lukbor10 nie wiem ile masz lat ale skoro szukasz pracy na wakacje to domyslam sie ze nie wiele. Prawda jest taka, ze masz/macie malo lat i nikt Wam kokosow nie da.
uwazam ze najlepsze wyjscie to MC to porzadna firma nikt Was tam nie oszuka, w przeciwienstwie do jakies firmy posredniczacej, badz kowalski ktory zalozyl sobie jakis biznes. Gdzie bedziecie robic po 12 godzin za 5,5 zł, bez umowy i na koniec dostaniecie 200-300 zloty mniej bo wam powie ze zle zrobiliscie to czy tamto.
najbardziej wkurza mnie gdy ktos w cv wpisuje ze skonczyl szkole podstawowa, gimnazjum chodzi do liceum, doswiadczenie to pol roku na kasie w realu i chcialby zarabiac 2000 zł
blagam - myslcie realnie.
szukam pracy do końca września, bo potem ide na studia dzienne. nie szukam pracy w której zarobie 2tys bo zdaje sobie sprawe, ze doświadczenia nie mam w ogóle, chciałbym zarobić miesięcznie nawet 1100-1200 złotych i mi to wystarczy.
z tym że kolego, niestety nie mieszkam w mieście ponad 500tysięcznym. u mnie jest jeden mcdonald, który jest aktualnie nieczynny, pytałem już w kFC i nikogo nie potrzebują. do sklepów z odzieżą biora zazwyczaj ładne dziewczyny, więc tam też jest ciężko się wkręcić, chociaż
praca i tak 5zł/h.
uwierz mi, że jest bardzo ciężko, a nie jestem wcale wybredny jeśli o to chodzi, ale mam swoją godność i nie będe pracował za 600zł miesięcznie i wg mnie w ogóle ludzie nie powinni do takich pracy chodzić, bo nigdy w Polsce nie zarobimy godziwych pieniążków, jak na byle ***** będzie po 30zgłoszeń.
-----------------------
Pavlinho - jeśli chodzi o strefę i hute to nie ma nigdzie przyjęć, mam sporo znajomych i nawet po dobrym słówku to kierownika czy kadrowej jest trudno się tam dostać.
chyba na prawde troche tak to wygląda przez ten kryzys, rok temu kumple pokończyli zawodówki i technika i ich poprzyjmowali do huty, czy na strefe i po roku pracy zarabiaja już około 1800 na reke + premie. a w tym roku jest po prostu masakra.
---------------------
maciekpoland - co znaczy 'ciezko cos wybrać" ? ???? tak rozwchytywany byłeś?
pozazdrościć