>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

robson United xD - świat sportu i typów bukmacherskich

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Czas podsumowac miesiąc Luty.

Kupony : 40
Trafione : ✅16
Nietrafione : ⛔24
Suma stawek : 1160zł
Suma wygranych na kuponach : 1549,94zł
Zysk / Strata : ✅ 389,94zł
YIELD : 33,62%

W miesiąc MARZEC wchodze z optymizmem, typowanie pewnie rozpoczne w dniu jutrzejszym podczas &quot;Piłkarskiej środy&quot;. Mnóstwo meczow towarzyskich, które jak wiemy rządzą się swoimi prawami jednak i na tych zdarzeniach przy odpowiednien analizie i rozeznaniu idzie zarobic moim zdaniem.;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Piłkarska środa ;)
Anglia - Egipt
Synowie Albionu bez Bridge&#39;a który sam zrezygnował z kadry wskutek konfliktu z Terrym. Problemem Anglików od zawsze jest bramkarz. Dizsiaj w bramce ma zagrac Hart. Może nie jest to zbytnio doświadczony bramkarz, ale myślę że sobie poradzi bo Egipcjanie na Wembley sobie zbytnio nie pograją. Może i Zidan coś poszarpie, ale jakoś nie wierze w perspektywe remisu Faraonów w Londynie. Na lewej obronie ma zagrac Baines z Evertonu, w miejsce kontuzjowanego Ashleya Cole. Pomoc jak widac wygląda bardzo dobrze. A w ataku będący w wyśmienitej formie Rooney.
Oto przewidywane składy :
England: Hart- Brown, Terry, Upson, Baines- Lampard, Barry, Walcott, Gerrard- Rooney, Heskey.

Egypt: El Hadary-Fathi, Gomaa, Said, Nagy, Abd Rabo, Hassan, Ghaly, Moawad, Zidan, Moteab.

---------------------------------

Niemcy - Argentyna
Potencjał obu zespołów w ofensywie zawsze jest spory. Co prawda duet Klose - Podolski może nie błyszczy formą w Bundeslidze ale kiedy razem mają grac w reprezentacji to odzyskują dyspozycje z najlepszego okresu ich gry. Można by powiedziec że w kadrze potrafią. Gdyby jednak im nie szło to zawsze na ławce jest Cacau mający fenomenalny tydzień w którym w przeciągu 7 dni zdobył 7 goli !! Jestem pewny że i dizisaj dostanie swoje do pokazania się w 2połowie. Argentyna jakim potencjałem dysponuje wie każdy. Gdyby jeszcze odpowiedni trener to poukładał to byłoby super. W ataku istny ból głowy na kogo postawic. Problem mają z bramkarzem i defensywą. Romero nie jest pewnym punktem, w obronie fatalnie grający w Bayernie Demichelis. Tak sobie myślę że na każde trafienie Argentyńczyków Niemcy odpowiedzą swoim i ujrzymy kilka bramek i ciekawy spektakl na Allianz Arena.
Oto jak mogą wyglądac wyjściowe składy wg Kickera :

NIEMCY : Adler - Boateng, Mertesacker, Tasci, Lahm - Schweinsteiger, Ballack - T. Müller, Özil, Podolski - Klose

ARGENTYNA : Romero - Rodriguez, Demichelis, Samuel, Heinze - Mascherano - Veron - Gutierrez, di Maria - Messi, Higuain

-----------------------------

Słowenia w ostatnim czasie jest dobrym zespołem. Szczególnie na własnych śmieciach gdzie kazdy pamięta co zrobili z Polakami dosłownie nie dając im wyjśc z własnej połowy. To była miazga. Także u siebie pokonali Rosjan w barażach gdzie rywale mieli mało do powiedzenia. Teraz przyjeźdza do nich Katar bez żadnych znanych mi nazwisk. Jedynie Katar mi się kojarzy z tym jak jestem chory :p A tak serio to Handanovic, Zlatko Dedic będący w formie który trafia w Bochum regularnie czy Novakovic to zawodnicy którzy powinni u siebie wygrac moim zdaniem.

Kupon #1

⚽Anglia - Egipt Typ : 1 @ 1,42✅3:1
⚽Niemcy - Argentyna Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,95⛔0:1
⚽Słowenia - Katar Typ : 1 @ 1,40✅4:1
AKO KURS : 3,88 Unibet
STAWKA : 30zł ⛔
EW WYGRANA : 116,30zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wczorajszy kupon a zarazem mecz Niemcy- Argentyna podsumuje tylko jednym słowem - ROZCZAROWANIE! Na boisku doslownie nic ciekawego się nie działo. Dośc powiedziec że pierwsza dogodna okazja na bramke to 45min i właśnie wtedy padł jeden jedyny gol tego spotkania. Po 30min nawet nie decydowałem się więcej oglądac tego meczu i szybko przełączyłem na Francja - Hiszpania i tam działo sie nieco więcej ;)
Cóż dzisiaj próbujemy z Brasileiro Paulista. Ostatnio tak wyszło że mniej przyglądałem się rozgrywkom pod względem &quot;typerskim&quot;. No ale kiedy zawodzą faworyci oprócz Santosu to tak trzeba było postąpic moim zdaniem. Nie było sensu szukac na siłe niespodzianek lub z uporem stawiac w kolejnych seriach gier na Palmeiras czy Sao Paulo liczac że tym razem nie zawiodą. Slaba dyspozcycja Palmeiras sprawiła że zespół ten spadł aż na 10 msc a przypomne że do fazy decydującej awansują czołowe 4 zespoły! Wczoraj przegrali z rewelacyjnym Santo Andre które obok Santosu bezsprzecznie dowodzi stawce.

VS

CORINTHIANS SAO PAULO - BOTAFOGO SP
Typ : Poniżej 2,5gola @ 2,00 Unibet

Na Pacembeu obecnie liczy się owszem Copa Libertadores, ale myślę że nikt nie przyjmie do świadomosci że mogłoby ich zabraknąc w decydującej fazie o prymat w stanie Sao Paulo. Dzisiaj nadarza się bardzo dobra okazja by się do tego celu przybliżyc bowiem czeka ich mecz z bezpośrednim rywalem tj Botafogo który obecnie wyprzedza Timao o 2pkt. Corinthians w poprzedniej kolejce przegrał z Santosem 1:2, ale Santos to obecnie poziom do którego nie dorównuje nikt w Paulsitao.
Siła Botafogo jest bez wątpienia defensywa, zaledwie 7 straconych bramek robi wrażenie. Jak na klub z mniejszym rozgłosem to nawet bym powiedział świetny rezultat. Nikt w Paulistao nie może pochwalic sie lepszym bilansem. Pod pewnym względem dorównuje im tylko Corinthians które straciło 9 goli. Tak więc spotkają się dwa najlepiej grające w defensywie zespoły. W ataku jak jedni i drudzy także nie grzeszą. Może i Corinthians ma Ronaldo, ale ten ma tyle kg nadwagi że ledwo się porusza po boisku, owszem jest blyskotliwy Dentinho ale u niego kłopty ze skutecznością. Trener Mano Menezes nie ma Roberto Carlosa i Williana do dyspozycji. W zespole Botafogo pauzuje napastnik Malaquais, a także pomocnik João Henrique.
COrinthians niejednokrotnie maja problemy z tymi nieco mniejszymi klubami. Ich wygrane nie są przekonujące. A i często zdarza się tak że nawet nie wygrywają. Dzisiaj ciężki mecz ich czeka. Moim zdaniem nie padnie za wiele bramek.

CORINTHIANS : Felipe- Alessandro, Chicão, Leandro Castán, Dodô; Ralf, Elias, Tcheco, Jorge Henrique- Dentinho, Ronaldo.

BOTAFOGO
: Wéverton-Jonas, Cleiton, Leandro Amaro,Andrezinho- Rodrigo Pontes, Augusto Recife, Ademir Sopa, Xuxa-William, Ricardinho.

