AZS Politechnika Warszawska - Lotos Trefl Gdańsk
Zacznę może od składów w jakich w/w ekipy zagrały w ostatnim swoim meczu (w nawiasach punkty):
AZS Politechnika Warszawska: Wierzbowski (13), Pawliński (1), Nowak (15), Drzyzga (3), Szymański (18), Zajder (2), Potera (libero) oraz Siezieniewski (7) i Olenderek (libero)
Trefl: Hietanen (7), Łomacz (2), Kamiński (10), Kaczmarek M. (3), Gawryszewski (7), Mika (1), Rusek (libero) oraz Szczurek, Każmierczak, Mikołajczak (4) i Żaliński (2)
Właściwie to patrz ą c na nazwiska to mecz z cyklu 50/50, a kursy jakie zaprezentował nam
Unibet prezentują się 1.05 - 8 .0. Wiem, że Poli buda gra u siebie, że mają bardzo dobrą formę , sypacza na dorobku, który aby nie popaść w przeciętność musi zacząć grać wybitnie, a Tre fl jest w dołku, ma słabego trenera i brak uje im lidera w ataku , ale na miłość boską kurs 8!? Przecież Warszawa to nie żadne T rentino, ani Macerata i na pewno mo że im się przydarzyć słabszy mecz lub patrząc z drugiej strony Trefl w końcu powinien zacząć grać , może nie rewelacyjnie jednak na miarę swoich możliwoś ci, a tak owe na pokonanie Polibudy na pewno mają. Mam nadzieję, że Luks wyjdzie na boisko z Kamińskim i Żalińskim, którzy w mojej opinii mogą zapewnić o wiele lepszy procent w ataku aniżeli M i kołajczak z M iką. Luks prawdopodobnie gra o swoją posadę i mam nadzieję, że odpowiednio chłopaków zmobilizuje. M o je propozycje:
Trefl @8.0 - i tutaj kurs na bank spadnie, bo tutaj buki mocno przecenili ekipę z Warszawy
Trefl (+2,5 seta) @2.0 - seta chł opaki z Gdańska są już na pewno w stanie ugrać i tutaj do meczu kurs na moje oko będzie wynosił 1.6
Over 135,5 @1.5 - i tu moj a pewka, bo właściwie jeden set na przewagi i może być nawet 3:0, a typ wchodzi, Trefl nie odda łatwo skóry.
Typy za U nibetem. Chwytajcie szczególnie czysty win Trefla bo do meczu będzie max 5.
AZS Częstochowa - Skra Bełchatów
Co tu dużo mówić, połowa składu Czewy to młodzi gracze Skry, wiadomo będą chcieli się pokazać itd., jednak kto ma znać lepiej słabe strony młokosów Boćka, Piechockiego, Janusza jak nie trenujący w zeszłym sezonie z nimi gracze Skry? Częstochowa wygrała z Rzeszowem?! Rzeszów w aktualnej formie to by w 2 lidze się męczył - (mam nadzieję, że Kowal im przyłożył trochę na siłowni przed Cuneo i na wtorek wróci świeżość). Nie wiem jak wy ale ja tu widzę szybkie 3:0 dla pszczółek i raczej większych emocji nie powinno być w żadnym z trzech setów, bo w drugi taki mecz boćka nie wierzę, a poza tym jak już wspomniałem tacy gracze jak Pliński, Wlazły, Winiarski czy Woicki to znają słabe strony młokosów pewnie i lepiej niż Kardos ????
A tak już poza tym to ciekawi mnie taktyka Skry, czy prezes pozwoli im serwować na libero ???? ?
Skra (-2,5 seta) @1.72 - jak dla mnie to kurs prezent ????