Zmieniam styl prowadzenia tematu. Nie będe podawał stawek , za ile gram bo to nikomu nie potrzebne. Przenosze się do na tzw jednostki w skali 1-10. Mam nadzieje że to nic nikomu nie przeszkadza
VS
SANTOS - GREMIO
Typ : Santos @ 1,53 Bet365 3:1
Pierwszy mecz 4:3 wygrali Gremio, ale przegrywali tam już nawet 0-2. Wszyscy nagle zaczeli się zachwycac, że w tym sezonie może im wkońcu uda się zdobyc jakieś trofea. W sumie tak samo zachwycano się Santosem, ale tutaj już te zachwyty mają jakieś potwierdzenie w grze w poszczególnych meczach. Potwierdzali swoją dyspozycje przez całą Pauliste a także we wcześniejsych rundach Copa do Brasil.
Dzisiaj Santos bez Aroucy, który jest zawieszony. Zastąpic go ma Rodriguinho. Wraca oczywiście Neymar, który nie grał w pierwszym meczu. Także Robinho po pauzie w meczu ligowym z Cearą będzie dzisiaj grał od początku. Ofensywa Santosu to gwarancja bramek w tym sezonie, nie pamiętam kiedy nie strzelili oni gola swojemu rywalowi...
Gremio tak jak pisałem niczym szczególnym mnie nie zachwycili w meczu z Corinthians który miałem okazje oglądac. Owszem brakowało tam Borgesa i Jonas wszedł w końcówce ale i tak styl jaki sobie wyobrażałem mnie zawiódł totalnie. Santos jest bardziej zgrany i ich akcje są o wiele bardziej rozgrywane z polotem czym potrafią zaskoczyc każdą defensywe. Ja w tym meczu stawiam na Santos chociaż kurs nie jest powalający
SANTOS :
Felipe- Pará, Edu Dracena, Durval, Léo- Rodriguinho, Wesley, Paulo Henrique Ganso- Neymar, André, Robinho
GREMIO :
Victor-Joílson, Ozeia, Rafael Marques, Edílson-Adilson Willian Magrão, Hugo, Douglas- Jonas, Borges.
http://www.youtube.com/watch?v=C-Ynymiky3I
-----------------------
VS
VITORIA BAHIA - ATLETICO GO
Typ : Vitoria @ 1,80 Bet365 4:0
Na mecz w Salwadorze niby po głowie chodzi
typ na zwycięstwo Vitorii Bahia która u siebie jest diabelsko mocna. Goianense jako beniaminek dobrze wystartowali w Brasileiro gdzie urwali pkt Gremio i sprawili wiele problemów Fluminense, wygrali także pierwszy mecz z Vitorią w CdB i teraz pytanie czy są w stanie zdziałac coś dzisiaj ? Kilku zawodników z Vitorii którzy nie wystąpili w spotkaniu pierwszym wraca na rewanżowe starcie. Mowa tutaj o Ramon, Bida, Egídio, Nino i Renato.
W ekipie gości braknie dwóch ważnych ogniw. Chodzi o Robstona i Rodrigo Tiui. Robston w tegorocznej Copie do Brasil strzelił już 4 gole. Rodrigo Tiui zanotował 3 trafienia. Dodam tylko że Atletico GO w tegorocznej Copie jak policzyłem strzelili 11 goli czyli wychodzi z tych wyliczeń że wspomniana dwójka ma aż 7 trafień! Także dodając do tego że Vitoria to ekipa stricte własnego podwórka warto na nich dzisiaj zainwestowac moim zdaniem
VITORIA :
Viáfara- Nino Wallace, Reniê, Egídio- Vanderson, Uellinton, Ramon, Bida-Elkesson, Júnior.
ATLETICO GO :
Márcio- Márcio Gabriel, Jairo, Gilson,Thiago Feltri- Pituca, Agenor, Ramalho,Erandir- Marcão, Juninho
----------------
VS
SAO PAULO - CRUZEIRO
Rzeczywiśćie Fernandao dobrze wprowadził się do zespołu Sao Paulo, ale te komentarze w stylu o tym jak to odmienił diametralnie gre Sampy troszkę przedwczesne moim zdaniem. Owszem asysta piętą przy jednej z bramek w meczu z Cruzeiro przed tygodniem przepiękna. Ale poczekajmy jeszcze z tym ocenianiem jego wkładu w gre Sao Paulo. Tak jak
kapszti pisze to ostatnio SPFC gra bardzo chimerycznie. Z Universitario męczyli się niesamowicie. Z Cruzeiro mieli dwie/trzy okazje i strzelili dwa gole. Skutecznośc godna pozazdroszczenia, ale to Cruzeiro zmarnowali mnóstwo okazji. Po jednym ze strzałów piłka odbiła się najpierw od jednego słupka, przeszła po linii bramkowej i trafiła w drugi słupek! Cruzeiro cisnęło ale nie strzelili nic, sam nie wiem jak tego dokonali...
Jeżeli idzie o Sao Paulo to do składu wraca Miranda po absencji w pierwszym meczu i razem z Alexem Silvą i Richarlysonem ma utworzyc linie defensywną bo Ricardo Gomes znowu zamierza zagrac w ustawieniu 3-5-2.
Oczywiście w ataku zacząc ma Fernandao, a na ławce Washington. Tak więc braków kadrowych nie ma.
Raposa do mcezu także przystępują w najmocniejszym zestawieniu chociaż pewne obawy są związane z absencjami Jonathana i Klebera, ale jak powiedział Adilson Batista w takim meczu trzeba zaryzykowac i zawodnicy muszą dac z siebie wszystko. Gdyby jednak mieli nie zagrac to w ich miejsce wystąpią Elicarlos i Wellington Paulista. Wraca pauzujący za cz.kartrke w pierwszym meczu Leonardo Silva.
Przed rokiem także Cruzeiro rywalizowało z Sao Paulo w
Copa Libertadores. Wtedy Cruzeiro na wyjeździe wygrali 2:0 i jestem przekonany że taki sam wynik i dzisiaj wzieli by z zamkniętymi rękoma. Bo właśnie dwubramkowe zwycięstwo daje dogrywkę lub bezpośredni awans dalej.
SAO PAULO :
Rogério Ceni- Alex Silva, Miranda, Richarlyson- Cicinho, Rodrigo Souto, Hernanes, Marlos, Jorge Wagner- Dagoberto,Fernandão
CRUZEIRO :
Fábio- Jonathan (Elicarlos), Leonardo Silva, Thiago Heleno, Diego Renan- Fabrício, Henrique, Marquinhos Paraná, Gilberto- Thiago Ribeiro, Kleber (Wellington Paulista)
O jakieś sensowne propozycje do typowania chyba ciezko, przychyliłbym się do opcji że to Cruzeiro może zwyciężyc w tym meczu, tym razem też zastanawiam się ponownie nad overem i oba strzelą. Bo w zależnosci od tego jak mecz będzie się układał np przy prowadzniu 1-0 Cruzeiro w samej końcówce ruszy do wielkiej ofensywy więc kontry SPFC mogą coś ukłuc.
Kleber Propozycje typów na mecz :
Cruzeiro lub remis @ 1,60 Bet3652:0
Oba strzelą ? TAK @ 1,72 Bet365
---------------
Tak więc oto jak zagrałem na dzisiejszą noc :
Kupon # 58
Santos - Gremio 1 @ 1,533:1
Vitoria - Atletico GO 1 @ 1,804:0
AKO KURS : 2,74 Bet365
STAWKA 4/10
ZYSK 6,96
-----------------------------