne braki Cruzeiro nie załamują ich dyspozycji, a przecież równie i dzisiaj zagrają bez Wellingtona Ribeiro, Gilberto, Jonathana, Cacapy, Leandro Silvy czy Marquinosa Parany. Mają świetnych następców. O Montillo już wspominałem, nawet gdyby Gilberto był w pełni zdrów to i tak by nie grał. Atak to teraz królestwo Thiago Ribeiro i Fariasa sprowadzonego z FC Porto.
CEara nie dośc, że nie punktuje zbyt często, wymienia trenerów to dodatkowo dzsiiaj osłabiona brakiem Washingtona (14/4), Camilo(13/0), Magno Alves (8/2), Fabricio(21/0) i bramkarza Diego(17/0). Jak więc widac każdy z nich grywał ostatnio często i znaczył wiele dla zespołu. Mnie to wystarcza i gram na Cruzeiro ;)
CRUZEIRO : Fábio- Rômulo, Edcarlos, Léo, Diego Renan- Fabrício, Henrique, Roger, Montillo-Farías,Thiago Ribeiro.
CEARA : Michel Alves-Oziel, Anderson, Diego Sacoman, Ernandes- Michel, Heleno, João Marcos,Geraldo-Marcelo Nicácio, Kempes.
Kupon #20
⚽Atletico PR - Internacional Typ : Oba strzelą ?TAK @ 1,75⛔1:0
⚽Cruzeiro - Ceara Typ : Cruzeiro @ 1,40 ✅2:0
AKO KURS : 2,45 Unibet
STAWKA 3/10
STRATA -3

------------------
VS
SANTOS - CORINTHIANS
Typ : Corinthians @ 2,90 Betsson ✅2:3 W obecnej sytuacji tj zwolnienie trenera Dorivala Juniora i całej tej historii wokół Neymara taki kurs to chyba prezent! Santos poprowadzi dotychczasowy szkoleniowiec zespołu u-23. Ciekawe jak wieśc o zwolnieniu trenera Dorivala wpłynęła na cały zespół bo Neymar pewnie się ucieszył.. A Santos pod wodzą zwolnionego własnie dzisiaj trenera wygrał 37 z 61 meczów w których on prowadził zespół. Sądze, że zarząd podjął bardzo głupią i pochopną decyzje! W dodatku na kilkanaście godzin przed meczem derbowym z Corinthians. Nie wiemy jak na to zareagowali inni piłkarze, czy w zespole jest jakaś burza czy wszyscy popierają kolege... Trudno wyczuc, ale najlepiej chyba nie jest. Tak więc z Neymarem w składzie, ale bez Keirrisona, Rodriguinho i Bruno Rodrigo, a także Ganso do dzisiejszego meczu przystąpią.
Timao ostatnio wygrali z Fluminense i wskoczyli na pozycje lidera. Do ich gry przyczepic się nie mozna. Nawet gdy przegrywali u siebie z Gremio to przeważali i tylko przez nieskutecznosc nie wygrali. Dzisiaj zagrają bez Ronaldo, Dentinho, Chicao, Ralfa i Paulinho. Mozna w sumie zmniejszyc ryzyko i zagrac w opcji DNB czy też x2. Kursy mniejsze, ryzyko również. Nie wiem jak to się potoczy, ale ja to tak widze, że Santos poprostu nie wygra dzisiaj.
SANTOS : Rafael- Pará, Bruno Aguiar, Durval ,Léo- Arouca, Danilo, Alan Patrick, Marquinhos- Neymar, Marcel.
CORINTHIANS : Julio Cesar- Alessandro, Paulo André, William, Roberto Carlos- Ralf (Boquita), Elias, Jucilei, Bruno César- Jorge Henrique, Iarley.
Kupon #21
⚽Santos - Corinthians Typ : Corinthians @ 2,90✅2:3
AKO KURS : 2,90 Betsson
STAWKA 2/10
ZYSK +3,80