-------------------------

Drugim z meczów który dzisiaj mnie interesuje to oczywiście spotkanie Santosu. Buki wystawiły krus @ 1,45 na ten mecz i rozważam opcje czy pokusic się i postawic na kolejną wygraną tego zespołu. Rzecz jasna zabraknie w składzie Robinho który czarował we wtorkowym meczu reprezentacji na Emirates gdzie zaliczył gola i asyste. Brazylia wygrała 2:0 z Irlandią.
Santos jest w wybornej dyspozycji bowiem wygrał 8 meczow z rzedu w Paulistao. Ostatnia porażka datowana na 24 stycznia. W porównaniu ze składem z klasyku przeciwko Corinthians jedynie Leo zajmie miejsce Pary na lewej obronie.
Trener gospodarzy nie ma do dyspozycji dwóch obrońców zawieszonych za kartki tj Cléber i Márcio Santos. Ogólnie to Paulista Jiundui gra bardzo słabo. Punkty potrafią urywac wyłącznie zespołom porównywalnie słabym jak oni tj Rio Claro, Monte Azul itp. Myślę że Santos powinien sobie poradzic i po raz kolejny wygrac.

SANTOS : Felipe- Roberto Brum, Edu Dracena, Durval, Léo- Arouca, Wesley, Marquinhos, Paulo Henrique Ganso- Neymar, André.

Paulista Jiundiai - Santos Typ : 2 @ 1,45 Unibet

Kupon #2

⚽Corinthians - Botafogo SP Typ : Poniżej 2,5gola @ 2,00✅1:1
⚽Paulista Jiundiai - Santos Typ : 2 @ 1,45✅2:3
AKO KURS : 2,90 Unibet
STAWKA : 30zł
EW WYGRANA : 87zł✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

FC KOELN - BAYERN MONACHIUM
Typ : Bayern @ 1,45 Unibet

Po ostatniej kolejce kiedy Bayern wygrał z HSV 1:0 a Leverkusen stracili punkty z Koeln Bawarczycy po blisko dwóch latach przerwy ponownie mogą pochwalic się 1msc w tabeli Bundesligi. To wręcz niesamowite że tak długą przerwe mieli. I tutaj pojawia się pytanie cyz utrzymają tą dyspozycje do końca rozgrywek czy też dadzą się jeszcze wyprzedzic APtekarzom bądź Schalke. Dzisiaj czeka ich mecz ze wspomnianym Koeln które przed tygodniem sprawilo im miłą niespodzianke urywając punkty Bayerowi. Dzisiaj Bayern bez Demichelisa którego w meczu Niemcy - Argentyna wyeliminował były gracz Bayernu Michael Ballack. No ale biorąc pod uwage dokonania Demichelisa w ostatnim czasie i jego niepewną gre w defensywie to chyba nawet dobrze się sklada że dzisiaj go zabraknei bo linia obronna może na tym tylko zyskac. Powraca Daniel Van Buyten i z Badstruberem ma stworzyc duet stoperów. Innym braków w skladzie nie ma. Oczywiście wszyscy licza na duet Ribery - Robben. Bayern ostatnio wygrywa bardzo wiele meczów.
Koziołki ostatnio graly z bardzo wymagającymi rywalami. Przegrali z Schalke 0:2, ze Stuttgartem 1:5 u siebie, zremisowlai co prawda z HSV i Leverkusen jednak za miarodajną ich formy bralbym właśnie potyczki z S04 i Stuttgarttem bo Leverkusen często remisuje a HSV w tamtym czasie było kompletnie bez formy. Czy Lukas Podolski będzie w stanie się przelamac w tym meczu? Ostatnio jest w słabej formie co zarzucili mu dziennikarze po meczu reprezentacji na co on odparł że jego koledzy dziennikarze mają niewyparzony język i powstała mala afera :p Dzisiaj ma okazje coś do udowodnienia jednak ja bym nie liczył że cokolwiek zdzialają z partnerami. Myślę że 3pkt pojadą na Allianz Arena. Koeln bez Wome, Pezzoni, Chihi i Schorch.

--------------------------
Na rozstrzygnięcie overowe zanosi się na Weserstadion gdzie dojdzie do meczu Werder- Stuttgart. Oba zespoły bez większych strat. Werder bez Boenischa, Wagnera i Fritza. Stuttgart bez Boki, Riedle, Laniga i Ulreicha. Do tego po obu stronach niepewni bramkarze którzy mogą &quot;wszystko&quot; czyli Wiese kontra Lehmann. A ofensywy obu zespołów grają ostatnio dobrze. Dośc powiedziec że w 6 ostatnich meczach Bundesligi w spotkaniach Werderu padlo 28 bramek a w 6 meczach Stuttgartu 22! Kurs @1,57 myślę że jak na taki mecz jest do zaakceptowania jak najbardziej. Nie raz już się zdarzało że buki zaniżały do 1,45 itp... Mógłbym tutaj przytaczac różne sytuacje statystyczne jednak wystarczy spojrzec na potencjał ofensywny wyłącznie i już wydaje sie że tutaj muszą padac bramki. Cacau w mega formie ostatnio. Pizarro z Ozilem również. Ja pobieram powyżej 2,5gola ;)

Werder Brema - VfB Stuttgart Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,57 Unibet

----------------------
Lech ma szanse zniwelowac strate do Wisły do 2pkt! Myślę że takiej okazji nie może przespac. Do tego powrót na Bułgarską i mecz przy 12000 widzów. Trener Zieliński jak przezcytałem na oficjalnej stronie Lecha narzeka na stan murawy jednak myślę że tak źle aż nie będzie. Lech zawsze miał jedną z lepszych płyt w Ekstraklasie. Cracovia z Legią dobry mecz rozgrywala. Dzisiaj bez Mierzejewskiego pauzującego za kartki. Lewandowski w formie, Stilic też dobrze zaprezentował się na Konwiktorskiej. Ofensywa jak i defensywa po stronie Kolejorza tak więc Lech ten mecz wygra!

Kupon #3

⚽FC Koeln - Bayern Monachium Typ : 2 @ 1,45⛔1:1
⚽Werder Brema - Stuttgart Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,57✅2:2
⚽Lech Poznań - Cracovia Typ : 1 @ 1,40✅3:1
AKO KURS : 3,19 Unibet
EW WYGRANA : 95,61zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Plus Liga ;)
Nie ma to jak ligowa siatkówka. Wczoraj Jadar wygrał z Warszawą. Dzisiaj dokończenie kolejki i cekawie zapowiadające się pod względem typerskim mecze nas czekają.

VS

JASTZRZĘBSKI WĘGIEL - AZS CZĘSTOCHOWA
Typ : Powyżej 160,5pkt @ 1,55 Unibet

Hitem kolejki jest mecz Jastrzębia z Częstochową. Buki wyraźnie faworyzują JSW wystawiajac na nich kurs zaledwie @1,20 co ni w ząb mi się nie opłaca pobierac nawet. Ten mecz to jak się mówi potocznie o 6pkt. Oba zespoły w czubie tabeli i walczą o jak najlepsze rozstawienie przed play off. Różnice są minimalne i kazda wygrana zbliża do celu. Pierwszy tegoroczny mecz obu zespołów kończył się w tie breaku. W TB ktory był bardzo dziwnym setem gdyż zakończył się wygraną Jastrzębian do 5! Czewa wtedy jakby zapomniała jak się gra w siatkówke. O kontuzji Dawida Murka wiadomo nie od dziś. Jego miejsce w tym meczu ma zając Fin Toni Kankaanpaa. Wagner ma zamiar własnie jego wystawic od poczatku w miejsce Krzyśka Wierzbowskiego i liczy że rywale nie mają go jeszce rozpisanego i od początku jego styl gry będzie zagadką dla Santillego. Drugi przyjmujący Łuka. No ale najwięcej zależec będize od gry Bartosza Janeczka. Miał on już w tym sezonie takie mecze gdzie nei wychodziło mu nic i cały zespół grał słabo. Fabian szukal gry środkiem i rozgrywał tam bardzo dużo lecz samym środkiem meczu nie da rady wygrac. I to własnie środkowi mogą byc dzisiaj kluczowym elementem moim zdaniem o ile skrzydłowi zagrają na wysokim poziomie oczywiście. Środek Czewa ma lepszy aniżeli Jastrzębski i trzeba szukac tutaj swojej szansy. Ciekaw jestem jak będzie z zagrywką w ich wykonaniu. Hala jak wiemy specyficzna ale jak od poczatku wejdą w rytm to może byc dobrze. Nie sądze by tutaj padlo 3-0 w którąkolwiek ze stron. Czewa urwała sety Skrze i Resovii, myślę że stac ich nawet na więcej w dniu dzisiejszym ;)
--------------------------------------

