>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

robson United xD - świat sportu i typów bukmacherskich

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wczoraj Palmeiras zagrało jeden z lepszych mecżów. Co prawda dwa gole Ewerthona po wyraźnych błędach defensywy Gremio, bo przy pierwszej bramce obrońca się potknął.. o własne nogi. A przy drugiej bramce złe ustawienie i skuteczna dobitka Ewerthona. Można powiedziec że Gremio atakowało, a Palmeiras kontrowało i to skutecznie kontrowało. Mecz był ciekawy i Gremio musi szukac zwycięstwa w kolejnych meczach bo w spotkaniu z Palmeiras było jednak słabsze.
Warto też jednak odnotowac show sedziego. Na początek ewidentna ręka Edinho w polu karnym i powinna byc jedenastka dla Gremio na poczatku meczu, a był tylko rożny. Tak sięz astanawiam czy przy drugiej bramce Ewerthona nie było spalonego i sam nie wiem. Potem kuriozalna sytuacja z czerwami dla Assuncao i Douglasa. Ale takie sędziowanie w Brazylii na porządku dziennym niestety. Sytuacji można by mnożyc i wyliczac. Jak chociażby ta z wczorajszego meczu Botafogo - Goias kiedy pokazał zawodnikom Botafogo dwa czerwa bo pokłucili czy bili się między sobą... Albo jeszcze idąc dalej wstecz to czerwo dla Klebera w 70sekundzie meczu z Sao Paulo... W Europie zapewne byłaby co najwyżej żółta kartka lub słowna reprymenda. Czasem mnie irytuje takie zachowanie sedziów.
-------------------------
VS

INTERNACIONAL - SAO PAULO
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,72 Bet365
Najciekawiej dzisiejszego dnia wg mnie zapowiada się rywalizacja Interu z Sao Paulo. To przedsmak półfinałowej rywalizacji w Copa Libertadores. Inter na fali bo udało im się wyeliminowac Estudiantes po golu w samej końcówce spotkania. Fossatti zapewne wyjdzie 4-4-2 bowiem takie ustawienie stosuje w meczach domowych,a tylko podczas wyjazdów ustawia zespół z zagęszczoną drugą linią w systemie 3-6-1. Póki co w klubie z Beira Rio chcą zapomniec o CL i skupic się na lidze by zdobyc jak najwięcej pkt na daną chwile. Bo rywalizacja z SPFC w CL dopiero w lipcu. Nie wiaodmo jak się ma do końca sprawa z Walterem, ale jeżeli kontuzja okaże się powazniejsza to zagra Taison.
Sao Paulo odkąd przyszedł Fernandao jakby inaczej spisuje się w ofensywie. Ten napastnik daje nieco polotu w grze Sao Paulo. Chociażby asysta przy jednej z bramek w starciu z Cruzeiro kiedy podał do partnera piętą. Takiego kogoś potrzebował ten zespół. Dzisiejszy mecz będzie miał dla niego szczególne znaczenie bo przeciez do niedawna był idolem publiczności w Porto Alegre, a teraz zagra po przeciwnej stronie barykady... SPFC potrzebuje pkt bo jak do tej pory mają tylko jedno oczko na koncie po remisie z Flamengo. Z zespołu odeszli Cleber Santana i Andre Luis, którzy wybrali oferte Fluminense. Mówi się także o odejściu Washingtona do Atletico Paranense, a także o tym że Leo Lima ma oferty z zagranicy.
Oba zespoły wystawią optymalne składy bo potrzebują pkt. A skoro tak to może pójdą na wymiane ciosów. Tutaj nie będą jeszcze się szachowac jak podczas CL i myślę że po jednej bramce z każdej strony spokojnie jesteśmy w stanie obejrzec.
INTERNACIONAL : Abbondanzieri-Nei (Glaydson), Bolívar, Sorondo, Kleber- Sandro, Guiñazu, Andrezinho, D’Alessandro- Walter (Taison), Alecsandro.
SAO PAULO : Rogério Cen- Alex Silva, Miranda, Richarlyson- Cicinho, Rodrigo Souto, Hernanes, Marlos, Junior Cesar- Fernandão, Dagoberto.

Fernandao wraca na stare śmieci!
-----------------------
VS

FLAMENGO RIO DE JANEIRO - GREMIO PRUDENTE
Typ : Flamengo @ 1,57 Bet365
Prudente to zespół zagadka można powiedziec. Przed rokiem grali pod nazwą Gremio Baureri. Zespół przeniesiono do innego miasta, kompletnie zmieniono też skład. Nowy sezon pokazał dwa oblicza drużyny. Na inauguracje przegrali aż 1:6 z Avai by potem pokonac wysoko jednego z pretendentów do tytułU Atletico Mineito 4:0 na własnym boisku. Jaka jest więc prawdziwa siła tego zespołu? Cześciowo odpowiedz na to pytanie zapewne poznamy dizsiaj w meczu na Maracnie przeciwko Flamengo. W zespole Prudente raczej obędzie się bez zmian w składzie w porównaniu z tym kto zagrał w ostatnim meczu.
Falemngo bez Adriano,w ogóle to jemu 30maja wygasa kontrakt z klubem i mało wskazuje na to że włodarze przedłużą wygasającą umowę. Jego miejsce ma zając Bruno Mezenga, którym rzekomo powaznie zaintrersowana jest ... Legia Warszawa ???? Zdziwie się bardzo jeżeli przeniesie się on na Łazienkowską z klubu tak sławnego to polskiej ligi. Braknie też Klebersona, który już pojechał walczyc o miejsce w zespole narodowym. Fla odpadło z CL, w lidze póki co dwa remisy. Więc chyba czas najwyższy na pierwsze ligowe zwycięstwo?! Wiele będzie zależec od rywali jak zagrają, ale myślę że Vagner Love i spólka wkońcu zapisza 3pkt na swoje konto,a kurs jak na mecz z takim rywalem wcale nie jest zły.
Flamengo : Bruno- Leonardo Moura, David, Ronaldo Angelim, Juan- Toró, Willians, Maldonado, Michael- Bruno Mezenga,Vagner Love.
Grêmio Prudente : Márcio- Leonardo, Dênis, Diego-Sasha, Anderson, João Vitor, Flavinho, Marcelo Oliveira- Henrique Dias, Araújo.

