No i proszę kolejna niespodzianka, Kamerun przegrał 0:1. Meczu nie oglądałem z braku możliwości (dopiero teraz przyszedłem do domu), więc czekam na komentarz kogoś kto oglądał. Wogóle każdy z faworytów zawiódł w pierwszym meczu, może poza Egiptem, ale ja Egipcjan za faworytów nie uznaję. Została jeszcze Tunezja, ale jeśli oni też choćby zremisują z Zambią... no to mamy jaja jak berety. A na jutro proponuje typ:
Spotkanie: Mali - Algieria
Typ: 1
Kurs: 2,35
Bukmacher: Bwin
Analiza: Puchar Narodów Afryki rozkręcił się na dobre, już jutro rozpocznie się druga kolejka rozgrywek grupowych. Do ciekawego starcia dojdzie w grupie A, gdzie Mali zmierzy się z Algierią. Pierwsza kolejka obfitowała w niespodzianki, faworyci zawodzili, Wybrzeże Kości Słoniowej zremisowało z Burkina Faso, Nigeria przegrała z Egiptem, a Kamerun uległ Gabonowi. Słabo zagrały także nasze drużyny, Mali po dramatycznym meczu zremisowało 4:4 z Angolą, a Algieria została pokonana przez Malawi aż 3:0. Aż wstyd. Obie drużyny będą chciały zmazać plamę, jaką dały w pierwszych meczach. Myślę że to Mali wygra ten mecz, i znacznie przybliży się do wyjścia z grupy A. W ich składzie jest więcej indywidualności, Frederic Kanoute z Sevilli, Seydou Keita z Barcelony czy Mahamadou Diarra z Realu to naprawde dobrzy zawodnicy, świetnie grający z Primera Division. Zwłaszcza Kanoute jest bardzo ważny dla swojej drużyny, odkąd wyjechał Sevilli idzie jak po gruzie. W pierwszym meczu grali słabo, ale zmobilizowali się na ostatnie minuty i byli w stanie odwrócić sytuację. Natomiast Algierczycy przy stanie 0-2 kompletnie odpuścili mecz, grali bez zaangażowania, nie wychodzili na pozycję. Dlatego stawiam że Mali poradzi sobie z Algierią, a kurs 2,35 jest dość wysoki. Ponadto drużyna Mali ma lepszego szamana, więc decyduje się postawić na nich. ???? Transmisja meczu o 19:15 w Eurosporcie.
Pozdrawiam.