VS

SKRA BEŁCHATÓW - DELECTA BYDGOSZCZ
Typ : Skra -2,5seta @ 1,65 Unibet

O grze Delecty ostatnio pisano i mówiono wiele. Jednak nic w pozytywnym znaczeniu. Może jedynym pozytywem jest to że Michał Debiec wrócil na libero w miejsce Lambourne, którego wyrzucili z klubu w związku z aferą środkowego palca;) Owszem Delecta wygrała 3:1 z Jadarem ale z kim jak nie z Jadarem miała wygrac ? Taki mecz jest mało obiektywny by oceniac ich forme. Rotacja w składzie i rozpoczęcie z Konarskim i Pieczonką od początku na nic się zdało bo obaj bardzo szybko opuścili parkiet z powodu słabej gry a w ich miejsce weszli Gruszka i Szymański i to ich można uznac za ojców sukcesu w meczu z Jadarem.
Skra tydzień temu 3:1 w Olsztynie. Dzisiaj jak wiadomo bez Antigi który pauzuje już dłuższy czas. Ponadto raczej nie zagra Bąkiewicz z powodu problemów z kręgosłupem. Tak więc w przyjęciu duet Kurek - Winiarski to jest pewne. W ataku Wlazły który już gra na najwyższym poziomie. W gzre na środku nie ma porównania w obu zespolach. Możdzon i Pliński najlepsi w Polsce przeciwko Cervenowi i Jurkiewiczowi ? Ci drudzy to będzie jedynie tło. Ogólnie nie spodziewam się jakiegoś przebłysku Delecty w tym meczu. Widzę tutaj poprostu pewną wygraną 3:0 Skry. W pierwszym meczu w Łuczniczce tak właśnie było i Delecta wtedy nie miala nic do powiedzenia a i problemów w tym klubie takich nie było. Dodatkowo wtedy Skra byla na etapie dochodzenia do podstawowej formy. Teraz wzsystko jest niemal w idealnym stanie więc zdziwie się jeżeli rywale ugrają chociaż seta.

---------------------
VS

ASSECO RESOVIA - AZS OLSZTYN
Typ : Olsztyn +15,5pkt @ 1,85 Unibet

Resovia w meczu LM przeciwko Trentino grała tylko w 1 secie. Toczyli tam wyrównaną walke i przegrali na przewagi chociaz szansa na wygranie seta była spora. Potem wszystko prysło jak mydlana bańka i Resovia nie umiała nawiązac walki przegrywając dośc wyraźnie w 2 i 3 secie. Olsztyn jedzie na Podpromie z nadzieją na skuteczną rywalizacje bo Resovia jest do ogrania jak sądzą siatkarze z Olsztyna. Przeciwo Skrze ugrali seta i w małych punktach pzregrali 85-98. Myślę że dzisiaj pogromu raczej nie ma się co spodziewac. Rozważalem opcje na +2,5seta w strone Olsztyna, ale gdy zobaczyłem tak wysoką linie punktową to wole chyba zagrac na małe punkty która wchodzi nawet przy 3:0 dla Resovii. Warunek? Każdy z setów 25:20. Jest na to spora szansa. Myślę że Olsztyn posatwi większy opór i do końca będzie walczył. Oby tylko nie było jakiegoś rozprężenia w jednym z setow i zbyt dużej straty,ale jestem dobrej myśli ;)

Kupon #4

:siata:Jastrzębski- Częstochowa Typ : Powyżej 160,5pkt @ 1,55✅191pkt
:siata:Skra Bełchatów- Delecta Typ : Skra -2,5seta @ 1,65⛔3:1
:siata:Resovia - Olsztyn Typ : Olsztyn +15,5pkt @ 1,85✅94-79
AKO KURS : 4,73 Unibet
EW WYGRANA : 141,90zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kupon #5

⚽Real Madryt - Sevilla Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,65✅3:2
⚽Wolverhampton - Manchester United Typ : 2 @ 1,33✅0:1
⚽Boulogne - Ol.Lyon Typ : 2 @ 1,42⛔0:0
AKO KURS : 3,12 Unibet
EW WYGRANA : 93,49zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Ajj wczoraj nie wyszło tak jak bym sobie tego życzył..
Bayern nie spodziewałem się że bez Robbena i Ribery wyjdzie od poczatku. W sumie nie wziąłem pod uwage że na dniach grają we Florencji, cóż ale sytuacji na gole i wygranie meczu mieli. Schweinsteiger w poprzeczke, Ribery w słupek. Ten mecz mogli wygrac, ale nie wygrali. Mówi się trudno.
Skra także nieco zawiodła. Prowadzili 2-0, w 3 secie od początku prowadzli w końcowej fazie przegrywali 18-22 a jednak doprowadzili do gry na przewagi, ale tam nie wystarczyło im (no właśnie czego?) ... i wygrali tylko 3:1, a było też bardzo blisko.
No ale nie ma się co załamywac i gramy dalej ;) Może dzisiaj będzie lepiej hehe.
------------------------------
Dzisiaj nie ma ochoty nawet by cokolwiek opisywac więc wrzucam tylko kupony jakie puścilem przed chwilą.

Kupon #6

⚽Bordeaux - Montpellier Typ : 1 @ 1,60⛔1:1
⚽Palermo - Livorno Typ : 1 @ 1,48✅1:0
⚽InterMediolan - Genoa Typ : 1 @ 1,40⛔0:0
AKO KURS : 3,32 Unibet
EW WYGRAANA : 99,60zł

Kupon #7

⚽Everton - Hull Typ : 1 @ 1,42✅5:1
⚽Malaga - Xerez Typ : 1 @ 1,57⛔2:4
⚽Piast Gliwice - GKS Bełchatow Typ : 2 @ 2,40✅1:2
⚽Fenerbahce- Antalya Typ : 1 @ 1,37✅1:0
AKO KURS : 7,33 Unibet
STAWKA : 10zł ⛔
EW WYGRANA : 73,30zł

Kupon #8

:siata:Sisley Treviso - Copra Piacenza Typ : 1 @ 1,50✅3:0
:siata:Modena - Perugia Typ : 1 @ 1,25✅3:0
:siata:Macerata- Taranto Typ : Taranto +2,5seta @ 1,95⛔3:0
AKO KURS : 3,66 Unibet
STAWKA : 20zł ⛔
EW WYGRANA : 73,12zł

Możliwe że popołudniu jeszcze Brasileiro coś się wypatrzy ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Przez dwa poprzednie dni nie grałem nic, może to i dobrze może i źle, bo np wczoraj mialem ochote postawic na Arsenal tylko że nie mialem co dołożyc do dubla więc odpuścilem sobie kompletnie. WYszło jak wyszło. Ostatnio co widac w kuponach powyżej odbywało się nieco pechowo bo zawodziło jedno zdarzenie. Dzisiaj biore na ruszt mecz LM z Santiago Bernabeu i francuską Ligue1 mecz zaległy. Oto przemyślenia moje i typy :

VS

Bardzo dużo zostało napisane już o dzisiejszych meczach w dziale Champions League, ale chyba brakuje informacji o absencjach w każdym z zespołow. Trzeba pamiętac że Real zagra bez Xabiego Alonso co bardzo ograniczy gre w destrukcji Królewskich. Jak sugerują hiszpańskie dizenniki jego miejsce zajmie Guti a więc gracz ofensywny. Czy zatem Lass Diarra sam poradzi sobie w odbiorze piłki? Dodatkowo nieobecnośc Marcelo co jednak mniej znaczy dla defensywy. Ofensywa będzie się dzisiaj przede wszystkim liczyc.Nie będe ukrywał ze granie czystej jedynki jest ewidentnie nieopłacalne nawet jeżeli Real wygra to kurs jak już ktoś trafnie zauważył wynosi tyle co w starciach w Primera Division przeciwko takiej Maladze np. O wiele pewniejszym wydaje się własne zaproponowany przez buzero typ na strzaly na bramke jednak kurs też śmieszny lub jak kto woli adekwatny do sytruacji bo to Real musi atakowac. Sądze że Real jeżeli osiągnie wynik który da mu awans to będize to prędzej 3:1 niż 2:0. Skoro Sevilla strzeliła dwie bramki z niczego, to zdeterminowany Lyon jest w stanie stworzyc sobie kilka dogodnych okazji i coś może wpaśc. Dla mnie dobrym rozwiązaniem jest tutaj oba zespoły strzelą.