--------------------
Kupon #63 ⚽ I nternacional - Sao Paulo Typ : Oba strzelą ?TAK @ 1,72 ⛔0:2
⚽Flamengo - Gremio Prudente Typ : 1 @ 1,57✅3:1
AKO KURS : 2,70 Bet365
STAWKA : 3,5/10
STRATA⛔3,5

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kwale ME w siatkówce ;)
Dwa pierwsze dni odpuścilem od typowania. W piątek nie zdążyłem postawic na Finów z Grekami chociaż miałem ogromną ochotę, ale nie czasu nie potrafię oszukac niestety i nie zdążyłem... Dzisiaj już jednak skupiam się na kilku meczach i zagram sobie kupon z Kwalifikacji ME. Tak więc po kolei.
:siata:Słowacja - Ukraina Typ : Słowacja @ 1,42 Tobet
Turniej w Popradzie. Słowacy przegrali z Belgami,a Ukraińcy pokonali zespół z Beneluksu. To barzdo ważny mecz dla Słowaków. Masny, Sopko,Kmet, Divis, Nemec, Nemec, Ondrusek zapewne w takim zestawieniu dzisiaj wyjdą Słowacy. Ukraina ma Kapelusa i Gladyra znanych z Plus Ligi. POtencjałem zawodniczym lepszym dsyponują Słowacy. Sądze że powinni ten mecz wygrac.
:siata:Turcja - Włochy Typ : Włochy -1,5seta @ 1,40 Tobet
Anastassi całkiem dobrych zawodników ma na turnieju w Ankarze. Jest Vermiglio, Fei, Savani, Cernic, Mastrangelo, Sala. Turcy, że nawet własne ściany im nie potrafią pomóc widzieliśmy podczas zeszłorocznych ME. Na tym turnieju owszem mają dwie wygrane po 3-0,ale przeciwko Makaronom to będzie inne granie. Włosi mają zagrywke, blok i rozegranie bo Vermiglio bardzo dobrą końcówkę miał w Maceracie. U Turków ciężko doszukac się znnaych graczy szerszej publiczności, no poza Sinanem Tanikiem, ale on przeciwko Rumunom prezentował się baaardzo słabo z ledwo 17% skutezcnością w ataku w 2 secie opuścil parkiet. Dla mnie w tym meczu Włosi wygrają i ominą Tie Break;)
:siata:Łotwa- Finlandia Typ : Finlandia -1,5seta @ 1,25 Tobet
Dałbym handi -2,5seta, ale w Tobet takiego zakładu nie oferują. Finowie zdecydowanie lepsi. Ciężko mi znaleśc w głowie jakiegoś znanego siatkarza Łotewskiego! W zespole Suomi prócz Kunnariego jest optymalne zestawienie z bracmi Oivanenami, Shumovem i głownym dowodzacym Miko Essko. Może i Łotwa pokonała Greków, ale grecka reprezentacja jest osłabiona i w dodatku w ostatnim czasie poziom tej repry zkazdym rokiem spada ze względu na ilośc obcokrajowców w lidze. To że liga grecka jest mocna to zasługa głownie Panathinaikosu i Olympiakosu gdzie wielu obcokrajowców a rodzimych zawodników mało. O Łotyszach ciezko mi coś powiedziec po nie kojarze tych zawodników nawet po nazwiskach ....
Podaje od razu LIVE SCORE żeby głupich pytań nie było ▶http://www.cev.lu/mmp/online/website/highlights/index_EN.html
Kupon #64
:siata:Słowacja - Ukraina Typ : 1 @ 1,42✅3:1
:siata:Turcja - Włochy Typ : Włochy -1,5seta @ 1,40⛔3:0
:siata:Łotwa- Finlandia Typ : Finlandia -1,5seta @ 1,25✅1:3
AKO KURS : 2,49 Tobet
STAWKA : 4/10
STRATA⛔4

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Roland Garros mam w grze, ale nie podaje bo mecze już trwają. A typy także głownie zapożyczone od Hellraisera ????
------------
Dzisiaj już stawiam kupon na jutrzejsze Brasileiro. Sądze, że kursy moga spaśc jeszcze. A Botafogo bez napastników w tym meczu będzie. Abreu jest na zgrupowaniu reprezentacji Urugwaju przed MŚ, a sędzia w ostatnim meczu z Goias wyrzucił Herrere i Caio za to że się uderzyli i kłocili chociaż nie wyglądało to nic a nic strasznie. A sędzia wlepił im czerwa więc w next meczu nie zagrają, a wypada że zabraknie ich w Belo Horizonte przeciwko Cruzeiro. Cruzeiro musi wkońcu wygrac mecz a okazja do tego najdogodniejsza moim zdaniem.
Santos w Pucharze Brazylii nie tak dawno mierzył się z zespołem Guarani i skończyło się pogromem 8:1! W ostatnim meczu na wyjeździe z Atletico GO zabrakło Neymara, Ganso, Andre i Madsona. Teraz powinni juz zagrac. To była kara za to że spóźnili się na trening, a nie jak pisałem próba oszczędzania zwodników. Co by nie mówic to powinni wygrac ten mecz ;) Zabraknie oczywiście Robinho, który jest na kadrze.
Kupon #65
⚽Cruzeiro - Botafogo Typ : 1 @ 1,61✅1:0
⚽Santos - Guarani Typ : 1 @ 1,33✅3:1
AKO KURS : 2,15 Bet365
STAWKA 5/10
ZYSK ✅5,75

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Typy skonsultowane z Hellraiser, przynajmniej niektóre ????
Kupon #66
????Hutchins/Kerr - Nestor/Zimonjic Typ : 2 @ 1,12✅6/7 6/4 6/7
????Fish /Knowles - Ball/Guccione Typ : 1 @ 1,25✅7/5 7/6
????Kuzniecowa - Petkovic Typ : 1 @ 1,55✅ 4/6 7/5 6/4
????Wawrinka - Beck Typ : 1 @ 1,10✅ 6/1 6/4 6/4
????Baghdatis - Granollers Typ: 1 @ 1,37✅4/6 6/1 7/5 6/2
????O.Rochus - Reister Typ : 1 @ 1,65⛔ 2/6 2/6 6/7
AKO KURS : 5,40 Tobet
STAWKA 2/10
STRATA ⛔2

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Towarzyskich gier coraz więcej, wkońcu do Mundialu już tylko raptem nieco ponad 2 tygodnie. Tak więc uczestnicy sprawdzają swoją siłę w takich grach. Dzisiaj kilka meczów mamy na rozkładzie.

