Liga Europejska
Czas przelamac impas niemocy w ostatnim czasie. Może i
LE nie jest najlepszą metodą na to ale widze wiele ciekawych typów, niemal na kazdy mecz coś mi się widzi, tylko że wiadomo że nie wszystko wejdzie. Więc wybrałem takie komplikacje kuponów
Wklejam też swoje wszystkie analizy które napisalem w dziale
Liga Europejska a poniżej kupony. Do wszystkich typów oczywiscie nie ma analiz bo bym musiał cały dzień chyba pisac i pisac hehe
------------------------
VS
OSC LILLE - FC LIVERPOOL
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,63
Unibet
Lille, a raczej Liverpool czeka ciężkie zadanie w dniu dzisiejszym. The Reds są pod formą. Dodatkowo dzisiaj pare absencji w ich szeregach. Z pewnoscią nie zobaczymy Benayouna, Skrtela, Maxiego Rodrigueza. To co LFC gra ostatnio to miernota totalna. Już nie mówie tylko o wynikach tylko o stylu jaki prezentują w niektórych meczach. Przeciwko Wigan było widac taką niedokładnośc, brak siły rażenia mimo iż Torres wrócił zdaje się że na dobre. Jednak widze że w zapowiedziach m.in
France Football pozostawiają sobie furtke że może wystąpic albo N'Gog albo Torres od poczatku. Identycznie stawiają szanse na występ Kyrgiakosa lub Aggera i Lucasa lub Mascherano. Myślę że gdyby od poczatku mieli jeszcze nie zagrac Torres i Mascherano to byłby cios dla zespołu od samego trenera. Po kontuzji wrócil wkońcu za to Glen Johnson. Dodając jeszcze do mało efektownej gry małą skutecznośc zespołu i nieco underowe granie na wyjazdach spodzeiwam sie właśnie małej liczby bramek w tym meczu. Zresztą jeżeli idzie o sklad to różne źródla podają inaczej. Tak po zastanowieniu myślę że Rafa pośle najsilniejszy skład ale czy oni są w stanie zdobyc Stade de Lille Metropole?
Lille dzisiaj bez Debuchy, Gervinho, De Melo i Plestan. Wiadomo kluby francuskie lubią grac underowo. Może i w meczach Lille pada sporo bramek to w tym meczu raczej bym się tego nie spodziewał.
LILLE:
Landreau - Béria, Rami, Chedjou, Emerson - Balmont, Mavuba, Cabaye - Obraniak, Frau, Hazard.
LIVERPOOL : (4-2-3-1, probable):
Reina; Johnson, Carragher, Agger, Insúa; Mascherano, Lucas; Aquilani, Gerrard, Kuyt; Torres.
VS
BENFICA LIZBONA - Ol.MARSYLIA
Typ : Benfica @ 1,90
Unibet
Tak jak wspomniałem najbardziej ciekawy mecz moim zdaniem. Przyznałem że mam też w nim faworyta i takim w mojej opinii jest Benfica. Zespół ten gra naprawde świetnie. Akcje rozgrywane z polotem. Trio a nawet kwartek Aimar, Di Maria, Saviola, Cardozo rozumieją się bez słow. Dzisiaj mozliwe jest jednak rozpoczęcie meczu na lawece przez Aimara który leczył uraz w ostatnim czasie. Jego miejsce ma zając Carlos Martins. Również pozycja bramkarza tzn w miejsce Quima pewnie wskoczy Julio Cesar ktory broni w Lidze Europejskiej, a Quim w lidze Portugalskie. Ot taka reguła Jorge Jesusa ktory świetnie poukładal klocki w zespole. Do składu wracają Javi Garcia i Ramires ktorzy nie grali w meczu ligowym przeciwko Pacos Ferreira gdzie Benfa wygrała pewnie i przekonująco 3:1. Na Estadio Da Luz nie ma w tym sezonie na nich mocnych ! Jeżeli tracą już pkt to są to pojedyńcze wpadki jak w Pucharze Portugalii z Guimaraes. W lidze jedynie Maritimo potrafiło tutaj zremisowac 1:1. Reszta rywali wyjeżdzała bez niczego i często z bagażem straconych bramek w liczbie kilku o czym mówi bilans 36-5 w bramkach i 10-1-0 w meczach. W
LE również u siebie nie przegrali.
Dzisiaj plany postara się im pokrzyżowac OM. Ostatnio w lidze "błysneli" nieskutecznością w meczu z Lorient. Zmarnowali wiele tzw setek i zremisowali 1:1, a mogli doskoczyc do Bordeaux które zdaje się byc w dołku. W dzisiejszym meczu jak widac w skladzie poniżej Deschamps ma najlepsze co może miec do dyspozycji. Zastanawia się jednak czy wystawic Valbuene czy Ben Arfe. Ja bym wybrał tego drugiego bo gra ostatnio dobrze. Ogólem to będzie to dla nich ciężki mecz. O awansie w tej parze może decydowac szczegół jak chocby gol strzelony na wyjeździe. Dzisiaj jestem skłonny postawic na Benfice. Jak to napisali dizennikarze Tylko Piłki "
Bilans porażek Benfici z klubami francuskimi wciąż jest dziewiczy "
BENFICA :
Julio Cesar - Maxi Pereira, Luisao, David Luiz, Fabio Coentrao - Ramires, Javi Garcia, Carlos Martins, Di Maria - Saviola, Cardozo.