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
JUVENTUS TURYN - PALERMO
Typ: Obie strzelą ? TAK @ 1,62 Unibet ✅1:3 W kadrze meczowej jest już Fabrizio Miccoli co znaczy bardzo wiele dla Palermo. Ten młody zespół takiego zawodnika potrzebuje. Póki co wyniki mają poniżej oczekiwań, bo popełniają błedy w obronie. Przeciwko Interowi grali nawet dobrze lecz przegrali 1:2. M.in Pastore trafił w słupek. I właśnie to Pastore jest zawodnikiem, którego można uznac za kreatora gry Palermo. Świetny technik, drybler, brakuje mu czasem jedynie skuteczności. Chłopak jest niesamowity. Dzisiaj wraz z Maccarone będize stanowic o sile Palermo. Juve na początku kłopoty w defensywie. Na dzisiejszy mecz ze skłądu wypadł De Ceglie. W jego miejsce zagra Grygera. Juve sporo strzela, ale też sporo traci na początku rozgrywek. Palermo niemal identycznie, z tą różnica, że więcej tracą niż strzelają. Obrona nie jest jeszcze monolitem. Szczególnie środek gdzie Munoz troszke zawodzi. Jego zmiennik Glik też nie dał rady przeciwko Sparcie Praga gdzie posądzono go o zawinienie przy utracie dwóch goli... Poprostu w tym starciu widzi mi się oba strzelą. Wielu typuje zwycięstwo po stronie gospodarzy, ale może Palermo zagra dobry mecz i sprawi psikusa. Chociaż nie jest to mecz rozgrywany na Sycylii, ale po cichu na jakiś remisik 1:1 liczę;)
JUVENTUS : Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, Grygera- Krasic, Melo, Marchisio, Pepe - Quagliarella, Iaquinta
PALERMO : Sirigu - Cassani, Munoz, Bovo, Balzaretti - Bacinovic, Liverani, Nocerino - Pastore - Maccarone, Ilicic
---------
VS
SEVILLA - RACING SANTANDER
Typ : Poniżej 2,5gola @ 2,02 Unibet ✅1:1
Sevilla jakoś nigdy mi się nie podoba jak gra u siebie i jest na nią kurs w okolicach @ 1,50 ... Mam zawsze pecha jak na nich postawie i wtedy nie wygrywają więc już sa na mojej czarnej liście od dawna hehe;)
A co do tego meczu to też uważam, że dzisiaj będzie im ciężko wygrac. Braki są spore. Szczególnie pomoc wygląda blado. Brak Renato, Jesusa Navasa czy Capela to spore straty. Nie widac takich zawodników na wskroś ofensywnych, bo porpsotu pauzują w dzisiejszym spotkaniu. Ponadto brak Luisa Fabiano i od początku na ławce Kanoute. Widziałem tą Seville w meczu z PSG w LE to grali tak nieco bez pomysłu. Dlatego też wobec tych absencji w dzisiejszym meczu ten under wygląda ciekawie trzeba przyznac. Racing jak chce to dobrze w tyłach potrafi zagrac. Na Mestalla tylko gola stracili. Przyznam się, że ten kurs daje mi do myślenia i chyba go wezme i zagram!

Kupon #22
⚽Juventus - Palermo Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,62✅1:3
⚽Sevilla- Racing Santander Typ : Under 2,5gola @ 2,02✅1:1
AKO KURS : 3,27 Unibet
STAWKA 1,5/10
ZYSK +3,40

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
PALERMO - LECCE
Typ : Palermo @ 1,60 Unibet ⛔2:2
W poprzedniej kolejce chyba jako jeden z nielicznych nie skreśliłem zespołu Palermo w meczu z Juventusem. Wkońcu udało się zgarnąc komplet pkt zespołowi z Sycylii. Kolejny mecz to spotkanie u siebie z Lecce.Faworytem dla mnie bezsprzecznym są gospodarze. Jak pisałem przy okazji ostatniego meczu dobrze gra Javier Pastore. Wkońcu strzelił też bramke, ponadto ponownie nie dopisało mu szczęście bo trafił kolejny raz w słupek tak jak w meczach z Interem czy Spartą Praga. Do zespołu po urazie wrócił już Fabrizio Miccoli. W meczu z Juve nie musiał nawet wstawac z ławki bo koledzy poradzili sobie bez niego. Teraz sądze, że istnieje szansa by już zagrał. Na ten moment Palermo bez żadnych urazów. Lecce z kolei gra słabo i nie ma też wyników, bo Palermo mimo iz brakowało punktów to z gry mogli miec nadzieje na to iż przełamanie wkońcu nastąpi. W tym meczu widze zwycięstwo Palermo i tyle ;)
VS
AS ROMA - INTER MEDIOLAN
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,70 Unibet ⛔1:0
Długo się zastanawiałem czy zagrac na Inter czy opcje BTS. Wybrałem jednak oba strzelą. Po pierwsze w bramce Romy stanie Lobont. Po drugie w defensywie zabraknie Mexesa i Riise no i rzecz jasna bramkarza Julio Sergio bo dlatego Lobont będzie w bramce. No i po trzecie Roma powinna zatakowac rywala bo w ostatnich meczach już grają troche lepiej, ale a to sędzia wypaczy wynik meczu, a to zabraknie szczescia jak przeciwko Bologni kiedy stracili gola w samej końcówce. Mówiąc wypaczy wynik meczu mam na myśli ich potyczke z Brescią kiedy to sędzia wyrzucił Mexesa z cz.kartką kiedy ten zdaje się że nie faulował i dał karnego Brescii, a potem za ewidentne zagranie ręką nie podyktował nawet karnego dla Romy! Roma więc musi atakowac by wkońcu wygrac jakiś mecz bo robi się lipa. A braki w formacji defensywnej to dobra wiadomośc dla Eto&#39;o, który jest w świetnej dyspozycji. Jego akcje na lewym skrzydle i skutecznośc pod bramką rywali może imponowac. Ponadto w Interze zabraknie w tym meczu Javiera Zanetti, który dostał wolne i Samuela z powodu kontuzji. Dla mnie oba strzelą to dobra opcja ;)