HOLANDIA - MEKSYK
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,83 Bet365
Meksyk grał w poniedziałek mecz na Wembley. Grał to dobre odzwierciedlenie bo piłkarze Mexico stworzyli sobie wiele ciekawych okazji, ba mieli ich nawet więcej niż Anglicy. Sam Rooney powiedział że po tamtym meczu jest zadowolony lecz tylko z rezultatu bo gra pozostawiała wiele do życzenia. Meksykanie oddali razem 19 strzałów z czego 9 celnych. England dla porównania tylko 8 strzałów. Tak więc Aztekom zabrakło skuteczności. Zagrali tam w składzie :
  • Oscar Perez,
  • Efrain Juarez,
  • Francisco Rodriguez,
  • Ricardo Osorio,
  • Carlos Salcido,
  • Paul Aguilar (Pablo Barrera, 52),
  • Rafael Marquez,
  • Gerardo Torrado,
  • Dos Santos Giovani (Cuauhtemoc Blanco, 72),
  • Carlos Alberto Vela (Andres Guardado, 62),
  • Luis Guillermo Franco (Balcazar Javier Hernandez, 46)

W dzisiajeszym meczy też powinni zagrac w 4-3-3. Guillermo Franco narzeka na uraz i jego miejsce ma zając Andres Guardado. Jak widac ofensywa Meksyku wygląda bardzo ciekawie. To głownie młodośc i fantazja w osobach Veli czy Dos Santosa, a także ogromne doświadczenie Blanco. Obrona również ciekawa z Marquezem czy Salcido. Meksyk może byc czarnym koniem tych MŚ. Grupe mają dośc łatwą trzeba przyznac.
Trener Holendrów van Marwijk może w tym meczu dac szanse odpocząc zawodnikom, którzy w sobote grali jeszcze w finale LM czyli van Bommelowi, Sneijderowi i przede wszystkim Robbenowi. JUż na zgrupowaniu wypadł mu Ryan Babel i do RPA nie pojedzie! Ponadto nie zagra jeszcze Vlaar. Znamy bardzo dobrze usposobienie Holendrów. Lubią oni pograc piłką, można się tylko cieszyc oglądając ich gre. Mimo że zabraknie wspomnianych graczy to pzrecież będzie van Persie, Elia, de Zeeuw, Huntelaar i wielu innych bardzo dobrych zawodników. Mecz zostanie rozegrany na neutralnym terenie we Freiburgu.
Do tej pory oba zespoły grały ze sobą 3 razy w ostatnich 12 latach. Holandia wygrała 3:2 i 2:1 a raz padł remis 2:2. Moim typem nie będzie typowanie zwyciestwa Pomarańczy bo wiadomo to towarzyska gierka, lecz po tym jak Meksyk dobrze zagrał na Wembley spodziewam się że i dizsiaj postawią trudne warunki i będzie to ciekawy mecz i co najważniejsze obfitujący w bramki. Ja typuje gole z obu stron ;) No i niech wygrają Pomarańcze, za które będe ściskał kciuki jak podczas każdej większej imprezy ;)
--------------------
Do tego dokładam typ na Urugwajczyków, którzy zagrają z Izraelem. Wiadomo, że Izrael dobrze czuje się głównie na własnym terenie. Wyjazdy to ich spory ból głowy, a teraz czeka ich jeszcze zmiana kontynentu bowiem mecz odbędize się na Centenario w Montevideo.
Ursusi mają zacząc w składzie : Muslera - Scotti, Lugano, Godin - Maximiliano Pereira, Diego Perez, Gargano, Alvaro Pereira - Ignacio Gonzalez - Luis Suarez, Diego Forlan
Jak dla mnie ten typ przemawia do mnie i skorzystam z tej oferty i zagram . Dodam tylko, że oba mecze do obejrzenia na antenach Polsatu Sport i PSextra ;)
Kupon #67
⚽Holandia - Meksyk Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,83✅2:1
⚽Urugwaj - Izrael Typ : 1 @ 1,40✅4:1
AKO KURS : 2,56 Bet365
STAWKA 3/10

ZYSK✅4,68

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wczoraj tenis nieudanie, ale za to kopana dała ładnie zarobic i pewnie weszła;) Dzisiaj jedziemy dalej z RG.
Kupon #68
????Bellucci - Andujar Typ : 1 @ 1,17✅1/6 6/3 2/6 6/4 6/2
????Hanescu - Schukin Typ : 1 @ 1,20✅6/3 6/4 6/2
????F.Gonzalez - Dolgopolov Typ : 1 @ 1,25⛔3/6 4/6 3/6
????Kubot/Marach - de Bakker/Wassen Typ : 1 @ 1,30✅6/4 6/3
????Kimiko Krumm - Groth Typ : 2 @ 1,40✅0/6 3/6
AKO KURS : 3,19 Tobet
STAWKA 1,5/10
STRATA⛔1,5

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Ajj Gonzo :/
Kupon #69
????Soderling - Montanes Typ : 1 @ 1,20✅6/4 7/5 2/6 6/3
????Tsonga - de Bakker Typ : 1 @ 1,45✅6/7 7/6 6/3 6/4
????Kuzniecowa - Kirilenko Typ : 1 @ 1,35⛔3/6 6/2 4/6
????Wawrinka - Fognini Typ : Powyżej 30,5gema @ 1,75⛔6/3 6/4 6/1
AKO KURS : 4,11 Tobet
STAWKA : 2/10
STRATA⛔2

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Coś ostatnio pech z tym French Open. Po jednym meczu mnie zaowdzi, ale nie poddajemy się i walczymy dalej. Dzisiaj kolejne zmagania, oby pogoda dopisała jak w dniu wczorajszym. Tym razem kupon grany w bwin gdyż dostałem od nich promocje więc coś tam u nich powalcze sobie, może uda się coś ugrac przez MŚ na dobre granie ;)
Kupon #70
????Almagro - Dolgopolov Typ : 1 @ 1,20✅6/3 6/3 6/4
????M. Bhupathi/M. Mirnyi - M. Lopez/P. Riba Typ : 1 @ 1,25⛔4/6 6/7
????Dlouhy/L. Paes - Y. Allegro/A. Beck Typ : 1 @ 1,17✅6/4 3/6 6/3
????D. Cibulkova/J. Goerges - A. Hlavackova/L. Hradecka Typ : 2 @ 1,67✅2/6 7/6 0/6
AKO KURS : 2,84 Bwin
STRATA⛔2 ehh

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Póki co mam niefarta z Roland Garros. Może dzsiaj coś trafie :p
Gram także sobie eliminacje ME w siatke.. Oto kupony. Potem jeszcze Brasileiro i może towarzyskie mecze coś zagram.
Kupon # 71
:siata:Finlandia - Grecja Typ : 1 @ 1,85⛔1:3
:siata:Słowenia - Izrael Typ : 1 @ 1,34✅3:0
:siata:Łotwa- WlkBrytania Typ : 1 @ 1,34 ✅ 3:1
AKO KURS : 3,32 Bwin
STAWKA : 2,5/10
STRATA⛔2,5

