>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Progresja z przerzutką - by "edi8"

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Nie rozumiesz. Jesteśmy -10j na minusie w podanym przez ciebie przykładzie, ale to nie jest tradycyjna progresja, gdzie wszystko odzyskujesz w jednym kuponie.
Nie trafiając na stopniu 6 (po poprzednim trafieniu 5) jesteśmy w takiej samej sytuacji, gdybyśmy nie trafili na progu 5. Zatem dalej jedziemy od 6 progu - 4j. Zabawa kończy się przy podwójnym trafieniu z rzędu, lub przy jego braku na ostatnim progu ???? .
P.S. Od 14:00 dnia dzisiejszego do teraz zarobiłem 25% początkowe kapitału dzięki tej progresji. Przy czym zaznaczam, że przy tradycyjnej progresji już bym miał 0 na koncie. Także na razie jest ok, dzięki Edi ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@Megadriano, wybacz ale to chyba Ty nie zrozumiałeś zasad tej progresji - bo przecież na etapie I i II wcale nie są potrzebne dwa trafienia z rzędu aby być wygranym , tak więc jednak nie &quot;wszystkie zdarzenia dotyczą takiej sytuacji&quot; , zaś dopiero na dalszych etapach gry niż te w/w I i II , zysk daje kolejne podwójne trafienie.

Stąd nie ma tam stawek mających dawać &quot;wychodzenie na prostą&quot; przy pierwszym trafieniu - bo nie tego dotyczy ta metoda.

Po pudle na VI etapie gramy:

Scenariusz dla gry przy braku trafienia na VI etapie:
etap / stawka / koszt / wygrana / kasa /
01 ...... 1 .......... 1 ......... 2 ........ -1
02 ...... 2 .......... 3 ......... 4 ........ -3
03 ...... 2 .......... 5 ......... 4 ........ -5
04 ...... 2 .......... 7 ......... 4 ........ -7
05 ...... 3 ........ 10 ......... 6 ........-10
06 ...... 4 ........ 14 ......... 8 ........-14
07 ...... 5 ........ 19 ....... 10 ......... -9
08 .... 10 ........ 19 ....... 20 ........ +1
......

S 10

syyl

Użytkownik
P.S. Od 14:00 dnia dzisiejszego do teraz zarobiłem 25% początkowe kapitału dzięki tej progresji. Przy czym zaznaczam, że przy tradycyjnej progresji już bym miał 0 na koncie. Także na razie jest ok, dzięki Edi ????
A można wiedzieć co obstawiasz? Jakiś jeden sport czy wydarzenie czy może składasz różne dostępne kursy?

M 0

megadriano

Użytkownik
Nie o to pytam cały czas, panowie, bo dalej się nie rozumiemy. Pytam, o to jak dobrać stawki po trafionym kuponie, po którym następuje nie trafiony, bo mam z tym problem

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Odsyłam Cię do mojego pierwszego wpisu - bo tam jest zamieszczony szczegółowy scenariusz każdego kroku, w zależności od wystąpienia 3 możliwych sytuacji:

a/ wygranej na etapie np. 5
b/ grze na etapie 6. i kolejnym trafieniu - KONIEC GRY/powrót na etap 01
c/ przegranej od razu na etapie 5. ( następuje wejście na etap 6 ) bądź na drugim kroku na etapie 6. - wejście na etap 7
itd.

Gra opisana jest uniwersalnymi jednostkami - podstaw w to miejsce np. 10zł czy 5 Euro jako Twoja jednostka i graj wg schematu, bo już nic nie potrzebujesz tam liczyć.

Tak więc sytuacja o jaką pytasz, czyli porażka na którymś etapie ale po uprzednim trafieniu - jest tam także szczegółowo opisana co do dalszego postępowania, łącznie z wysokością kolejnej stawki.

Pozdrawiam

.

