Ot taki czwartkowy kupon i moje przemyślenia
Miny Vagnera Love i Adriano mówią wszystko
Po wczorajszych rezultatach może się okazac że w dalszej fazie Copy Libertadores może zabraknąc aktualnego Mistrza Brazylii Flamengo Rio de Janeiro. Mimo iż
Fla wygrali 3:2 z Caracas to ich los leży w rękach innych zespołów które swoje mecze rozegrają dzisiaj. Sam mecz Flamengo - Caracas miał swoją dramaturgie i piekne gole. Zachwycił mnie rajd Gomeza i bramka na 2-2. Piłkarz ten wystartował z futbolówką ze środka boiska. Szedł po linii minął tam dwóch rywali, wpadł z narożnika boiska w pole karne, świetnie przełożył piłkę z jednej strony rywala a z drugiej go obiegł(miało to miejsce w polu karnym!) po czym przymierzył w samo okienko! Bramka palce lizac doprawdy. Ale możńa też zapytac gdzie była defensywa gospodarzy? Flamengo jendak zdołało jeszcze na ten cios odpowiedziec dzięki czemu szanse na awans mają w dalszym ciagu chociaż tak jak mówilem nie wszystko od nich zalezy.
Mam tutaj na myśli mecze
Cerro Porteno - Racing Montevideo i
Cerro Montevideo - Emelec. W przypadku wygranych Racingu Montevideo i Cerro Montevideo wazyc o tym kto dalej awansuje będa bilansy bramek zespołów z 2msc w tych grupach. Fla obecnie ma bilans 11-9, Racing Montevideo bilans 4-5 zatem im potrzeba wygranej różnicą trzech bramek w meczu wyjazdowym w Asuncion. Cerro Montevideo ma natomiast bilans 5-5 więc Urugwajczycy nie mogą wygrac wyżej niż dwoma golami. No i trzeci z warunków to taki że
Internacional nie może zremisowac u siebie z Deportivo Quito! Zatem jest wiele warunków które muszą zostac spełnione by Flamengo awansowało dalej.
Zatem słów kilka o dzisiejszych meczach których na rozkładzie mamy raptem cztery ale jak ważne one będą dla piłkarzy i kibiców Flamengo.
------------------------
INTERNACIONAL PORTO ALEGRE - DEPORTIVO QUITO
Czy zatem krajanie z Beira Rio wspomogą Flamengo i wygrają ten mecz? Inter co prawda także by byc spokojnym awansu musiałby wygrac mecz, bo remis w przypadku wysokiej wygranej Cerro Montevideo wywala Inter poza strefe awansu do 1/8 finału, a to byłoby już bardzo złą kumulacją energii w zespole Fosattiego który i tak spisuje się do tej pory dośc przeciętnie. Co prawda w stanie Gaucho awansowali do finału rozrgywek i tam zmierzą się w derbowym meczu z Gremio,ale dzisiaj mecz jest także ważny. Inter wystąpi albo w ustawieniu 3-5-2 albo 4-4-2. Wszystko się wyjaśni w dniu dzisiejszym. Rywale natomiast skorzystają z ustawienia 3-4-3. .Jak zapowiadają przyjechacli na mecz z zamiarem zwyciestwa lub remisu bo oba rezultaty dają im promocje do kolejnej rundy.
Patrzac na sposób gry Interu w biezacym roku naruzca się od razu typ na under, bo stawianie na Inter po kursie @ 1,36 to marna opcja trzeba jasno sobie powiedziec. Oba zespoły dysponują dobrą defensywą, w ataku Inter miewa problemy, nie wiem czemu nie grywa Taison tylko Fossati stawia na Waltera. Wraca niby D'Alessandro i będize także Andrezinho ale jeżeli Inter zdoła to wygrac to moim zdaniem będzie to niskie zwycięstwo a kto wie czy nie padnie czasem remis 1:1, który może byc tragiczny dla Flamengo...
INTERNACIONAL :
Abbondanzieri, Nei, Bolívar, Sorondo e Kleber; Sandro, Guiñazu, Andrezinho (Giuliano) e D'Alessandro; Walter e Alecsandro.
DEPORTIVO :
Ibarra, Checa, Hurtado e Mina; Esterilla, Minda, Saritama e Escobar; Arroyo, Borghello e Niell.
Typy : Internacional win @ 1,36 Bet365
Poniżej 2,5gola @ 2,05 Bet365
------------------
CERRO MONTEVIDEO- EMELEC
Typ : Cerro @ 1,36 Bet365
Tak jak zanaczałem wyżej Cerro Montevideo musi wygrac wysoko nad Emelecem by myslec o awansie. Trener gospodarzy liczy że mini urazy Rodrigo Mora i Alvaro Mello są na tyle małe że obaj zagrają dzsiiaj od początku. Goście jak się pisze w mediach nie będę oszczedzac podstawowych zawodników bo trener chce w jakiś sposób zmazac plame za fatalne wyniki zespołu w Copie Libertadores a także odkupic winy za ostatanią porażke w lidze 0:5 z
El Nacionalem. Mnie jednak takie "ględzenie" nie przekonuje i stawiam w tym meczu na zmotywowane i mające jeszcze szanse na awans zespół Urugwajski. Do tego wiadomo że Ekwadorczycy czyli górale najlepiej czują się na swoich boiskach a to przecież mecz wyjazdowy. Do tego nawet na wyjeździe udało im się wygrac z Emelecem 2:1.
Cerro: Damián Frascarelli- Danilo Asconeguy, Wálter Ibáñez, Daniel Leites, Ignacio Amarilla- Richard Pellejero, Pablo Caballero, Claudio Dadomo, Sebastián Suárez- Rodrigo Mora, Álvaro Mello/ Jonathan Soto.