Typ : Oba stzrelą? TAK @ 1,78 Unibet

VS

BORDEAUX - AUXERRE
Typ : Bordeaux @ 1,55 Unibet

O tym jak Bordeaux nie wygrało meczu przeciwko Montpellier pisałem na wstępie przy wprowadzniu do tematu. Dla przypomnienia dwa obronione karne przez Carrasso i stracona bramka w 93min po błedzie tego ktory mógl byc bohaterem czyli Carrasso. Po tamtym meczu zawieszony za cz.kartke jest Ciani. Dzisiaj jego miejsce na środku obrony ma zając ktoś z dwójki Sene lub Henrique. Reszta skladu jaki ma do dyspozycji Laurent Blanc jest optymalny. Przed Żyrondystami zapowiada się arcytrudny okres w tym sezonie. Czeka ich mnóstwo gier. Jezeli uda się przejsc w LM Olympiakos na co wsystko wskazuje to tych meczów dojdzie jeszcze więcej, a przeciez Bordeaux w lidze ma już dwa mecze zaległe a terminow wolnych brakuje. Auxerre ma przede wszystkim Jelenia. Na 6 ostatnich meczów ligowych wygrali 5 i poniesli nieoczekiwaną porażke z Grenoble i to aż 0:5!! To był szok dla wsystkich obserwatorów. Dla mnie faworytem tego meczu są gospodarze mimo dobrej dyspozycji Auxerre jestem sklonny postawic na Żirądę;) Jeżeli gdzieś mieliby się oszczędzac na mecz Champions Legaue przeciwko Olympiakosowi to raczej w sobotni wieczór w Monaco niż dzisiaj przeciwko Auxerre.

BORDEAUX : C.Carrasso – Chalmé, Sané (ou Henrique), Planus, Trémoulinas – A.Diarra, Plasil, Gourcuff, Wendel – Cavenaghi, Chamakh

AUXERRE : Sorin – Hengbart, Ad.Coulibaly, Mignot, Grichting – Pedretti (cap), Ndinga, Contout (ou Oliech), Capoue (ou Birsa) – Jelen, Niculae

Kupon #9

⚽Real Madryt- Ol.Lyon Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,78✅1:1
⚽Bordeaux - Auxerre Typ : 1 @ 1,55⛔1:2
AKO KURS : 2,76 Unibet
STAWKA : 30zł⛔
EW WYGRANA : 82,77zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Liga Europejska ;)
Czas przelamac impas niemocy w ostatnim czasie. Może i LE nie jest najlepszą metodą na to ale widze wiele ciekawych typów, niemal na kazdy mecz coś mi się widzi, tylko że wiadomo że nie wszystko wejdzie. Więc wybrałem takie komplikacje kuponów ;)
Wklejam też swoje wszystkie analizy które napisalem w dziale Liga Europejska a poniżej kupony. Do wszystkich typów oczywiscie nie ma analiz bo bym musiał cały dzień chyba pisac i pisac hehe :p
------------------------

VS

OSC LILLE - FC LIVERPOOL
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,63 Unibet

Lille, a raczej Liverpool czeka ciężkie zadanie w dniu dzisiejszym. The Reds są pod formą. Dodatkowo dzisiaj pare absencji w ich szeregach. Z pewnoscią nie zobaczymy Benayouna, Skrtela, Maxiego Rodrigueza. To co LFC gra ostatnio to miernota totalna. Już nie mówie tylko o wynikach tylko o stylu jaki prezentują w niektórych meczach. Przeciwko Wigan było widac taką niedokładnośc, brak siły rażenia mimo iż Torres wrócił zdaje się że na dobre. Jednak widze że w zapowiedziach m.in France Football pozostawiają sobie furtke że może wystąpic albo N&#39;Gog albo Torres od poczatku. Identycznie stawiają szanse na występ Kyrgiakosa lub Aggera i Lucasa lub Mascherano. Myślę że gdyby od poczatku mieli jeszcze nie zagrac Torres i Mascherano to byłby cios dla zespołu od samego trenera. Po kontuzji wrócil wkońcu za to Glen Johnson. Dodając jeszcze do mało efektownej gry małą skutecznośc zespołu i nieco underowe granie na wyjazdach spodzeiwam sie właśnie małej liczby bramek w tym meczu. Zresztą jeżeli idzie o sklad to różne źródla podają inaczej. Tak po zastanowieniu myślę że Rafa pośle najsilniejszy skład ale czy oni są w stanie zdobyc Stade de Lille Metropole?
Lille dzisiaj bez Debuchy, Gervinho, De Melo i Plestan. Wiadomo kluby francuskie lubią grac underowo. Może i w meczach Lille pada sporo bramek to w tym meczu raczej bym się tego nie spodziewał.

LILLE: Landreau - Béria, Rami, Chedjou, Emerson - Balmont, Mavuba, Cabaye - Obraniak, Frau, Hazard.

LIVERPOOL : (4-2-3-1, probable): Reina; Johnson, Carragher, Agger, Insúa; Mascherano, Lucas; Aquilani, Gerrard, Kuyt; Torres.

VS

BENFICA LIZBONA - Ol.MARSYLIA
Typ : Benfica @ 1,90 Unibet

Tak jak wspomniałem najbardziej ciekawy mecz moim zdaniem. Przyznałem że mam też w nim faworyta i takim w mojej opinii jest Benfica. Zespół ten gra naprawde świetnie. Akcje rozgrywane z polotem. Trio a nawet kwartek Aimar, Di Maria, Saviola, Cardozo rozumieją się bez słow. Dzisiaj mozliwe jest jednak rozpoczęcie meczu na lawece przez Aimara który leczył uraz w ostatnim czasie. Jego miejsce ma zając Carlos Martins. Również pozycja bramkarza tzn w miejsce Quima pewnie wskoczy Julio Cesar ktory broni w Lidze Europejskiej, a Quim w lidze Portugalskie. Ot taka reguła Jorge Jesusa ktory świetnie poukładal klocki w zespole. Do składu wracają Javi Garcia i Ramires ktorzy nie grali w meczu ligowym przeciwko Pacos Ferreira gdzie Benfa wygrała pewnie i przekonująco 3:1. Na Estadio Da Luz nie ma w tym sezonie na nich mocnych ! Jeżeli tracą już pkt to są to pojedyńcze wpadki jak w Pucharze Portugalii z Guimaraes. W lidze jedynie Maritimo potrafiło tutaj zremisowac 1:1. Reszta rywali wyjeżdzała bez niczego i często z bagażem straconych bramek w liczbie kilku o czym mówi bilans 36-5 w bramkach i 10-1-0 w meczach. W LE również u siebie nie przegrali.
Dzisiaj plany postara się im pokrzyżowac OM. Ostatnio w lidze &quot;błysneli&quot; nieskutecznością w meczu z Lorient. Zmarnowali wiele tzw setek i zremisowali 1:1, a mogli doskoczyc do Bordeaux które zdaje się byc w dołku. W dzisiejszym meczu jak widac w skladzie poniżej Deschamps ma najlepsze co może miec do dyspozycji. Zastanawia się jednak czy wystawic Valbuene czy Ben Arfe. Ja bym wybrał tego drugiego bo gra ostatnio dobrze. Ogólem to będzie to dla nich ciężki mecz. O awansie w tej parze może decydowac szczegół jak chocby gol strzelony na wyjeździe. Dzisiaj jestem skłonny postawic na Benfice. Jak to napisali dizennikarze Tylko Piłki &quot; Bilans porażek Benfici z klubami francuskimi wciąż jest dziewiczy &quot; ;)

BENFICA : Julio Cesar - Maxi Pereira, Luisao, David Luiz, Fabio Coentrao - Ramires, Javi Garcia, Carlos Martins, Di Maria - Saviola, Cardozo.

