Napisał ->
Gliwiczanin
Dyscyplina: Mecz towarzyski -
Siatkówka
Godzina: 20:00
Spotkanie: Polska -
Belgia
Typ: (Handicap setowy -2.5 seta
Polska)
Kurs: 2.70
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Polacy na wali wznoszącej. Widać to było na Memoriale Huberta Wagnera. Zwycięstwo w trzech setach z Kanada. Zwycięstwo po dwóch tie-brekach z Francją oraz Rosją. Polacy na swoich obiektach grają naprawdę bardzo dobrą dla oka siatkówkę. Z tego co dowiedziałem się z reprezentacji Belgii za Heynena będzie nowa miotła w postaci Anastasiego. Znanego głównie z prowadzenia przed laty naszej reprezentacji a ostatnio występował jako trener w Trefl Gdańsk.
Belgia z Heynenem potrafiła zaskakiwać wielu względach pokonując faworytów w swoich spotkaniach. Ostatnia forma Belgów pozostawia wiele do życzenia. Porażka z
Estonia w czterech setach. Zwycięstwo z Słowacją w dwóch meczach. oraz ponowny mecz z Estonią tym razem wygrany w trzech setach. Ostatni mecz z tego co patrzyłem w pełnym składzie przegrany bardzo gładko z reprezentacją Szwecji w trzech setach, sety m.in do (22,15,18). Reprezentacja Szwecji nigdy nie słynęła jako potęga siatkówki. Pierwsze spodziewałem się jakiś roszad w zespole z Belgii ale patrząc na składy Belgowie w tym meczu ponieśli klęskę w czołowym ustawieniu. Polacy są w znakomitej formie. Dzisiaj mecz także na swoim terenie w Szczecinie. Heynen pracując w Bydgoszczy oraz w Gdańsku bardzo dobrze zna tą halę a co najważniejsze tak jak mówiłem wcześniej reprezentacje Belgii zna bardzo dobrze co nie można odebrać także tego Anastaziemu. Dzisiaj według mnie Heynen nie będzie rotował tak składem. Mistrzostwa za parę dni myślę ,że konsekwentnie będzie trzymał się tego ustawienia jakim wystąpi w pierwszym spotkaniu na MŚ. Pozdrawiam trzymajcie się.