Kupon #23
⚽Palermo - Lecce Typ : Palermo @ 1,60⛔2:2
⚽AS Roma - Inter Typ : Obie strzelą ?TAK @ 1,70⛔1:0
AKO KURS : 2,72 Unibet
STAWKA 4/10
STRATA -4

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dzisaij inauguracja MŚ więc troszke inwestuje w Volleyball. Mam nadzieje, że się opłaci ;)
ROSJA - KAMERUN
Typ : Poniżej 124,5pkt @ 1,60 Unibet ⛔
Tak jeszcze patrze w oferte i rzucił mi się w oczy mecz, a raczej zakład na spotkanie ROSJA - KAMERUN. Co by się nie działo to 3:0 paśc poprostu musi. Nawet gdyby Bagnoli posłał drugą szóstke w co bardzo wątpie bo w pierwszym meczu się nie eksperymentuje ze składem, a więc pierwsza szóstka powinna wręcz zjeśc Kameruńczyków. Patrze w linie under/over w Unibecie i widze linie 124,5pkt szybko więc przeliczam i wychodzi, że przy 3:0 Ruskich Kamerun musiał by zdobyc 50pkt więc dzieląc na 3 wychodzi aż po 16-17pkt zdobywanych przez Kamerun by ta linia była przekroczona, a Kamerun to raczej kopciuszek!
VS

EGIPT - IRAN
Typ : Egipt @ 1,85 Unibet ✅3:0
Egipcjanie w tym roku rywalizowali w LŚ. Rywalizowali w trudnej grupie z Rosją, USA i Finami. Na mecie zapisali po stronie zysków dwie wygrane z Finami. Ponadto dobrze prezentowali się w meczach z USA mimo iż ci może nie grali w najlepszym zestawieniu to walka byłą wyrównana. Z Rosjanami tak dobrze już nie było bo trzy porażki w stosunku 0:3 i jedna po tie breaku 2:3. To doświadczenie może okazac się bezcenne w takich turniejach jak MŚ. Gwiazdą zespołu wiadomo jest Salah.
O Irańczykach cieżko coś powiedziec. W ostatnich sezonach dali się poznac, że mają dobre szkolenie młodzieży. W ich historii występów na MŚ trudno szukac jakichś efektownych meczów. W rozgrywkach 2006 i 1998r czyli turniejach najmniej odległych nie udało im się wygrac żadnego spotkania. Ostatni ich triumf w MŚ datuje się na rok 1970 czyli bardzo odległe czasy. O indywidualnych zawodnikach nie podejmuje się także wypowiadac bo szczerze mówiac to ich nie widziałem w akcji ani razu.
Oba zespoły zmierzyły się na Pucharze Mistrzów w 2009r wtedy górą co prawda byli Irańczycy, ale dzisiaj nowy turniej, wyższy rangą i Egipt zdaje się miec lepszy zespół od swoich rywali. Egipt bazuje na zawodnikach Zamalek, a Iran na graczach Paykanu. Jeżeli o mnie idzie to wiecej przemawia właśnie za Egiptem w dniu dzisiejszym, a parkiet to zweryfikuje:wink: Kupon #24
:siata:Rosja - Kamerun Typ : Poniżej 124,5pkt @ 1,60⛔128pkt
:siata:Egipt - Iran Typ : Egipt @ 1,85✅3:0
AKO KURS : 2,96 Unibet
STAWKA 3/10
STRATA -3
VS

