>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2024/2025

pinio1111 274,5K

pinio1111

Użytkownik
Szkoda że dziś bez Milada zagrała Czewa bo mogłoby to trochę lepiej dla nich wyglądać.
Kogut w sumie zagrał całkiem fajnie, ale dziś Jastrzębski zagrał prawie perfekcyjnie. Podbijali niemożliwe piłki, Ben zagrał niesamowity mecz, ale "cream de la cream" to była krótka Fornala z Brehme.
W Częstochowie, jeśli dołączy Irańczyk, może być bardzo fajny mecz i liczę na minimum seta dla gospodarzy.

Rafalsky 9,1K

Rafalsky

Użytkownik
W Magazynie 7strefa na Polsacie Sport mówili, że pojedynek zostanie rozegrany w Sosnowcu. W przypadku obu drużyn dość istotnym elementem będzie zagrywka i w mojej ocenie mecz w Sosnowcu jest korzystniejszy dla Resovii niż w hali w Zawierciu. Zobaczymy jak zdrowotnie będzie wyglądał Bednorz. Szykuje się fantastyczny mecz.

J 1,4K

jakxx88

Użytkownik
W Magazynie 7strefa na Polsacie Sport mówili, że pojedynek zostanie rozegrany w Sosnowcu. W przypadku obu drużyn dość istotnym elementem będzie zagrywka i w mojej ocenie mecz w Sosnowcu jest korzystniejszy dla Resovii niż w hali w Zawierciu. Zobaczymy jak zdrowotnie będzie wyglądał Bednorz. Szykuje się fantastyczny mecz.
Wszystkie mecze Play off Plus Liga+mecze w lidze mistrzów aluron gra w Sosnowcu. Też uważam że to na minus dla nich bo w swojej hali w Zawierciu zagrywka im siedzi plus ta hala jest inna trochę ogólnie i tam nigdy nikomu się nie gra łatwo.
Mimo wszystko uważam jeśli miałbym typować że Zawiercie wygra ale wydaje mi się że over 3.5 seta jak najbardziej wskazany , tak samo w drugim meczu dzisiejszym.

M 1,9K

mandragon

Użytkownik
To zależy kto wyjdzie w podstawie jeśli Bednorz to powalczą inaczej ciężko mi sobie wyobrazić by Zawiercie nie wygrało. W drugim meczu sądzę, że Zaksa wygra, drużyna Leona jest mniej kompletna na dzień dzisiejszy.

pinio1111 274,5K

pinio1111

Użytkownik
Norwid - Jastrzębski
over 3,5 seta 1,81 Betclic

Tak jak pisałem ostatnio, zdania nie zmieniam i gram to z dość dużym przekonaniem.
Milad jutro będzie gotowy do gry, więc ten zespół zyskuje jak dla mnie 25-30%.
Przede wszystkim jakość Irańczyka to jedno, a drugie to możliwość zmian na przyjęciu.
W Jastrzębiu gospodarze zagrali świetne spotkanie, a Norwid prócz Indry wyglądał słabo. Niby Kogut nie wyglądał tak źle, jednak miał skuteczność 32% w ataku, więc w tym elemencie słabieńko. Lipiński na przyjęciu zagrał dramatycznie, w ataku trochę lepiej, jednak w takich meczach trzeba grać na 110% swoich umiejętności, a nie na 50%.
Na środku Popiela zrobił swoje co też przewidywałem, natomiast drugiego środkowego nie było. Adamczyk zagrał najsłabszy mecz w sezonie ze skutecznością 27%. Jak na środkowego to dramatyczny wynik!!!
Mimo to Czewa w trzecim secie nawiązała wyrównaną rywalizację i przegrała 26-24, choć przy stanie 24-24 mieli piłkę w górze na 25punkt.
Jutro wraca kapitan, więc wzrośnie siła zespołu jak i morale. Nie sądzę by Adamczyk zagrał drugie tak słabe spotkanie, a Lipa u siebie też z reguły prezentuje się lepiej niż na wyjazdach. Dodatkowo komplet publiczności będzie siódmym zawodnikiem.
Myślę że JW jutro zakończy tą rywalizację, ale sądzę że jednak gospodarze postawią się bardziej niż w ostatnim meczu i tą minimum jedną partię wygrają.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1812
T 24,2K

tadzin

Użytkownik
a jestes pewny ze ebadipour wraca? bo to ze gadali ze on ma wrocic to o niczym nie swiadczy
niby 'oficjalne' info mowi ze wraca i ze bedzie grac

inna sprawa ze nawet jak wroci to po ilus dniach bez gry

pinio1111 274,5K

pinio1111

Użytkownik
a jestes pewny ze ebadipour wraca? bo to ze gadali ze on ma wrocic to o niczym nie swiadczy
niby 'oficjalne' info mowi ze wraca i ze bedzie grac

inna sprawa ze nawet jak wroci to po ilus dniach bez gry
Na bank wraca, info mam z pewnego źródła, a przerwa nie była tak długa by zapomniał jak się gra w siatkówkę. Jak by nie patrzeć to z pewnością wzmocnienie zespołu. Sama jego obecność na boisku da dużo więcej pewności siebie pozostałym zawodnikom.