Kupon #72
????Murray - Berdych Typ : Powyżej 3,5seta @ 1,53⛔4/6 5/7 3/6
????Cilic - Soderling Typ : 2 @ 1,33✅4/6 4/6 2/6
????Kirilenko /Radwańśka - Raymond /Stubbs Typ : 1 @ 1,57✅7/6 6/4
AKO KURS : 3,21 Bet365
STAWKA : 1,5/10
STRATA⛔1,5

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Na szybkości dubel z Brasileiro.
Kupon #73
⚽Guarani - Sao Paulo Typ : 2 @ 1,75⛔0:0
⚽Atletico MG - Fluminense Typ : Oba strzelą? TAK @ 1,62✅1:3
AKO KURS : 2,84 Bwin
STAWKA : 2,5/10
STRATA⛔2,5

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
No to zaczynamy CZERWIEC.Oczywiście gram realne kupony. Numerowanie zaczne od nowa. Jak znajde czas to może uda mi się podsumowac poprzednie kupony to wrzuce owe podsumowanie..
Kasa wpłacona do bet-at-home więc obracamy bonusik;)
Moim pierwszym typem jest wygrana reprezentacji Holandii. Skład widac poniżej jakim mają wystąpic dzisiaj. Jedynie Robbena jeszcze zabraknie bo van Marwijk woli dac mu spokojnie dojść do siebie po sezonie niż potem ewentualna kontuzja miałaby go wykluczyc. Do gry wchodzi już Sneijder. Holenderskie media spekuluja, że tak będzie wyglądac XI na MŚ, ale oczywiście znajdzie się w niej miejsce dla Arjena Robbena. Na ławce sa jeszcze Afellay, który z bardzo dobrej strony pokazał się przeciwko Mexico. Kurs może kiepski, ale potencjał w tym zespole jest tak ogromny, że jestem w stanie im zaufac. Tym razem spotkanie rozegrane będzie na De Kuip w Rotterdamie, a to dodatkowy atut. Ghana może i ma dobry skład, ale mnie nie przekonują Afrykańskie teamy w tym roku począwszy od tego co widzieliśmy na PNA.

--------------------------- Awans miał byc przypieczętowany już w poprzednim meczu z Wartą Poznań. Ale co się odwlecze to ... Górnik Zabrze dzisiaj jeżeli zgarnie komplet oczek w Ząbkach to wróci tam gdzie jego miejsce. Dodaje bezpieczny myślę typ że Górnik tego meczu nie przegra.
No i na koniec dwa typy z męskich rozgrywek na French Open.
Federer mimo iż czasem się męczy z rywalami słabszymi to w decydujących momentach i tak wrzuca trzeci bieg i gra bardzo pewnie. Z Soderlingiem ma h2h 12-1. Przegrany mecz miał miejsce w Abu Dhabi i był to nawet chyba turniej pokazowy o ile się nie myle, ale nie mam pewności co do tego. To może byc ciekawy mecz ale dla mnie to Roger jest lepszy i na niego stawiam.
Berdych póki co bez straty seta na RG. Ładnie zagrał z Murrayem, wyeliminował atuty Isnera czyli serwis. Sam posiada mocne podanie. Myślę że z Youzhnym da rade. H2h może nie fascynujące, ale wyżej oceniam obecnie dyspozycje Berdycha z tych meczów które widziałem na RG.
Kupon #1
⚽Holandia - Ghana Typ : 1 @ 1,30✅4:1
⚽Dolcan Ząbki - Górnik Zabrze Typ : X2 @ 1,26✅0:1
????Federer - Soderling Typ : 1 @ 1,20⛔6/3 3/6 5/7 4/6 ????
????Berdych -Youzhny Typ : 1 @ 1,40✅6/3 6/1 6/2
AKO KURS : 2,75 Bet-at-home
STAWKA : 3/10

STRATA⛔3

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

CRUZEIRO - SANTOS
Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,40
Bwin ⛔0:0
Dla mnie to ten mecz będzie świetnym widowiskiem zważywszy na to, że oba zespoły prezentują futbol na tak. Santos wiadomo, świetni w przodzie mimo iż bez Robinho, a z tyłu... równie słabi co dobrzy w ataku. Bo liczba straconych bramek do tych strzelonych jest niemal identyczna. Bilans 11-10 w bramkach. Santos w tym meczu oprócz absencji Robinho ma również problem bo nie zagrają Leo i Arouca. Tak więc na lewej obronie ma zagrac Alex Sandro a w środku pola zastąpic ma Arouce Rodriguinho. To spore osłabienia gdyż Leo często grał jako niemal skrzydłowy.
Fani Cruzeiro są rozczarowani, że ich zespół odpadł z CL, a teraz kiepsko spisuje się w pocżatkowej fazie Brasileiro. W dzisiejszym meczu rzecz jasna nie ma Gilberto z wiadomych przyczyn. Cruzeiro będą bardzo zmotywowani by wygrac ten mecz, Santos ma taki atak, ze spokojnie może strzelic gola, ba nawet powinien. Crzueiro ma Klebera i Thiago Ribeiro na których może liczyc zawsze. Wierze w dobre widowisko i kilka bramek powinniśmy ujrzec tak sądze ;)
CRUZEIRO: Fábio- Jonathan, Gil, Thiago Heleno , Diego Renan- Fabinho, Marquinhos Paraná, Henrique,Roger (Pedro Ken)- Kleber, Thiago Ribeiro
SANTOS: Felipe- Pará, Edu Dracena, Durval, Alex Sandro-Rodriguinho, Wesley, Marquinhos, Paulo Henrique- Neymar, André
VS
FLUMINENSE - VITORIA BAHIA
Typ: Fluminense @ 1,50 Bwin ✅2:1
Wygrana w derbach, wygrana z Atletico Mineiro. Dobra gra formacji ofensywnej z Dario Concą i Fredem na czele zaowocowała tym, że Fluminense obecnie jest w czołówce tabeli. Może się tam utrzymac w dalszym ciągu, dzisiaj czeka ich mecz z Vitorią Bahia, która jak niejednokrotnie było już podkreślane na wyjazdach zawodzi. Na Maracanie będize im cięzko, oni dobrze radzą sobie głównie w Salvadorze. Tak jak mówie zespół Vitorii głownie punktuje u siebie. Fluminense ostatnio zaczęło grac coraz lepiej, początki z nowym trenerem Mauricy Ramalho nie były najlepsze. Ale poprawe gry było widac już w meczu z Corinthians mimo iż tamto spotkanie zostało przegrane 0:1 to Flu na to nie zasłużyli. Smiem stwierdzic że skrzywdził ich też sędzia odgwizdując niesłusznie w paru przypadkach spalonego. Okazji na gole mieli więcej, szkoda że Fred wtedy nie był skuteczny. Kolejy mecz to słynne derby Flu-Fla i popis gry Dario Concy. Świetna asysta przy golu Rodriguinho i ładna bramka strzałem z dystansu dała Flu wygraną 2:1. Fred jest bardzo zmobilizowany na ten mecz, mówi że musza od samego poczatku narzucic swoje warunki.
Nie dośc że Vitoria słabo na wyjazdach to w dodatku w zespole kilka ważnych absencji. Zabraknie bramkarza Viafary, ponadto także zabraknie Uellintona, Ramona, Ricardo Conceicao. Wszyscy gracze bardzo ważni dla zespołu. Licze na przekonującą wygraną Fluminense. Można nawet pomyślec o handi moim zdaniem. Sam też tak chyba spróbuje.
FLUMINENSE: Rafael-Mariano, Gum, Leandro Euzébio ,Carlinhos- Diogo, Diguinho, Marquinho, Darío Conca- Rodriguinho, Fred
VITÓRIA: Vinicius-Jonas, Renię, Wallace, Egidio-Vanderson, Neto Coruja, Marconi, Evandro- Lenilson, Júnior

