Nie wiem do kogo pisałeś, do mnie nie więc pewnie do Ola, ale może go akurat nie było albo coś innego - wiesz jak teraz w okresie świątecznym jest ... ????Witam
Znalazłeś dla mnie parę, czy mogę indywidualnie wystartować w tym konkursie zimowym tobet? Dlaczego mnie zignorowałeś i nie dostałem odpowiedzi?
Wstawiłem je na chwile, bo wiedziałem, że będą, ale później kursów nie było to wywaliłem. Nie wiadomo było czy będzie oferta, w końcu zauważyłem wczoraj już pod wieczór, że jest, ale stwierdziłem, że to za mało czasu by ludzie mieli.Mam pytanko ... Jak rozumiem nie będziemy typować dzisiejszych zawodów biatlonowych bo swego czasu były w kalendarzu a teraz ich nie ma?
Łatwo więc wywnioskować, że jeżeli ktoś podał 0 typów to ma 400 punktów w prezencie. Rozłożone są one na wszystkie dyscypliny (chyba, że danej dyscypliny nie było w danej kolejce, to wtedy po kolei alfabetycznie wg nazw dyscyplin przydzielane jest po -100). Więc jeżeli ktoś nie podawał przez 2 kolejki typów to uzbierał w sumie -800 punktów.11. W każdej kolejce drużyna może podać maksymalnie 4 typy z danej dyscypliny. Jednak w każdej kolejce należy podać minimum 4 typy w sumie, ze wszystkich dyscyplin. Zaś maksymalna liczba typów ze wszystkich dyscyplin wynosi 11.
Przykładowo jak drużyna poda 2 typy o kursie 1.40 z biathlonu i jeden typ o kursie 2.00 ze skoków, to z racji, że podała za mało typów na daną kolejkę, typ z najwyższym trafionym kursem jest rozliczany jako przegrany.
Jeżeli drużyna poda tylko 2 typy na daną kolejkę, to oba są rozliczone jako przegrane, jako, że to o 2 typy za mało.
Jakto jak sie nie podalo typow na jedna kolejkę to sie ma -400 ? chba ni trzeba w kazdej kolejce brać udziału?
11. W każdej kolejce drużyna może podać maksymalnie 4 typy z danej dyscypliny. Jednak w każdej kolejce należy podać minimum 4 typy w sumie, ze wszystkich dyscyplin. Zaś maksymalna liczba typów ze wszystkich dyscyplin wynosi 11.
Przykładowo jak drużyna poda 2 typy o kursie 1.40 z biathlonu i jeden typ o kursie 2.00 ze skoków, to z racji, że podała za mało typów na daną kolejkę, typ z najwyższym trafionym kursem jest rozliczany jako przegrany.
Jeżeli drużyna poda tylko 2 typy na daną kolejkę, to oba są rozliczone jako przegrane, jako, że to o 2 typy za mało.
Konkursu w Ga-Pa nie ma w 3 kolejce, bo jest on 31.12 i 1.01 (kwale i konkurs), więc na przełomie 2 kolejek. Dlatego go nie ma. A w 4 kolejce są 3 inne zawody ze skoków.Witam mam 2 pytania :
1.co z konkursem skoków w GA-PA z 1 stycznia bo nie ma go ujętego w terminarzu 4 kolejki /a nasz sponsor podał kursy na te zawody/, a kolejka ma obejmować termin w którym odbędą się te zawody , może dołączyć te zawody do 3 kolejki skoro trwała ona tylko 3 dni a zgodnie z regulaminem kolejka powinna trwać około tygodnia.
2.co z drużynami które przystępują do konkursu w późniejszym etapie rywalizacji , czy za pierwsze kolejki w których nie brały udziału będą miały po
-400 punktów ? , bo skoro inni którzy nie podadzą w jakiejś kolejce typów i dostają minusowe punkty to takie rozwiązanie będzie hyba sprawiedliwe.
Nie wiem gdzie widzisz wieloznaczność.Regulamin:
11.
W każdej kolejce drużyna może podać maksymalnie 4 typy z danej dyscypliny. Jednak w każdej kolejce ( w której drużyna może podać maksymalnie 4 typy z danej dyscypliny ) należy podać minimum 4 typy w sumie, ze wszystkich dyscyplin. Zaś maksymalna liczba typów ze wszystkich dyscyplin wynosi 11.
Regulamin jest niejednoznaczny, ja rozumiem że wyraz "może" użyty w pierwszym zdaniu determinuje że drugie zdanie dotyczy sytuacji jak "może drużyna" odda typy w danej kolejce. Wieloznaczny ten zapis.
Dobrze poprzednik sugruje, może przedłużyć 3 kolejkę o 31.12. do 02.01.- następna jest bardzo gluga planowo ( 01.01.-10.01.) więc zaczęcie czwartej od 03 do 10.01 i tak daj mozliwośc typowania przez 8 dni.
co do ostatniego akapitu to fakt gracze ktorzy oddali typy prawidłowo zostaliby pozbawieni typow z przedłużonego czasu. Co do reg.:
11.
W każdej kolejce drużyna może podać maksymalnie 4 typy z danej dyscypliny. Jednak w każdej kolejce należy podać minimum 4 typy w sumie, ze wszystkich dyscyplin. Zaś maksymalna liczba typów ze wszystkich dyscyplin wynosi 11.
Ano tak że nie jest napisane ( zasugerowane) nigdzie w typ punkcie Regulaminu, że jak się nie odda typów w jakiejś kolejce to będzie się za to karanym. Gdyby zamiast "może" bylo użyte np. "powinna" lub "musi" to takie sformułowanie stawia rygor ewentualnych minusowych pkt. których zasadę działania nam doopisałeś niedawno.
Podobnie by działało napisanie dwóch pierwszych zdań jako pkt. 1) i 2), ale pisanie ich jedno po drugim jako całości (która wynika z ciągłość tekstu), wg mojej logiki wskazuje że typowanie w każdej kolejce nie jest obowiązkowe.
Napisane jest, że jeżeli poda się 1 typ za mało to 1 jest rozliczany jako przegrany, jeżeli 2 to 2, a jeżeli 4 typy za mało, to 4 są rozliczane jako przegrane, czyli ma się -400, proste.11. W każdej kolejce drużyna może podać maksymalnie 4 typy z danej dyscypliny. Jednak w każdej kolejce należy podać minimum 4 typy w sumie, ze wszystkich dyscyplin. Zaś maksymalna liczba typów ze wszystkich dyscyplin wynosi 11.
To co robię z moją energią, to moja sprawa, nie będziesz mi mówił, co mam robić.Witam, prosze nie cwaniakować, tylko swoją energię skierować na zrobienie klasyfikacji po 3ej kolejce. Moje pytanie: Kiedy będzie klasyfikacja po 3ej kolejce?
Pisz do administracji, życzę powodzenia ????Myślę, że takie cwaniako-kozaki jak ty Olo taką klasyfikację robią ekspresowo. W związku z tym moje pytanie? Czy jeżeli moderator nie radzi sobie z konkursem jest mozliwość żeby go wymienić na innego moderatora, który sobie poradzi i których jest tu dużo?