PORUSZĘ TEMAT TERMINÓW w sezonie 2014/2015 na przykładzie PGE SKRY BEŁCHATÓW - biorąc za pewnik, że Bełchatowianie pokonają Sir Safety Perugie i awansują do F4 Ligi Mistrzów w Berlinie oraz ZAKSE Kędzierdzyn-Koźle w 1/4 oraz w finale czeka Resovia Rzeszów więc lecimy:
25.02 ZAKSA Kędzierzyn-Koźle vs PGE Skra Bełchatów
28.02 PGE Skra Bełchatów vs ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
*01.03 PGE Skra Bełchatów vs ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
04.03 Sir Safety Perugia - PGE Skra Bełchatów
07.03 PGE Skra Bełchatów - LOTOS/TRANSFER
11.03 PGE Skra Bełchatów - Sir Safety Perugia
14.03 PGE Skra Bełchatów - LOTOS/TRANSFER
18.03 LOTOS/TRANSFER - PGE Skra Bełchatów
* 21.03 LOTOS/TRANSFER - PGE Skra Bełchatów
28-29.03 F4 Ligi Mistrzów w Berlinie
* 01.04 PGE Skra Bełchatów - LOTOS/TRANSFER
13-16 DNI WOLNEGO
15.04 Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów
18-19.04 F4 Pucharu Polski
25.04 Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów
29.04 PGE Skra Bełchatów - Resovia Rzeszów
* 02.04 PGE Skra Bełchatów - Resovia Rzeszów
* 06.05 Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów
Teraz kilka zdań ogółu i co mnie zaciekawiło. Do weekendu 28-29.03 gdzie odbywa się F4 Ligi Mistrzów w Berlinie Skra Bełchatów ma solidnych przeciwników - ale takich, których powinni łykać za pierwszym razem bo mają przewagę parkietu (jak z ZAKSĄ oraz LOTOS/TRANSFER) i po prostu większy potencjał. Dopiero szczyt formy będzie potrzebny właśnie z końcem marca na F4
LM w Berlinie by potem... jeżeli uda się uporać z LOTOS/TRANSFER w 3/4 spotkaniach (co powinno być okej) ... by potem - mieć
13-16 dni WOLNEGO od spotkań - aż do pierwszego meczu finałowego dnia 15.04 oraz F4 Pucharu Polski w weekend 18-19.04
Jakie macie zdanie na temat właśnie tych nastu dni wolnego przed FINAŁEM PLUSLIGI oraz F4 PUCHARU POLSKI? - Z jednej strony bardzo fajnie - bo ekipy w finale sporo odpoczną i przygotują formę na najważniejsze mecze w polskich rozgrywkach - z drugiej strony - mnie osobiście dziwi tak duża przerwa.
Dziwi mnie oczywiście jeszcze motyw rozgrywania spotkań w jednej hali w odstępie... kilku dni jak np. ma to miejsce w dniach 14.03 oraz 18.03 kiedy Skra gra u siebie dwa spotkania z LOTOS/TRANSFER.
Na koniec jeszcze wrzucę kilometry - bo się pochyliłem nad tym solidnie.
Bełchatów - Kędzierzyn-Koźle = 170 km
Bełchatów - Perugia = 1500 km [SAMOLOT]
Bełchatów - Gdańsk = 380 km
Bełchatów - Bydgoszcz = 280 km
Bełchatów - Berlin = 500 km [SAMOLOT]
Bełchatów -
Puchar Polski = [?]
Bełchatów - Rzeszów = 380 km (autostradą przez Kraków)
Także tutaj nie ma tragedii.