MARSYLIA :Mandanda - Kaboré ( Bonnart), So. Diawara, Mbia, Taiwo - Lucho, Ed. Cissé(Kaboré), Be. Cheyrou - Valbuena (Ben Arfa), Brandao, Niang.

Na PW dostałem zapytanei co sądze o meczu Atletico - Sporting Lizbona, a wiec odpowiem szerzej jeszcze w tym temacie. W ostatnim czasie Sporting jakby odzyskał siłe na co wskazuje kilka rezultatów zespołu w ostatnim czasie. Przekonujące wygrane z FC Porto, Evertonem i Belenenses.Czy to oznacza powrót na dobrą droge. Dzisaij czeka ich ciężki mecz na Vicencte Calderon. Atletico jest tyleż nieprzewidywalne że potrafi ograc Valencie 4:1 czy Barce 2:1 by polec z Almerią 0:1. Jednak kiedy grają u siebie to widac większą moc zespołu. Wtedy akcje Reyesa czy Simao są o wiele lepsze niż na obcych stadionach.
Sporting nie najlepiej czuje się na obiektach w sąsiedniej Hiszpanii gdzie na 8 gier nie wygrali nic! Ledwo 2 remisy i 6 porażek.

Najrozsądniejszymi opcjami w mojej opinii na ten mecz są zwycięstwo gospodarzy i powyżej 2,5gola.

Typy : Atletico @ 1,75 Unibet
Powyżej 2,5gola @ 1,93 Unibet

Może słów kilka o faworytach buków tj Juventusie i Panathinaikosie. W sumei sam mam zamiar się skusic i postawic na oba typy z tymże powątpiewam że wszystko tak gładko i pięknie będzie dzisiaj wchodziło... Ale może pokolei.

VS

JUVENTUS - FULHAM
Typ : Juventus @ 1,55 Unibet

Stara Dama wygrala z Fiorentiną 2:1. Nie wiem jak wygladała w tym meczu gra. Wiem jednak że Manninger w bramce to zagrożenie bo jest niepewny przy wyjściach do dośrodkowań, a angielski zespół teoretycznie powinien byc w tym elemencie mocny. No ale słów kilka o absencjach to Buffon, Amauri, Chiellini, Giovinco i zawieszony Felipe Melo. W sumie nie widzę jakoś Fulham na boisku we Włoszech. Nie dośc że w PremeierLeague nie radzą sobie na wyjazdach, do tego teraz dojdzie obcy kraj, zupełnie inny klimat. Inna atmosfera. To wpłynie z pewnością na poczynania na murawie. Fulham już dało się zdominowac Szachtarowi który gniótł ich niemiłosiernie ale miał w bramce Schwarzera który wybronił im awans. Dodatkowo dzisaij Fulham bez swojego kapitana Danny&#39;ego Murphy. Dodatkowo kontuzjowani sią Johnson, Dempsey i Pantsil. A więc trzon zespołu z Londynu w mojej opinii. Dodatkowo Nicky Shorey i Stefano Okaka Chuka nie mogą grac w pucharach. Tak więc kilka absencji jak widac się uzbierało.
Juve w historii z Anglikami u siebie radził sobie dobrze( 10zwycięstw, 4 remisy 3 porażki). Tak wiem to tylko statystyki i wielu ich nie lubi słuchac nawet, ale przytaczam jako ciekawostke. W sumie tak się zastanawiam to coraz ciekawiej wygląda mi ten typ na zwycięsto Juventusu i kto wie czy się nie skusze ;) No, ale może MadAngel mnie od tego odprowadzi w co raczej wątpie bo sam pewnie będzie pisal analize pod Juve ;)

----------------------------
Tak jak już mówilem równie ciekawie wyglada typ na Panathinaikos a kto wie czy nawet nie lepiej. Ważną informacją której się doszukałem jest tutaj absencja bramkarza Tzorvasa. Jego ma zastąpic Galinovic który rywalizowal z Malarzem w poprzednim sezonie i tą rywalizacje wygrał. Wtedy to on bronił gdy PAO wygrywało m.in z Interem 1:0 czy Werderem 3:0. Doświadczenie w pucharach więc ma spore. W ataku D.Cisse, ktory strzela wiele bramek.
Standard jako mistrz ma dramatyczny obecny sezon. LE to chyba dla nich ostatnia deska ratunku. W sumie to ja chyba odpuszcze ten mecz sobie bo gdzieś jakaś niespodzianka padnie o czym jestem przekonany. Niby malo rzeczy wskazuje że akurat w Atenach,ale mam jednak przeczucie że tak będize bo w defensywie PAO ma kilka braków.

Kupon #11

⚽Benfica Lizbona - Ol.Marsylia Typ : 1 @ 1,90⛔1:1
⚽Juventus - Fulham Typ : 1 @ 1,55✅3:1
AKO KURS : 2,94 Unibet
EW WYGRANA : 88,35zł

Kupon #12

⚽Valencia - Werder Brema Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,65⛔1:1
⚽Atletico Madryt - Sporting Lizbona Typ : 1 @ 1,75⛔0:0
AKO KURS : 2,88 Unibet
EW WYGRANA : 86,63zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

POLONIA BYTOM - LEGIA WARSZAWA
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,50 Unibet

Legia tymczasem już dzisiaj zagra w Bytomiu i też łatwego spotkania nie przewiduje, bo mimo iż Legia zdobyła 3pkt z Cracovią to wiosną gra porownywanie slabo co Wisla. W ataku bardzo słabo. W obronie wiadomo mogą liczyc na Janka Muche. Tak jak już powyżej zostało stwierdzone Urban znowu będize kombinował ze skladem i zdaje się że przejdize na ustawienie bardziej defensywne z dwoma pivotami i z prozdu tylko osamotniony Grzelak ma zagrac. Czy to dobre rozwiązanie szukając zwycięstwa w Bytomiu ? Śmiem twierdzic że nie bardzo i mecz będzie przebiegał pod dyktando kopaniny w środku pola. Niby brakuje dwóch stoperów tj Choto i Szali,a le Wawrzyniak i Astiz dobry poziom także w obronie są w stanie zagwarantowac. Bytomianie także grają bardzo słabo. W meczu w Kielcach nie oddali ani jednego celnego strzalu na bramke Małkowskiego.
I jeszcze tylko czysto statystyczne infromacje które także skłaniają by zagrac typ na under czyli Polonia Bytom u siebie na 10 meczów 8 underow. Bilans Bramkowy 13-6. Legia na wyjazdach ma najniższy bilans bramek w całej Ekstraklasie!! 6 strzelonych 5 straconych, a statystyka underow w 9 meczach tylko jedno rozstrzygnięcie overowe ktore miało miejsce na wiosne w Krakowie z Cracovią kiedy Legia wygralą 2:1. Więc typ jakby nasuwa się sam logicznie patrząc na ten mecz ;)

----------------------
Do tego dokladam typ na Ol.Lyon. Złapali wiatr w żagle i myślę że St.Etienne nie powinno dla nich stanowic przeszkody. Wkońcu w pokonanym polu zostawili Real Madryt ;) Forma Lyonu wysoka. St.Etienne na wyjazdach kiepsko dodatkowo na Stade Gerland nie gra im się komfortowo gdzie jeszcze nei wygrali meczu. Mnie ten typ przekonuje więc stawiam.