FRANCJA - CZECHY
Typ : Francja @ 1,30 Unibet ✅
Na któryś z kuponów można dołożyc w sumie typ na wygraną Francuzów. Wyjściowy skład prezentuje się już lepiej niż podczas LŚ. Na rozgranie wraca Pujol, mamy też powrót do pary przyjmujących Antiga - Samica. W obwodzie zostaje Ngapeth, atak Rouzier lub... Vadeleux. Własnie z Vadeleux dla mnie jedna wielka niewiadoma czy zagra na środku czy w ataku. Ponadto świetny libero Hubert Henno. Dla mnie czołówka na tej pozycji. Czesi jak to Czesi, kilku zawodników indywidualnie napewno się wyróżnia, ale nie stanowią zespołu co powtarzane jest od lat. I jeszcze jeden mecz, do którego przekonał mnie filip_r2 podając poszczególne wyniki zespołu Portoryko jak i z poprzedniego Mundialu z zespołami podobnej klasy, jak i z meczów sparingowych i doszliśmy do wniosku,że w każdym z tych meczów Portoryko ma wyrównany set konczony grubo ponad 30pkt! To mnie przekonało i gram tak :
AUSTRALIA - PORTORYKO
Typ : Powyżej 185,5pkt @ 1,85 Unibet ✅
Kupon #25
:siata:Australia - Portoryko Typ : Powyżej 185,5pkt @ 1,85✅192pkt
:siata:Francja - Czechy Typ : Francja @ 1,30✅3:2
AKO KURS : 2,47 Unibet
STAWKA 4/10
ZYSK +5,88
VS

NIEMCY - SERBIA
Typ : Powyżej 185,5pkt @ 2,00 Unibet⛔
Najciekawszy mecz pierwszego dnia. O Niemcach sporo już napisano w dziale. Serbia znowu z Nikolą Grbicem na rozegraniu więc spodziewac się należy troszke schematycznej gry jak to miało chociazby miejsce na Final Six LŚ w Belgradzie czy ME w Turcji kiedy to większośc piłek &quot;rozgrywana&quot; była do Ivana Milijkowica. Ozdobą spotkania może byc pojedynek dwóch bombardierów tj Grozer kontra Milijkovic. Zapewne obaj gracze dostaną mnóstwo piłek od partnerów. Wiadomo bardziej utytułowanym zespołem są Serbowie, ale z Niemcami trzeba się liczyc mimo wszystko. Zrobili spore postępy w ostatnich kilku latach. SPodziewam się wyrównanego meczu, a więc 3-0 dla kogoś raczej paśc nie powinno, a potem już tylko liczenie małych pkt mi pozostanie z nadzieją, że granica 185,5pkt zostanie przekroczona,a uważam że jest ku temu szansa. Dodatkowo ładny kurs.
Kupon #26
:siata:Niemcy - Serbia Typ : Powyżej 185,5pkt @ 2,00⛔
AKO KURS : 2,00 Unibet
STAWKA 3/10
STRATA -3

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jeszcze taki piłkarskie tripel sobotni zagralem.
Oba strzelą w meczu Werder - HSV @ 1,45
Unibet
Myślałem też nad postawieniem na HSV w tym meczu bo to co wyprawiała defensywa Werderu w meczu z Hannoverem to masakra. Zawinili indywidualnie przy kazdej straconej bramce! Z przodu wraca Pizarro jak więc może byc lepiej w ofensywie bo o dziwo mieli nawet dwa mecze bez strzelonej bramki z rzędu w Bundeslizde co jak na nich to już spory wyczyn:wink: A HSV skrzydłami Pitroipa i Elia będą napędzac akcje.
Kupon #27
⚽Werder - HSV Typ : Oba strzelą ?TAK @ 1,45✅3:2
⚽Birmingham - Wigan Typ : Birmingham @ 1,80⛔0:0
⚽Maritimo- Benfica Typ : Benfa @ 1,70✅0:1
AKO KURS : 4,44 Unibet
STAWKA 1/10

STRATA -1

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
No i last kupon tj Brasileiro ;)
VS
SANTOS - CRUZEIRO
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,67 Unibet ✅4:1 O sytuacji w Santosie sporo było napisane wyżej. Derby przegrali zgodnie z planem 2:3 z Corinthians. Teraz kolejny wymagający rywal czyli Cruzeiro, które też zamierza walczyc o tytuł. Spodziewam się bramek z obu stron. Niesforny Neymar może coś tam próbowac udowadniac całemu światu, że jednak jest dobrym graczem w co nikt nie wątpi, ale miewa humory. Ciekawie o tym graczu wypowiedzial się trener Gremio bodajże &quot;Banan zjadł małpe&quot; ???? Miał tutaj na myśli sytuacje, że Neymar przyczynił się do zwolnienia trenera Dorivala. Braki w obu zespołach niemal takie same jak ostatnio z tą różnicą, że Santos bez Madsona.​

