filip_r2
Użytkownik
Ja będę mocno zdziwiony jeśli Jastrzebie wygra drugi raz z rzedu na wyjedzie z druzyna aspirujaca do medali. Wyjazdowe wygrane w sezonie zasadniczym w meczach na szczycie są rzadko spotykane. Jastrzebie już ograło na wyjedzie KK i druga wygrana wyjazdowa w tak krótkim odstępie czasowym jest dla mnie mało prawdopodobna. Skra zagrała słabym mecz w KK a u siebie na pewno juz tak słabo nie zagra.Ja spróbuje coś zagrać w meczu Bełchatów - Jastrzębie. Dla mnie kursy na ten mecz są niezrozumiałe.. W tym momencie w bet365 na Bełchatów jest 1.45 na Jastrzębie 2.6. Rozumiem przewage własnej hali. Często w takich meczach gospodarz wygrywa. Ale mniejsza. Przejdę do motywów jakie kierują mną by postawić coś w kierunku przyjezdnych. W tym sezonie widziałem ich każdy mecz który był grany u siebie i transmitowane na wyjeździe, więc mam jakieś podstawy by móc wyciągnąć jakieś wnioski. Największym aututem Jastrzebia jest gra w obronie. Bardzo dużo podbijają piłek, myślę ze w tym elemencie jest najlepszą drużyną w lidze. Drugi atut to blok. Praktycznie w każdym meczu dobrze funkcjonuje. W ostatnim meczu było 20 punktowych bloków gdzie po przeciwnej stronie siatki rozgrywał Woicki. Wiadomo Bydgoszcz to nie ta półka co Bełchatów ale mimo wszystko robi to wrażenie. 3 atut rozegranie. Masny moim zdaniem jest najlepszym rozgrywającym w lidze. Świetnie się wkomponował w zespół.Po 4. Forma przyjmujących. O tyle co Kubiaka raczej nie dziwi o tyle Gierczyński przeżywa drugą młodość. Na tą chwile nie widzę szczególnie w jakimś aspekcie przewagi ze strony Bełchatowa poza własną halą. Zagrywka u oby dwóch w miarę dobrze funkcjonuje. Element bardziej zależny od dnia.Przyjmujący Antiga wiadomo, swietne przyjecie i cwany w ataku, ale Włodarczyk to już bardzo średnio w przyjęciu i róznie w ataku.Para z Jastrzębie wygląda lepiej. Atakujący. Łasko dużo w lepszej formie od Wlazłego.Środkowi- Można powiedzieć ze na równym poziomie. Skoro Skra dostała od Zaksy a z Resovią, która grała bez libero i od początku grającą poniżej oczekiwań wygrała z bólem 3;2 to od tak dobrze grającego Jastrzębia powinna dostać ???? . Analiza wygląda na bardzo stronniczą ale naprawdę tak to widzę na ten moment. Wiadomo, Skra może sie przebudzić a Jastrzębie zagra trochę słabszy mecz dla odmiany i mogą to wygrać, nie neguje takiej możliwości.Wiadomo to jest sport. Lecz dla mnie więcej przemawia za Jastrzębiem i tak postawie, ponieważ kursy kuszą ????
Typy jakie wymyśliłem na to spotkanie.
Jastrzębie +1.5 seta. 1.8 bet365
Mimo takich spostrzeżeń wolę się zabezpieczyć. Mam przeczucie ze Jastrzębie może zagrać podobny mecz do tego co w KK. W prawie każdym z dotychczasowych meczów pierwsze dwa sety Jastrzębie gra koncertowo a później już wygląda to trochę słabiej. A kurs i tak wysoki.
A więc skoro tak było dotychczas to i spróbuje zakładu
Jastrzębie po dwóch setach 2;0 - kurs 5.0 bet365
i Jastrzębie po 3 setach 2;1 kurs. 3.1 bet365
Masny bardzo dobrze rozgrywa to fakt ale Uriarte też robi dobrą robote w Bełchatowie. Co prawda ostatnio rozegrał bardzo słabe zawody ale mało prawdopodobne jest to aby zagrał drugi raz z rzedu tak słabo.
Moim zdaniem zobaczymy w meczu więcej badz mniej walki ale zwyciesko z tego wszystkiego wyjdzie Bełchatów.