EUROPA League + Champions League
VS
EVERTON LIVERPOOL - SPORTING LIZBONA
Typ : Everton @ 1,60
Unibet
Jedyny dzisiejszy mecz uważam że ma zdecydowanego faworyta.
Everton - Sporting bo o tym meczu mowa. Forma Evertonu jest wyborna. Pokonali Chelsea, zremisowali z Arsenalem. W meczu walki przegrali z LFC. To kluczowe mecze z czołówką. Zagrali tam barzdo dobrze. Dzisiaj David Moyes nie będzie miał do dyspozycji Jagielka, Hibbert, Anichebe, Fellaini, Heitinga, Senderos. Lista dośc znaczaca, szczególnie Heitingy i Fellainiego brakowac będize. Jednak kadre mają szeroką że zastąpią i tych graczy. Louis Saha jest w świetnej dyspozycji, Donovan idealnie wpasował się do zespołu.
Sporting spisuje się fatalnie. W lidze już się nie liczy w walce o mistrza. Chcieli zwojowac portugalskie puchary, ale Puchar Portugalii pożegnali klęską 2:5 z FC Porto, a
Puchar Ligi Portugalskiej 1:3 z Benficą. Można mowic że los ich nie szczędził ale marząc o trofeach trzeba wygrywac z takimi rywalami. W lidze rownież sobie nie radza jak już wspomniałem i w ostatnich trzech kolejkach zdobyli raptem 1pkt! W dzisiejszym meczu w ich składzie zabraknie oao Pereira, Sinama-Pongolle, Marco Caneira, Mexer, Pedro Silva, Helder Postiga. Pewnie licza na Liedsona, ale on sam nie pomoże nic na grających pressingiem od poczatku graczy Evertonu. Sporting nie przyzwyczajony do takiej gry sobie nie poradzi przczuwam. Owszem Everton przegrał w fazie grupowej z Benficą, a nawet doznał kleski ale to jest o klase lepszy zespół w obecnym sezonie. Już tylko czysto statystycznie podpierając się przy tym typie to Sporting z 9 wizyt w Anglii w przeszłości przegrał 6. Oby to samo miało miejsce dzisaij.
-------------------------
VS
AC MILAN - MANCHESTER UNITED
Typ : Milan @ 2,90
Unibet
San Siro to teren nie zdobyty przez ManU. Ba w starciach z Milanem nie udało im się pokonac tam ani razu bramkarza rywali. Co ciekawe zespoły spotykały się aż trykrotnie w pólfinałach i za każdym razem wtedy Milan awansował. Także czwarte starcie również dalej przeszedł Milan. Ogólniy wniosek więc z tych dotychczasowych potyczek pod względem statystycznym to :
-Milan zawsze eliminował United ????
- Milan u siebie wygrywał 4 razy do zera
- ManU na włoskiej ziemi na 16 potyczek wygrało tylko 3 (dwukrotnie z Juve i raz z Romą )
Jeżeli idzie o braki kadrowe to w samolocie lecącym do Włoch zabrakło Vidica, Giggsa, Andersona, O'Shei. Znając ostatnie podejście Fergiego do meczów z wielkimi rywalami zapewne wyjdzie w 4-5-1. Rooney na szpicy i zagęści środek pola. Pod nieobecnośc Andersona spodziewam się że wyjdą Fletcher, Carrick i Scholes. Boki raczej Valencia i Nani chociaż widok Parka także mnie nie zdziwi bo Fergie nie raz już tak zaskakiwal jak chociazby w finale
LM kiedy posłał Parka od początku...
Obrona wiadomo Evra, Ferdinand i raczej Evans, a na prawej ktoś z pary Rafael - G.Neville. Bramka van der Sar.
Jak już ktoś to powiedział największą zagadką zostają boki obrony Milanu. Ostatnio może nie zachwycają ale w
LM nawet jak nie zachwycai w lidze to grali dobrze. Mowa o poprzednich latach oczywiście, jeszcze za czasów Kaki. Teraz mają Ronaldinho i wierzą że to on poprowadzi ich do wyeliminowania ManU. Pato już wrócił, braknie Boriello. Seedorf bez formy. Poprostu Milan był nieco neiskuteczny w ostatnich meczach jak z Livorno i Bologną. ManU się nie otworzy na tak zdradliwym dla nich terenie, Milan ostro może też nie zaatakowac. Obiektywnie patrząc na ten mecz to niestety widze wygraną Milanu, jakieś 1:0 mi się widzi niestety. Sprawa awansu rozstrzygnie się na Old Trafford. Oby z pierwszego meczu wyjechac z jak najmniejszą stratą bramkową.
W pamieci mam niektóre wizyty ManU w Italii jak chociażby z Romą gdzei tam też im sie ciezko grało. Z Interem przed rokiem mieli przewage optyczną ale też nic nie wpadło. Ten mecz to będzie arcytrudna przeprawa mimo wszystko. Widzę bukmacherzy faworyzują ManU ze względu raczej na ostatnie wyniki obu zespołów. Ja jednak jako kibic United wierze w swój zespół, ale rozum mi mówi że skończy się niestety porażką... Nie będe żałowal jak to nie wejdzie,ale przed meczem widzę niestety wygraną Rossonerich:-| Oby to tylko jednobramkowe zwycięstwo typu 2:1 lub 3:2 ktore przybliży teoretycznie ManU w kontekście rewanżu do awansu... Niby nie powinno się grac przeciwko swoim, ale czasem i tak trzeba umiec wybrac typ moim zdaniem. Nie pamiętam czy kiedyś grałem przeciwko United, ale możliwe że dzisiaj jest ten pierwszy raz.
Kupon #21
Everton Liverpool - Sporting Lizbona Typ : 1 @ 1,602:1
AC Milan - Manchester United Typ : 1 @ 2,902:3
AKO KURS : 4,64 Unibet
STAWKA : 30zł
EW WYGRANA : 139,20zł