MARSYLIA :
Mandanda - Kaboré ( Bonnart), So. Diawara, Mbia, Taiwo - Lucho, Ed. Cissé(Kaboré), Be. Cheyrou - Valbuena (Ben Arfa), Brandao, Niang.
-------------------------
Na PW dostałem zapytanei co sądze o meczu
Atletico - Sporting Lizbona, a wiec odpowiem szerzej jeszcze w tym temacie. W ostatnim czasie Sporting jakby odzyskał siłe na co wskazuje kilka rezultatów zespołu w ostatnim czasie. Przekonujące wygrane z FC Porto, Evertonem i Belenenses.Czy to oznacza powrót na dobrą droge. Dzisaij czeka ich ciężki mecz na Vicencte Calderon. Atletico jest tyleż nieprzewidywalne że potrafi ograc Valencie 4:1 czy Barce 2:1 by polec z Almerią 0:1. Jednak kiedy grają u siebie to widac większą moc zespołu. Wtedy akcje Reyesa czy Simao są o wiele lepsze niż na obcych stadionach.
Sporting nie najlepiej czuje się na obiektach w sąsiedniej Hiszpanii gdzie na 8 gier nie wygrali nic! Ledwo 2 remisy i 6 porażek.
Najrozsądniejszymi opcjami w mojej opinii na ten mecz są zwycięstwo gospodarzy i powyżej 2,5gola.
Typy : Atletico @ 1,75 Unibet
Powyżej 2,5gola @ 1,93 Unibet
Może słów kilka o faworytach buków tj Juventusie i Panathinaikosie. W sumei sam mam zamiar się skusic i postawic na oba typy z tymże powątpiewam że wszystko tak gładko i pięknie będzie dzisiaj wchodziło... Ale może pokolei.
VS
JUVENTUS - FULHAM
Typ : Juventus @ 1,55
Unibet
Stara Dama wygrala z Fiorentiną 2:1. Nie wiem jak wygladała w tym meczu gra. Wiem jednak że Manninger w bramce to zagrożenie bo jest niepewny przy wyjściach do dośrodkowań, a angielski zespół teoretycznie powinien byc w tym elemencie mocny. No ale słów kilka o absencjach to Buffon, Amauri, Chiellini, Giovinco i zawieszony Felipe Melo. W sumie nie widzę jakoś Fulham na boisku we Włoszech. Nie dośc że w PremeierLeague nie radzą sobie na wyjazdach, do tego teraz dojdzie obcy kraj, zupełnie inny klimat. Inna atmosfera. To wpłynie z pewnością na poczynania na murawie. Fulham już dało się zdominowac Szachtarowi który gniótł ich niemiłosiernie ale miał w bramce Schwarzera który wybronił im awans. Dodatkowo dzisaij Fulham bez swojego kapitana Danny'ego Murphy. Dodatkowo kontuzjowani sią Johnson, Dempsey i Pantsil. A więc trzon zespołu z Londynu w mojej opinii. Dodatkowo Nicky Shorey i Stefano Okaka Chuka nie mogą grac w pucharach. Tak więc kilka absencji jak widac się uzbierało.
Juve w historii z Anglikami u siebie radził sobie dobrze( 10zwycięstw, 4 remisy 3 porażki). Tak wiem to tylko statystyki i wielu ich nie lubi słuchac nawet, ale przytaczam jako ciekawostke. W sumie tak się zastanawiam to coraz ciekawiej wygląda mi ten typ na zwycięsto Juventusu i kto wie czy się nie skusze
No, ale może
MadAngel mnie od tego odprowadzi w co raczej wątpie bo sam pewnie będzie pisal analize pod Juve
----------------------------
Tak jak już mówilem równie ciekawie wyglada typ na
Panathinaikos a kto wie czy nawet nie lepiej. Ważną informacją której się doszukałem jest tutaj absencja bramkarza Tzorvasa. Jego ma zastąpic Galinovic który rywalizowal z Malarzem w poprzednim sezonie i tą rywalizacje wygrał. Wtedy to on bronił gdy PAO wygrywało m.in z Interem 1:0 czy Werderem 3:0. Doświadczenie w pucharach więc ma spore. W ataku D.Cisse, ktory strzela wiele bramek.
Standard jako mistrz ma dramatyczny obecny sezon.
LE to chyba dla nich ostatnia deska ratunku. W sumie to ja chyba odpuszcze ten mecz sobie bo gdzieś jakaś niespodzianka padnie o czym jestem przekonany. Niby malo rzeczy wskazuje że akurat w Atenach,ale mam jednak przeczucie że tak będize bo w defensywie PAO ma kilka braków.
Kupon #11
Benfica Lizbona - Ol.Marsylia Typ : 1 @ 1,901:1
Juventus - Fulham Typ : 1 @ 1,553:1
AKO KURS : 2,94 Unibet
STAWKA : 30zł
EW WYGRANA : 88,35zł
Kupon #12
Valencia - Werder Brema Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,651:1
Atletico Madryt - Sporting Lizbona Typ : 1 @ 1,750:0
AKO KURS : 2,88 Unibet
STAWKA : 30zł
EW WYGRANA : 86,63zł