>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Progresja z przerzutką - by "edi8"

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
Przepraszam.
Oglądnąłem wszystkie 3 strony, a ostatnią ominąłem o_O
Zabieram się za przygotowywanie wersji pod mój budżet i szukaniu typów ????
Dzięki

O 0

onverskillig

Użytkownik
To co wcześniej napisałem nie ma sensu. Spróbuje progresje ediego zastosowac do 3 drogowych zakladow na zwycięzce. Trzeba miec głowe zeby cos taką metode wykombinowac

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
W rozpisce AKO 1.80 myślę, że mylnie opisujesz zdarzenia od etetu 03 w górę

etap / stawka / koszt / wygrana / efekt

03. ..... 0.94 ...... 2.04 ...... 1.69 ....... +
3a ...... 1.69 ...... 2.04 ...... 3.04 ....... +1

( brak trafienia na etapie 03 lub po wygraniu na etapie 03 ale przegraniu na kolejnym 3a , powoduje wejście na etap 04 )
Te poziomy (bez rozegrania poziomów oznaczonych literką &quot;a&quot;) przynoszą straty , a nie jak zaznaczyłeś &quot;+&quot; zysk ????

Poza tym wszystko fajnie pięknie.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@voic3d &gt;&gt;&gt; kolejny raz przyłapuję Cię na tym, że najpierw piszesz, nim przeczytasz i zrozumiesz.

Ten znak + oznacza tu efekt gry w postaci trafione czyli + i dlatego z tym samym budżetem z wygranej wchodzimy na etap a/ danego poziomu gry.

Zatem &quot;zysk&quot; to jedynie Twoja błędna interpretacja tego symbolu + mającego na górze opis: &quot;efekt&quot; w postaci niemianowanej , dla kroków opisanych pełną cyfrą jak np. 03 czy 04 - a dopiero tam gdzie jest to opisane jako wartość w jednostkach po trafieniu na krokach np. 3a czy 4a , czyli jako +1 , ma to wymiar efektu finansowego, czyli zysku w jednostkach.

Zaś to, że po trafieniu na etapie np. 03 nie ma zysku , to FUNDAMENT tej metody i tak właśnie MUSI być!!!
Bowiem za wyjątkiem etapów 01 i 02 , zysk powstaje dopiero po kolejnym trafieniu, na podetapach takich jak 3a czy 6a itd.
.

V 0

vecchio-cucs

Użytkownik
Edi , jestem tu nowy ale wielokrotnie przegladałem Twoje bardziej lub mniej udane analizy matematyczne i próby ustawienia systemu .
Tym razem trafiłeś w 10 i zalogowałem się tu po to ,żeby Ci pogratulować ... ten system ma naprawdę szansę działać ,

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Witaj @vecchio cucs , ale nic mi nie wiadomo o jakichkolwiek mego autorstwa &quot;bardziej lub mniej udanych analizach matematycznych&quot; w necie.

Być może masz na myśli wiele lat temu prowadzony przeze mnie na innym forum wątek &quot;Analiza porównawcza systemów&quot; - ale do tego co tam prezentowałem, dość trudno odnosić się posługując się tą zastosowaną przez Ciebie kategorią ocenną &quot;bardziej lub mniej udanych&quot; a to z bardzo prostego powodu: tam były pokazywane efekty gry tych samych zdarzeń , z tymi samymi kursami i z tym samym budżetem a więc odnosiło się to w sposób bezwzględny do oceny finansowych skutków dla grających niby to samo i mających taką samą skuteczność, ale z dużą różnicą dla ich portfeli w zalezności od wybranej techniki nadania w/w zdarzeń.

Tak więc jeżeli to masz na myśli - to nie były to &quot;bardziej lub mniej udane moje analizy matematyczne&quot; a jedynie proste ( i bolesne dla wielu ) wykazanie jak wiele dla efektu gry zależy od tego, jakiej metody grania użyją - w odniesieniu do identycznych warunków brzegowych: ilości zdarzeń, ich kursów, kasy na grę, skuteczności.

P.s: dzięki za zainteresowanie tą metodą &quot;Progresja z przerzutką&quot; i życzę Ci sukcesów w jej praktycznym zastosowaniu.

Pozdrawiam

V 0

vecchio-cucs

Użytkownik
Edi bez urazy, wykonujesz kawal dobrej roboty . Nie zawsze analizy daja sie przelozyc na pragmatyczne rozwiazanie. Tym razem jak dla mnie podales rozwiazanie idealne ( o ile takowe istnieja) . Tym bardziej, ze sam of jakiegos czasu kombinowalem z ograniczeniem mnoznika progresji.
Wszystkiego dobrego i samych sukcesow w Roku 2013

K 107

krisu3

Użytkownik
Hmm, rozpisałem sobie tę progresję na kurs 1,95 (po raz kolejny usiłuję zbić kokosy w graniu na nieparzyste) i okazało się, że zwiększenie budżetu o 1/3 pozwala na podwojenie wygranych przy tej samej liczbie progów. Może to banał i każda progresja tak ma, ale dopiero teraz to odkryłem i zaintrygował mnie ten fakt ????
Edit: tak się przyglądam, przyglądam... i jaką przewagę ma ten system nad graniem ako z dwóch zdarzeń? Szansa trafienia dwa razy z rzędu jest taka sama jak trafienia dwóch zdarzeń na jednym kuponie, a przy pudle w jednym z dwóch zdarzeń wchodzimy na wyższy próg.

O 0

onverskillig

Użytkownik
Hmm, rozpisałem sobie tę progresję na kurs 1,95 (po raz kolejny usiłuję zbić kokosy w graniu na nieparzyste) i okazało się, że zwiększenie budżetu o 1/3 pozwala na podwojenie wygranych przy tej samej liczbie progów. Może to banał i każda progresja tak ma, ale dopiero teraz to odkryłem i zaintrygował mnie ten fakt ????

Edit: tak się przyglądam, przyglądam... i jaką przewagę ma ten system nad graniem ako z dwóch zdarzeń? Szansa trafienia dwa razy z rzędu jest taka sama jak trafienia dwóch zdarzeń na jednym kuponie, a przy pudle w jednym z dwóch zdarzeń wchodzimy na wyższy próg.
A na ile progów sobie ustaliłeś progresa? i jak do tej pory ci idzie z tymi nieparzystymi? ile zysku +-?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@krisu3 &gt;&gt;&gt; zapoznaj się na 1.stronie tego wątku z ( identycznym do Twojego obecnego ) pytaniem w tej sprawie od kolegi @bryfsztyka ( #2 ) i moją dla niego odpowiedzią ( #3 ) - bo tam masz przecież zawarte wyjaśnienie co do tej różnicy.

Zapoznaj się także z pytaniem od kolegi @addam44 ( #8 ) i tym co mu odpisałem ( #11 ) .

Pozdrawiam

.

Otrzymane punkty reputacji: +1
K 107

krisu3

Użytkownik
Heh, ta przerzutka mnie trochę pogrążyła, bo miałem taką sytuację:
Trafiłem nieparzyste na 3 progu, czyli spokojnie bym to obrobił klasyczną progresją. Ale przy przerzutce zamiast przyjąć na klatę -0,70j to zagrałem próg 3a, co zapoczątkowało serię 8 nietrafionych i zdecydowałem się przyjąć -53j ;)
edit: choć z drugiej strony jakbym grał klasycznie, skończył na 3 progu, to potem te 8 progów dałoby duuużo większy minus. No, pogadałem sam ze sobą, w sumie mogłoby nie być tego posta ;)

czachus 154

czachus

Użytkownik
Test przerzutki
Witam,
pozwolę sobie zrobić test przerzutki bo bardzo mnie ona ciekawi. Zrobie w tym
temacie żeby nie zaczynać nowego. Typy będą różne w zależności od kursu czy to będzie dwu drogowy czy trzy. W razie jakiś zastrzeżeń i nie chęci do tego testu prosze napisać to przerwie.

Etap 1
Spotkanie: Girona - Almeria - PN Spain 2 liga
Typ: 1
Kurs: 2,40
Buk: Bet365
Stawka: 1j
EW: 2,40j

czachus 154

czachus

Użytkownik
Etap 2
Spotkanie: Swansea - Arsenal - PN FA Cup
Typ: 2
Kurs: 2,20
Buk: Bet265
Stawka: 2j
EW: 4,40j
Było blisko ale cóż Arsenal czasem potrafi powalić na kolana ale typera.
Etap 3
Spotkanie: R. Union - Tudelano Typ 1
Alcoyano - Gimnastic Typ 1
AKO: 2,70
Buk: Bet365
Stawka: 2j
EW: 5,40j​

R 190

rednee

Użytkownik
Witam wszystkich,
Wykonałem kalkulator do &quot;progresji z przerzutką&quot; w EXCELU, którą wymyślił edi8 jako że bardzo się tym zainteresowałem. Wszystkie kroki które należy zrobić starałem opisać jasno i czytelnia. Stawki w arkuszu są w jednostkach jak i w stawkach PLN za jakie należy grac. Jest również coś ala kalkulator do obliczenia jak powinna wyglądać ta progresja przy wybranym przez Was kursie. Jestem otwarty na propozycję i mogę oczywiście zmodyfikować arkusz. Zapraszam chętnych do ściągnięcia i oceny.

[#LINK do arkusza#]

Pozdrawiam,
rednee

Otrzymane punkty reputacji: +39
Do góry Bottom