Nie podaje już kuponów jakie gram bo nie idzie z prowadzeniem tematu. Będe poprostu wklejał teraz tutaj swoje przemyślenia i analizy jakie pisałem w poszczególnych działach na forum, a tutaj będe je jedynie umieszczał aby móc je widziec w jednym miejscu. Także tak robie ze względu na zaglądających w ten temat by nie musieli szukac po całym forum moich wpisów, bo może takowi są co zaglądają i lubią poczytac to co pisze
----------------------
Rzeczywiśćie z jutrzejszego rozdania Bundesligi najciekawiej wygląda
typ na Wolfsburg. Wszystko idealnie opisali już
t0mson i
Akarin. Mi pozostaje się tylko podpisac pod tym :wink:
Widziałem mecz WIilków na Allianz Arena i ten zryw w drugiej połowie zrobił na mnie wrażenie i głównie z tego powodu też gram ten typ. Dodam tylko, że spotkanie Mainz ze Stuttagrtem mogło się potoczyc inaczej gdyby Cacau wykorzystał rzut karny, ale tak się nie stało więc można pogdybac:wink:
Myślę, że Misimovic juz zagra w podstawowym składzie. To właśnie on rozruszał Wolfsburg po wejściu w 2poł w Monachium.
VS
WOLFSBURG - MAINZ
Typ : Wolfsburg @ 1,57 Bet365
-----------------------
VS
EINTRACHT FRANKFURT - HSV HAMBURG
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,57 Bet365
HSV w tym sezonie coś czuje ciśnie na majstra. Pod warunkiem, że graczy ominą kontuzje i przez cały sezon utrzymają dobrą dyspozycje, skład i potencjał kadrowy ku temu mają. Ruud van Nistelrooy wielka forma. Przeciwko Schalke cały zespół zagrał świetne zawody. W środku pola dwaj dyrygenci Jarolim i Ze Roberto. Skrzydła bardzo błyskotliwe tj Elia i Pitroipa. Elia będzie jedną z gwiazd tego sezonu moim zdaniem. No i supersnajper Ruud na szpicy. W dodatku mocna ławka. Eintracht zaimponował mi przede wszystkim wynikami w sparingach. Ponadto na własnym terenie potrafią rozgrywac dobre mecze. Taki typowy średniak Bundesligi. W ofensywie Halil Altintop i Amanatidis. Grek dał się poznac, że potrafi zmarnowac bardzo dogodne sytuacje, ale też stwarza spore zagrożenie pod bramką rywali.
Krótki rzut oka w h2h na boisku we Frankfurcie i wychodzi bardzo dobry typ na BTS. Z 12 ostatnich meczów Eintracht - HSV aż 11 razy padała conajmniej jedna bramka z każdej ze stron. W sumie rozważałem też opcje zagrania na HSV w tym meczu, ale wybieram bardziej asekurancki wariant tym razem. Zobaczymy czy się opłaci:wink:
Reszta sobotnich spoktań do mnie nie przemawia,
Werder wydaje się byc kompletnie zagubiony mimo awansu do
Champions League, a Koln może się przeciwstawic.
Schalke za to przemeblowana defensywa w nowym sezonie więc musi się to zgrac wszystko, a Raul póki co słabo i brak zrozumienia z partnerami więc poczekajmy aż Schalke złapie rytm.
A mecz
StPauli z Hoffenheim kompletnie nie mam pomysłu co by można tutaj postawic.
