>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2024/2025

A 819

albatross

Użytkownik
Jeśli Resovia wyjdzie z Bednorzem i Boyerem to można się pochylić na zwycięstwem w złotym secie gdzie kurs wynosi aktualnie 8.0, ciężki temat co pokazał Projket u siebie wygrywając pewnie 3 sety z Halbankiem a złoty set toczy się swoimi prawami, ale z tak nieobliczalną Zaksa to jest do zrobienia.

pinio1111 306,9K

pinio1111

Użytkownik
Ja juz z rana pograłem under Kurka bo moim zdaniem przez 3 pierwsze partie ZAKSA u siebie powinna dwie wygrać, więc w trzech setach nie tak łatwo będzie mu te 20pkt ugrać.
Reska w pierwszym meczu dała wyraźny sygnał że tą rywalizację o 5 miejsce ma bardzo głęboko....

barti2000 763,2K

barti2000

Znawca - Siatkówka
słuchaj cfaniaku...własnie po to jest AI żeby to szybko sprawdzić. Sportowefakty, siatka.org...kazdy pisze artykuł o meczu , a nie podaje zasad.
wklej zasady jakie znasz i i tyle. Po co te złośliwe komentarze.
Rywalizacja o piąte miejsce toczy się w systemie mecz-rewanż. W przypadku takiej samej liczby punktów po dwóch spotkaniach, do wyłonienia zwycięzcy potrzebny będzie złoty set.

P 947

paskal

Użytkownik
To jak to w końcu jest? W obliczu zasad typ na under Kurka ma sens, bo mogą wprowadzić potem rezerwę? Pytam jak całkowity świeżak bo nie znam się na siatkówce a uwagę przyciągnął mi ten post
Ja juz z rana pograłem under Kurka bo moim zdaniem przez 3 pierwsze partie ZAKSA u siebie powinna dwie wygrać, więc w trzech setach nie tak łatwo będzie mu te 20pkt ugrać.
Reska w pierwszym meczu dała wyraźny sygnał że tą rywalizację o 5 miejsce ma bardzo głęboko....

unicaja 61,5K

unicaja

Użytkownik
skoro zakladasz ze bedzie 2-0 dla zaksy to nie lepiej po prostu zagrac ze wygraja pierwsze 2 sety? kurs wyjdzie wyzszy niz na undery kurkow
inna sprawa ze najpierw to musi znowu nie byc bednorza i bojlera, a po meczach polfinalowych gdzie jeden psychiatryk goni drugi i przebija poprzedni to co za problem zeby nagle mialby zagrac bednorz z bojlerem ot tak bez zadnego racjonalnego wytlumaczenia.
Teoretycznie tak ale może być też tak że Zaksa osiągnie te dwa wygrane sety po trzeciej partii i wtedy zjazd Bartka a w 3 może nie nastukac tych 20 pkt

magnum89 420,4K

magnum89

Znawca - Serie A
Dyscyplina : Siatkówka - Plus Liga - Play-Offy
Godzina: 14:45
Spotkanie: Jastrzębski Węgiel - Bogdanka Luk Lublin
Typ: Jastrzębski Węgiel Handicap setowy -1.5
Kurs: 1.79
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Nie będę się wiele rozpisywał na temat tego spotkania, bo dla mnie faworyt jest tylko jeden i według mnie gospodarze wygrają to spotkanie w trzech lub czterech setach. Jastrzębski Węgiel w pierwszym spotkaniu dość niespodziewanie przegrał u siebie, żeby w Lublinie wygrać i doprowadzić do stanu 1:1 w tej rywalizacji. Dzisiaj jestem przekonany, że drugi raz nie zagrają tak słabo przed własną publicznością i bez problemu zameldują się w finale.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +53
husarz22 109,4K

husarz22

Forum VIP
Jastrzębski bierze jutro ?
Szczerze mówiąc nie wiem czego się po nich spodziewać. Dla mnie kurs nie jest warty ryzyka. Przed pierwszym meczem półfinałowym miałem ich pogranych, że wygrają ligę po kursie 2.0. Więc teraz nie ruszam w ogóle tego meczu.

Bardziej bym się zastanawiał nad drugą parą Projekt Warszawa vs Aluron CMC Warta Zawiercie.
Jestem kibicem ZAKSY, więc tutaj jestem całkowicie obiektywny i patrząc na pozycję środkowych i przyjęcia, to według mnie Zawiercianie są gorą. I tu widzę ich największą przewagę.
Myślę, że obstawiając na nich to się nie zawiodę. Może to głupio zabrzmi ale nawet jak przegrają to uważam, że po dobrym meczu w ich wykonaniu. Kurs jak najbardziej do gry. Liczyłem na to, że na Zawiercie będzie z 1.60 a tymczasem w STS można złapać nawet 2.0.
Powodzenia i życzę miłej siatkarskiej soboty!!

pinio1111 306,9K

pinio1111

Użytkownik
Szczerze mówiąc nie wiem czego się po nich spodziewać. Dla mnie kurs nie jest warty ryzyka. Przed pierwszym meczem półfinałowym miałem ich pogranych, że wygrają ligę po kursie 2.0. Więc teraz nie ruszam w ogóle tego meczu.

Bardziej bym się zastanawiał nad drugą parą Projekt Warszawa vs Aluron CMC Warta Zawiercie.
Jestem kibicem ZAKSY, więc tutaj jestem całkowicie obiektywny i patrząc na pozycję środkowych i przyjęcia, to według mnie Zawiercianie są gorą. I tu widzę ich największą przewagę.
Myślę, że obstawiając na nich to się nie zawiodę. Może to głupio zabrzmi ale nawet jak przegrają to uważam, że po dobrym meczu w ich wykonaniu. Kurs jak najbardziej do gry. Liczyłem na to, że na Zawiercie będzie z 1.60 a tymczasem w STS można złapać nawet 2.0.
Powodzenia i życzę miłej siatkarskiej soboty!!
Jeżeli Zawiercie wyjdzie bez Russella, to może być ciężko. Przed tą rywalizacją myślałem że Zawiercie weźmie to bez problemu, a tymczasem Linus stanął na wysokości zadania i WAWA ma lidera. Do tego ta kontuzja Russella namieszała sporo.
W pierwszym meczu na handi bym się nie zdecydował. Jeżeli zagrywka siądzie Lublinowi to może być ciekawie.
No i nie sądzę by młody Jurczyk znów zagrał na libero tak dobry mecz jak ostatnio.

husarz22 109,4K

husarz22

Forum VIP
ma ktoś info jakieś czy Russell jest dziś do gry w podstawie?
Ja patrzę na to z innej strony. Nie wierzę w to, że Butryn zagra na 3% efektywności w ataku lub gorzej, tak jak to było w drugim meczu półfinałowym. Zatem, jeżeli Karol się poprawi, to Russel nie będzie (brzydko mówiąc) potrzebny do wygrania z Warszawą.

pinio1111 306,9K

pinio1111

Użytkownik
Ja patrzę na to z innej strony. Nie wierzę w to, że Butryn zagra na 3% efektywności w ataku lub gorzej, tak jak to było w drugim meczu półfinałowym. Zatem, jeżeli Karol się poprawi, to Russel nie będzie (brzydko mówiąc) potrzebny do wygrania z Warszawą.
Ogólnie to był kryminał że Winiar trzymał Karola na parkiecie w trzecim i czwartym secie. Baaaa...on nawet wyszedł w tie-breaku. To że Zawiercie tego nie wtopiło to był cud.