Kupon #13

⚽Polonia Bytom - Legia Warszawa Typ : Poniżej 2,5 gola @ 1,50✅1:0
⚽Ol.Lyon - St.Etienne Typ : 1 @ 1,40⛔1:1????
AKO KURS : 2,10 Unibet
STAWKA : 50zł ⛔
EW WYGRANA : 105zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Rano udało mi się trafic kwale F1, które puścilem za malutką stawke bardziej dla emocji ale udało się trafic. Dla ciekawskich &lt;&lt;KUPON&gt;&gt; . Jutrzejszy wyścig także zamierzam typowac to wtedy pochwale się typami.

Dzisiaj przede wszystkim licze na kupon zagrany już wcześniej i wpisany powyzej. Teraz jednak jeszcze zagrałem sobie mini taśme. Teraz już tylko skupial się będe na niedzielnych spotkaniach bo te sobotnie jakby mało ciekawe do typowania ;)

Kupon #14

⚽Hull - Arsenal Typ : 2 @ 1,42✅1:2
⚽BayernM- Freiburg Typ : Oba strzelą ? NIE @ 1,80⛔2:1
⚽Paris SG - Sochaux Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,55⛔4:1
:siata:Vibo Valentia - Modena Typ : 2 @ 1,50✅2:3
AKO KURS : 5,94 Unibet
STAWKA : 15zł ⛔
EW WYGRANA : 89,14zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
F1 Grand Prix Bahrain
Jak nie idzie to na całego... Ale się nie poddaje i walcze dalej z bukami, budżet jeszcze jest więc kiedyś ten impas zdołam przełamac hehe. Jestem dobrej myśli;) Może z duchem porzekadla że &quot;Niedziela będzie dla Nas &quot; to właśnie jutro uda się coś trafic. Zaczynam swoje typowanie i analizowanie od F1.
---------------

SEBASTIAN VETTEL - FERNANDO ALONSO
Typ : Alonso @ 2,00 Unibet

Nie ukrywam że zaskoczony jestem pole position dla Vettela. Nie spodziewalem się że RedBull będzie miał tak dobry bolid w tym sezonie. Wiedziałem że Ferrari i McLaren będą mocne w kwalach i tak też polowicznie było. Tak więc jak wiadomo Vettel z pole position startuje a tuż za nim dwa czerwone bolidy Ferrari. Dużo osób więcej szans daje Alonso jednak ja też uważam że i Massa ma możliwości na podium w tym wyścigu jednak z racji że Unibet nie wystawił pary Massa- Vettel więc korzystam z pary Alonso -Vettel i gram na Hiszpana. W każdej z sesji treningowej spisywał się dobrze. 1 , 2 i 9msc podczas czasówek. Vettel jak i cały Red Bull podczas piątkowych sesji miewał problemy, dzisiaj już lepiej to wyglądało jednak podczas wyścigu to będzie niewiadoma jak wypadną kiedy zatankowani po kurek będą musieli mierzyc czola z Ferrari.

NICO ROSBERG - MICHAEL SCHUMACHER
Typ : Rosberg @ 1,67 Unibet

Dzisaij podczas kwali stawiałem identyczną pare. Kwalifikacje nie zmieniły mojej opinii na ten temat. Dalej uważam że Rosberg okaże się lepszy również i podczas wyścigu. Owszem wiem że doswiadczenie przemawia za Schumim itp, ale on jakby uczy się bolidów od nowa więc trzeba mu dac troche czasu na oswojenie się i nie można wymagac Bóg wie czego od samego poczatku. Podczas każdej z sesji treningowych Schumi tracił mniej więcej po 0,4sek do partnera z teamu. Do tego jak powiedzial Borowczyk nie lubi on podsterowych bolidów a tegoroczne takowe są ze względu na zmniejszenie szerokości przedniej opony o 2,5cm. Troche wody w Wiśle upłynie zanim wszystko &quot;zatrybi&quot; kolokwialnie mówiąc. Dla mnie to Rosberg minie linie mety szybciej.

ADRIAN SUTIL - VITANTONIO LIUZZI
Typ : Sutil @ 1,35 Unibet

Force India ku zadowoleniu Vijaya Malija poczynia stałe postępy. W poprzednim sezonie boss tego koncernu marzył o punktowanych pozycjach teraz zapewne liczy na coś więcej. Póki co bolid spisuje się dobrze. Sutil wygrał nawet pierwszą sesje treningową. Podczas innych przejazdów równie dobrze się prezentował. Sądze że doswiadczenie jakie nabył w ostatnich sezonach w stawce F1 sprawi że wyprzedzenie kolegi z teamu nie będzie dla niego problemem. Liuzzi także jeździł już w F1 pare lat temu ale bez sukcesów. Niby kurs niziutki ale uważam że ma spore szanse powodzenia. Zagrożenie to pierwszy zakręt i że coś się tam wydarzy na dohamowaniu bo Sutil będzie w środku stawki...

Kupon #15

▶Vettel - Alonso Typ : 2 @ 2,00✅4-1
▶Rosberg - Schumacher Typ : 1 @ 1,67✅5-6
▶Sutil - Liuzzi Typ : 1 @ 1,35⛔12-9
AKO KURS : 4,51 Unibet
STAWKA : 20zł⛔
EW WYGRANA : 90,20zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Brasileiro - Paulista
vS

SANTOS - PALMEIRAS
Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,55 Unibet

Niepokonani od wielu meczów gracze Santosu są w tym pojedynku niewątpliwie faworytem, jednak odpuszcze tym razem stawianie na ten zespół i skupie się na ilości bramek jaka moze pasc w tym mezcu. A zdaje się ze ich będzie sporo. Sila ofensywna Santosu jest ogromna. Robinho- Neymar - Andre to trio ma niekończący repertuał zagrań w ofensywie. Wiadomo że defensywa Palmerias spisuje się tragicznie co nie raz już wspominałem. Trener gospodarzy Dorival Junior w wywiadach mówi że szanse obu zespołow widzi po równo bo wkoncu to derbowy mecz. Ale zapowiada także że liczy na show. Takowe ma zapewnic wspomniane wyżej trio. Santos obecnie jest bezapelacyjnym liderem Paulisty. Palmeiras walczy zacieciekle o możliwośc gry w 1/2 finału tych rozgrywek. Czy im się to uda? Napewno ciężkie zadanie przed nimi. Bardzo dobrą informacją dla kibiców tego zespołu jest mozliwośc debiutu Ewerthona i Lincolna. Zatem sila ofensywna wzrośnie. Wkoncu napastnik z prawdziwego zdarzenia. Lincoln playmaker który dobrze radzil sobie za czasów gry w Schalke04. Teraz wraz z Diego Souzą czy Cleitonem Xavierem mają najpierw poprowadzic Palmeiras do zwycięstwa w derbach a potem do awansu do top4 w Pauliscie. W mojej opinii wiele wskazuje na over w tym pojedynku, kurs może niezbyt atrakcyjny ale wydaje się w miare pewny ten typ ;)

vS

CORINTHIANS - SANTO ANDRE
Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,60 Unibet

Bardzo ważny mecz dla Corinthians jeżeli myślą poważnie o półfinalach Paulisty. Ostatnio często notowali underowe wyniki i sam staralem się nawet wyrszukac w tych meczach takich typow co okazywało się skuteczne. Tym razem w meczu przeciwko Santo Andre myślę ze pora na overowy wynik. Wiele przez ofensywne podejście do sprawy rywala. W ostatnich 10 meczach strzelili 26goli. Lepszy rezultat ma tylko Santos. W ogóle to postawa Santo Andre to zaskoczenie. Na 13 meczów tych rozgrywek aż w 11 padał over.
Corinthians może nie błyszczy ale swoje okazje również ma.
Jeżeli idzie o skład to Mano Menezes w miejsce Jucilei chce postawic na Marcelo Mattosa ale wciąż się waha. Za to więcej zadań ofensywnych będzie miał Elias. No i w składzie ma od poczatku miec miejsce Dentinho. Mecze bezpośrednie obfitowały w gole. Do tego wysoka dyspozycja Santo Andre i walka o top4 Corinthians więc sądze że kilka bramek zobaczymy.