VS
SPORT RECIFE - BAHIA
Typ : Sport Recife @ 1,80 Unibet ⛔1:2
Informacje o absencjach podał mi kapszti za co dziękuje. Przyjrzałem się tym brakom w zespole Bahia i oto szczególy:
- prawy obrońca Janacarlos(9 meczów /2 gole) mało spotkań bo przyszedł z Botafogo niedawno, a podstawowy gracz w ostatnich 9 grach
- lewy obrońca Avine (22mecze/4 gole)
- środkowy obrońca Alison (19 meczów/2 gole)
- napastnik Jael (13 meczów/9 goli) Przyszedł niedawno ze szwedzkiego Kalmar
- napastnik Rodrigo Grahl może co prawda zagrac, bo to wyjasni się tuż przed meczem ( 18meczów/7 goli)
- napastnik Adriano (13 meczów/3 gole)
Ponadto Sport walczy o G-4 i wygrana z bezpośrednim rywalem ich do awansu przybliży. A ostatnio niezłą formę mają. Ja im zaufam;) Gospodarze full skład.
Kupon #28
⚽Santos - Cruzeiro Typ : Oba strzelą ?TAK @ 1,67✅4:1
⚽Sport Recife- Bahia Typ : Sport @ 1,80⛔1:2
AKO KURS : 3,01 Unibet
STAWKA 3/10
STRATA -3

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Analiza na Palermo z piątku...
VS
PALERMO - LECCE
Typ : Palermo @ 1,60 Unibet ⛔2:2
W poprzedniej kolejce chyba jako jeden z nielicznych nie skreśliłem zespołu Palermo w meczu z Juventusem. Wkońcu udało się zgarnąc komplet pkt zespołowi z Sycylii. Kolejny mecz to spotkanie u siebie z Lecce.Faworytem dla mnie bezsprzecznym są gospodarze. Jak pisałem przy okazji ostatniego meczu dobrze gra Javier Pastore. Wkońcu strzelił też bramke, ponadto ponownie nie dopisało mu szczęście bo trafił kolejny raz w słupek tak jak w meczach z Interem czy Spartą Praga. Do zespołu po urazie wrócił już Fabrizio Miccoli. W meczu z Juve nie musiał nawet wstawac z ławki bo koledzy poradzili sobie bez niego. Teraz sądze, że istnieje szansa by już zagrał. Na ten moment Palermo bez żadnych urazów. Lecce z kolei gra słabo i nie ma też wyników, bo Palermo mimo iz brakowało punktów to z gry mogli miec nadzieje na to iż przełamanie wkońcu nastąpi. W tym meczu widze zwycięstwo Palermo i tyle :wink:
Kupon #29
⚽Palermo - Lecce Typ : Palermo @ 1,52⛔2:2
⚽Bolton - Manchester United Typ : MU @ 1,48⛔2:2
AKO KURS : 2,25 Unibet
STAWKA 4,5/10

STRATA -4,5

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wszystko, albo nic.
RIVER PLATE - QUILMES
Typ : River @ 1,50 Unibet ⛔1:1 ... 90min ????
Kurs jak na lige argentyńską kiepski. Dawno nic nie grałem z tej ligi, ale ten typ akurat rzuca się w oczy. River w optymalnym składzie z Pavone, Mori, Bounanonte, Carrizo i przeżywającym kolejną młodośc Almeydą. Grają u siebie na Monumental Stadion więc to wszystko po ich stronie. Forma zresztą też bo u siebie grają dobrze. Quilmes w dole tabeli, nie wygrał jeszcze meczu w tym sezonie. Ich bilans to 0-4-3. W kontekście tego meczu to boje się by nie padl remis, ale wyższośc umiejętności indywidualnych ze strony graczy River mnie przekonała i zaufam im w tym spotkaniu. Dodam jeszcze tylko to, że Quilmes dawno już nie wygrało żadnego meczu. Bo ostatnia wygrana to 15 kwietnia czyli jeszcze w Primera Division B, a wiec drugiej lidze. Ich atutem jest defensywa jednak licze na Milionerów ;)
RIVER: Juan Pablo Carrizo; Paulo Ferrari, Jonatan Maidana, Adalberto Román, Carlos Arano; Josepmir Ballón, Matías Almeyda, Erik Lamela; Diego Buonanotte; Mariano Pavone y Gabriel Funes Mori
QUILMES: Emanuel Trípodi; Fabricio Fontanini, Leandro Gioda, Danilo Gerlo, Ariel Broggi; Diego Torres, Francisco Cerro, Enzo Kalinski, Gervasio Núñez; Santiago Raymonda; y Juan José Morales
VITORIA - FLUMINENSE
Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,75 Unibet✅ 1:2