------------------------------------------
AS BARI - JUVENTUS TURYN
Typ : Juventus @ 1,90 Bet365
Z niedzielnych meczów ciekawy jest kurs na Juventus. Trzeba jednak przyznac, że zbrojenia jakich dokonują są ciekawe i jak na włoskie warunki możńa ich nazwac królami polowania na ten moment. Z początku nie byłem tak optymistycznie do tego nastawiony. Co prawda Amauri wypadł na kilkadziesiąt dni z powodu kontuzji w meczu ze Sturmem Graz, ale już czynią starania i raczej przyklepią transfer Fabio Quagliarelli. Jak podają najświeższe doniesienie o 13:30 piłkarz był już w Turynie i rozpoczął testy medyczne. Kolejną młodośc przeżywa już Alessandro Del Piero. Ten niespełna 36-letni piłkarz błysnął formą w meczach ze Sturmem Graz i strzelił kapitalną bramke w rewanżu w Turynie zapewniając wygraną 1:0. Defensywa Juve wzmocniona kosztem Bari właśnie skąd sprowadzono Bonucciego. Ponadto przyszli jeszcze m.in Storari, Aquilani, Krasic, Pepe, Martinez, Lanzafame. Może to wyglądac ciekawie w tym sezonie.
Bari przed rokiem słynęli z dobrej formy na własnym obiekcie. Zawsze mówi się, ze drugi rok jest dla beniaminka trudniejszy. Z ważniejszych graczy odeszli Bonucci i Ranocchia. Godnym odnotowania transferem do klubu jest z pewnością Ghezzal. Udało się zatrzymac Almirona czy Barretto.
-----------------------------------------
TWENTE ENSCHEDE - UTRECHT
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 2,00 Bet365
Rzeczywiście hitem tej serii gier jest starcie
Twente z
Utrechtem. Kursy na mistrza zaniżone. Do tego w ostatnich dniach dużo mówi się o odejściu Cheicka Tiote. Testy medyczne już przeszedł w Newcastle i czeka tylko albo aż na pozwolenie na prace. Jednak reprezentant WKS ma chyba więcej szans na otrzymanie rzekomego certyfikatu niż Miki Sulejmani, którego wypożycznenie do WHU nie wypaliło i wrócił do Amsterdamu.
No, ale wracając do tego meczu to kluczowe może byc to w jakich składach zagrają. Czy może Utrecht niesiony na tzw euforii po wyelmininwaniu Celticu utrze nosa kolejnemu papierowemu faworytowi?
Twente słynie z dobrej defensywy, Utrecht z kolei mając z przodu van Wolfswinkela czy dryblera Martensa może te szyki obronne rozmontowac. Coś bym tutaj kombinował w kierunku oba strzelą czy nawet over. Twente jeszcze bramki nie straciło w tych rozgrywkach i wydaje się, że to pierwszy dobry moment na takie rozstrzygniecie:wink:
-------------------------
ADO DEN HAAG - PSV EINDHOVEN
Typ : PSV -1 @ 1,83 Bet365
Zgadzam się z Karoluhu odnośnie typu na PSV. Do jakiejś taśmy to dołoże, a nawet może skusze się na handicap -1 @ 1,83. Zanosi się, że w tegorocznych rozgrywkach dwójka, Ajax & PSV powalczą o triumf. Takich rywali oba zespoły powinny połykac. H2h jest zabójcze, nie zawsze to ma znaczenie, ale pokazuje pewną niemoc zespołu we wzajemnych meczach> PSV zawsze ciężko gra się z Rodą Kerkrade, ale z ADO wygrywają regularnie wysoko. Bilans 7 takich ostatnich meczów to 7 win PSV przy 20-1 w stosunku bramek! ADO dodatkowo w tym meczu bez Dany Buijsa i Rankovica.
PSV mimo iż wiele na to wskazuje bez Engelaara i Otmana Bakkala to jednak potencajał mają tak ogromny, że wystarczy przytoczyc nazwiska Toivonen czy Dzsudzsak. Na dniach ma odejśc Carlos Salcido do Fulham,ale on i tak w pierwszych meczach PSV nie grał.