Otrzymane punkty reputacji: +476
pinio1111 274,5K

pinio1111

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+2
Superbet:
Hubert over 8,5pkt i Popiela over 5,5pkt
3,50

Moim zdaniem bet naprawdę wart ryzyka, z dużym prawdopodobieństwem na powodzenie.
Sądzę że po powrocie Milada, Czewa zagra dziś znacznie lepiej niż ostatnio i stać ich będzie na wygranie minimum jednej partii.
Grają dziś u siebie, przy pełnej hali, z kapitanem w składzie. Ostatnio widać było jednak w dwóch pierwszych partiach brak wiary i po prostu tremę, bo dla większości tych zawodników był to pierwszy mecz w życiu w play off PlusLigi. Do tego mierzyli się z taką marką jak JW.
Dziś tej presji i tremy powinno być już znacznie mniej i powinni potraktować to spotkanie jako nagrodę za świetnie rozegrany sezon. W regularnym sezonie wygrali z JW 3:2, robiąc nie lada niespodziankę.
Oczywiście nie ma co porównywać stawki tych spotkań, ale sądzę że dziś na tą minimum jedną partię będzie ich stać.
Jeśli tak to szanse na powodzenie mojego betu znacznie wzrosną.
Co do zawodników to Norbi w poprzednim spotkaniu w 3 setach zgromadził 7 pkt. Nie był to jednak jego najlepszy występ. Miał 50% w ataku, co na środkowego nie jest wybitnym wynikiem. W bloku było ok i 3 pkt. Natomiast są rezerwy w zagrywce, bo nią nie zapunktował, a że to potrafi to chyba każdy kibic siatkówki wie? Liczę dziś na trochę lepszy występ Hubera i te min 4 sety co powinno zaowocować złamaniem linii.
Daniel natomiast gra świetny, debiutancki sezon. Jego średnia to 6,37pkt., ale miał sporo meczów gdzie zdobywał po 8-9pkt. Jego rekord to 15pkt w meczu z ZAKSĄ.
Ostatnio polecałem jego over, bo Betclic wystawił linię 4,5pkt. Popiela zdobył 6pkt więc linia została pokryta i to w trzech setach. Liczę że dziś zagra jeszcze lepiej, bo ostatnio miał tylko 50% w ataku i nie zapunktował blokiem. W bloku średnio zdobywa 1,63 pkt, na mecz, więc tu jest jeszcze rezerwa.
Reasumując, uważam że dziś są spore szanse na minimum 4 sety, a co za tym idzie pokrycie zaproponowanych linii przez obu środkowych.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1712
Volleyball_Expert 657,2K

Volleyball_Expert

Użytkownik
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - BOGDANKA LUK Lublin typ BOGDANKA LUK Lublin kurs 2.40 Fortuna

ZAKSA sprawiła jednak w tym pierwszy spotkaniu mała niespodziankę pokonując zespół z Lublina i to w meczu wyjazdowym. Jak dobrze pamiętamy Lublinianie nie tak dawno pokonali na swoim terenie Lube Civitanova, następnie ugrali dwa sety pokazując ogromny charakter, gdzie wygrali dwa sety z czego jeden set 36-34. Dwa sety dały im upragnione triumf w Pucharze Challenge. Lublinianie w ostatnim meczu wygrali pierwszego seta, natomiast potem było już nieco gorzej i dość pewnie przegrane sety. Na pewno w ostatnim spotkaniu słabszy mecz zaliczył Wilfredo Leon, a wiemy jak dużo od tego siatkarza zależy. Potrafiący zrobić niesamowita serie m.in na zagrywce i nie tylko. Mają w drużynie na pozycji atakującego, który został nie tak dawno powołany do czołowej Reprezentacji Reprezentacji Polski chodzi mi o Kewina Sasaka. Na pozycji atakującego również powołany Marcin Komenda. Na przyjęciu Leon i Sawicki. Na zmianie Wachnik czy Tuinstra. Na pozycji libero Hoss. Na środku Grozdanov, który jest wyróżniany wśród top 3 środkowych s naszej Pluslidze jeśli chodzi o m.in element w bloku i McCarthy. Na zmianie także dający pozytywne zmiany Nowakowski. Według mnie na papierze wcale nie odstają od ZAKSY. Wiadomo własna hala i mentalnie wygrali pierwsze spotkanie są w lepszej sytuacji, ale jednak ja tutaj widzę sporą szansę dla Lublina na przedłużenie serii i powrót do Lublina. Ostatnio kapitalne spotkanie zagrał kapitan ZAKSY Bartosz Kurek. ZAKSA w meczu ligowym u siebie wygrali co prawda po tie-breaku z Lublinem, ale Kędzierzyn prowadził w tym spotkaniu już 2:0, ale ostatecznie zdołali doprowadzić do tie-breaka. Kędzierzynianie natomiast w Lublinie przegrali gładko w trzech setach z BOGDANKA. Dzisiaj według mnie kurs na Lublin jest przesądzony, oni jeśli chcą pozostać w rywalizacji to muszą wygrać to spotkanie, natomiast Kędzierzynianie jeszcze mogą pozwolić sobie na jakieś podknięcie. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +241
Do góry Bottom