Vitoria ostatnio była w dołku i teraz musi uciekac od niebezpiecznej strefy drużyn zagrożonych spadkiem bo nie wierze by Atletico MG długo było na samym dnie, a teraz wiadomo nowy trener więc zaczną wygrywac. Vitoria na własnym obiekcie a to zobowiązuje. W drużynie Flu co prawda kilka ważnych absencji jak w dalszym ciągu Fred czy też Emerson, ale i bez tych graczy w środku tygodnia zaaplikowali rywalom przecież aż 5 bramek, a wcześniej trzy w derbach Fla-Flu. Hisoria wzajemnych starc także wskazuje na over, a więc może byc dobrze. Kupon #30
⚽River Plate - Quilmes Typ : River @ 1,50⛔1:1
⚽Vitoria Bahia - Fluminense Typ : Over 2,5gola @ 1,75✅1:2
AKO KURS : 2,62 Unibet
STAWKA 3/10

STRATA -3

---------------------
FRANCJA - BUŁGARIA
Typ : Bułgaria @ 1,42 Unibet ⛔3:2
Wczoraj Francuzi okrutnie męczyli się z Czechami i wygrali tylko 3:2. Świetnie spisał się Rouzier i zdobył aż 28pkt. Poza meczowym składem znalazł się Samica, nie wiem czy to może jakiś drobny uraz? Jego miejsce zajął Marechal i chyba całkiem dobrze zagrał, zdobył 16pkt przy wysokim procencie skuteczności ok55% w ataku. W przyjęciu był zakrywany przez Antige i Henno i trzeba powiedziec, że obaj zawodnicy przyjmowali bardzo pewnie. Dzisiaj czeka ich mecz z Bułgarami, którzy różnią się całkowicie stylem gry od tego jaki prezentują Trójkolorowi. Bo poza Rouzierem ,który jest przebojowym atakującym bazującym na sile to reszta to technicy. Bułgarzy natomiast to głownie siła Kaziyski i Vladimir Nikolov potencjał przeogromny. Tak więc zapowiada się starcie technika kontra siła. Na ME w półfinale w Turcji pamiętamy, że Francja w identycznie zapowiadającym się meczu ograła Rosje. Jednak wtedy śmiem stwierdzic, że Francja była w optymalnej dyspozycji. Dzisiaj im do tego troche brakuje + nie wiem co z Samicą. Ten pojedynek to także starcie świetnych libero. Każdy zawsze mówi o tej pozycji w kontekście Verbow lub Sergio, a przecież Henno i Salparov to ścisła czołówka na tej pozycji więc wielu obron po obu stronach możemy się spodziewac. Francja kojarzy mi się bardziej defensywie, a to wygra sprytem, a to podbije jakiś ważny atak rywala, a potem obiją piłkę o blok. Bułgarzy problem mają z rozgrywającym, nawet statystyki z wczorajszego meczu o tym świadczą kiedy to przecież grali z Chinami i i Zhekow w statystyce &quot;Running Sets&quot; ma tylko 14! Dla porównania z ciekawości sprawdziłem statystyki w tym elemencie Egipcjanina który także rozgrywał przez trzy sety i wypadł nawet gorzej od niego. Wiadomo nie można porównywac tak spotkań, ale to naprawde gdyby mieli kogoś pokroju Zagumnego w kadrze to by byli jeszcze lepsi.
Dzisiaj jednak i tak uważam, że Bułgarzy wygrają bo dysponują lepszymi graczami na wskroś ofensywnymi i potrafią dobrze zagrac w bloku co może byc decydujące.
POLSKA - NIEMCY
Typ : Polska @ 1,50 Unibet✅3:2
W kontekście spotkań które rozegrane zostały w &quot;naszej&quot; grupie tych Kanadyjczyków lekceważyc nie można. Już wczoraj przeciwko Naszym siatkarzom przecież grali dwa pierwsze sety dobrze, zauważył to m.in Tadzin pisząc swoje przemyślenia. Jak się dzisiaj okazało w meczu przeciwko Serbom potrafią zagrac kapitalnie. Początkowo widac było, że Serbowie ich zlekceważyli troszke oszczędzając Grbica, Milijkovica i Janica. Nawet kiedy oni już byli na parkiecie to nie dawali rady.