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Pytam, o to jak dobrać stawki po trafionym kuponie, po którym następuje nie trafiony, bo mam z tym problem
Jeżeli dalej nie rozumiesz pierwszego postu, to zachęcam jeszcze raz do przeczytania mojego:
Nie trafiając na stopniu 6 (po poprzednim trafieniu 5) jesteśmy w takiej samej sytuacji, gdybyśmy nie trafili na progu 5. Zatem dalej jedziemy od 6 progu - stawiamy 4j. Zabawa kończy się przy podwójnym trafieniu z rzędu, lub przy jego braku na ostatnim progu .
Ostatnie zdanie nie dotyczy 2 pierwszych progów.

Otrzymane punkty reputacji: +10
S 10

syyl

Użytkownik
Dzieki Rangizz za odpowiedź. Niestety ciągle widnieje mi liczba 9 postów i nie moge korzystać z wiadomości prywatnych ????

A 498

addam44

Użytkownik
edi8&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;&gt;Sorry,ale calkiem z innej beczki.
L.Messi prawdopodobnie w grudniu pobije stary rekord G.Millera w ilosci strzelonych bramek w roku.
Przypuszczam jednak ze Messi z racji wiekszej obecnie ogolnie czestopliwosci grania zrobi to w wiekszej ilosci meczy.
Czy masz gdzies info w ilu meczach wtedy strzelil swoje 85goli Miller a ile zaliczyl juz Messi?
Pzdr.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Otrzymane punkty reputacji: +3
A 498

addam44

Użytkownik
@addam44 , moja skrzynka jest już oczyszczona, bo uporałem się z odpowiedziami na wszystkie pytania głównie o linki, jakie na pm dostaję - tak więc w tym trybie proszę ????

Co do pytania, to mówisz-masz:
http://fourfourtwo.com/blogs/fourfourtwoview/archive/2012/11/30/muller-and-messi-s-golden-years-a-graphical-representation.aspx

Pozdrawiam
Ale...moze to ikogos innego zainteresuje:spokodfhgfh:
Zerklem i...stary Gerd wychodzi na to ze lepszy ????
Strzelil swoje 85goli w 54 meczach a
Messi juz rozegral 64 i ma 84gole.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Można do tego podchodzić i tak, że brać pod uwagę zarówno wszystkie mecze w sezonie jak i tylko te efektywnie zakończone zdobytą minimum 1 bramką...

I powstaną 2 klasyfikacje ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
W odniesieniu do zawartego w tym wątku modelu gry pod nazwą &quot;Progresji z przerzutką&quot; , zostałem poproszony o zrobienie nieco innego rozkładu jazdy - ponieważ ten użytkownik chce ją zastosować do gry na kurs 1.8 i grać na dwie oddzielne linie, z założeniem osiągania zysku i kończenia gry , gdy w linii A wystąpi sytuacja 2 kolejnych trafień, w układzie kolejno Parzysty/Nieparzysty , a w linii B w układzie kolejno Nieparzysty/Parzysty .

..................

Oto schemat dla takiej gry na kurs/AKO 1.8

etap / stawka / koszt / wygrana / efekt /

01. ..... 0.45 ...... 0.45 ..... 0.81 ........ +
1a. ..... 0.81 ...... 0.45 ..... 1.45 ........ +1

( brak trafienia od razu na etapie 01 , lub po wygraniu na etapie 01 ale przegraniu na drugim kroku 1a powoduje wejście na etap 02 ; przy trafieniu na 01 gracz może także odłożyć wygraną 0.36 j. i ponownie zagrać od początkowego etapu 01 ) .

...............

etap / stawka / koszt / wygrana / efekt

02. ...... 0.65 .... 1.10 ..... 1.17 ......... +
2a. ...... 1.17 .... 1.10 ..... 2.10 ......... +1

( brak trafienia od razu na etapie 02 lub po wygraniu na etapie 02 ale przegraniu na kolejnym 2a powoduje wejście na etap 03 ; jednak i tu wobec nadwyżki wyskości wygranej nad kosztem gry przy trafieniu w 1. podejściu oznaczonym 02 , można zrealizować wygraną i rozpocząć grę od etapu 01 )

................

03. ..... 0.94 ...... 2.04 ...... 1.69 ....... +
3a ...... 1.69 ...... 2.04 ...... 3.04 ....... +1

( brak trafienia na etapie 03 lub po wygraniu na etapie 03 ale przegraniu na kolejnym 3a , powoduje wejście na etap 04 )

................

