robson-united
Użytkownik
Rzeczywiście dzisiejszy mecz Mali był wręcz dobry jako bajka do poduszki przy ktorej można usnąc. A Przynajmniej w pierwszej połowie, bo oglądania drugich 45min się nie odważylemMali przeszło obok meczu. Algieria też nie zagrała wybitnie, ale 3 pkt. są. Generalnie nie wiem jak Wy, ale ja się więcej spodziewałem od tego turnieju... Ok fakt, że są niespodzianki jest super, ale co z tego skoro poziom niektórych spotkań jest żenujący... Przed turniejem spodziewałem się super miesiąca z piłką afrykańską i pięknymi meczami takich drużyn jak WKS, Kamerun, Nigeria, Mali itd.. (nie wiemy jeszcze jak Ghana może uratuje honor). A tu co mecz mniej chce mi się oglądać te zawody. Zobaczymy jak dzisiaj zaprezentuje się Angola. Może ten mecz przyniesie chociaż kilka goli i drużyny coś pokażą...
Cóż niespodzianki są solą sportu. Bez nich to wszystko nie miało by sensu skoro wygrywal by zawsze bogatszy. W Afryce często tak bylo że padały nieoczekiwane rezultaty. Szczególnie w kwalifikacjach do MŚ. Outsiderzy wtedy spinają się maxymalnie i dosłownie gryzą trawe. Trzeba pamiętac jaka jest ich sytuacja, dla nich sport to szansa na lepsze życie. Wyjazd do Europy i pieniądze których przecież brakuje na tym kontynencie. To tak wykraczając lekko poza granice sportu. Ma to z pewnością jakiś wpływ na zaangażowanie w gre. Może umiejętności brakowac ale ustępliwosc jest do samego końca.
Faworyci ? Jak narazie takowych nie ma. Śledzę turniej podobnie jak Leon, dobrze że powstrzymuję się od typowania meczów bo nie jeden raz juz bym z pewnoscią popłynąl. WKS czeka jutro mecz o wszystko z Ghaną. Przegrana ich eliminuje! Ghana dopiero wkracza w turniej. Cięzko cokolwiek przewidziec, ale chyba nie wyobrazamy sobie żeby Drogba czy Kalou już wracali do Londynu!
Odnosze również wrażenie że piłka którą grają na PNA ma bardzo dziwną parabole lotu. Nie jestem pewny na 100% ale to jest bodajże ta JABULANi którą mają grac na MŚ, w powietrzu robi ona dziwne "figle" może to jest przyczyna wielu bramek? Napewno jest to jeden z wielu czynników moim zdaniem