Rosja - Brazylia
3 dzień turnieju w Montreaux. Gdy oglądałem 1-szego dnia Rosjanki, nie pomyślałbym, że będę stawiał w ich kierunku przeciwko Brazylii. Poziom turnieju jest średni, ale o tym napiszę, przy okazji typu długoterminowego.
Od Brazylijek, bo one są kluczem w tym typie. Grają bardzo na serio, co pokazują kartki jakie wczoraj otrzymały. Mimo to, męczyły się z juniorkami z Chin oraz słabą Szwajcarią. Środka mocno brakuje, Adenizia się straszliwie męczy. Atakujące też nic nie pokazują. Garay gra swoje. Ogólnie robią sporą liczbę błędów. To, że wygrały dwa mecze z tymi słabszymi drużynami po 3-0 to trochę kwestia szczęścia.
Rosjanki też nic wielkiego nie pokazują, ale na pewno są lepsze od poprzednich rywalek Brazylii. Pankova starała się grać trochę szybciej, ale zapomniała o środku, a trzeba Zaryazhko i Dianskaye wykorzystywać, bo mogą odciążyć trochę skrzydła. Isaeva wali często na zasadzie "z całej siły, może trafię". Razem z Chapliną mają mocne zagrywki, coś powinny znów złapać.
Ruskie robią błędy,
Brazylia robi błędy. Dziś jednak powinny mieć dużo większe problemy. Rosjanki spokojnie stać na zwycięstwo.
Moje propozycje:
Rosja +1.5 --- 2.17 @ PinnacleSports 0-3
Włochy - Niemki
Kolejny mecz, który może trochę potrwać. Dla mnie faworytem dość zdecydowanym są Włoszki.
Włoszki przegrały co prawda z Japonkami, ale Niemki nic wielkiego nie pokazały z Dominikaną. Fajny występ Geerties, solidnie Hanke, w obronie dobrze Durr i jako-tako Hippe. Dalej trudno coś znaleźć. Środek nieobecny. Matthes jednak do kadry chyba już nie bardzo się nadaje. Do tego duże problemy z przyjęciem i spora liczba błędów.
W czym Włoszki są lepsze? Na pewno dużo lepiej chodzi środek i tu powinna być bardzo duża przewaga. Charichella zagrała bardzo dobry mecz, Folie też coś dołożyła. Italia ma też ustabilizowane przyjęcie. Bosetti, Barcellini, Tirozzi czy Gennari potrafią przyjąć piłkę i nie miały jakiś większych kłopotów z tym wczoraj. Ładną zmianę dała Gennari.
Minus u Włoszek to atakująca. Diouf zgubiła formę od kontuzji i teraz malutka skuteczność, a jej poruszanie się po parkiecie, dynamika, ruchliwość - gorzej niż Alisheva. Ma te 2 metry, a nie potrafi ominąć bloku Japonek... Oczywiście też Włoszki robią masę błędów - Japonki grały spokojnie, cierpliwie i im się to opłaciło, bo w końcu ktoś się pomylił. Niemki raczej tak cierpliwie grać nie potrafią. Dla mnie faworyt oczywisty.
Moje propozycje:
Włochy wygrają --- 2.07 @ PinnacleSports 3-0
Zakład długoterminowy
Kto wygra Montreaux Volley Masters?
Wczoraj było 3.00 na mojego faworyta, dziś już myślałem, że będzie niższy, a tu suprise - podrosło do 4.00.Według mnie turniej wygra Dominikana. Dlaczego? Bo nie ma innych drużyn, które by do tego chociaż aspirowały.
Przede wszystkim zawodzi mnie trochę poziom. Masa błędów, głupich błędów, a najmniej takich rzeczy popełniają drużyny, które odbiegają z kolei poziomem, czyli
Japonia i
Chiny.
Ponadto Dominikana to jedyna drużyna, która potraktowała ten turniej absolutnie na poważnie. Przyjechała silnym składem, gra wygląda całkiem nieźle, choć też jak popełniają dużo błędów, no ale to akurat nie jest zaskoczeniem w ich przypadku.
Przeglądając rywali.
Brazylia - no co tu napisać, męczarnie ze słabeuszami. 1.90 na ich zwycięstwo - nie mam pojęcia skąd. Zobaczymy jak dziś zagrają z Rosjankami. Włoszki też zawiodły wczoraj i możliwe, że nie awansują do półfinału. Rosjankom też pary na długo w ew. finale by nie starczyło.
4.00 to przesada. Nie chcę grać długoterminowych po słabych kursach, ale na to, że
Brazylia nie wygra po ~1.90 też chyba warto spróbować. Nie wiem czy w innych bukach jest możliwość zagrania czegoś takiego...
Moje propozycja:
Dominikana wygra turniej --- 4.00 @ BetCity