Kupon #2
⚽Cruzeiro - Santos Typ : Powyżej 2,5gola @ 1.40⛔0:0
⚽Fluminense - Vitoria Typ : 1 @ 1,50✅2:1
AKO KURS : 2,10 Bwin
STAWKA : 3,5/10
STRATA⛔3,5

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

CORINTHIANS SAO PAULO - INTENACIONAL PORTO ALEGRE
Typ : X2 @ 2,00 Bwin
Dzisiaj mecze trudne do przewidzenia, ale mnie zaciekawił typ na brak porażki Internacionalu z Corinthiansem. Timao póki co wygrywają mecz za mecze, a wiadomo że nic nie trwa wiecznie, szczególnie w takiej lidze jaką jest Brazylijska. Każdy z zespołów swoje musi przegrac. W dodatku w dzisiejszym spotkaniu Mano Menezes nie ma do dyspozycji Jorge Henrique, Chicao, Moacir, Rolando i chyba Souza też nie zagra. To bardzo komplikuje i tak słabą gre w ofensywie zespołowi. Jorge Henrique pewnie zastępowac będzie Dentinho, gracze o podobnej charakterystyce, tzw dryblerzy-sprinterzy. Na szpicy ma zagrac Iarley. W ostatnim meczu Corinthians jaki mialem okazje oglądac przeciwko Fluminense jedyne zagrożenie jakie sobie stwarzali to po stałych fragmentach gry. Przeciwko Santosowi z tego co słyszałem mimo iż wygrali 4:2 to posiadanie piłki mieli w granicach 35%. Coś jak Inter a&#39;la Mourinho. Można powiedziec że Menezes to podobny typ trenera. Timao nie przekonują stylem , ale sa efektywni.
Internacional obecnie na przeciwległym biegunie aniżeli Corinthians. Zwolnili trenera, który wymyślał różne ustawienia taktyczne. Teraz zawodnicy mają więcej luzu, od razu dało to efekt i Inter wygrał 4:1 z Atletico Paranense. Inter także ma kilka braków, ale potencjał w tym zespole drzemie ogromny, potzreba im tylko odpowiedniego przywódcy na ławce trenerskiej. Inter w tym meczu bez D&#39;Alessandro i Nei. Wierze że postawią spory opór gospodarzom i są w stanie wywieśc stąd conajmniej oczko. Jeżeli miałbym coś jeszcze w tym meczu stawiac to prędzej under niż over jak to wyżej było proponowane. To że statystyki na to wskazują to akurat oba zespoły obecnie nie grały jakoś super ofensywnej piłki, szczególnie Corinthians. Ale akurat dzisiaj ryzykuje typ X2.
CORINTHIANS : Felipe- Jucilei, Paulo André, William, Roberto Carlos- Ralf, Elias, Danilo, Bruno César- Dentinho, Iarley.
INTERNACIONAL : Lauro- Glaydson, Bolívar, Sorondo ,Kleber-Sandro, Guiñazu, Andrezinho ,Giuliano-Walter, Alecsandro.
Kupon #3
⚽Corinthians - Internacional Typ : X2 @ 2,00⛔2:0
⚽Niemcy - Bośnia i Hercegowina Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,80✅3:1
AKO KURS : 3,60 Bwin
STRATA⛔2

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
World League
Czas wkońcu przerwac to pasmo porażek, bo normalnie trafiac mnie zaczyna już ...
A propo analiz to odsyłam do działu LIGA ŚWIATOWA, tam obszernie opisałem dlaczego tak sądze i stawiam ;)http://forum.bukmacherskie.com/f32/liga-swiatowa-2010-a-45081-2.html#post1659293
Kupon #4
:siata:Brazylia - Bułgaria Typ : Bułgaria +2,5seta @ 1,55✅3:1
:siata:Kuba - Argentyna Typ : Kuba -1,5seta @ 1,22✅3:1
AKO KURS : 1,89 Bwin
STAWKA : 6/10
ZYSK : ✅5,34

Kupon #5
:siata:Włochy - Francja Typ :Francja @ 2,35⛔3:0
AKO KURS : 2,35 bet-at-home

STRATA⛔2

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wczoraj miałem okazje oglądac kilka meczów. Widziałem całe spotkanie Brazylijczyków z Bułgarami, chwilami przełączałem na spotkanie Rosjan z USA. Apropo meczu Rosji to zgadzam się z poprzednikami, że USA nie ma lidera w ataku, Salmon, Anderson i Patak nie radzili sobie kompletnie ze ścianą rywali. Nie ma się co dziwic zresztą, obaj nie dysponują również jakimiś super warunkami, bardziej bazują na szybkości niż potencjale w ataku. W pamięci utkwił mi moment z 2 seta kiedy Amerykanie prowadzili 19-13, a przegrali tą partie! Wtedy już byłem przekonany, że zakończy się na 3-0 ten mecz. Także podobała mi się gra Muserskiya. Warunki imponujące, do tego serwis z wyskoku. Czyżby Rosjanie doczekali się nowego Kazakowa? Również Taras Khtey potwierdził dobra forme jaką prezentował w klubie z Biełgorodu. Zdziwiony jestem statystyką Maxima Mikhaylowa. Wg FIVB zdobył tylko 6pkt w tym meczu, a miałem wrażenie że częściej atakował skutecznie. W sumie czasem zmieniał go Poltavskyi i to głownie dzięki Semenowi udało się zniwelowac strate w drugim secie. Dzisiejszy mecz może wyglądac bardzo podobnie, USA może i są w stanie wygrac jedną partie, ale chyba nic więcej. Podobnie jak poprzednicy proponuje

ROSJA - USA Typ : Rosja -1,5seta @ 1,52 Tobet
ROSJA -9,5pkt @ 1,85 Tobet

Nowy Kazakow w akcji - Dmitryi Muserskiy :wink:
-----------------------
Do tego kuponu dokładam typ na Vitorie Bahia, Chłopaki w dziale Brasileiro polecają, a ja mam podobne zdanie wiec nie będe zbytnio się rozpisywał na ten temat tylko odsyłam do działu http://forum.bukmacherskie.com/f167/campeonato-brasileiro-2010-a-44762-3.html#post1661869

Kupon #6

:siata:Rosja - USA Typ : Rosja -1,5seta @ 1,52✅3:1
⚽Vitoria Bahia -Atletico Paranense Typ : Vitoria @ 1,75✅1:0
AKO KURS : 2,66 Tobet
STAWKA 4/10
ZYSK✅6,64

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
SANTOS - VASCO DA GAMA
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,62 Bwin
Ostatnio 0:0 z Cruzeiro po meczu, który zawiódł obserwatorów. Mało skladnych akcji, mało emocji i zero bramek. Kursy na Santos są przesadzone! Gdzie można wystawic @1,35 na taki mecz z Vasco da Gama?! Przecież kursy były podobne kiedy na Villa Belmiro przyjeżdzały zespoły pokroju Rio Branco czy Mirassol z Campeonato Paulista. Dla mnie więc to kursiwo to straszne nieporozumienie. Owszem Santos jest tutaj faworytem , ale nie warto stawiac po takim kursie. Zdecydowanie bardziej podoba mi się typ na to że oba zespoły strzelą gola. W środe z Cruzeiro bez bramek co jakby nie odzwierciedlało możliwości Santosu. W ogóle był to jeden na 10 meczów(zaliczają się i te z CdB i Paulisty) przypadek kiedy Santos w ostatnim czasie w meczu nie strzelił jak i zarazem nie stracił bramki! Wcześniejsze mecze to istna kanonada goli w ich meczach. Dzisiaj Santos osłabiony brakiem Robinho o czym wie już kazdy bo przecież on jest na kadrze, ponadto nie będzie Neymara i Aroucy. Do składu wraca lewy obrońca Leo. W ataku ma zagrac duet Madson - Andre wspierany przez Paulo Henrique Ganso. Jest również Wesley, tak więc gola powinno się udac im strzelic, a obrona jak gra, kazdy kto obserwuje ich mecze wie bardzo dobrze.
Vasco da Gama troche zawodzi swoich kibiców, którzy już obawiają się żeby nie powtórzyła się historia z 2008r kiedy to musieli opuścic szeregi najlepszych i grac w SerieB. W zespole Vasco ma zabraknąc napastnika Eltona i pomocnika Niltona. Gdyby zagrac mógł Neymar mecz pewnie okrzyknięty by był pojedynkiem tegoż zawodnika z Phillipe Coutinho. Obaj niezwykle młodzi i niezwykle utalentowani. Co tu będe więcej czarował, stawiam że oba zespoły strzelą po conajmniej jednej bramce! Kurs do dubla w sam raz ;)
SANTOS : Rafael- Pará, Durval, Edu Dracena ,Léo- Rodriguinho, Wesley, Marquinho, Paulo Henrique Ganso- Madson, André.
VASCO : Fernando Prass- Élder Granja, Dedé, Cesinha, Ernani- Souza, Léo Gago, Rafael Carioca, Jefferson- Philippe Coutinho,Rafael Coelho
--------------------
VS

SAO PAULO - GREMIO PORTO ALEGRE
Typ : Sao Paulo @ 1,70 Bwin
Sao Paulo bez wygranej w dwóch kolejkach, remis z Guarani i porażka z Goias 1:2. Warto powiedizec że oba mecze na wyjeździe, a wiadomo nie od dzisiaj że SPFC najlepiej czuje się na Morumbi gdzie dzisiaj odbędzie się dzisiejszy mecz właśnie. Można pisac różne rzeczy, że Sampa bez formy itp, ale ja liczę na ich przełamanie bo przecież w ostatnim czasie grali bardzo dobrze, odkąd do klubu trafił Fernandao to Sao Paulo zaczęło wygrywac mecz za meczem i to nie z byle kim bo triumfy z Cruzeiro, Internacionalem i Palmeiras. Wpadki wyjazdowe z Guarani i Goias można trochę wytłumaczyc tym, że Sao ciezko gra się z zespołami skupionymi tylko na defensywie.
Gremio w dzisiejszym meczu osłabione i to dośc poważnie. Po raz kolejny zabraknie Jonasa i Borgesa w napadzie. Mario Fernandez, William Magrao, Adilson, Joilson i Uendel. Tak więc problem jest ogromny! Za dobry wynik ma odpowiadac Fabio Rochemback i Maylson. W dodatku gdy dodamy do tego bardzo słabą dyspozycje tego zespołu w meczach wyjazdowych. W poprzednim sezonie udało im się na wyjeździe triumfowac bodaj tylko raz i to w samej końcówce sezonu! W dodatku Gremio nie wiedzie się w potyczkach wyjazdowych z Sao Paulo. Ostatnio przegrywają je seryjnie, a dodajac osłabienia i możliwośc przełamania się SPFC zdecydowanie wybieram typ na gospodarzy tego meczu ;)
SAO PAULO : Rogério Ceni- Alex Silva (Jean), Xandão, Richarlyson-Cicinho, Rodrigo Souto, Hernanes, Marlos e Junior Cesar- Dagoberto (Marcelinho Paraíba), Fernandão.
GREMIO : Vitor- Edílson, Rodrigo, Ozéia,Bruno Collaço-Fernando (Henrique), Fábio Rochemback, Maylson ,Hugo- Roberson, Willian.
-----------------------
Kupon #7
⚽Santos - Vasco Da Gama Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,62⛔4:0
⚽Sao Paulo - Gremio Porto Alegre Typ : SPFC @ 1,70✅3:1 AKO KURS : 2,75 Bwin
STAWKA 4/10
STRATA⛔4

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
MŚ - długoterminowe typy na faze grupową ;)

