Taśma 20 spotkań na dwa dni z tenisa. Dużo, ale też dużo tutaj malutkich kursów, nie piszcie po co gram takie kursy bo to są 100% pewniaki a trochę kupon podbiły. Stawka szczęśliwe 13 złotych. Co tutaj można dodać do typów, napewno będe prawie wszystkie też grał na osobnych kuponach dziś i jutro. Pewniaki 100%: Nishikori, Tsonga, Berdych, Wawrinka, Bryan/Bryan, Radwanska, Hampton, Wozniacki, Nadal, Federer, Djokovic, Murray, Sharapova, Azarenka. Reszte meczy opiszę w kilku słowach: Querrey gra u siebie z drwalem Karlovicem, który ma swoje lata. Musiał przechodzić przez kwalifikacje oraz 1 rundę, czyli zagrał już 3 mecze, a wiemy że to strasznie zawodnik ze słabą kondycją. Querrey to nadzieja Amerykanów, jak nie on to kto? Isner odpadł wczoraj z Hewittem. Oby tylko poradził sobie z presją, a tego się boje najbardziej, bo to jedyny argument przemawiający przeciwko Samowi. Seppi to zawodnik bez formy, nie wiem jak zagrał z Brandsem ale zdziwiłem się, że wygrał. Gulbis gra maraton meczy wygranych i ani śladu zmęczenia nie widać. Tutaj Ernests może być czarnym koniem, forma wyśmienita. Simon jakimś cudem jeszcze gra w Indian Wells. To, co zrobił zasługuje na szacunek i podziw, napewno został podbudowany psychicznie. Wygrał mecz z Lorenzim, przegrywając 1:5 w ostatnim secie, broniąc po drodze bodajże 6 piłek meczowych, wychodząc z opresji przegrywając 40-15 przy podaniu Paolo. Wygrał 6 gemów z rzędu. Paire to zawodnik który tutaj traci swoje atuty, czyli serwis i forehand. Co prawda przeszedł Kolbę, ale ten jest daleko od swojej dyspozycji. Szybciej cudem fartem z Kubotem. Maria pokonała McChale która wraca do formy, więc i z Burdette powinna sobie poradzić. Jednak
WTA troche rządzi się swoimi prawami, co prawda w moim przekonaniu Maria to wygra ale jednak kilka % szans dla rywalki. To samo w sumie można napisać o Kerber, wygra ale na 100% pewny nie jestem bo to kobiety i tyle. Wreszcie ostatni mecz, czyli Fish kontra Reynolds. Mardy wraca po absencji półrocznej. Kursy na niego są wysokie, ponieważ wraca po przerwie spowodowanej problemami z sercem. W normalnym meczu płaciliby na niego 1.20 maks. Ale jeśli startuje w turnieju, to znaczy że musi być przygotowany. Jestem fanem stylu gry Mardy'ego i jak najbardziej jestem z nim w tym meczu sercem oraz pieniędzmi. Jest o 3 klasy lepszy ale właśnie ta niewiadoma jak zagra po przerwie daje nam tak wysoki kurs. Ja wchodzę w to ale jednak z lekkim ryzykiem.
Taśma na
tenis: 10-11/03:
Petzschner P. -
Nishikori K. (1.20)
Querrey S. - Karlovic I. (1.45)
Blake J. -
Tsonga J.W. (1.15)
Seppi A. -
Gulbis E. (1.40)
Berdych T. - Mayer F. (1.07)
Hewitt L. -
Wawrinka S. (1.40)