Emelec: Marcelo Elizaga- Gabriel Achilier, Marcelo Fleitas, Mariano Mina, Silvano Stacio- Pedro Quiñónez, David Quiróz, Fernando Giménez, Joao Rojas- Hernán Peirone , Santiago Biglier
Co do meczu
Cerro Porteno - Racing Montevideo to nie mam pomysłu. Ok Racing musi wygrac ale czy Urugwajczycy sa na tyle silni by triumfowac w Paragwaju?
Ot moje wypociny na temat
Copa LIbertadores. Na kupon wybieram na pewno typ na Cerro w starciu z Emelec. Jeszcze pare słów o Lidze Europejskiej gdzie mam zamiar zaryzykowac typ na Rojiblancos.
VS
ATLETICO MADRYT - FC LIVERPOOL
Typ : Oba zespoły strzelą? TAK @ 1,80 Bet365
Bardzo ciekawie powinno byc podczas tego meczu. Liverpool w poprzedniej rundzie w rewanżu pewnie pokonał Benfice chociaż ja liczyłem po cichu na Benfe, ale jednak na Anfield nie udało się wiele zdziałac. Oba zespoły w tym meczu zagrają bez swoich gwiazd. Atletico bez Aguero, a Liverpool bez Fernando Torresa, zatem nie dowiemy się jak został by
El Nino przywitany na Vicente Calderon. A szkoda. Wracając jescze do Aguero to pauzuje on za nadmiar kartek jakie złapał w poprzednich meczach. Wobec jego braku Quique Sanchez Flores wyjdzie osamotnionym Forlanem z przodu a wspomagac go będzie Jurado, no i na skrzydłach Simao z Reyesem. O Atletico możnaby pisac bardzo wiele, jaki to chimeryczny zespól że potrafi pokonac u siebie Barcelone by przegrac z outsiderem jak w przedostatniej serii gier 1:2 z Xerez! Tak więc nikt doprawdy nie jest w stanie odgadnac na co ich stac. W spotkaniach z Valencią mieli mnóstwo okazji w meczu rewanżowym jednak do tejże fazy awansowali nieco przez błędy arbitra w końcówce meczu kiedy ten nei zauwazył ewidentnego faulu na Zigicu. Ale nie ma co do tego wracac.
Jak wiemy LFC słabo spisuje się poza Anfield w tym sezonie. W Lizbonie grając nawet z Torresem nie byli w stanie wiele pokazac, sprawe załatwili w rewanżu. Teraz bez Torresa i na równie gorącym terenie. W dodatku po męczącej podróży
Statystycznie tylko patrząc na ten mecz i historycznie przeglądając różne ciekawostki dodam tylko takie że : LFC w ostatnich meczach bardzo dobrze radził sobie w Hiszpanii! Wygral na Bernabeu z Realem 1:0, z Barcą 2:1, Betisem 2:1 i Deportivo 1:0, zremisował także z Atletico 1:1. Ogólnie to w meczach w Hiszpanii LFC na 15 meczów w tym kraju wygrał 7, cztery zremisował i trzy przegrał. Bilans świetny. W dodatku dodam że Atletico w pucharach ostatnio u siebie wygrali 25sierpnia z Panathinaikosem! Potem zanotowali dwie porazki i cztery remisy! A w lidze przecież to zespół własnego boiska.
Wiem że ostatnio te typy oba strzelą zawodziły mnie , ale dzisiaj nic ciekawszego na ten mecz nie znajde chyba. Niby też zabraknie egzekutorów po obu stronach jednak ja jakoś jestem w stanie to zagrac ponownie.
ATLETICO MADRYT :
De Gea - Ujfalusi, Perea, Dominguez, Antonio Lopez - Raul Garcia, Assuncao- Reyes, Jurado, Simao - Forlan
LIVERPOOL :
Reina - Johnson, Carragher,Agger, Insua - Lucas, Mascherano- Kuyt, Gerrard, Benayoun- Babel
--------------
No i ostatni z typów na moim kuponie to typ na
zwycięstwo HSV, tak wiem że HSV gra bardzo słabo w ostatnim czasie jednak ja im zaufam. Dzisaij trener Labbadia ma do dyspozycji wszystkich prócz Petrica. Akurat strata Mladena wydaje się najwazniejsza jednak chcąc myślec o finale i kolejnym meczu w Hamburgu w
LE tzreba postarac się o jak najlepsza zaliczke przed wizytą na Craven Cottage. Akurat to że Fulham sprostało Wolfsburgowi może nie najlepiej swiadczyc o Mistrzu Niemiec z poprzedniego sezonu. Wiadomo ze bolączką Fulham są wyjazdowe mecze. Niby tą teze zburzyli po wygranej w Wolfsburgu, ale dwa razy z rzedu czy są w stanie zwyciężyc w Niemczech?
Hamburger SV: Rost – Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo – Jarolim, Zé Roberto – Pitroipa, Trochowski – van Nistelrooy, Guerrero
FC Fulham: Schwarzer – Konchesky, Hangeland, Hughes, Baird - Davies, Etuhi, Murphy, Duff – Gera – Zamora
Kupon #37
Cerro Montevideo - Emelec Typ : 1 @ 1,360:0
Atl.Madryt - Liverpool FC Typ : Oba strzelą ? Tak @ 1,801:0
Hamburger SV - Fulham Typ : 1 @ 1,660:0
AKO KURS: 4,09 Bet365
STAWKA : 25zł
EW WYGRANA : 102,25zł