Chyba źle to rozumiesz. Przeczytaj sobie pierwsze posty. Łatwiej trafić kurs 2,00 dwa razy pod rząd niż ten za 4,00 raz.
Ależ nikt nie każe ci stawiać zdarzenia z kursem 4.0 - możesz zrobić ako 2x2.0. Wyjdzie na to samo?
Chodzi mi generalnie o to, że przy wejściu na próg 3 i wyżej musisz trafić kurs 4.0 (czy to ako czy tak jak proponuje edi x j na 2.0 i potem 2x j znowu na 2.0), żeby zakończyć progresję na wygranej.
Co do twojego postu Edi, przeczytałem twoje postu #3 i #11. Przedstawiasz tam parę wariacji możliwych z tym systemem. No ale w gruncie rzeczy, pod pierwotną postacią, jest tak jak napisałem powyżej. Chyba trochę odebrałeś to jako "atak" na ten system. Nie o to było moim celem. Po prostu wydaje mi się, że trochę zakręciłeś z ta przerzutką, sporo osób tego nie rozumie, a tak na prawdę mogłeś to przedstawić właśnie jako progresję na kurs 2.0 na pierwszych dwóch etapach, a potem przejście na 4.0. Wyjaśniasz to w poście #3, że przerzutka daje dodatkowe możliwości - ok, zgadzam się.
Chciałem tez po prostu zaznaczyć, że jeżeli ktoś ma upatrzone typy i wszedł na poziom 3 i wyżej, to nie musi się bawić w przerzutki tylko od razu może skleić ten kurs 4.0 i po "kłopocie". Niby oczywistość, ale jednak nie każdy to zauważy (w tym ja nie od razu to spostrzegłem, aż wstyd ???? ).
Abstrahując od tego, zastanawiam się w jaki typ zdarzeń pójść z tą progresją. Najszybszy zysk wydają dawać się krótkoterminowe
typy live (trwając +/- 20 minut lub mniej). Jednak już 2krotnie poległem na testach tej przerzutki z grą
live.
Można też oczywiście grać tak jak Czachuś czyli normalne typowanie spotkań, ale żeby był z tego sensowny zysk, to trzeba jednak budżet mieć czterocyfrowy.