----------------
Do teogo można dołożyc raczej typ na Sao Paulo @ 1,35. Ich rywalem Rio Branco. SPFC jeżeli mysli o awansie do 1/2 musi wygrywac o rywale nie śpią i walka o te pozycje zapowiada się gorąca a takie mecze jak ten z Rio Branco czyli zespołem z samego dołu nalezy wygrywac pewnie. Co prawda kilku zawodników dostało wolne na ten mecz. Sa to Cicinho, Alex Silva, Washington i Marcelinho Paraiba. Dodatkowo brakuje Xandao zawieszonego za kartki. Niby absencje poważne ale czy Rio Branco to zespol mogący napsuci krwi SPFC ? Tak wiem nie takie figle już płatali w tym sezonie piłkarze tego zespolu... JEdnak okazuje się że Rio Branco swoje kłopoty ma również o czym wspomniał kacmon w dziale Brasileiro.

Kupon #16

⚽Santos - Palmeiras Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,55✅3:4
⚽Corinthians - Santo Andre Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,60✅2:1
⚽Sao Paulo - Rio Branco Typ : 1 @ 1,35✅2:1
AKO KURS : 3,35 Unibet
EW WYGRANA : 100,44zł✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
vS

FC BARCELONA - VALENCIA
Typ : Barca @ 1,37​

Oglądając ostatnie popisy Valencii w meczu z Werderem jestem w stanie stwierdzic że na Camp Nou nie dadzą rady. Przeceiż to co oni marnowali za sytuacje w tamtym meczu to brak słow. Jednak uraz Davida Villi okazal się mniej groźny i dzisiaj dzienniki hiszpańskie sugerują że wyjdzie od poczatku. Także z jego barkiem dużo lepiej, ale istnieje również możliwośc że zacznie na ławce. Ogólem to Valencia jest w sporym dołku. Słabe wyniki w lidze, remis z Santander, wysoka porazka z Atletico. Chyba głowny cyznnik to brak skuteczności. Bo sytuacji jest mnostwo. Sporą bolączka będzie również defensywa Nietoperzy. To co Marin robił ze środkowymi obrońcami mijając ich jak tyczki w sytuacjach 1 na 1... To aż strach pomyślec jak rozklepie ich sila ognia Barcy.
Barca jak wiadomo bez Zlatana Ibrahimovica zawieszonego za kartki po meczu z Almerią. Niby Barca ma w perspektywie mecz ze Stuttgartem, ale tam będzie bezsprzecznym faworytem. Szczerze mówiąc to rozważam dwie opcje w tym meczu, wygraną Barcy i powyżej 2,5gola a na co się zdecyduje to sam jeszcze nie wiem do końca...

-------------------
VS

LAZIO RZYM - BARI
Typ : Lazio @ 1,85 Unibet

Z innych meczów to uważam że duże szanse na wygraną ma Lazio Rzym w meczu z Bari. Co prawda zawieszony za kartki po mecu z Sampdorią został Mauro Zarate i nie zagra w 2 meczach, ale Floccari czy Rocchi jezeli zagrają na dobrym poziomie są w stanie wypełnic tą luke po Argentyńczyku. Dodatkowo zabraknie Manfredini, Dabo i Foggia. Jednak Lazio ma szeroki skład, ale nie ma wyników. Kiedy przyszedł Reja powrócił do skladu Ledesma to gra zazębiła się. Przed tygodniem widziałem Lazio w meczu z Sampdorią to początek mieli obiecujący. Gdyby tak dzisiaj zagrali przez pełne 90mn to sądze że 3pkt zostałyby na Stadio Olimmpico. A wiemy dobrze że punktow potrzebują jak powietrza.
Bardzo waznym czynnikiem który sklania by stawiac na Lazio są również absencje w zespole Bari. I to absencje przez duże A! Bo zabraknie Kutuzova, Rivasa, Barreto, Langelli, Donda, Padelli, Rainocchia i Komana. Także forma Bari nie jest najwyższa. W ostatnich 10 meczach 2 zwycięstwa i to na własnym terenie. W Rzymie nie gra im się najlepiej, a także wyjazdy im nie służą stąd bilans 1-5-8.
Nie wiem jak z kibicami czy zbojkotują ten mecz jednak nie wyobrażam sobie Lazio w Serie B i wobec sporych braków Bari stawiam na Lazio !

LAZIO : Muslera- Biava,Stendardo, Radu - Brocchi, Ledesma, Matuzalem, Kolarov - Mauri - Rocchi, FLoccari

BARI : Gillet - Balmonte,A.Massiello, Bonucci, S.Masiello - Alvarez, Donati, Almiron, Kamata - Meggiorini, Castillo

Kupon #17

⚽Barcelona - Valencia Typ : 1 @ 1,37✅3:0
⚽Lazio Rzym - Bari Typ : 1 @ 1,85⛔0:2
AKO KURS : 2,53 Unibet
STAWKA : 40zł ⛔
EW WYGRANA : 101,38zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kupon #18

⚽Lille - Grenoble Typ : 1 @ 1,30✅1:0
⚽Górnik Zabrze - GPK Gorzow Wlkp Typ : 1 @ 1,35✅1:0
⚽Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven Typ : 1 @ 1,90✅4:1
AKO KURS : 3,33 Unibet
STAWKA : 30 zł
EW WYGRANA : 100,04zł✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Modena w swoim ostatnim meczu z Vibo Valentią miała wyjątkowe problemy. No ale udało im się wygrac 3:2. Zwycięstwo nie przyszło latwo bo zawodził najlepszy gracz i podstawowy atakujący Dennis Angel. Sądzilem że przez to posypie się cała gra Esko. Miejsce Angela zajął Biribanti i dobrze się spisal.Wczęsniej wchodził tylko na zmiany na zagrywke. teraz widzialem go na dłuższym dystansie i to bardzo dobry gracz. Zdziwil mnie brak w szóstce Luisa Diaza. Wchodził on tylko na zagrywke...
Trzeba też podkreślic dobrą postawe Valentii. Simeonov w mojej ocenie był najlepszym graczem tego zespołu. Świetnie serwowal czym sprawiał przeogromne kłopoty Modenie. W całym meczu zdobyl aż 33pkt!
Dzisiaj Modena gra z Yoga Forle i trudno oczekiwac niespodzianki w tym meczu. Modena ma jeszcze szanse na wskoczenie na 3msc w razie wpadek Sisleya Treviso który dzisiaj gra z Trentino trudny mecz. A 3msc równa się z ominięciem Trento w 1/2 finału play off. Również trzeba spoglądac za plecy bo tam czai się grupka zespołów ktora zapewne zechce zepchnąc Modene z tych miejsc. Grac o co więc jest.

Typ : Modena -1,5seta @ 1,48 Unibet

------------------
Do tego dokładam handicap na Barce. Nie wierze że u siebie nie wygrają. Nawet mimo słabszej formy w ostatnim okresie gdzie właśnie zremisowali ze Stuttgartem czy Almerią na Camp Nou z reguły tłamszą swojego rywala i nei dają mu wyjśc za środkową linie, a już liczbe strzałów można policzyc na palcach jednej ręki niekiedy.

Kupon #19

:siata:Modena - Yoga Forle Typ : Modena -1,5seta @ 1,48✅3:0
⚽FC Barcelona - Stuttgart Typ : Barca -1 @ 1,64✅4:0
AKO KURS : 2,43 Unibet
EW WYGRANA : 72,82zł✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Czwartek pod znakiem Ligi Europejskiej. Mam na oku dwa mecze w którym uważam że padnie dużo bramek.

