cytat z dnia 3 lipca 2019 12:19 przez adamo80
Po prostu jest bardzo prawdopodobna teza, że ktoś grający stawką za 10zł poświęci na przygotowanie się do betu kilka/kilkanaście minut, a ten grający stawką 10k tydzień... Taka drobna różnica. Ja kiedyś do jednego betu przygotowywałem się pełne 8 godzin. Łącznie z analizą wypowiedzi wszystkich zawodników obu drużyn na FB nie licząc szukania plotek, a o wnikliwej analizie pogody i murawy nie wspominając... Bet oczywiście wszedł... Zresztą nie ważne... Myślę, że po prostu podnosi to jakoś wagę typera...
Reasumując niestety i podkreślam słowo - niestety bo bardzo tego żałuję obecny system reputacji nie jest wiele warty bo ktoś może mieć mało typów, ale dobrych i będzie miał mniej reputacji od fantasty codziennie dającego typy, który zawsze będzie miał więcej... Jak prowadziłem swój temat z bardzo dodatnim yieldem to właściwie jakoś więcej punktów reputacji mi nie przybywało, natomiast traciłem mnóstwo czasu na hejterów... Dlatego nie wiem czy w ogóle dało by się to ogarnąć, ale jakiś system liczenia typów i typerów by się przydał... Fakt, że jest dział w kuponach ze statystykami i bardzo dobrze, ale on nie obejmuje np. takich osób jak ja lub innych udzielających się w działach tematycznych lub kuponach bez statystyk...
Czesc Adamo , ja odpowiem z mojego punktu widzenia jak ja to widze, uwierz mi ze dla mnie niema to zadnego znaczenia , dlaczego , po pierwsze ja nie wchodze na forum po typy to raz a dwa po inforacje mniejsze , wieksze a jezeli biore pod uwage lub sugeruje sie jakims typem/zakladem to musi byc przy zakladzie analiza , jezeli jej niema to z kad mam wiedziec czym typer sie ugeruje jaka ma argumentacje? - Niema zadnego znaczenia dla mnie czy ty Adamo czy waldi gracie za 15 PLN czy 10 tysiecy - dla mnie liczy sie to co ktos napisal - wystarczy mi jeden post, jedna analiza aby wiedziec czy ten ktos ma pojecie i jaka ma filozofie gry - nie mowie tutaj o analizie typu ze jak ktos wygra 10 raz to wygra 11 raz - to zadna analiza dla mnie.
Przygotowanie sie , ja moge i 10 godzin sie przygotowywac do jednego zakladu, niema problemu - owszem zalezy od sytuacji, wczoraj mialem czas i przeanalizowalem kilka meczy , szukanie zajelo mi 2,5 godziny jak i czytanie, analiza oraz napisanie tej analizy dodatkowe poltora godziny - czyli 4h wczoraj zmarnowane? eee nie tylko pieniadze sie licza ale tez pasja i robi sie to co sie lubi , coz zaklad nie wszedl, dlaczego ? moze jakbym poswiecil 4h wiecej czasu to by bylo okej?, czasem to kwestia wyboru a
baseball jest jedna z najtrudniejszych dyscyplin jak nie najtrudniejsza do obstawiania.
Ja uzywam wlasnego rozumu a ze mam doswiadczenie(zaczynajac od bardzo mlodego wieku) to potraie oddzielić "ziarno od plew" i ty napewno rowniez ale laikow jest multum w kazdej dzeidzinie zycia jak i tu, niemajac zadnego pojecia lub cos tam wiedza cos widzieli graja typy bez analiz lub sugeruja sie reputacja , lepiej nawet jak przeczytaja analize typu ze Barcelona wygrala usiebi 20 meczy i nie przegrala zadnego to zagraja to i tyle - niema zadnej recepty na to - i nic za nimi nie przemawia. ile ludzi gra
Baseball z mojego tematu i czyta analizy i wiesz co wiekszosc nie wiec co czyta.
Ktos ostatnio pyta mnie w wiadomosciach po napisaniu ponad 100 wpisow czy ja sie znam na tym i gdzie to wyczytalem hehe i ten ktos jest kilka lat na forum i ta osoba ma wicej lat jak 30 - niema na to recepty, ale temat po to prowadze aby ludzie sie czegos nauczyli i naucza sie jak przeczytaja caly temat od deski do deski i spedza na co dziennym graniu przez dwa miesiace z analiza oczywiscie to gwarantuje ze wikszosc sie nauczy ale sa osoby ktore pisza wreputacji ze dzieki mijemu tematowi wychodza na plus.
O reputacji- to samo, ja uzywam swojej glowy a nie reputacji , sa osoby ja piszesz , maja nawalone od cholery psotow ktore napedzaja im reputacje(pomijam adminitracje i modow ,poniewaz oni zarzadzaja forum i prowadza je wiec pisza posty o roznej tematyce , na pienc postow jeden wejdzie i jest reputa , ale sa osoby co robia dobra robote i fakt niewiele jej otrzymuja , coz zrobisz poprostu madra i doswiadczona osoba nie bedzie sie kierowala reputacja tylko naiwniacy szybkiego zysku.
Jak sam piszesz wychodzi ze jestes bardzo dobrym typerem i niedasz sie omamic przez glupia analize ale temat nie przyniosl ci duzej reputacji - niewiem czym bylo to spowodowane i jeszcze hejterzy hmm - umnie tez na poczatku byl jeden magic ktory chcial sie wybic na moich plecach ale jego posty nakazalem usunac nie wdajac sie w dyskusje z kims co zjadl zeby na bejsbolu a niema pojecia nazywajac czyniki pogodowe , nowinkami(smiech dla mnie) w bejsbolu co jest brane od dziesiatki lat pod uwage.
Jak ja otworzymlem temat 1 marca mialem 3,600 reputacji , wczesniej dostalem range przy ktorej zastanawiano sie czy dac mi na podstawie znawcy NBA czy
NFL bo w tym i tamtym mialem dodatni zysk i bardzo dobra skutecznosc. w koncu dano mi US sports ale do czego zmierzam jak zajelem sie Baseballom i porzucilem konczacy sezon NBA, typuje tylko bejsbol ! w swoim temacie i czasem daje typy w dziale
Typy Dnia i minely 3 miesiace otrzymalem 5000 reputacji gdzie w bejsbol malo ludzi obstawia
wystarczy wziasc pod uwage ze sezon temu sporadycznie typowalo tylko 4 osoby bejsbol w dziale tematycznym z takim sobie skutkiem zeby nie pisac mizernym. Czym to jest spowodowane zinteresowanie tematem ? Moja skromna osoba czy analizy ? czy jednym i drugim? A najlepsze jest to ze ja typowalem Bejsbol 19 lat temu niemajac zadnego pojecia i jakbys mnie zapytal o miotaczy sezon temu, to odpowiedzial bym ze nieznam zadnego , z bejsbolistow to znalem Mike Piazza to chyba palkarz i b.Ruth , a dzisiaj ? Talent? hehe
Poprostu jak waldi napisal kazdy ma swoj rozum ale wikeszosc i to znaczna nie uzywa rozumu , system reputacji , system segregowania typerow tych za 10 pln tych lepszych za 10 tys hmm zaden system nie wygral z bukmacherami do tej pory.