----------------
DE GRAAFSCHAP - AJAX AMSTERDAM
Typ : Ajax @ 1,28 Bet365
Wkońcu Ajax wraca do
Champions League Jak na złośc trafili do arcytrudnej grupy. Forma zdaje się rosnąc po kiepskim początku sezonu. De Graafschap zaczął dobrze od wygranej 3:0 z Excelsiorem, ale na stadionie w Eindhoven zostali sprowadzeni na ziemie, a potem dobici przez Groningen. Kolejnego gwoździa do trumny może wbic Ajax. Duet Suarez -
El Hamdaoui już się o to postarają z pewnością. Ten duet to śmiem twierdzic razem jest w stanie strzelic z 50 bramek w Eredivisie spokojnie. Szybko złapali wspólny język i jeden asystuje, drugi strzela i na odwrót. Nie widzę perspektyw przed gospodarzami tego meczu. Pewnie powalczą o zachowanie twarzy i uniknięcie porażek jak podczas trzech ostatnich wizyt Ajaxu na tym obiekcie, a kończyło się wtedy 6:0, 8:1 i 5:0. Dla mnie do rozważenia również opcja handicapu po @ 1,66
Bet365
------------------------
Kompletnie nie jestem zwolennikiem
Feyenoordu w obecnym sezonie. Skład mają na środek tabeli wg mnie... Potwierdzają to tylko wyniki z początku sezonu. Do tego w tym meczu z Vitesse ma zabraknąc Andre Bahii i Kevina
El Ahmadi, a wiec jednych z bardziej doświadczonych graczy w zespole. Atak kompletnie jest bezzębny po odejściu Makaaya i kontuzji Tomassona. Smolov wyciągnięty z rezerw Zenitu to nieporozumienie póki co. Jedynie Fer i Wijnaldum jakoś dają rade w tym "nowym" Feyenoordzie. Historie meczów przeciwko Vitesse mają dobrą. W dodatku mecz na de Kuip, mozę kibice wesprą. Teraz jeszcze nie gram przeciwko nim, ale w meczach z AZ, Twente, Ajaxowi czy PSV już na pewno warto takie typy wybierac moim zdaniem:wink:
Z innych spotkań warto rozważyc typ na
Rode Kerkrade @ 1,90 Bet365
i
over w meczu
NEC Nijmegen - Heerenween @ 1,53 Bet365 .
----------------------------------------------------
VS
SOCHAUX - PARIS SG
Typ : PSG @ 2,30 Bet365
PSG powinno wygrac mecz z Bordeaux, przegrali w 94min. Dwa stałe fragmenty tj cornery piłkarzy Żirądę nie dały im zadnego punktu. Jednak przebieg meczu był ze wskazaniem na PSG. Pokazali się z dobrej strony. Już kilka razy było to w tym dziale podkreślane nie tylko przeze mnie, że PSG może byc w tym roku wysoko. Owszem wczoraj grali na ciężkim terenie w Izraelu z Macabi Tel Awiw o awans do
LE. Udało się cel wywalczyc. Po dwóch dniach przerwy zagrają z Sochaux. Cóż, gospodarze tego meczu nie robią na mnie większego wrażenia. Wymęczona wygrana z Arles, porażka z St.Etienne i remis z Lille. PSG mimo iż ma taki sam bilans meczów tego sezonu co ich rywal to zaprezetowało się o wiele korzystniej. W dodatku we wczorajszym meczu w
LE trener Kambouare wystawił kilku graczy rezerwowych. Oto skład z tego meczu :
Apoula - Jallet, Armand, Sakho (77' Camara), Makonda, Giuly, Clément, Chantome, Nene, Luyindula, Hoarau (67'Maurice)
Tak patrząc w skład przeciw Bordeaux wyglądało to tak :
Coupet - Ceara, Camara, Sakho, Jallet- Nene,Makelele, Bodmer(74.Clement), Sessegnon(87.Luyindula)- Erding(64.Giuly), Hoarau
Pogrubieniem zaznaczyłem graczy, którzy grali ponad 60min w obu spotkaniach. Widac, że nie dośc że w lidze dobrze grają podstawowi to także teoretycznie rezerwowi potrafią ugrac dobry wynik na gorącym terenie w Izrealu.
Mimo iż dwa ostatnie mecze PSG przegrało to uważam, że akurat w niedizele odniosą zwycięstwo. Nie będzie narzekania o zmęczeniu po pucharach, a rywal w zasięgu. W historii Paryżanom dośc dobrze tam się grało. Wg mnie kurs jak najbardziej godny gry:wink: Sam to zagram!