04. ..... 1.35 ...... 3.39 ..... 2.43 ........ +
4a ...... 2.43 ...... 3.39 ..... 4.37 ........ +1

( brak trafienia na etapie 04 lub po wygraniu na etapie 04 ale przegraniu na kolejnym 4a , powoduje wejście na etap 05 )

.................

05. .... 1.96 ...... 5.35 ..... 3.52 ........ +
5a ..... 3.52 ...... 5.35 ..... 6.35 ........ +1

( brak trafienia na etapie 05 lub po wygraniu na 05 ale przegraniu na kolejnym 5a , powoduje wejście na etap 06 )

..................

06. .... 2.84 ...... 8.19 ...... 5.11 ........ +
6a ..... 5.11 ...... 8.19 ...... 9.20 ........ +1

( brak trafienia na etapie 06 lub po wygraniu na 06 ale przegraniu na kolejnym 6a , powoduje wejście na etap 07 )

..................

07. ..... 4.11 .... 12.3 ...... 7.39 .......... +
7a ...... 7.39 .... 12.3 ..... 13.31 ......... +1

( brak trafienia na etapie 07 lub po wygraniu na 07 ale przegraniu na kolejnym 7a , powoduje wejście na etap 08 )

...................

08. .... 5.94 .... 18.24 .... 10.69 ........ +
8a .... 10.69 ... 18.24 ..... 19.24 ........ +1

( brak trafienia na etapie 08 lub po wygraniu na 08 ale przegraniu na kolejnym 8a , powoduje wejście na etap 09 )

...................

09. .... 8.59 ..... 26.83 ... 15.46 ......... +
9a .... 15.46 .... 26.83 ... 27.83 ......... +1

( brak trafienia na etapie 09 lub po wygraniu na 09 ale przegraniu na kolejnym 9a , powoduje wejście na etap 10. )

...................

10 ..... 12.43 .... 39.26 ... 22.37 ........ +
10a ... 22.37 .... 39.26 ... 40.27 .........+1

itd. itp. - ale oby nie... ????

....................................

Oczywiście ta druga linia B będzie miała identyczną postać .

..............
..............

Proszę pamiętać też, że progresja sama z siebie nie daje nam przewagi nad bukmacherami , ale pozwala na uzyskiwanie wygranych - jeśli skończy się szybciej , niż budżet nią grającego! ????

.

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 10

syyl

Użytkownik
Ja progresje z przerzutką edi8&#39;ego wykorzystuje do połączonego systemu, mianowicie do odrabiania strat, bo uważam że grając tylko tą progresją trzeba grać ostrożnie i wybierać kursy przez co zyski nie są adekwatne do poświęconego czasu, jednak nie widziałem jeszcze bardziej asekuracyjnego systemu i ciężko nim stracić.

Bazuje na graniu piłki nożnej miniprogresją na powyżej 0,5 gola w pierwszej połowie od momentu pojawienia się kursu 1,5. Gdy nie trafiam gram ten sam mecz na powyżej 0,5 gola gdzie kurs kręci się około 1,25. Jeśli w końcu natrafie na 0:0 to podstawiam straty pod progresje z przerzutką i w tle odrabiam straty.

Na przykładzie:
1 krok - powyżej 0,5 gola w pierwszej połowie (1,5) za 1j
2 krok - powyżej 0,5 gola w meczu (1,25) za 4j
ew. 3 krok - podstawiam 5j pod progresje z przerzutką

Kapitał to razem 5j + 5 x kapitał który przyjmujemy na progresje z przerzutką (ja zakładam sobie te ostatnią z kursem/ako 1,8 gdzie wystarcza mi choćby zbudowac ako z dwóch braków równowagi w tenisie), najlepiej mieć jeszcze większy kapitał aby równolegle do odrabiania strat grać kolejne mecze piłkarskie. Każdy wedle możliwości.

Nie wiem na ile to wystarczy, ale jeszcze tak nie przegrałem.

S 4

sempre46

Użytkownik
Analizuję twój zapis stawek progresji i analizuję i.....analizuję.
Mam pewien pomysł aby wykorzystać ten pomysł ale kurs jaki sie pojawia w nim to 1,90 lub 1,95 a więc nie 2,0. Zachęcony twoją podpowiedzią aby zobaczyć jak rozpisałeś stawki na te &quot;moje&quot; kursy zajrzałem dohttp://http://forum.bukmacherskie.com/f18/metoda-albo-wygram-albo-odzyskam-81994.html .I to co zobaczyłem nie jest przerzutką edi&#39;ego lecz klasycnym podwajaniem stawki. No i pojawiła się wątpliwość -czy nie zrozumiałem sensu tej podpowiedzi czy też inaczej nie można .proszę wyjaśnij edi ?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@sempre46, nie bardzo wiem do czego się odnosisz w tym wpisie, bo czy:
a/ do jakiejś mojej dla Ciebie odpowiedzi na forum
b/ do naszej prywatnej korespondencji

Wybacz, ale są takie dni że ja odpisuję nawet na kilkanaście różnorakich zapytań , które są do mnie w trybie pm kierowane i po prostu muszę bardzo często czyścić skrzynkę, stąd nie mam żadnego śladu w archiwum o co ew. mnie pytałeś i co Ci na to odpisałem.
Jak masz to u siebie w historii to wyślij mi na pm

..............

Najprawdopodobniej w formie tej &quot;podpowiedzi&quot; sugerowałem Ci grę na 2 niezależne linie do gry na Odd/Even: na kurs 1.95 i na 1.9 i dlatego podałem alternatywne stawkowanie zaprezentowane w wątku:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/metoda-albo-wygram-albo-odzyskam-81994.html

bo przecież zawsze zamykasz jedną linię trafieniem i wracasz na 1. poziom a w drugiej linii kontynuujesz grę na wyższych progach - do trafienia i w niej.

Nie rozumiem Twojego wpisu także z tego powodu, że po początkowym schemacie gry na kurs/AKO 2 dla &quot;Progresji z przerzutką&quot; - na prośbę usera zaprezentowałem kilka dni temu ( 10.12 o 16.55 wpisem #72 ) także grę na niższy kurs/AKO bo 1.8 .

Jaki więc masz problem, skoro Ty chcesz grać na kursy 1.95 i 1.9 - a to chyba mieści się pomiędzy 2 a 1.80 , które już tu w wątku są , zatem możesz sobie zmodyfikować stawki do grania metodą &quot;Progresji z przerzutką&quot; i do tych interesujących Cię kursów 1.95 i 1.9

Pozdrawiam

.

S 4

sempre46

Użytkownik
Serdecznie się uśmiechnąłem kiedy przeczytałem twoją odpowiedź-dlaczego ? otóż nie rozumiejąc mojej postu dokładnie mi odpowiedziałeś.dziękuję bardzo ,trochę się wytłumaczę z mojego postu-otóż czytałem ten temat jak i inne twoje propozycje na kilka etapów bo nie zawsze można je od razu zrozumieć.Trwało to na tyle długo ,że pamiętałem twój post z 28-10-2012, 01:09 a nie spojrzałem ,że 10.12 napisałeś dokładnie to o co mi chodzi.Dziękuję ci podwójnie ze mimo nawału pracy znalazłeś czas i ochotę aby tak szybko odpowiedzieć na moje wątpliwości. Skąd bierzesz tyle energii?pozdrawiam

gajin 150

gajin

Użytkownik
Edi system świetny. Wymagania kapitałowe niewielkie, poziom asekuracji wysoki, zyski duże. Stosuję go obecnie w jednej grze, ale w miarę upływu czasu mam co raz więcej pomysłów na zastosowanie &quot;ediego&quot; ;) .

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@Gajin - jeżeli to nie zaszkodzi Twoim interesom, to zapraszam Cię do zamieszczania tu tych zasygnalizowanych pomysłów...
Może metodą &quot;wespół-zespół&quot; ???? powstanie coś naprawdę interesującego?
Pzdr.

Do góry Bottom