VS

Werder- Valencia Typ : Over 2,5gola @ 1,67 Unibet

Na Mestalla oba zespoły zaprezentowały futbol na TAK. Wiele akcji, parad bramkarzy, dobre tempo. Już wtedy się dziwiłem jak to możliwe że skończyło sę tylko 1:1. Ale kiedy się nie wykorzystuje takich szans jak Pablo Hernandez z 3m to się nie ma co dziwic. Wtedy także bramkarze spisali się dobrze. Cesar kilka pojedynków wygrał z Pizarro i Marinem. Co tutaj wiele pisac. Mecz stricte ofensywny się zapwoiada poprostu. Po tamtym meczu nie może zagrac Banega który otrzymał cz.kartke. W ogóle widac już że Unai Emery inaczej zamierza poukladac skład. Na prawe skrzydło jak widac poniżej ma wejśc Joaquin. Zatem skrzydła Valencia ma przednie bo po lewej Mata, a ofensywnego tuż za Villa ma zagrac Silva. Siła uderzeniowa przeogromna. Defensywa nieco gorsza. Szczególne w pamięci mam akcje z Mestalla kiedy Marin z łatwością mijał Daelberta, a sytuacje ratował Cesar. Werder jak widac po skladzie również ofesnywnie. Nie ma się już tutaj co rozpisywac nad statami bo poprostu mecz zapowiada się bardzo ciekawie i ofensywnie. Jakies 3:3 mnie wcale nie zdziwi :p

VS

WOLFSBURG - RUBIN KAZAŃ
Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,70 Unibet

Wolfsburg w meczach domowych w Bundeslidze na 13 gier 12 overów. To ile ten zespół strzela bramek dobrze wiemy, ale defensywa takze jedna z gorszych w calej lidze. Wkońcu liczba 46 goli straconych mówi sama za siebie. Pod tym względem jest to &quot;czołówka&quot;. Pierwszy mecz zakończył się 1:1. Wciąż nie wiadomo czy Benaglio wróci do bramki, ale treningi już wznowił. W razie ewentualnej absencji zastąpi go Hitz. Za to zagrac ma Grafite. Wiemy dobrze jak duet Dzeko - Grafite jest groźny. Ważną informacją w kontekście overa jest brak Barzagliego na środku defensywy Wilków. Rubin już z Semakiem którego brakowało w pierwszym meczu obu zespołow. W lidze na inaugruacje wygrali 2:0 z Lokomotiwem po bramkach Gorbanieca i Bucharowa. Stan murawy w Kazaniu jednak nie dawał możliwości gry z klepki. W Wolfsburgu będzie inaczej. Poprostu nie będe już czarował więcej. Widze tutaj overek jak nic. Wole zagrac rozstrzygnięcie overowe aniżeli stawiac na Wolfsburg.

Kupon # 20

⚽Werder Brema - Valencia TYp : Over 2,5gola @ 1,67✅4:4
⚽Wolfsburg - Rubin Kazań Typ : Over 2,5gola @ 1,70⛔1:1
AKO KURS : 2,84 Unibet
EW WYGRANA : 85,17zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Planica - MŚ w lotach DAY 1

Robert Kranjec - Bjoern Einar Romoeren (DAY 1 )
Typ : Kranjec @ 1,90 Unibet

Velikanka to domowy obiekt Kranjca można by rzec. Tutaj się wychował, tutaj miał fatalny wypadek przed paroma laty. Tutaj rokrocznie osiąga najlepsze miejsca w PŚ. Poprostu Kranjec to typowy lotnik . Im większa skocznia tym lepsze rezultaty osiągane przez niego. dzisiejszy skok w kwalifikacjach na 216,5m to potwierdza. W dodatku świetny telemark. Romoeren do nie dawna jakby zagubiony, podczas swoich skoków za bardzo rozstawiał narty które prowadził jakby równolegle. Nie przypomina to stylu V. Niby w Oslo oddał dobry skok w pierwszej serii, ale w drugiej już zdecydowanie słabiej i spadł z wysokiego miejsca na 7. Teraz podczas kwali poszybował na 230m, ale raz że mu podwiało, dwa że nie ma stabiolnej formy, trzy że potrafi spartolic swój skok co czesto mu się zdarza. Kranjec u siebie jak w domu, tegoroczne konkursy na mamutach w ścisłej czołówce. Bodaj jeden nawet wygrał. Sądze że po takim kursie warto to zagrac.

---------------------

Johan Remen Evensen - Emmanuel Chedal (DAY 1 )
Typ : Evensen @ 1,65 Unibet

Norweg jeden z lepszych lotników. Dzisiaj podczas kwali zepsuł skok, ale to nie powinno rzutowac na jego jutrzejsze rezultaty. Nawet mimo błędu na progu wyciągnął swój skok na 200m. Na mamucie czuje się jak ryba w wodzie.
Chedal miał owszem dobry poczatek sezonu przez co wysoko jest w klasyfikacji PŚ, ale w tej parze zdecydowanego faworyta widze w Norwegu.

Te dwie pary zagram na pierwszy dzień MŚ w lotach. Uważam je za jedne z lepszych jakie wystawił Unibet. Zastanawialem się też nad postawieniem przeciwko Ahonenowi,ale w parze z Uhrmannem wszystko się może zdarzyc i wkońcu to jest Janne więc może odpalic. ALe jest jakby przygaszony. Brakuje mi też np takiej pary jak Morgi - Hajek gdzie stawiałbym na Czecha, szkoda że Unibet nie przyjmuje propozycji swoich graczy i nie doklada par do oferty jak robi to Betsafe np. No ale cóż gram to co wystawili czyli w/w dubla ;)

Kupon #21

▶Kranjec - Romoeren (DAY1 ) Typ : 1 @ 1,90✅6-7
▶Evensen - Chedal (DAY1) Typ : 1 @ 1,65⛔19-15
AKO KURS : 3,14 Unibet
STAWKA : 20zł ⛔
EW WYGRANA : 62,70zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

AJ AUXERRE - LE MANS
Typ : Auxerre @ 1,55 Unibet

Mający na koncie 9 goli Irek Jeleń jest w formie. Niemal w pojedynke rozprawił się z Bordeaux na wyjeździe kiedy jego zespól wygrał 2:1 po jego bramkach. Potem wygrana z Valenciennes także dizęki golowi Jelenia.
W AJA zabraknie Grichtinga i to może byc pewna obawa. Bo to podstawowy obrońca ktory do tej pory zagrał w 27 meczach tego sezonu. Także Kamel Chafni to brak. Inni zawodnicy którzy nie moga zagrac o mniejszm gatunku i bez nich Auxerre jest w stanie sobie poradzic. Napisalem że Jeleń jest w formie, ale to samo trzeba napisac o całym zespole. Wyjazdowe wygrane z Bordeux i Lille. Remis na trudnym ternie w Montpellier gdzie mało kto w tym sezonie punktuje. W domowych meczach wygrane z Rennes i Valenciennes.
Le Mans już jedną nogą jest w Ligue2. W dodatku wyjazdy to dla nich koszmar. 1-1-11 tak prezentuje się ich wyjazdowy bilans. W dodatku sporo urazów w zespole. Thomert, Roche, Maiga, Loriot, Louvion. O formie nie ma co pisac bo ostatnio nie byli poddawani testom mogącym sprawdzic ich prawdziwe umiejętności. Toczyli bowiem boje z zespołami z dołu. Ugrali w nich niby 5pkt, ale czy w Auxerre są w stanie coś zwojowac? Dla mnie ten typ jest zdecydowanie najlepszy z tej serii gier Ligue1. Licze na skutecznosci Żelenia ;)

------------
Do tego dokładam typ na Częstochowe +2,5seta. Wszystko na ten temat opisane w dziale PLUS Liga więc tam odsyłam bo chłopaki rozpisali mecz na czynniki pierwsze dosłownie ;) Mi pozostaje tylko przyłączyc się do tego zdania.

Muszę przyznac że bardzo licze na ten kupon. &quot;Czuje&quot; go mocno więc uderzam najmocniej spośród wszystkich kuponów w ostatnim czasie.

Kupon #22

⚽Auxerre - Le Mans Typ : 1 @ 1,55✅2:1
:siata:Wieluń - Częstochowa Typ : Częstochowa +2,5seta @ 1,30⛔3:0
AKO KURS : 2,02 Unibet
STAWKA : 70zł ⛔
EW WYGRANA : 141,05zł

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom