Champions League, w piłce nożnej w koszykówce, siatkówce jak i w innych dyscyplinach sportu to najbardziej prestiżowe rozgrywki w całym kalendarzu, ze snookerem jednak jest trochę inaczej , mała kasa, sielankowa atmosfera i całkiem sporo niespodzianek. Jest to bowiem najbardziej nieprzewidywalny turniej w całym roku. Śledzę ten turniej od początku i już mniej więcej wiem kto odpuścił a kto chce pokazać pazur ????
W niedzielę rusza jeden z najbardziej lubianych rozgrywek
Masters, tam będzie można grać za większe pieniądze, do tych rozgrywek podejdźmy ostrożniej. W pierwszy dzień trafiłem 3/5 typów / drugi 3/4 a wczoraj udało się 6/6 , mam nadzieje że dzisiaj statystyki te będą równie dobre.
Judd Trump - Barry Hawkins 1 1.50
Cóż, Trump wszystkich jechał do zera wczoraj miał przestój w meczu z Perrym, który zastąpując Stevensa pokazał że potrafi wygrywać z dobrymi zawodnikami. Trump zmierzył się dzisiaj z Hawkinsem i wygrał bardzo pewnie, jutro czeka go to samo starcię i nie sądze aby zakończyło się innym wynikiem
Mark Davis - Neil Robertson 2 1.48
Neil wczoraj 3/3 spotkania wygrane, ostatnie zakończył 3;0 wbijając trzy setowe brejki nie dając tym samym rywalowi możliwości wbicia jakiejkolwiek bili Neil to mistrz, klasa w sama sobie, ograł dzisiaj Davisa 3;1, jestem przekonany że jutro będzie podobnie
Judd Trump - Shaun Murphy 1 1.55
Shaun Murphy chyba zgubił formę pod choinką, Trump idzie jak zły, ograł shauna już w tych rozgrywkach. jednak ten turniej to turniej niespodzianek tak więc wszystko jest możliwe, tak czy inaczej ja stawiam na pewne zwycięstwo Judda Trumpa . Murphy wbił maksymalny brejk 147 punktowy, i od tej pory zaczął grać na prawdę dobrze. W tym meczu stawiam jednak pewnie na Trumpa ????
Allister Carter- Neil Robertson 2 1.55
Neil to nr 1 w rankingu snookera, jest moim ulubionym zawodnikiem. Również nie lubię grać przeciwko Carterowi jednak Neil z obecną formą jest w stanie ograć każdego , nawet na takim nieprzewidywalnym turnieju jakim jest CLS. Szanse na powodzenie tego typu normalnie oceniłbym na 90/10 jednak w tym turnieju dam 70/30
Można też spróbować coś w kierunku Perrego , gość trafił na ten turniej przypadkowo, bo zrezygnował Stevens, jednak ograł takich zawodników jak Trump, Hawkins, dzisiaj ma dość wymagających przeciwników, jednak tak jak mówie można spróbować na niego zagrać.