Tak mi się nudziło i szukałem jakiegoś bryliancika, i chyba znalazłem. Napisałem też analizę. Jak ktoś chce niech sobie pogra za drobne, na singla czy coś. Ah przy okazji dodam, że wszystkie 4 typy weszły podane wyżej bez problemu, jak zwykle nie grane to wchodzi ???? Zobaczymy jutro.
Dyscyplina:
Piłka nożna -
Francja 1
Spotkanie: Bastia -
Brest
Typ:
2
Kurs:
4,60
Bukmacher:
Bet365
Are you kidding me? 4,60 na Brest? Biorę! Spotykają się na pierwszoligowym froncie we Francji dwie drużyny walczące o byt w lidze. Dzisiejsi gospodarze, beniaminek ligi jest w dużo lepszym połozeniu niż drużyna Brest i będzie to bardzo ważna potyczka. Bardzo zdziwiony jestem tymi kursami, bo według mnie powinny być równe. Zacznijmy od początku, co przemawia za Brest. Po pierwsze pojedynki head to head. Grały te ekipy ze sobą 2 razy na przełomie ostatniego roku, czyli w bardzo podobnych składach, w pucharze i w 1 lidze. Oba mecze zostały pewnie wygrane przez Brest, najpierw u siebie 3-0, a potem na terenie Bastii w stosunku 3-1. Wcześniej, pare lat temu ekipy grały ze sobą w
Ligue 2, no ale to chyba mało istotne, tak czy siak H2H na korzyść Brest 6-1-4. A teraz najwazniejsza statystyka. NA ostatnie 6 spotkań między tymi drużynami 5 razy wygrało Brest i raz padł remis! Zatem H2H zdecydowanie dla Brest. Drugi argument - doświadczenie. Brest to ekipa grająca na najwyższym froncie od 4 sezonów z rzędu, dzielnie broniąc się przed spadkiem, udawało się. Wczesniej w historii również grali w
Ligue 1. Bastia prawie się nie wzmocniła i ma mniej doświadczonych graczy. Spójrzmy na tabelę. Bastia na 9 kolejek przed końcem zajmuje 13 pozycję, 36 punktów i bramki 38-56. Obok Nancy mają najgorszy bilans w lidze, zaś sami mają ich najwięcej straconych. Brest posiada 18 lokatę i 29 punktów, a ich bramki to 29-44. Na ten moment Brest traci 2 oczka do bezpiecznej 17 pozycji, a tak naprawdę do 15 bo Evian na tej lokacie również posiada 31 pkt. Jest zatem ścisk w dole tabeli i będzie mocna walka o utrzymanie, zresztą
Francja jest z tego znana od wielu sezonów. Zatem patrząc na tabelę trudno wskazać faworyta.. więc skąd ten kurs na beniaminka? Atut własnego stadionu we Francji nie jest ważny, szczególnie w Bastii, słaba jakość murawy i stosunkowo mało kibiców. Spójrzmy na formę. No i własnie dlatego chyba jest taki kurs a nie inny. Bastia ostatnio na 5 meczy: 3 wygrane, 1 remis, 1 porażka. Godne uwagi zwycięstwo z Lyonem 4-1. Ale każdy mecz jest inny i Bastia to tak specyficzna ekipa, że wygrywa z mocnymi a ze słabszymi dostaje bęcki, więc tym się nie sugeruję, wręcz na odwrót, ich seria musi minąć. Brest za to słabiej, wygrali z Bordo 1-0, potem remis 1-1 z Lyonem i 3 porażki z rzędu. Jeśli chcą się utrzymać, MUSZĄ te spotkanie wygrać i moim zdaniem to zrobią. Teraz spójrzmy na listę nieobecnych Bastii, bo jest ona długa, z różnych powodów nie zagrają: Magno Macedo Novaes, Dume Agostini, Maka Mary, Yannick Cahuzac, Matthieu Sans, Christophe Vincent, Olivier Vannucci, Gaetan Varenne, Gaël Angoula, Yassin
El-Azzouzi. Kurs naprawdę godny uwagi. Motywacja, osłabienia gospodarzy, doświadczenie, no i najzwyczajniej to, że Bastia im leży - te argumenty powinny wystarczyć na sukces Brest. Pozdrawiam i polecam - pomogłem, kliknij dzięki, jak chcesz, zagraj z podpórką, kurs jest i tak bardzo wysoki ???? .