Niemcy owszem pokazali Naszym, że tak powiem lekcje w Lidze Światowej kiedy nas ograli aż trzy razy. Ale wiadomo jak LŚ traktuje Castellani. Teraz sytuacja podobna jak przed rokiem na ME. Wtedy też graliśmy z Niemcami i gładkie 3:0 chyba było o ile się nie myle.
Sytuacja Polaków może się rzeczywiście zagmatwac gdyby dzisiaj przegrali, a i jutro czeka przecież mecz z Serbami, którzy będą mieli ciężki orzech do zgryzienia bo na kalkulacje już nie będzie miejsca.
Polacy są lepsi, ja tutaj widze wygraną Biało Czerwonych.

DO BOJU POLACY! :cool:

Kupon #32
:siata:Polska - Niemcy Typ : Polska @ 1,50✅3:2
:siata:Francja - Bułgaria Typ : Bułgaria @ 1,38⛔3:2
AKO KURS : 2,03 Unibet
STAWKA 7/10
STRATA -7
EDIT : Nie ma to jak przegrac w 90min na River Plate i po takim meczu w końcówce w tie breaku Bułgarów ... Załamac sie można:?

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
W gorszych okolicznościach niż wczoraj przegrac się nie dało ... Oto jak przebiegała końcówka meczu Bułgarów: Ci co stawiali na Bułgarów mogą czuc się oszukani.. Francuzi postawili opór Bułgarom. Po raz kolejny zabrakło Samicy. Sam jestem ciekaw jak to możliwe, że nie mieści się w meczowej 12 ? Może jakaś kontuzja, trzeba będzie poszukac dokładne info na ten temat. Dzisaij obejrzałem na spokojnie już powtórke z tego spotkania. Rouzier znowu dobrze zagrał i to on kończył w tie breaku najważniejsze piłki. Bułgarzy mieli już 4 piłki meczowe w 5 secie. Ale przez swoje błędy ich nie wykorzystali, bo poprostu psuli zagrywke!
Przy stanie 17-16 dla Francuzów wysoka piłka poszła do Kaziyskiego i ten wyraźnie zaatakował po bloku Hardy&#39;ego-Dess. ale sędzia oczywiśice tego nie widział bo po co... I znowu ten Zhekow się nie popisywał, mało kombinacji... poprostu brak słów jak ten zakład został przegrany :/
Ponadto River Plate w 92min straciło wyrównującą bramke po strzale głową z dośrodkowania z rzutu wolnego.
Kumulacja pecha chyba osiągnęła maxa... :;/:
Trzeba wyciągnąc wnioski na przyszłośc z tej lekcji niestety. Człowiek analizuje jak się da, a i tak przez pewne niuanse okazuje się, że pozostaje z niczym.
Ale nie jest szczytem utrzymywac się na topie, a pokazac, że można powstac z kolan i wyjśc zwycięsko, zatem zakasuje rękawy i walcze dalej! To moje postanowienie na najbliższe tygodnie! Zrobie wszystko by było już tylko lepiej. Aa i przerpaszam za swoje typy, jeżeli ktoś z nich korzystał w ogóle.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
ROSJA - PORTORYKO
Otóż sprawa ma się następująco. Oba zespoły mają na koncie po dwa zwycięstwa. Przegrany trafia na tzw &quot;drogę Włochów&quot;.
Ponadto w tejże grupie znajdzie się zespół z 2msc w grupie gdzie są Polacy. Ruscy wiadomo to przebiegłe lisy, że tak powiem. Trzeba przemyślec więc czy lepiej im wygrac grupe i wtedy z 1msc będą rywalizowac z Hiszpanami i kimś z pary Egipt - Japonia. Hmm w sumie to wychodzi na to, że lepiej im wygrac ten mecz dzisiaj... Początkowo myślałem, że lepiej będize im jednak przegrac ten mecz stąd zacząłem pisac analize pod ten mecz i sugerowac typ +2,5seta na Portoryko nieco bezpieczniej, ale jednak wyszły nici hehe.
-----------------------
To teraz popatrzmy na Polaków. Wygrywają z Serbami i lądują na 1msc i trafiają na kogoś z pary Kuba- Brazylia i zespół z 3msc z grupy E gdzie są Bułgaria, Francja, Czechy i CHiny. Powinni to byc z tego co wychodzi Czesi.
Przy założeniu, że przegramy z Serbami,a Niemcy wygraja z Kanadą to tak czy siak trafiamy na Kube lub Brazylie i kogoś z wygranego meczu Wenezuela- Meksyk.
Może tak sie jeszcze zdarzyc, że doznamy klęski w tym meczu i wtedy muszą wygrac Kanadyjczycy z Niemcami czyli założenie najbardziej wydające się nierealnie. Ale przy takim założeniu trafiamy na 3msc w grupie i rywalizujemy z Włochami i Portoryko własnie.
Warto też przyznac,że Serbowie nie mogą dzisiaj kalkulowac i muszą zagrac maxa. Wczoraj pokpili troche sprawe od początku kiedy chcieli oszczędzic Milijkovica, Grbica i Janica. Nie wypaliło i potem nie odrobili strat. Dzisiaj Serbia powinna wyjśc bardzo zmobilizowana więc tak sobie myślę, że warto chyba zaryzykowac typ na ich wygraną w 1 secie. Bo co się wydarzy w całym spotkaniu ciężko wyrokowac. Polacy tak czy inaczej i tak zmuszeni będą do rywalizacji z Kubą i Brazylią ... Serbia musi wygrac chociaż lepiej może poczekac co się wydarzy w meczach o 17:00 i ewentualnie wtedy patrzec pod kątem tych spotkań wieczornych co się komu &quot;bardziej opłaci&quot;, ale na ten moment to można przeanalizowac spotkania o godzinie 17:00.
-----------------------
Tak więc z pierwszego bloku meczowego zagrałbym tak :
BUŁGARIA - CZECHY
Typ : Bułgaria -11,5pkt @ 1,85 Unibet ⛔103-107
Francja raczej wygra z Chinami więc 1msc dla Trójkolorowych. W tym meczu walka o 2-3msc. A ewidentnie 2msc wydaje się bardziej komfortowe tj C3 czyli Australia lub Kamerun i D1 czyli USA raczej. Czesi postawili się Francuzom to fakt. Bułgaria już była opisywana przeze mnie. Wczoraj mieli wygrany mecz, ale dzisiaj się zrehabilitują tak sądze;) Handi dosc przystępne w sumie.
NIEMCY - KANADA
Typ : Niemcy @ 1,25 Unibet ✅3:0
Porażka Niemców eliminuej z turnieju. Łatwy mecz raczej nie będzie, ale myślę, że sprostają jakoś Klonowym Liściom.

Może za bardzo wybiegam w przyszłośc pisząc o tych dzisiejszych meczach i za dużo kalkulacji wypisałem, ale skoro taki chory system;) Zobaczymy czy słusznie knuje.
Kupon #33
:siata:Bułgaria - Czechy Typ : Bułgaria -11,5pkt @ 1,85⛔103-107
:siata:Niemcy - Kanada Typ : Niemcy @ 1,25✅3:0
AKO KURS : 2,31 Unibet
STWAKA 2/10
STRATA -2

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Czuje, że dużo kombinuje wybiegając w pzyszłośc kto na kogo może trafic itp... Zobaczymy czy to nie okaże się zgubne.

POLSKA - SERBIA

Typ : Over 186,5pkt @ 1,85 Bet365 ⛔183pkt
Po pierwszych meczach wychodzi, że Bułgaria będzie na 3msc więc Polakom paradoksalnie kalkuluje się przegrac w tym meczu bo trafienie do grupy z Kuba/Brazylia i Bułharią to ciężko bedzie, ale Bułgaria bez formy widac też, a Nasi w gazie. Za to Serbia wahania formy, ale Niemców zlali aż miło w sumie. Chyba warto to zagrac tutaj over punktowy. Paradoksalnie może nitk nie chciec wygrac:p
KUBA - BRAZYLIA
Typ : Powyżej 183,5pkt @ 1,85 Bet365 ✅230pkt
Ponadto Kuba - Brazylia mecz dnia zdecydowanie. Brazylia gra słąbo. Wszystkie te zachwyty w ich kierunku mnie nie powalają. Owszem wygrywają, ale na to jak się męczą nie da się patzrec, toporna siatkówka! Kuba polot i finezja, ale im brakuje zawsze czegoś. Mecz powinien byc wyrównany. Przegrany trafi na Serbie/Polske tak jak wygrany zresztą :p Ponadto przegrany na Bułgarie, a wygrany na Meksyk. Wygrac się opłaca, ale łatwo nie będzie. Wolałbym triumf Kubańczyków ale może im zabraknąc odwagi w końcowej fazie setów więc gram tak.
Kupon #34
:siata:Serbia - Polska Typ : Over 186,5pkt⛔
:siata:Kuba - Brazylia Typ : Powyżej 183,5pkt @ 1,85✅
AKO KURS : 3,70 Bet365
STAWKA 1/10
STRATA -1

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom