Dział tenisowy.
Wiele razy przeglądając analizy
WTA widzi sie błędne analizy i automatycznie ripostuje sie uzytkownika z tym ze jest to zle odbierane przez niektorych moderatorów ale z tego co widze to nie ma w zadnym innym temacie mozliwosci odpowiedz na ta analize; ani napisania wlasnego zdania dlaczego ta analiza jest błędna. . .
EDIT:??
Jakas odpowiedz..?
Zacznę od tego, że piszę w swoim imieniu.
Na początek coś nie do końca związanego z Twoim pytaniem
Zatem z mojej strony wygląda to tak: przede wszystkim
TENIS jest obok piłki nożnej chyba najpopularniejszym sportem u buków. Codziennie (zwłaszcza od poniedziałku powiedzmy do piątku) jest bardzo bogata oferta na ten sport. I co najważniejsze mecze tenisowe odbywają się w ciągu dnia o różnych godzinach, są różne turnieje, co może powodować, że prawie przez cały dzień (zwłaszcza przez ten początek tygodnia) jest jakiś mecz do grania stąd
tenis jest często komentowany przez użytkowników forum, co widać:
-po pierwsze: po ilości przeglądających dział
TENIS
-po drugie: po ilości wpisów (lepszych bądź niestety gorszych) w DYSKUSJACH NA TEMATY
BUKMACHERSKIE
Niestety czasami ten poziom z DYSKUSJI NA TEMATY
BUKMACHERSKIE przenosi się do działu TENISOWEGO.
Dział sportowy jest według mnie przeznaczony przede wszystkim na analizy,
typy z analizami oraz na dyskusję na przynajmniej przyzwoitym poziomie.
I teraz odpowiadając na Twoje pytanie.
Jak ja działam (bo tak jak napisałem na początku wypowiadam się w swoim imieniu)?
1. Usuwam posty, które powinny się znajdować tylko w DYSKUSJACH NA TEMATY
BUKMACHERSKIE, np. wypowiedzi w stylu "O widzicie jednak Federer przegrał ha ha".
2. Usuwam posty, w których jakiś użytkownik zwrócił uwagę drugiemu, ale uczynił to w sposób niegrzeczny bądź nie popierając żadnym argumentem, np. "No co ty, Soda to przegra, jest w słabej formie".
3. Usuwam posty, w których użytkownik zwrócił uwagę drugiemu w sposób taki, że mogła by się z tego wywiązać jakaś fajna dyskusja, ale ja wiem na 90%, że się wywiąże z tego jakaś pyskówka albo coś podobnego. Dlaczego to wiem? Bo działam tak tylko wtedy gdy autorem takich postów, o których piszę w tym punkcie są jak ja to nazywam
napinacze, a takich w dziale
TENIS jest kilku. Oczywiście (i tu mogę się wypowiedzieć z pełną świadomością także w imieniu innych modów z działu
TENIS) staramy się takich napinaczy upominać (bądź banować), ale nie zawsze jest to takie proste.
Zatem w tym przypadku działam zgodzie z zasadą LEPIEJ ZAPOBIEGAĆ NIŻ LECZYĆ. Ponieważ wolę szybko usunąć, gdyż domyślam się, że taki
napinacz rozkręci dyskusję nie na poziomie i potem będzie dużo więcej do usuwania. Jest kilku takich napinaczy, ale "nazwiskami" nie będę oczywiście tutaj sypał.
Jeśli jest tak, że sytuacja z punktu
3. dotyczy osoby, która nie jest tym napinaczem, to post pozostawiam i czekam co się z tego wywiąże.
Zatem niekiedy ma dla mnie znaczenie nie tylko to co jest napisane, ale także kto to napisał. I co się z tym wiąże, staram się troszkę bardziej ulgowo traktować nowych użytkowników, to znaczy takich, dla których dany post jest na przykład dopiero trzecim na forum. Najczęściej każdy taki post pozostawiam (nawet jeśli jest to powiedzmy tylko suchy typ), ale jednocześnie dodaję, żeby następnym razem taki użytkownik się bardziej postarał. Jeśli taki suchy typ podaje ktoś kto jest dłużej na forum to po prostu post usuwam.
To tyle co mogę napisać od siebie. To wszystko o czym napisałem wynika chyba przede wszystkim z tego jak
tenis jest popularną dyscypliną u buków i jakie wzbudza w związku z tym emocje.