⚽MEKSYK AWANSUJE Z GRUPY A ? TAK @ 1,80 bet-at-home

Dla mnie czarnym koniem tych Mistrzostw Świata będzie Meksyk. Myślę że o awans z grupy mogą się spokojnie pokusic mając bardzo wyrównaną grupe, ale nie ma tam potentatów,a obecna Francja jest do ogrania dla każdego.
Co prawda i znajduje się w niej gospodarz, a wszyscy już piszą, że swoim pomagają ściany. Jednak ja sądze że nie ma się co tak tym sugerowac. Potencjał RPA jest marny.Urugwaj ma super duet z przodu Forlan - Suarez. A więc dlaczego Mexico? A dlatego, że ich skład i styl gry może się podobac. Miałem okazje oglądac ich ostatnie mecze i analizowałem także spotkanei z Anglikami na Wembley.
Ich skład to istna mieszanka wybuchowa graczy niezwykle utalentowanych z zawodnikami doświadczonymi. Do grupy doświadczonych można zapisac Marqueza, Salcido i Osorio, a więc trzon defensywy mamy bardzo doświadczony. A to podstawa dobrego zespołu. Idąc dalej w pomocy mamy Andersa Guardado z Deportivo La Coruna. w ataku to już istna bolączka dla trenera na kogo ma postawic. Vela, Dos Santos, Hernandez to gracze niezwykle utalentowani, wydaje się, że obecnie to właśnie to trio utworzy linie napadu, ale nie należy zapominac jeszce o Guillermo Franco i Cuathemocu Blanco. Ten drugi mimo iż 37 letni to nadal potrafi kapitalną piłką obsłużyc partnera. Na końcówki na pewno się przyda. A jest jeszcze gracz który może nie jest na tyle znany fanom w Europie, mowa o Pablo Barrera, typowy joker, jakiego chciałoby miec wielu szkoleniowców. Przebojowy, potrafi dryblowac i z niesamowitym ciągiem na bramke rywali.
Co rusz słyszy się o tym jak dobrze młodzi Meksykanie spisują się w Mistrzostwach Świata u17 czy u19. Zajmują tam dobre miejsca, to wcale nie jest dzieło przypadku, poprostu dobry system szkolenia i talenty pokroju Veli czy Geovaniego dos Santosa. To może byc ich mundial i chciałbym żeby tak też się stało:wink:

Drużyna Meksyku ...

...i przepiękna fanka tego zespołu :*:cool:

----------------------------------------
:
nozna: WYGRA GRUPE E ? HOLANDIA @ 1,50 bet-at-home W ankiecie na to kto zostanie MŚ oddałem głos na reprezentacje Holandii. Mają bardzo dobry zespół. Już podczas Euro 2008 pokazali kawał dobrej piłki. Teraz za czasów van Marwijka udoskonalili jescze defensywe i wyglądają naprawde mocno. Mecze sparingowe robią wrażenie. Grają poukładaną i skuteczną piłkę. Wrażenie robią formacje ofensywne. Van Persie, Sneijder, Robben, van der Vaart, a są przecież jeszcze Afellay czy Huntelaar. Oranje zawsze grają ciekawie, teraz tak jak mówie do tego pewnie spisują się w defensywie, w eliminacjach mało bramek stracili. Pewny bramkarz Stekelenburg, dobry środek z Heitingą i Mathijsenem. Włączanie się bocznych obrońców to zawsze domena Pomarańczowych, obecnie bardziej ofensywna wydaje się prawa strona z van der Wielem niż lewy bok z nieco starszym już van Bronckhorstem. W środku pola wojownik Van Bommel, takiego kogoś brakowało za na poprzednim turnieju, ale nie było mu wtedy po drodze z Van Bastenem. Może Davids to z niego nie jest, ale walki nie można mu odmówic. A ofensywa mówi sama za siebie. Wspomnieni wyżej gracze mieli bardzo dobry sezon. No może jedynie Van Persie długo pauzował z powodu kontuzji, ale mecze z Ghaną i Meksykiem pokazały że po tym już nie ma śladu nawet. piękne gole jakie strzelił Mkesykanom. Holendrzy będą się liczyc na tym turnieju! Grupe mają do przejścia, Kamerun i Dania pewnie powalcza o 2msc w tej stawce. Japonia chyba za słaba fizycznie na pozostałe zespoły. Idąc dalej w przypadku awansu z pierwszego miejsca Pomarańczowi trafią w 1/8 finału na kogoś z grupy gdzie są Włochy, Paragwaj, Słowacja i Nowa Zelandia. Na chwile obecną ciężko przewidziec kto by to był rywalem Oranje, ale na pewno zespoły w zasięgu. Idąc dalej niestety Holandia może trafic na Brazylie jeżeli ta zajęła by pierwsze miejsce w swojej grupie śmierci z Portugalią i WKS. Tutaj już się zaczną schody, ale przecież nie wszystko będzie tak przewidywalne. Aby wygrac Mundial trzeba wygrywac z potentatami, a Brazylia jest do pokonania jak najbardziej.
Holendrom kibicuje od kilku lat i na tej imprezie nie będzie inaczej :wink:
W grupie czekają ich mecze z Kamerunem, Japonią i Danią a to co obecnie grają Pomarańcze to majstersztyk więc pierwsze miejsce w grupie to sądze bardzo rozważny typ. Z Robbenem jest lepiej niż przewidywano i leci do RPA. Może nie zagra w początkowej fazie turnieju, ale ma go i tak kto zastąpic.
Zabójczy tercet Pomarańczowych :wink:
-----------------------------
⚽WYGRA GRUPĘ B ? ARGENTYNA @ 1,45 bet-at-home
Wszyscy jadą po Maradonie, że słaby trener itp. Może i jest w tym dużo prawdy, ale majac w grupie Koree Płd, Grecje i Nigerie nie wyobrażam sobie innego scenariusza niż awans z pierwszej pozycji Albicelestes do 1/8 finału a co dalej to będe bacznie obserwował podczas fazy grupowej.
------------------------------
⚽AWANS Z GRUPY C ? USA @ 1,70 bet-at-home
Anglicy chyba poza zasięgiem chociaż nie ma co przekreślac szans Jankesów w tym starciu. Jak pokazał ubiegłoroczny Puchar Konfederacji to USA jest świetnym zespołem. Wtedy grali kapitalnie. Stawiam na ich awans z grupy z tego względu, że oprócz Anglików za rywali mają Algierie i Słowenie, a więc rywali co tu dużo mówic słabszych od USA. Donovan, Dempsey, Bradley czy obrońca Bocanegra. Skład ciekawy i na awnas ich stac a kurs oceniam za bardzo ciekawy ;)
---------------------------------
⚽AWANS Z GRUPY D ? NIEMCY @ 1,15 bet-at-home
Kurs malutki, ale dokladam ten typ do kuponu bo Niemcy to zawsze Niemcy. Serbia nie błyszczy w sparnigach, Australia to nie to co za Hiddinka, a Ghana bez Essiena i to już nie taki potencjał jak w 2006r kiedy to czołowi gracze byli u szczytu swoich karier. Za przykład możńa podac Appiaha, ktory w ostatnim czasie zagrał może z 5 meczów w barwach klubowych, Muntari gra słabo, a w oczach mam jego dośrodkowania w ...trybuny w barwach Interu :p Dla mnie Ghana może nie awasnwoac. Niemcy to Niemcy jak pisałem, To może byc mundial Ozila i Podolskiego, a odkryciem może byc Mueller. W Klose nie wierze, już bardziej Poldi pokazuje się z zdecydowanie dobrej strony. Niemcy awans i tyle w temacie.
-----------------------------------
Kupon DŁUGOTERMINOWY
⚽Awans z Grupy A ? Mexico @ 1,80
⚽Wygra Grupe B ? Argentyna @ 1,45
⚽Awans z Grupy C ? USA @ 1,70
⚽Awans z Grupy D ? Niemcy @ 1,15
⚽Wygra Grupe E ? Holandia @ 1,50
AKO KURS : 7,65 bet-at-home
STAWKA : 48zł
EW WYGRANA : 367,38zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
No to zaczynamy Mundial! :cool:
Typy na dzisiejszy dzień, a w zasadzie typ bo spotkania Urusów z Francuzami nie będe ruszał. Będe tam kibicował Urugwajowi, bo Francuzom z Domenechiem nie da rady kibicowac... A Suarez z Forlanem to dobrzy zawodnicy więc oby postrzelali Żabojadom ;)
O tym dlaczego Meksyk wygra ten mecz pisałem wyżej sporo kiedy analizowałem kto awansuje z grupy A. Póki co żadnych dodatkowych obserwacji nie mam, bo przecież to dzisiaj dopiero inauguracja MŚ. Stawiam na Meksyk po takim kursie w meczu z gospodarzami.

