Wkraczamy wreszcie w sezon reprezentacyjny , jako wielki fan siatkówki , jestem z tego powodu niezwykle szczęśliwy. Uważam , że rozgrywki drużyn reprezentujących swoje kraje są o niebo ciekawsze od rozgrywek klubowych , gdzie moim zdaniem podąrza się głównie za kasą. Na początek przetarcie przed wspaniałym siatkarskim latem (LŚ , potem IO) , kwalifikacje olimpijskie. Kilka dni temu widzieliśmy parodie siatkówki w wykonaniu bab , szkoda naprawdę oglądać tak piękny sport w tak żałosnym wykonaniu . Na szczęście zaczynają mężczyźni , zaczynają najlepsi z najlepszych , na tym turnieju zobaczymy czołowych siatkarzy świata : Grozera , Savaniego , Łasko , Kaziyskiego , czy też Oivanena.
O meczu Niemców już kilka osób się wypowiedziało , zgadzam się z poprzednikami , więc powtarzał się nie będę . Zwrócę dziś uwagę na mecz Włochów.
Już dziś o godzinie 16.30 rozpocznie się drugie dzisiejszego dnia spotkanie w ramach kwalifikacji olimpijskich .
Finlandia zagra z faworytami turnieju Włochami.
Włosi są zdecydowanym faworytem tego spotkania , jak i całego turnieju . Mają fenomenalny skład personalny i są znakomitym zespołem , już na poprzednich turniejach pokazywali jak mocnym są zespołem. Bardzo ciekawym posunięciem Berutto , jest powrót do kadry mającego za sobą kapitalny sezon , niesamowicie doświadczonego przyjmującego Samuele Papiego. Nie wiem co wymyśli sobie trener Włochów , ale przy obecnej formie Parodiego , jest szansa na to , że Papi zagra dziś sporo , być może nawet od początku . Zdecydowanie warto zwrócić uwagę na gwiazdora tej reprezentacji Michała Łasko , gracz Jastrzębskiego Węgla jest niekwestionowanym liderem w ataku i chyba obecnie siatkarzem w najlepszej formie z całej drużyny. Drugą ważną postacią jest przyjmujący Maceraty , Savani. Cristian był w ostatnich tygodniach pod formą , ale to fantastyczny zawodnik i możliwe , że na sezon reprezentacyjny przygotuje znakomitą formę.
Finowie są ekipą jednego zawodnika , jest nim atakujący Trefla Mikko Oivanen. Ten zawodnik jednak wyraźnie cofnął się w rozwoju , przez idiotyczny transfer do drużyny która odstaje wyraźnie od standardów naszej PlusLigi . Rok temu podczas Ligi Światowej Finowie potrafili rozgrywać kapitalne spotkania , głównie za sprawą genialnej formy swojego atakującego . Teraz nie ma raczej na to szans , bo podopieczni Castelaniego grali cieniutko w sparingach a Mikko jest bez formy i Włochom krzywdy nie zrobi.
Warto również nadmienić , że wszystkie mecze turnieju pokaże Polsat Sport , wilki plus dla tej stacji za kolejny bardzo ciekawy sitkarski turniej na ich antenie ????
Typy: Włochy (-1.5 s.) @ 1 (1.41) Betsson
Włochy (-2.5 s.) @ 1 (2.25) WillHill