Ja gram dziś over Kwolka, bo jest w formie i przy dłuższym meczu powinien spokojnie te 14pkt zdobyć.

vertigo 11,1K

vertigo

Użytkownik
Chcesz mi powiedzieć, że taki skrzydłowy jest do zastąpienia dobrą skutecznością z prawego?
1745663109138.png
I oczywiście można współargumentować, że Patryk Łaba nie zawalił tie-breaka. No jasne. Tylko grany był jeden, krótki set. Na dystansie całego meczu może być już nieco bardziej widoczna różnica między nimi.

pinio1111 306,9K

pinio1111

Użytkownik
No i co do Karola, to nie pierwszy sezon gdzie w tych decydujących momentach zawodzi. Z całą sympatią dla niego, bo to bardzo fajny człowiek, ale trochę się nie dziwię Gbiciowi, że pominął go w powołaniach do kadry.

Mimo wszystko trzymam kciuki za Zawiercie, bo uważam że to lepszy zespół od Warszawy i chciałbym ich zobaczyć w finale PLS.

T 24,3K

tadzin

Użytkownik
tymczasem Linus stanął na wysokości zadania i WAWA ma lidera
meh mocno pojechales. weber gra poprawnie/dobrze i tyle zero szalu. po prostu na tle butryna co gra na zero efektywnosci to on wyglada dobrze, butryna to odkleilo kompletnie, ale 'the situation' nie moze go zmienic przez limity i wtedy by trzeba sciagac tez perrego na libero, dlatego nie daje ensinga.
ogolnie to wawa gra troche lepiej niz w pucharze, ale to zarowno jw jak i zawiercie graja o minimum polke nizej niz do tego co normalnie, jakby im styki palilo momentami.

zreszta ostatni mecz to jak wawka zaczelo, pierwszy wdupiony 10 pktamiientycznie jak w meczu puchaorwym drugi troche lepiej ale i tak w dupe nic do powiedzenia nie mieli, pozniej brand wniosl w tzrecim sporo ozywienia konczyl mase pilek ktorych nie powinien, na doadtek te dziadki na srodku zawiercia to wyblokowywuja tyle co nic to 3rdf wzieli, 4th wygaldalo ze juz zawiercie spokojnie wezmie jest bodaj 18-16 freball na 19-16 to butryn darmowa pilke dogrywa palcami niemal na druga strone, pozniej szybka kare remis i nagle russel nie mzoe grac schodzi i z remisu zawiercie od razu przegrywa seta ktorego powinni spokojnie zamknac. w 4th efektywnosc zawierci ataku +3 11 zdobytych 4 auty 4 czapy niesamowite liczby i to w sytuacji gdzie i tak powinni na luzie seta wygrac. o tb nawet nie pisze bo to byla kpina z obu stron, jakby jedni i drudzy dali walkowera

Ostatnia edycja:
pinio1111 306,9K

pinio1111

Użytkownik
Może te liczby Linusa nie są imponujące, ale kończy ważne piłki i w serwisie, oprócz tych bezpośrednich pkt, potrafił fajnie pogonić Zawiercie co generowało później pkt.
No dla mnie, mimo że został ostatnio zmieniony na Bołiego, to w tym dwumeczu był zdecydowanym liderem Wawki.

pinio1111 306,9K

pinio1111

Użytkownik
Zawiercie 1,52 + Jastrzębski 1,55
2,36. STS
Gladyr więcej pkt od Bienia
4,00 1:2to nie był mecz środkowych, do tego Jurek w swoim obejściu trafił niestety na serwisie na Leona i McCarthy.

Nie sądzę by Lublin zagrał taki drugi mecz z rzędu jak poprzedni z JSW, i Aluron to bardziej wszechstronny zespół. Widzę tu 3:0, 3:1.
W drugim wszystko zależy od tego na ile będzie się chciało JSW walczyć o brąz? Mogą się skupić bardziej na finale LM, ale wierzę że dziś jeszcze zagrają na swoim poziomie.

Drugi typ dość ryzykowny, ale kurs kusi.
Jurek we własnej hali to prawdziwy "dzik". Bardzo nakręca go doping kibiców. W bloku ma lepsze start od Bienia. Dużo będzie zależało od ustawień względem serwujących.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom