Witam moją ulubioną Ligę Europy w fazie 1/8! Pierwsze co mi się narzuca na oczy to słowo under 4.5 na wszystkie spotkania i prawię wszystkie 3.5. Tak, moim zdaniem liga wkracza w decydujące fazy, a co za tym idzie, szczególnie te pierwsze mecze są raczej underowe. To proste, drużyny a raczej ich trenerzy kalkulują i ustawiają warianty tak, aby nie przegrać dwumeczu w 1 spotkaniu. Po prostu nie spodziewam się szału bramek dziś w
LE i nie polecam nikomu grać overów, nawet tych 1,5. Myślę właśnie nad zagraniem taśmy na bezpieczne undery. Przejdźmy do analiz, na moich poprzednich uzasadnieniach i typach w tej lidze na pewno nikt nie zbiedniał, liczę na podtrzymanie passy. Kursy do zdarzeń podaję za Bet365.
Anzhi Makhachkala - Newcastle
1 @ 1.61
Poniżej 3,5 goli @ 1.28
Obie drużyny strzelą? NIE @ 1.72
awans 1 @ 1.57
Milionerzy z Rosji kontra przeciętniak z Premiership. Newcastle jak na swoje warunki i tak już zaszło daleko w tych rozgrywkach. Anzhi nie przeszkadza brak rytmu meczowego z powodu pauzy ich ligi, bo potrafili sobie poradzić z Hannoverem 3-1 u siebie i 1-1 na wyjeździe. Uważam, że Hannover jest jakościowo lepszą ekipą od Newcastle. Wystarczy spojrzeć na składy obu zespołów. Rosjanie idą w siłę, reprezentacyjnie i klubowo coraz bardziej mieszają na przełomie ostatnich lat. Ten mecz odbędzie się w temperaturze minusowej, co prawda już po zimie i w dzień ma tam być 7 stopni, a za pare dni nawet już 13, jednak po zajściu słońca szykuje się nam minus 3. Rosjanie są przyzwyczajeni do takich warunków gry. Anzi nie kalkuluje, po tylu wtopionych milionach jeszcze swoich piłkarzy motywują dodatkowymi pensjami za awanse, ogólnie klub celuje w trofeum i na pewno należy do jednego z większego grona faworytów. Newcastle w lidze Europy na wyjazdach gra bardzo asekuracyjnie, patrz statystyki niżej, mecze obu ekip w
LE.
Anzhi 2-0 Young Boys
Anzhi 1-0 Liverpool
Anzhi 2-0 Udinese
Anzhi 3-1 Hannover
Maritimo 0-0 Newcastle
Brugge 2-2 Newcastle
Bordeaux 2-0 Newcastle
Metalist 0-1 Newcastle
Jak widać po statystykach, Anzhi u siebie wygrywa wszystko w
LE. W kwalifikacjach tez wygrywali do zera u siebie, juz nie chce mi sie zerkac i szukac tamtych wyników. 4 mecze, 4 wygrane, w tym 3 razy padł under i 3 razy nie było BTS. Newcastle bardzo przeciętnie na wyjazdach, 2 remisy z takimi miernymi ekipami, porażka w Bordeaux i wygrana po słabym meczu ze średnim Metalistem. Dla mnie ten mecz to Dawid i Goliat, kopciuszkiem tutaj jest ekipa przyjezdnych i stawiam na 2:0 dziś dla gospodarzy, a generalnie proponuję zagranie takich typów na ten mecz, jak na górze napisałem.
Steaua Bukareszt - Chelsea Londyn
Poniżej 4,5 goli @ 1.10
Tutaj to ja nic nowego nie wymyślę. Dla Rumunów to mecz na skale narodową, można w sumie spojrzeć na ten mecz z punktu widzenia, jakby to jakaś
Polska drużyna grała z Chelsea. Podobne podejście do meczu poprzez piłkarzy jak i kibiców, wielkie wydarzenie. Mecz bardzo ciężko typować ze względu na nieprzewidywalność londyńskiej ekipy a raczej trenera Beniteza. Tutaj jedno jest pewne, że Steaua będzie starała się grać na zero z tyłu i czekać na te jedną, szczęśliwą kontrę. Chelsea zaś zadowoli na pewno minimum remis bramkowy. Co czytam na stronkach Chelsea, to ciągle jakiś inny zawodnik mówi w wywiadzie że ich celem jest wygranie
LE. Chelsea w tym meczu przystąpi z Torresem w podstawie, bo na mecz nie powołani zostali: Demba Ba, Victor Moses, Ramires. Chelsea chce oszczędzić najlepszych napadziorów na mecz FA Cup z United, który odbędzie się już w te niedzielę. Wiemy jednak, jak obszerną ławkę ma Chelsea. Oto powołani: Cech, Turnbull, Hilario, Ivanovic, Ferreira, Cole, Bertrand, Luiz, Terry, Cahill, Azpilicueta, Oscar, Mata, Benayoun, Mikel, Lampard, Hazard, Marin, Torres. Ktokolwiek nie zagra, skład tak czy siak silny. Najchętniej bym zbagatelizował typowanie na ten mecz, bo nie potrafie przewidzieć co tam sie wydarzy. Under 4,5 to dołoże do kuponu, pomimo śmiesznego kursu, ale to wejdzie na bank, taki bardzo asekuracyjny under. Gram aż 4,5 ponieważ Chelsea na wyjazdach w
LM w grupie posiadała: 3, 3, 4 bramki. Steaua zaś u siebie: 2, 1, 6, 2 bramki ostatnio. Tych 6 goli (1-5 ze Stuttgartem) nie można jednak brać na serio, bo ekipa miała już pewny awans z 1 miejsca i grali rezerwami.
Vfb Stuttgart - Lazio Rzym
X2 @ 1.70
Poniżej 3,5 goli @ 1.28
Handicap +2 (typ 2) @ 1.22
awans 2 @ 1.80
Ekipa z Niemiec to kopciuszek i niedobitek, który został nam w
LE. Drużyna gra beznadziejny sezon, jedyne co ich ratuje to właśnie te zajście tutaj do 1/8. Stuttgart jest tutaj fartem, bo grupe miał najłatwiejszą ze wszystkich (Molde, Copenhaga, Steaua), przeszli tylko dlatego że Steaua im sie podłożyła na wynik 5-1 gdzie wystawili młodzież mając pewny awans. Potem mieli najsłabszego rywala w 1/16, z którym de facto sie męczyli (Genk). Stuttgart po serii porażek w lidze zmienił taktykę i sposób gry, teraz dbają o defensywe i czyhają na kontry. Dzięki temu w ich meczach na ślepo można grać UNDERY 3.5. Na potwierdzenie moich słów ich ostatnie wyniki w overowej Bundeslidze: 1-2 Leverkusen, 1-1 Nurnberg, 1-0 Hoffenheim.
A oto wyniki z
LE obu ekip:
Stuttgart - Steaua 2-2
Stuttgart - Kopenhaga 0-0
Stuttgart - Molde 0-1
Stuttgart - Genk 1-1
Tottenham - Lazio 0-0
Panathinaikos - Lazio 1-1
Maribor - Lazio 1-4
Gladbach - Lazio 3-3
Jak widać
Niemcy u siebie ani razu nie wygrali, 3 razy na 4 underowali. Lazio na odwrót, ani razu nie przegrało na 4 mecze, a rywali mieli o 3 klasy lepszych. Inaczej z underem u nich, bo 2/4, a ostatnie dwa właśnie overowali. Ale że Stutt gra teraz takim underowym schematem gry, to wróżę tutaj bramkowy remis 1-1 co stawia Rzymian w lepszej pozycji. Być może nawet jakieś 0-1 bądź 1-2 dla gości. Ogólnie polecam wszystkie 3 typy, najbezpieczniejszym z nich jest handi +2 na Lazio bo to jest pewniak 100%.
Viktoria Plzen - Fenerbahce
X @ 3.50
X2 @ 1.72
Handicap +2 (typ 2) @ 1.20
awans 2 @ 1.80
To obok Chelsea najcięższy mecz do typowania, bo spotyka się najbardziej ambitna drużyna
LE, ale z drugiej strony najsłabsza na papierze i zdecydowanie najbiedniejsza jeśli chodzi o budżet. Według mnie Turków już nie przejdą i koniec marzeń, bo Fener ma zawodników bardzo doświadczonych. Turcy już odprawili z kwitkiem podobną do Pilzna ekipę, tzn. BATE. Najpewniejszym betem będzie długoterminówka na awans. Ten mecz to dla mnie poprostu śmierdzi remisem, i to raczej bramkowym remisem, coś typu 2:2. Ale czysty remis to tylko Ci najbardziej odważni grają, więc można pokusić się o X2.
Basel - Zenit St. Petersburg
2 @ 2.50
X2 @ 1.40
Poniżej 3,5 goli @ 1.30
Poniżej 4,5 goli @ 1.11
awans 2 @ 1.33
Pojedynek typowo średniej drużyny z milionerami. Szwajcarzy grają bardzo przeciętnie w
LE od fazy grupowej. Mieli banalną grupę do przejścia a problemów nie brakowało. Grają szczególnie słabo na wyjazdach, u siebie trochę jakość gry poprawiona, dlatego skłaniałbym się ku awansowi na gości, najpewniejszy bet. W Rosji będą wstanie odrobić nawet ewentualną wtopę. Ale mimo wszystko aczej widzę tutaj skromne zwycięstwo gości, 0:1 lub 1:2. Tak aby zmieścił się X2 w underze 3.5. Z drugiej strony, Basel lubi się otwierać własnie u siebie, choćby rok temu festiwal goli z United, wygrana z Bayernem. W
LE u siebie 2-2 z Genk, 1-0 z Videotonem i 3-0 ze Sportingiem. I to w pamięci mnie trochę powstrzymuje grać na ten mecz, bo tutaj zależy tylko i wyłącznie od taktyki trenera gry Basel. Jak postawi na ofensywę, co lubi robić, będzie over, BTS i X2. Ale raczej nie powinien w 1/8, więc jak na defensywę, to under spokojnie, X2 również. czyli tak jak mówię polecam najbardziej awans 2.
Benfica - Bordeaux
1 @ 1.55
Poniżej 3,5 goli @ 1.30
Ciekawy dwumecz, na pewno. Benfica "zabiła" Leverkusen doświadczeniem, zaś Bordeaux przebrnął trochę szczęśliwie przez Dynamo Kijów. Jestem pewien, że tu dziś doświadczenie będzie górą. Sprawa awansu jest bardziej otwarta, bo Bordo u siebie jest nieobliczalne, wszak jeśli ktoś w
LE ma być czarnym koniem, to być może oni, bo raczej Rosyjskich ekip bym czarnymi końmi nie nazywał. Tutaj stawiam jak najbardziej na jednobramkowe, skromne zwycięstwo Benfy. Będzie 1-0 lub 2-1.
Levante - Rubin Kazan
1X @ 1.35
Poniżej 2,5 goli @ 1.61
Poniżej 3,5 goli @ 1.22
awans 1 @ 2.00
Po trupach do celu. To taktyka Rubina na grę. Potencjału nie mają, zatem jakoś sobie muszą poradzić. Rubin ciekawie ustawił sobie 9 zawodników we własnym polu karnym w dwumeczu z Atletico, tutaj będzie podobnie, na pewno już na stadionie Levante. Na środku boiska stoi Rondon który czeka na jakąś 1 akcje. Levante to zespół znacznie słabszy jakościowo niż Atletico. Z drugiej strony, dla Levante
Liga Europy to ogromne wydarzenie dla klubu. Nie sądze, aby Rubin coś wcisnął. Ogólnie, jesli gdzies ma być 0:0, to możliwe, że tu. Wróżę przenudnawe spotkanie. Levante będzie siedzieć na połowie Rubinu i grać jakby nie mogło, a Rubin będzie sobie kopał piłki. Tu under jest pewny jak złoto. Levante ostatnio padaczka w lidze, poza remisem w Valencii. Rubin ligi w ogóle nie ma, i tak oto na nieszczęście spotkała nam się zdecydowanie najsłabsza para w tej fazie rozgrywek. Niestety, któraś musi przejść. Nie sądze jednak, aby byli to Rosjanie, nie wydaje mi się, aby aż 3 ekipy
Rosja posiadała w 1/4. Rubin po prostu na ten awans nie zasługuję i mam ogromną nadzieję, że tym razem grając swój anty-futbol polegną. Tu będzie 0:0 lub 1:0 po nudnym meczu. I się nie martwcie jak Levante strzeli na początku, np. w 9 minucie. Wtedy to już under będzie pewniutki
. Tak to widzę.
Tottenham - Inter Milan
NO BET
Hit albo kit. Coś z tego będzie. Inter mimo słabej sytuacji w klubie ostatnio radzi sobie dobrze. To samo w sumie można mówić o Totku. Bale w genialnej formie, Palaccio nie gorszej. Oba kluby z mocnych lig, oba kluby silne, oba kluby w formie, oba kluby z wielkiej nazwy, wreszcie oba sa po prostu do siebie zblizone jesli chodzi o potencjal. Jak ktoś tu jest obeznany w bukmacherce, a napewno jest Was takich wielu, to chyba zrozumiecie, że na takie spotkanie typów na siłę się nie szuka, i na tym zakończmy moje wypociny. ???? tutaj NO BET - absolutnie panowie, zdala od tego meczu!
Polecam korzystac, jak pomoglem - kliknij dzieki, bede wdzieczny ???? .