Gram posiadanie piłki Hiszpanów. Z Tahiti wyglądało to słabo z kilku względów:
- grały dwie klasyczne "9"
- środek pola nastawiony na ofensywne rajdy, a nie na utrzymywanie się przy piłce
- zagrał tylko jeden gracz Barcelony
Przed meczem z Nigerią ta linia jest fest zaniżona. Podejrzewam, że tym razem wyjdzie dużo silniejszy skład i Del Bosque nie będzie się bawił. Dwóch klasycznych napastników również nie zobaczymy. Z Tahiti się to sprawdziło, bo obrona rywala wychodziła bardzo wysoko. Nie wiem jednak czy omawianie tego na przykładzie tak słabego rywala ma jakikolwiek sens.
Środek pola powinna tworzyć Barcelona i tam totalnie zdominują Nigerię. Utrzymywanie się przy piłce, zamykanie rywala we własnym polu karnym. Piłki będą krążyć po obwodzie, a posiadanie będzie rosło.
Nigeria stara się również utrzymywać przy piłce i tu jakimś wykładnikiem będzie mecz z Urugwajem. Urugwaj zdominował pierwsze 15-20 minut. Później inicjatywę przejmowała Nigeria, a Urugwaj tylko momentami starał się coś wykreować. Mimo takiego przebiegu Nigeria nie zdołała przekroczyć tych 60%. Pomysł w ich grze widać, ale czasami jest problem z realizacją założeń. Linia na posiadanie Hiszpanów zaniżona po ostatnim meczu więc biorę to i polecam.
Hiszpania - Nigeria
Hiszpania powyżej 63,5% posiadania 1,85 Unibet 57
Mecz Urugwaju z Tahiti to koncert handicapów. Ja jednak poszukam tu innego rozwiązania. To co rzuciło mi się w oczy podczas tego turnieju to fakt, że Urugwaj całkowicie nie ma ławki. Trochę przypomina mi to koszykówkę, gdzie jedna część drużyny jest nieco z tyłu, a druga z przodu pod koszem. Tu jest podobnie. Jest obrona. Środek pola wygląda mizernie, a ofensywę tworzy trio Forlan-Cavani-Suarez. Często muszą sami minimalnie cofać się po piłkę i w przypadku kontr to przeważnie któryś z nich jest inicjatorem. Wrócę jednak do braku rezerwowych. Przy meczu z Tahiti kursy na strzelców (w tym gole rezerwowych) są zaniżone i warto to pobrać.
Trener Urugwaju zmiany wykorzystał jedynie w meczu z Hiszpanią. Z Nigerią wykorzystał 2 i to w ostatnich 10 minutach meczu. Oczywiście składów jeszcze nie znam, ale wątpię by któryś z trójki Forlan, Cavani, Suarez usiadł na ławce. Mogą grać na pół gwizdka, ale zagrają od początku. Na ławce nikogo nie widzę i żaden z tych zawodników nie strzeli.
Urugwaj - Tahiti
Rezerwowy nie strzeli 1,85 Betcity
Ktokolwiek zdobędzie hattricka 1,62 Betcity