zagladnij do dzialow np NBA czy
NHL tam prowadzone sa symboliczne rankingi typerow
Owszem, są tam symboliczne rankingi, mi bardziej chodziło po głowie coś naprawdę wielkiego, unikalnego. Zbiór wszystkich, bez względu na to w jakim sporcie się specjalizują i ich porównanie. Najprostsze rozwiązania są zawsze najlepsze. Wtedy można wywnioskować, kto naprawdę jest najlepszy, bo szczerze przyznając dział VIP Typy nie odzwierciedla tego wcale. Przykładem może być jakikolwiek user, który ma średni Yield większy od dłuższego czasu, niż połowa tematów w dziale VIP Typy. Dział VIP Typy z nazwy sugeruje, że znajdują tam się najlepsi a tak nie jest. Ranking rozwiązałby tę sprawę, dałby jasny pogląd na to "who is the best".
po co dołącząć do "vipow" skoro te tematy niczym nie roznia sie od
kzs czy kuponow? (nie mowie o wszytskich rzecz jasna co by ktos sie poczul urazony, jednakze takze w
kzs sa tematy lepsze i gorsze i tak samo jest w vipach)
I po to podałem pomysł z
Rankingiem, łatwo by rozwiązał ten problem. Nikt nie musiałby zapisywać się do VIP Typów, każdy byłby w nim uwzględniony i byłby miarodajnym źródłem informacji o najlepszych na forum.
Można nawet pokusić się o rozbudowanie pomysłu Rankingu - to Ranking by decydował o miejscu w VIP Typach, wtedy nazwa byłaby godna. Na sam koniec miesiąca wg rankingu pierwszych 10 najlepszych userów byłoby w VIP Typach. 10 tematów = mniej syfu w dziale, więcej porządku i
PEWNOŚĆ, że znajdują się tam najlepsi na dany moment/miesiąc. Jak ktoś będzie dobry, to się utrzyma w "dziesiątce" = będzie dalej w dziale VIP, jak ktoś będzie w miejscach poniżej "dziesiątki" automatycznie spada z działu. Proste, jasne i bardzo uczciwe. Po co się bawić w ankiety, głosowania, pisanie do Modów? Ranking rozwiązałby ten problem. Prostota!