Kupon #8

⚽RPA - Meksyk Typ : 2 @ 2,55⛔1:1
AKO KURS : 2,55 Betsafe
STAWKA : 3/10
STRATA⛔3

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jeszcze lekko uderzam w dzisiejsze mecze LŚ, lekko bowiem bazuje na obserwacjach zespołów z poprzedniego weekendu.
Nie wierze że Niemcy zagrają na Kubie dobre spotkanie. Grozer zostanie pewnie wyeliminowany z gry poprzez blok Kubańczyków, a jeżeli Grozer sobie nie poradzi to Schwarz tymbardziej. Jeśli tylko Kubańczycy się nie zagotują powinni wygrac dośc łatwo ten mecz Stawiam na handi punktowe, które jest do zaakceptowania moim zdaniem.
Rosja dobrze zagrała z USA, Egipt sprawił niespodzianke z Finami, ale dzisiaj chyba inny wynik niż 3:0 dla Sbornej mnie zdziwi.
Myślalem jescze aby postawic na Argentyńczyków w starciu z Polakami bo coś mi podpowiada, że własnie przegramy dzisiejszy mecz... to jednak się powstrzymuje od typu i będe kibicował jak na kibica przystało swoim ;)
Kupon #9
:siata:Kuba- Niemcy Typ : Kuba -12,5pkt @ 1,85✅76-61
:siata:Rosja - Egipt Typ : Rosja -2,5seta @ 1,42⛔3:1
AKO KURS : 2,63 Tobet
STRATA⛔2

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Mundial rozpoczety. W miare możliwosci będe starał się komentowac to co wydarzyło się w danym dniu i jakoś przeanalizowac to co może się wydarzyc w dniu kolejnym.
Zaczęło się obiecująco od meczu RPA z Meksykiem. Meksyk miał przewage, stworzył sobie więcej okazji na gole, ale padł remis 1:1. Gospodarze moga więc byc usatysfakcjonowani tym rezultatem bo w całym meczu nie grali aż tak dobrze. Owszem w końcówce był ten strzał w słupek, ale to bardziej przypadkowe trącenie piłki niż stzrał. Bramka Tshabalali trzeba przyznac bardzo efektowna. Wyrównanie Marqueza jak najbardziej natomiast należało się Meksykanom z przebiegu tego spotkania. Czy podział punktów jest tutaj zasłużonym rezultatem? Śmiem w to wątpic, bo to Mexico było bardziej zespołem starającym się i dążącym do wygrania. I jeszcze tylko słowo o bramkarzu Perezie. Dobrze, że dzisiaj naprzeciwko było tylko RPA i sytuacji oni nie stwarzali bo kazdy kontakt tego goalie z piłką to niepewna interwencja. Mam nadzieję że Aguirre w kolejnym meczu postawi już na Ochoe. Wracając jescze do meczu i sytuacji z nieuznanym golem to w pierwszej chwili byłem w szoku że sędzia nie uznał tam bramki, ale potem jak w studio wytłumaczyli to musże powiedzec, że arbitrzy w tym meczu spisali się bardzo dobrze. To samo miało miejsce w drugim pojedynku tego dnia. Oby tak dalej pracowali panowie z gwizdkami!
O meczu Francuzów z Urugwajem można napisac poprostu NIEDOSYT! &quot;Kończ waść wstydu oszczędź&quot; - te słowa natomiast jak ulał pasują do Raymonda Domenecha. Przecież pod jego wodza nie da się Francuzów oglądac, już nie wspominając o wynikach, bo te oprócz fartownego wicemistrzostwa w 2006r są tragiczne. Zero taktyki w ich grze, każdy na chama pcha się akcjami indywidualnymi, zero pomysłu na zespołowe rozwiązanie akcji. W dodatku decyzje personalne bardzo dziwne. O braku powołań dla Ben Arfy, Nasriego czy Benzemy nie ma co wspominac, ale co dizsiaj przez 75min pobytu na boisku robił Govou?! Anelka nie lepszy... Dlaczego Malouda, który jescze jako tako ciągnął gre tego zespołu usiadł na ławce? Oprócz trenera tego nie wie nikt. W dodatku konflikty wewnątrz zespołu. Mam nadzieje żę Francuzi wyjadą po 3 meczach do domów z RPA!
---------------
Najbardziej widoczny piłkarz dnia - Geovanni dos Santos. Starał sie jak mógł, oddał bodaj najwięcej strzałow na bramke rywali i co wazne były to próby groźne po których mogły a nawet powinny paśc gole. Doprawdy dobry mecz w jego wykonaniu.

Za chwilę coś naskrobie na temat przemyśleń nad meczami jutrzejszymi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom